Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Sekolah Menengah _____ ______ Kajang.

Hai peej.

Smlm baca expose mistik pasal penunggu kuarters kat penang tu.
ni aku nk ceta psl kejadian masa aku kat sekolah dulu.
Eh dulu tu mcm 16 tahun yg dulu laa waktu aku form 1.
Masa tu aku comel n kecik lagi.
Baru umur 13 tahun.between aku sama umo dgn ko tau peej.
Lahir pon bulan 3.hahah motip nak sama dgn ko???? Nak bajet blogger fofular jugak kah? Hikhikhik
Aku dulu skolah asrama. Bapak aku pon tentera jgk, tapi aku tak phm kenapa aku x masuk mrsm.
hehehe.aku masuk sekolah asrama.
Mungkin mak aku target aku join program ustazah pilihan kot.
Tp takpelah…aku x cukup sifat mahmudah nk jd peserta program tu.
tapi kalau af ke, moneydrop ke..bolos saja dinding itu, aku akan berminatlah.
Hah..ngarut intro aku.panjang sgt…ok ceta dia cm gini.


Ceta 1:
Tahun 1996 aku masuk sekolah asrama.
Sekolah tu terletak kat kajang.
Dekat dgn sekolah aku ade kubur.
kalau dr dorm tu, mmg boleh Nampak la kubur tu,tapi tak pelah.
Ade satu malam tu aku pegi prep.
Prep mmg wajib.
Masa form 1 aku mmg baik. Tak reti nak ponteng prep.
bkn tak reti, tp biasalah, form one kan..malu2 kucing lagi nk wat jahat.

Aku prep kat kelas bawah.
Org gi koperasi (koop) or g kantin mmg akan lalu dpn kelas prep aku.
Even nk blk hostel pon lalu dpn kelas prep aku tu.
then tgh kitorg mentelaah tu.. tiba2 dgr ade suara pompuan menjerit…arghhhhhhhh….arghhh…
kuat gila..ni tahap melolong dh ni aku pk.
Pastu dgr org lari2…tetiba ade sorg akk senior ni masuk kelas prep aku.
Meja aku prep aku dh la belakang skali…and kat tgh2 bawah kipas. Supaya aku senang nk membelai pelupuk mata, tu yg aku pilih port bwh kipas tu.
so akk senior ni masuk kelas kitorg bawak pisau.
Pisau tu x la panjang sgt.

Aku dok seblah member aku iza…iza ni budak pandai.
Aku ske dok seblah dia sbb dia klu studi ske bace kuat2..
mcm bercakap pd diri sendiri laa..so senang la kerja aku.
Aku x payah baca buku..aku dgr je dia baca…sampai aku terlelap dlm kelas prep..heheh…
so masa akk tu masuk kelas prep aku, mata dia merah weyy…
kitorg kan kanak2 ribena, mcm x tau nk buat apa laa..
yg aku lak dh terpaku sbb dia btol2 berdiri belakang kerusi aku..
pastu dia pegang pisau tu mcm nk kelar pergelangan tangan dia…masa tu dia still jerit2 lagi.

Dlm kelas prep aku ni ade sorg budak..nama dia rin.
Rin ni tetiba mcm menangis yg kuat gila nak mampos…
pastu ade 2 org senior lelaki n few akk2 senior lain yg masuk kelas kitorg..pastu g rentap akk yg pgg pisau tu,…pastu budak laki tu tarik dia g umah warden.
then kitorg dpt arahan utk balik asrama.
N balik asrama kna jln beramai2…maka berduyun2 lah kami gerak blk ke aspuri.
Ok aku pgl asprama pompuan aspuri (asrama Puteri)..klu aspura (asrama putera)..cm nama org je kannnnn…

Smp je aspuri, ade akk senior yg bwk kitorg suh kitorg masuk surau.
So kat surau tu kitorg baca yasin beramai2…
ok masa ni scary..aku lah yg rase scary tu..
sbb tgh2 baca yasin ni, tetiba budak rin menjerit2…nangis2..mata merah2..
pastu ade la few girls yg nangis sbb ketakutan…
tp aku pasti rin tu nangis cos she saw something.
Ade senior ni bawak rin naik g dorm.
While the rest of us continue to recite yasin..dlm kul 10 lebih cm tu kitorg pon disuruh naik dorm.
Aku dulu dorm tingkat 3. atas skali laaa..seblah dorm aku tu bilik stor.
So naik la dorm…eh rerupanya diorg bwk rin tu naik dorm aku yea..
bukan dorm dia..dorm dia seblah je dorm aku..tp akk angkat dia satu dorm ngn aku..damnnn..
aku dh ketaq lutut dh masa tu…
naik je dorm, ketua dorm suh kitorg baca alma’thurat. Ni utk pagar dorm plak.
Btw, ma’thurat ni mmg akan membuatkan benda2 tu takut ngn kita.
Ade ustaz tu pnh ckp..kalau kita baca ma’thurat ni, as if macam pendinding diri dr segala benda halus dan kejahatan makhluk tuhan.
So kitorg pon baca la ma’thurat smp 7 round.
Klu normal nights kitorg baca seround je.
Aku smp dh terkulat2 mata nak habiskan bacaan.
sambil kitorg baca tu kan.. budak rin tu tetiba je ketawa kuat2..dh mcm mengilai pon ada..
dia dok kat katil akk angkt dia kat sudut dorm tu.
ade 3 org senior kwn akk angkt dia tlg teman dia kt katil smbil pgg kaki n tgn dia.
smbl kitorg meneruskan bacaan tu, dia dia menjerit..

“diam..diam..aku kata berhenti bacalah…aku panas niiiiiii…arghhhhh” mata dia merah menyala..
lepas tu dia mcm menggelupur smcm je.
kaki dia tendang2 papan katil atas.
Katil asrama aku dabel decker.. so klu sapa dok katil bawah tu best la.. sbb bila nk tidur gelap, ade papan yg lapik katil atas tu kannnn…
pastu ade besi yg melintang kat tgh papan tu…
dulu aku sll selit surat cinta bf bg kt celah besi tuu…
sblm nk tido baca dulu surat tu…hihihi…eh nyimpang lak.
Ok then dia tendang2 besi tu smbil meronta2 sbb tgn n bdn dia kna pgg dgn akk2 senior tu.
lps tu cm ne ntah dia boleh terbangun dr katil..dia tunjuk tepat kearah katil aku…
katil aku lak kat hujung sekali seblah tmpt iron n public locker..pastu dia ckp..

“dia kat situ…dia kat situ”,,sambil tunjuk kat katil aku.
Damnnnn..pastu terus dia duduk terjelepok smbl nangis mengongoi2…
habis je baca ma’thurat tu…aku terus salin baju n cecepat naik katil tido.
sbb aku takmo jd org last tdo..tp ntah camane cibai nye..mata aku x leh lelap.
Aku pon berzikir la..sebut nama allah bnyk2..baca ayat kursi segala bagai.Between..katil aku adelah katil atas.maklumlaa..bebudak form 1 mana layak nk pilih2 katil..katil bwh semua dh full.
So katil atas pon atas lah.
Aku cuba lelapkan mata.member seblah aku, dot tu dh kroh2 dah..bukan dotdot ko tau peej.
Kitorg mmg pgl dia dot. Aku pon pgl laa..”dot…dot…ko tgh tdo ke?’ bongok kan..sah2 laa dia klu dia tgh tido dia xleh jwb kannn..
so memandangkan dot tgh tdo..maka dia pon tak menjawablah pertanyaan aku.

Ok dkt kepala katil aku ni..adelah tingkat.tingkatp tu ngadap jalan. Kire bhgian blkg aspuri laa..
aku klu tdo..mmg aku terbalikkan bhg kaki kat kepala.
Sbb aku takut klu kepala aku seblah tingkap, aku dgr bunyi mcm2.
Lg pon petua akk2 senior tu, klu nk elak kena kaco, ms tdo kat katil, slh sorg kena nyongsang kedudukan. Kire klu org bwh katil ko kepala kt arh utara, ko kna letak kaki ke utara.
Aku pon tak phm ape significant nye. tp aku wat je la…
so kat ujung kaki aku adelah tingkap. Atas tingkap adelah kipas dinding. Between kipas dinding tu mmg rosak yerrr…tp aku tak prsn bila mlm tu kipas tu bergerak…
yg aku prsn, aku tgh bace ayat kursi smbl mata tutup rapat..pastu aku rase sejuk nye ujung kaki aku.
So aku betul2 kan selimut aku. Sbb aku rase selimut aku cam terbang2 gitu. Sambil betulkan selimut tu, aku still tutup mata, mulut tak henti2 baca ayat kursi..then aku terpk..mana dtg angin smp selimut aku terbang2? Tingkap tutup..kipas rosak. Kipas tu mmg tak penah bukak sbb rosak. So aku pon bukak mata…elok aku bukak mata..aku tgk kipas tu berjalan ko!!!!!!
Pastu terus aku tutup mata..selibung muka semua dgn selimut.
Tp pastu aku dgr plak bunyik ktuk..ktuk..ktuk..dr arah kipas tu..macam ko tau tak kipas dinding/kipas berdiri yg tgh berpusing kiri kanan tu, tapi takleh berpusing sbb tersekat dgn objek. bongok gilaa..
aku dh la penakut..aku dgr bunyi tu aku tak pk panjang dh..
aku bgn n terus lompat atas katil dot smbl goncang badan dia kuat2 suh dia bgn.
Pastu dot terjaga.aku ckp aku nk tdo ngn dia.pastu cibai je dia mrh aku pastu tdo blk.
Aku tak pedulik, aku himpit gk seblah dia.
then aku continue bc ayat kursi smp la aku tertido.
Esok nye tu aku ceta kat akk senior yg dok bawah katil aku tu.
dia ckp mlm tu dia nmpk aku turun dr katil n g iron baju. Tapi dia nmpk x jelas sgt sbb dia tgh tdo n terjaga masa aku turun dr katil tu.
tp yg pastinya, dia pon nmpk kipas yg rosak tu terpasang okk!!!!
Pastu aku cvkp kat dia, aku x turun katil lgsg..Cuma aku lompat g katil dot je.
pastu dia tny, habis sapa yg dia nmpk turun dr katil aku g iron baju tgh2 mlm tu?


Ceta 2:
Masa aku form 2, aku sedorm ngn rin tu.
ade satu mlm tu, aku tgh study…lps kul 12 kan kna tutup lampu.
so kami reramai studi tgh dorm sambil bukak pintu.
so klu bukak pintu, ada cahaya dr lampu koridor dpt la kitorg baca buku.
Pastu member aku lapar.dia ajak aku teman amik air panas kat water cooler tingkt bawah.
Nak wat megi kekdahnye. So aku n rin pon teman la dia turun bawah smbl bwk Tupperware nk isi air panas.masa tgh amir air panas tu..tetiba rin ckp… “ jom naik cpt2 lps amik air pns”…
sambil tu mata dia pandang tepat kat arah satu pokok ni.
pokok tu kat ujung koridor seblah bilik warden.
Smp kat dorm je..si rin bg tau.
Dia nmpk perempuan duduk menangis bwh pokok tu…damnnn…
masa tu aku rase nk pengsan wehhhhhh..tapi upacara membaham megi tetap diteruskan.
Lps mkn megi tu..kitorg sambung stadi sikit lg before nk tdo.
Kawan aku lak..elok je aku tutup buku..dia ckp nk terkencing lak. Haish..dh kenyang megi ko pulun… nak kencing lak..bunguk toll..so kami bertiga pon ke toilet laa.

Si rin ni jln dpn. Aku jln seblah member aku.
smp depan toilet ni..rin ni masuk dulu. tp dia suh kitorg tgu luar toilet.
dia masuk smp toilet ujung.
Pastu dia patah blk ke kitorg, dia kata “ ok lah..takde apa..korg leh masuk” masa rin g inspect element dlm toilet tu, aku dh siap diskas ngn kawan aku..nk masuk toilet asing2 ke cemana…
so kami decide masuk toilet yg sama.
Tp masa kawan aku kencing, aku pandang arah lain.
Rin plk jg luar toilet. Gila penakut ko.
Pastu kitorg pon blk dorm.
Otw nk blk dorm tu..tiba2 bunyi anjing barking gonggg. .gonggggggggggggg… gonnnggggggggg…
mcm panjang gila dia menyalak..tp bukan menyalak yg annoying tu..
ni mcm sayup2 je bunyi dia…
aku dh seram dh time ni..
berdiri tegak semua bebulus aku ok.
Smp je dorm, rin cepeat tutup pintu.
Yg aku lintang pukang naik katil.
Pastu aku rs x sedap ati..aku g katil kawan aku, aku ckp aku nk tdo ngn dia.
pastu aku mmg tdo yg sebenar.
Esok tu member aku ceta smbil maki2 aku ckp aku tdo mati n biar dia takut sorg2.

Then dia ceta, dia dgr bunyi selak pintu dorm tu kna main..krekk.krek..krek…cm gitu la bunyik nye..
pastu dia pgl aku.masa tu dia pgl aku..tp aku x nyahut.
so dia tau aku dh tdo la..
pastu dia dgr ade pompuan bisik kat dia “biarlah kawan tu tdo..hik hikhik..” cibai kann..siap gelak lg.
pastu dia ceta, dia rase mcm ade rambut org yg mengurai2 atas muka dia..so dia tarik selimut tutup muka dia smbil pejam mata rapat2.
pastu benda tu kacau kaki lak.
tetiba dia rasa tapak kaki dia kna geletek..
pastu dgr org gelak2 kecil “hik hik hik…geli yerrrr” haaa babik kannn..
sib baik mase aku kna dulu tak de dgr suara.
Lps tu kawan aku baca je pape ayat quran yg terlintas smp dia tertidur.


Ok la peej. Ade je bnyk lagi kejadian mase kt sekolah tu. tp nnt bebila aku email lg…
ni pon aku berani nk email sbb aku kat opis.
Aku kan penakutttt..hikhikhik. selamat kawen2 ye peej.
klu dh kawen best.
Bile takut je, pelok laki..takot je pelok laki…bestttt…hahahaha

- salwa redzuan -
........................................................................................

since lately ramai orang hantar email expose mistik yang menakutkan.
aku dapat je terus simpan kat folder.
tak sanggup baca.
aku akan baca bila nak post je.
baca laju-laju. ;p
yeeee. tak pasal sekarang aku boleh tahan penakut. gulp.

aku baca email ni few weeks backs rasanya.
aku sorang. noy kerja.
so sambil nak auto publish entry. baca la dulu.
konon nak susun banyak-banyak la. senang. sebab aku ni asyik pelupa je.
sekali lepas baca ni terus serammmm gila ok.
takut yang tak tenteram jiwa.
tak tutup pc. terus tarik langsir.
sebab langsir suka terbukak besar. sebab lulu kan suka tengok pemandangan.
masa nak tutup tu siap berderau darah. sebab nampak cahaya merah.
rupanya jiran aku kat porch pakai lampu merah. buduh.
pastu kat cemin tu nampak berwap. aku imaginasi terlebih.
terbayang tu macam 'sesuatu' bernapas kat situ.
cibais.. tutup cepat-cepat terjun kat tilam.

then jenguk balik. boleh tak langsir terbukak balik. fakkkkkkkkkk.
sebab aku tak tutup betul kot.
time tu aku nak bangun betulkan pun takut ok. babik.
nak hilangkan takut tweet2.
tapi dunia twitter sepi lak malam tu. yikes.
so tau-tau aku tertidur ngan lampu terang benderang semua.
hoh. nasib dapat tidur ngan selamatnya.

eeekkk. serious makin lama makin menakutkan je cerita yang korang share.
tak sukaaaaaaaaaaaa.
nanti aku dah pindah tah macam mana la.
ada yang aku just copy paste. then publish. baca pun tak sanggup.
takpun sambil baca sambil peluk dotdot. eh. ;p

ok tu je.
selamat malam jumaat semua. :)

9 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

keseraman je baca! asrama mmg mcm gitu kot. dlu time univ pun hostel kitorg ala2 macam tu jugak la. menakotkan.

Miss Anne said... [Reply to Comments]

makin lama makin seram expose mistik ni peej...tapi best lah baca kisah yang seram yang betul2 seram..yang ala kadar tu ok jgak lah..tapi lagi suka baca yang seram cam crita ni,meremang bulu weihh..
makin seram makin best...haha.

kenapa asrama selalu je ada kisah2 camni ehh...

salmi said... [Reply to Comments]

Haha penulis ni confuse agaknya dgn penggunaan short form 'btw'.
BTW tu refers to 'by the way', bukan 'between'
i terconfuse jap masa baca sbb apasal ada byk perkataan 'between' di inappropriate places. . rupanya penulis silap kut hehe

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja, anak aunty wan dan shiqin pun masuk sekolah berasrama tapi bila aunty tanya diorang ada tak dengar cerita2 seram masa duduk asrama diorang cakap tak ada, aunty teringin nak dengar cerita dari pengalaman anak2 sendiri tapi tak ada..

The Girl With Cotton-Candy for Brains said... [Reply to Comments]

Peej, I think your tetek nampak sampai ke dagu masa pakai PB is because you dah lama tak pakai kot.

When I first started pakai pun sama jugak, sudalah i ni memang boobylicious tapi dah lama2 kurang sikit rupa seperti tetek tajam sampai ke dagu. Maybe you should hari2 pakai PB in this last month before you get married?

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

HAHAHAHA

cam biasa aku baca siang-siang.

s.z.a_s.z.a said... [Reply to Comments]

hahahahahah~
kesian peej.
patutnye entry ni keluar harini tapi mlm td dh terkantoi plak...

Lya Colours said... [Reply to Comments]

seram. nasib baik tak baca semalam.
asrama ni memang menyeramkan kot. nasib baik dulu masa uitm, setahun je dok asrama, pastu duduk luar. itu pon, masa dok asrama, macam2 cerita keluar. tak sukaaaaa

Anonymous said... [Reply to Comments]

Dah la smlm mlm jumaat. baca ni pulak trus naik segala bulu yg. tak blh blah part kena geletek kaki "hik hik hik..geli yerrr". huwaaaaa seram okeh smpi nk tdo pn takut. rasa nti kena geletek je.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...