Instagram : @peejburhan

expose mistik : ghost buster (bergambar).



-story 1-

masa aku tgah preknen tahun lpas. aku ni sgt la rajin tidoq dlm surau kt ofis. masa aku tgah tdoq tu, aku prasan pintu surau ada org bukak then tutup balik..dok esoknya plak, aku tidoq lagi. tapi kali ni, lpas 'si dia' bukak pintu, terus aku kena tindih. geram betoi la..dlm surau pn 'si dia' nak wat keja gak. lpas bergelut (cewah..ayt x bleh blah) 'si dia' pn lepas la aku. aku rasa mybe 'si dia' marah kot aku tidoq time keja. hahaha..

-story 2-

ni cita kt ofis lg ni..ada satu hari aku tinggal sorg kt ofis sbb suma pelatih, cikgu n staff lain suma p panjat bukit bendera. aku xleh join la sbb preknen..bagus pny dok berfb, cermin blakang bilik aku ada org ketuk. ofis aku kat tingkat 3. sapa yg nk p panjat tgkat 3, nak ketuk cermin kn..aku wat xtau ja. lpas tu aku rasa 'si dia' xpuas ati, 'si dia' p bilik cikgu (sbelah bilik aku) dia ketuk cermin kt situ plak dh...siap dgn bunyi "wuuuwuuu".  yg aku ni pn gatai sgt kn, p kaleh tengok. tp nasib baik la xnmpak apa2. pkul 11am aku turun nk beli mkn. kakak kedai mkn tu tny aku dok sorg2 ka? dia kata jgn dok sorg2..p balik. aku pn apa lg, sms bos gtau nk balik. lani aku dh mnta transfer tmpat lain dh.

-story 3-

baru-baru ni, adik aku kna 'usik' cikit la. time dlm pukul 11mlm camtu. aku dok tgok tv dgn anak2 kt tgkat bawah. adik aku turun laju2 menyahut "ya mak"..aku kata la awat yg dok x dok jwb ya mak..dia kata dia dgaq mak panggil dia. esok plak sama gak tp kali ni dia dengaq sora aku yang panggil dia. aku kata jgn main2 aih..lpas tu, mlm ke3 aku plak yg kena. aku dok start keta kt luaq, aku dengaq betoi2 sora adik aku panggil aku. aku masuk dlm umah, dia baguih punya dok tgok tv. dia kata xpanggil pn. hasben aku kata, 'si dia' nak masuk umah tp xboleh, sbb tu dia dok panggil2. mlm bila tah aku kena tindih lg..sebelom kena tindih tu, aku nmpak sorg pompuan dok berdiri ujung kepala katil aku. dia tunduk ja muka. esok tu aku gtau hasben aku (aku xgtau aku namapak pompuan tu), dia suruh rakan ghostbuster dia scan, dia sendiri yg ckp ada pompuan dlm bilik aku. hasben aku tny awat aku tak gtau nmpak pompuan tu, aku kata saja nak tengok hangpa terer ka x scan-scan ni.  hehe.. mlm tu jgak depa mai tgkap boh dalam botol. tp xsempat nk snap pic ar, depa kelam kabut sbb nk p settle budak kna histeria plak.


(kali ni cita xberapa seram sgt dh..mcm seram2 manja gitu..)


hg jgn publish lg, ttgu aku attach pic hantu yg depa tangkap kt hotel tu
bru best..

......................................................................

sori2..agak kebizian.,.ni aku dh attached dh. antu ni tgkap kt hotel *tuuut* kt batu ferringhi. ada 3 ekoq suma tp smpai la aku cuma nmpak 2 ekoq ja ;) winking

smlm kena lg..xtau psal apa, aku la ni cam bleh 'rasa2' if benda tu ada. tp boleh rasa dlm blik ja. kt tmpat lain xpulak.  

smlm lgsung xboleh tdoq. dok rsa bnda 2 ada ja dlm bilik. tp bila terlelap sat, aku mimpi benda tu ckp kt aku nk kacau aku teruk2 bila hasben aku keja shif mlm nnt (cam 'dia' tau2 plak khamis ni hasben aku start shif mlm)

sbelom tu, anak aku yg no2 bgun tgah mlm mai tdoq celah aku n hasben. esok pg hasben aku tny pasai apa mai tidoq dgn kami? dia ckp dia bangun nk mnta susu. nampak benda itam dok main laptop ujung tilam dia. dia ingt hasben aku la sbb hasben aku slalu main lptop kt situ (4 ur information, hasben aku agak gelap yer) bila p dkt dia tgok bkn hasben aku, terus dia lari mai tdoq dgn kami.

sekiaN...    hehe..xtau nk ending camna. pis B-) cool



-siti-
.......................................................................................................


yang pic tu.
yang atas tu rupa macam omputih lama pakai rambut gulung2 tu kan.
ke imaginasi aku terlebih?

6 Comments:

landaklaut said... [Reply to Comments]

Seram pls. Tamo tgk gambaq tu lama2. Tunggu siang esok ja la. Hahaha. Penakut jugak rupanya aku ni.

Girl Girl said... [Reply to Comments]

mine punye imagination same cam kak peeja.... hntu kt atas tu nampak cam hantu omputih. mcm gaya marilyn monroe pon ader... huhu.. hntu kat bawah tu cam tengkorak tgh nganga mulut je.... tp mmg seram... takutt...

shuweet said... [Reply to Comments]

huhu...memang seram..tapi pandai lak si antu tu main laptop...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Takuuuuut, memang tak lah nak menengok gambar tu lama2.

syntheare said... [Reply to Comments]

Xsangka antu pun ada mata..ingatkan antu ni xde muka.

JuJue said... [Reply to Comments]

rambut putih gulung gulung tu..tuan hakim pon boleh jadik.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...