Instagram : @peejburhan

bunga-bunga cinta.

ewah tak menahan kan tajuk entry.
sendiri type. sendiri rasa nak lempang diri sendiri laju-laju. hahaha.

last few days almost everyday spent masa ngan dotdot.
uruskan hal kawin.
aku bukan jenis suka jumpa selalu. rimas uol. hahaha. pelik bebenor.
tapi ni terpaksa. so jumpa la everyday.
bila dah everyday sesama ni.
hari ni ku sengsara. sebab dia dah start kerja.
rinduuuuu. ish tak sabar nak kawin. gagagagaga.
wah drama gila kan. sengsara katanya. ;p

last sunday ke klcc.
ingat nak jalan-jalan je.
tetiba rasa nak carik balance hantaran yang tak beli lagi.
aku of coz ada pilihan aku.
ye aku memang bridezilla.
tapi terasa keji. so aku suruh dia pilih sendiri.
alangkah gembira sebab dia pilih kasut tak mahal.
save duit mak uol. dah la ada sale. heheheh.
apa-apa je la. janji dia suka. :D

then mission carik cincin dia.
pun payah. sebab takda size. spesis aku jugak dotdot ni.
jejari tombam namanya. miahahahha.
ok ada la size. tapi dia tak berkenan pulak.
tapi aku suka. takpa. akan ku suruh dia beli yang tu jugak. ;p *bridezilla mode on*
nanti la pergi.

stop makan.
nak makan ben's tapi tak sure ada smoking area ke tak.
so malas nak turun naik, sebab klcc yang super packed.
so kita orang ke chinoz on the park je. :)





makanan semua adalah super sedap.
dan boleh tahan mahal. uhukk..uhukkk *batuk darah*
nasib aku kekenyangan lagi.
so aku just curik sikit-sikit je makanan dotdot. :)

:: ok muka dah kurang kadar stress. nice :D  :: 


i loveeeeeeeeeeee cupcakes.
noy kata aku kalau dapat cupcake siap muka bersinar-sinar. hahahah.
buruk perangai namanya tu.
best ok. rasa macam happy dapat polok-polok dalam mulut.
oh heaven.

oh hari tu saje buat gila pakai PB.
dah sekian lama tak pakai. :p
tp x pakai waist nipper tu. sbb nak tau apa rupa if tak pakai.
mana tau ok pakai time kawin.
aku rasa ok la.
tp as usual noy x suka.
dia kata aku akan nampak besar atas.
n dotdot pun terus tau aku pakai koset. T____T
omg. is it that obvious?

then mintak noy amikkan pic.
ada la dekat 10 kot.
yang noy, " ish tetek kau niii. teruk betul la rupa dia?"


ye ni bukan aksi gedik terlebih.
tp memang koset tu bagi tinggi tak tentu arah. pastu tetek tajam. rasa macam zaman madonna. hahahha.
ni je pic yang aku sanggup share.
yang lain horror gila ok. tikam diri sendiri.

aku rasa problem dia satu tu je.
bagi tetek over tinggi. macam boleh lemas ngan tetek sendiri.
sebab tinggi sampai ke dagu. hahahah. ok exaggerate. tp tu la yang aku rasa.
then bila tetek tinggi.
tangan aku takleh kepit.
sebab lelemak berlebihan.
bila tetek bertemu tangan lelemaks.
tangan jadi kepak.
tak pasal aku jalan macam abang badan ketak-ketak.
berdepa je. sumpah tak tipu.
dah rupa body builder dah aku rasa. haha bongok.
ni aku la. maybe orang lain pakai selesa.
ni aku rasa.

sebab tu aku decide taknak pakai korset time kawin.
nanti badan nampak pelik.
tapi sekarang runsing tak tau nak pakai apa. macam mana itu?
harap body shaper membantu la. janji elokkan sikit rupa lelemaks ni jadi la.
tapi lambat lagi nak sampai.
shipping sampai middle of april. hahaha.
help!
matiklah mintak tolong orang. padahal sendiri ternak lemak kan. ;p

ah whatever.
janji nanti kawin. la la la.
gila punya getik lately ni.
layankan je la yea.
daripada pengantin mood stress kan.
:)

20 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja, aunty pun kalau pakai korset aunty tu tetek akan jadi naik sikit, tapi bagi orang tua macam aunty oklah sebab maklumlah orang tua tetek memanglah turun sikit kan.

-b0b0b- said... [Reply to Comments]

woaaaaah!
ape yg peej describe psl pb tu memang sangat sebijikkk sebijan dgn ape yg i rase mse pkai pb..

some tegor nape lengan mcm player ragbi..omg! sedih dgr..kite pakai nk cantik tp nape jd cmtu eh..betolla part tetekss tu pon same...why oh why..streess mak! :D

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

peeja...... sorry aku nampak tu teteks ko ke..siku? bkn nk buat lawak ni betol aku tanya ni.. sorry again..

cikin said... [Reply to Comments]

hye peeja!


Since u lg sebulan nk kawen..try la amik shape plus n eve fiber. both can reduce ur weight. ngan syarat kene byk minum air suam. At least per day 3-4 litre.

*just memberi cadangan. sbb i lps beranak aritu amik dis produk, within one mnths reduce nearly 10kg. Hari2 menelan air suam. G toilet asik nk membesser je..ha ha ha

Zalia said... [Reply to Comments]

peej

ko x try spanx?
bole sembunyik lemak la

aku pun dah tak pakai pb
x sanggup aku
tetek tegak semcm je
pastu bergegar2 bile jln sket je

yana halim said... [Reply to Comments]

'bila tetek bertemu tangan lelemaks.
tangan jadi kepak.
tak pasal aku jalan macam abang badan ketak-ketak.'

macam sawan akak gelak sensorang kat opis nie peej oittt...hahaha..

p/s: tapi mmg betul pun. sbb tu la akak x pakai pb dah. hampeh tul beli ribu riban...

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

yalah peej, gambar u dgn gambar dotdot yang dah diblur tu nampak pelik disitu... the teteks look unusual...

nina ricci said... [Reply to Comments]

wahahhahah~ kak peej, sgt suke entry ni..wat sy gelak manjang, hahahhaha.

Aiza Iza said... [Reply to Comments]

Adoi ai gelak je baca ni.. peej try lah spanx ... okay dari pb

Aiza Iza said... [Reply to Comments]

hahahhaa...asek gelak jek baca entry ni....peej pakai lah spanx...okay dari pb tu...at least selesa le pakai

Anonymous said... [Reply to Comments]

hahahahha.. sangat lawak la peeja ni.. gelak sorang sorang baca kat opis...

nor elyana said... [Reply to Comments]

peeja mmg horror lah bila pakai pb nih..mmg tetek akan nampak pelik da nak cantum ke leher or dagu je..my mom selalu tegur.."da semacam dah tetek kakak nih mama tgk"

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hahahahhaaa terbahak2 kta gelak baca entry ni! :DD

Anonymous said... [Reply to Comments]

ok..that (.)(.) look tajam n menyakitkann...
hehehe..baik tak pakai n nampak usual n nice..

wahh..nice katenya..hihih..

InaAchik said... [Reply to Comments]

oh ramai rupanya org senasib sebangsa... ingat kite jer rasa cam tetek di dagu bila pakai PB. pastu rasa cam nak tayang tetek kata kite sorang jer ader... huhuuuu...
blom lagi kisah bila nak mencirit. rasa nak tendang pintu jamban! hehehehee...

sudahnya... PB wak tukun. smp skrg terkenang duit 2 riban lebih yg lebur... kalo beli gelang, ni pon dah bleg gadai! :p

dedalie said... [Reply to Comments]

habisla org jual PB marah bila baca entri ni..heheh keluarlah macam2 fatwa nti

Anonymous said... [Reply to Comments]

I recomend spanx body shaper. Ada mcm2 design, n its comfortable. Check out spanx nya website... I pakai sbb takmo nmpk the lipatan manja lelemaks, esp bila pakai baju yg slim fit...

Hanisumayyah said... [Reply to Comments]

Mmg betul apa peej tulis ni...dr 3 piece tu kak wa pakai yg perut tujer...yg lain2 mmg akan nampak sgt tak normal.. mmg buang duit..sbb agak malu nak pakai sbb struktur badan nampak pelik...

Anonymous said... [Reply to Comments]

tetek jd gitu sbb corset tu tekan perut.cuba klu kite kempiskan perut dgn tarik nafas n tahan.automatik tetek naik kan.aidid muaddib penah ckp sape pki pb nmpk mcm gajah bunting.

-b0b0b- said... [Reply to Comments]

woha! syoknye bace...rupenye ramai menerima nasib cmni bile pkai PB..igt i berseorangan di dunia ni...anyway xdela kurus mane pon bile pkai PB kan..beribu riban duitku abes..zzzzzzzzz

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...