Instagram : @peejburhan

bundle of joy.

last week dapat kejutan.
memula ayol kata nak balik sabtu.
tengok malam jumaat dia, zeity n zara dah ada depan rumah.
sempat la huda n ice main ngan zara.

makin cerdik budak tu.
dah la tak takut orang.
memula je dalam few minutes rasa pelik-pelik.
lepas tu elok dia ceria ngan semua orang.

ice n huda panggil je. terus dia pandang n tunjuk dorang.
ewahhh. macam artis gayanya.
ala-ala buat show. pastu tunjuk peminat. hahaha.
seronok huda. siap amik aura nanti baby dia comel n baik macam zara.
later me ice n huda pergi keluar makan.
huda cakap dia yang baru jumpa n takda kena mengena pun terkenang-kenang zara.
ni pulak kita orang ni.
tau takpa. ish gerammmmm.

noy jumaat kerja.
so sabtu tu kemalasan nak keluar.
so kita orang melepak kat rumah je layan budak ini.
haiyoh dah start tak reti duduk diam.
abis satu rumah dia tawaf.
dpd depan bawak ke dapur.
layankan je. berpeluh la.
yang noy letih je pass kat aku.
yang aku, "whyy???!!!"
haaaaaaaaa..nak sangat kan.
ni pun dia belum bebetul pandai jalan sungguh.
memang boleh pitam.



favourite dia adalah hp aku.
suka ngan charm tu. n jari dok main trackball.
berapa kali gak la dia campak. wah sesuka hati kau je kan.
pastu dia jalan. elok dia pijak hp yang dia dah baling tu.
nasib kesayangan. kalau tak dah kena tempeleng tu.



:: lil popia n aunty peej ::

excuse mata aunty peej yang over lebam tu.
makin teruk lak sekarang. agaknya faktor stress terlampau n tak cukup tidur.
so makin kronik. ;p
agak annoying siapa yang jumpa aku time aku tak make up.
semua tanya apesal mata tu?
kata macam kena tumbuk.
fakkkkkkkkkkk. tau la. tak perlu bagi tau.
tumbuk mata bagi bebetul lebam baru tau. hahaha.
aku dah pasrah je.
sebab memang salah sendiri pun.
tapi takpa la. panda pun comel apa.
wah matiklah sedapkan hati sendiri.

:: niece n aunty mempunyai konsep dagu berlapis. sama. tapi orang kata dia comel. tapi kenapa takda orang kata aunty dia comel. life's a bitch ::



:: ni bukan bundle of joy dah. dia ni dah di kira a handful of joy. ::

oh hari tu ada jalan kat sg wang.
nampak kedai jual baju bebudak.
bagi tau noy terus dia nak masuk.
dia bukan boleh.
nampak baju tidur comel. harus beli 2 ketul.
time nak pakai lawak.
zeity dok butang-butang. sekali ada lobang terbukak belah bawah besar tapak tangan.

zeity : eh kenapa macam ni. terbukak besar.
noy : kenapa? salah ke baju tu? saya tak check pulak.
papa : memang macam tu kot. untuk kencing.
me : dia pakai pampers la. buat apa nak berlubang nak kencing pulak. dia bukan laki.
papa : ye jugak kan.
zeity : ke memang macam ni? macam tak betul je.
noy : peliknya. kenapa macam ni. gila kelakar nampak pampers besar macam tu. alaaaa. salah beli ke?
zeity : tah la. memang macam ni kot.
noy : eh jap saya check satu lagi. eh yang ni ok je. takda terbukak besar.
zeity : *betulkan butang* hehehehe. saya yang salah butang la. haaa dah ok.
noy : ish awak ni. bagi saspen je.
me : sofeaaaa. baju tu betull. mummy tu yang tak betul. ada ke dia butang sampai nampak pampers. hahaha
zeity : hahaha. a ah mummy yang tak betul.


dah potong rambut. macam budak laki.
hamagadddd. serious macam ayol time kecik.
aku nak scan pic ayol n letak sebelah2.
tapi nak scan n punggah album yang malas tu uol.


pandai dia ni.
dia tengah berdiri main mengadap dinding.
panggil je terus toleh n pose.
then sambung main. panggil lagi pusing n sengih balik.
eeeee geram.
siap pandai tunggu sampai keluar flash semua.
selagi kita pegang camera. selagi tu pose.
elok settle dia buat balik benda lain.




:: dia suka main sesungut kat baju tu. heheh. pastu baju tu ada corak kat bahagian bontot. haiyoh bikin geram n selalu nak tepuk-tepuk kat bontot dia ::



:: dah bagi cover camera. dia nak camera pulak ::

:: tak dapat dia geram. hahaha ::

:: pastu dia nak tukar. bagi aku cover. dia nak camera. ewahhh. cantik muka. memang tak dapat la. ::



acu pergi london.
belikan dia bag.
kemain suka dia.
lepas tu sangkut ni kat badan dia.
suka siap pose semua.
lepas tu nangis.
agaknya dia rasa berat kot belakang dia.
dia menggelupur. lawak la budak ni.


tapi nak amik dpd dia tau pulak tak bagi.
ish rindu betul.
seronok betul ada dia ni.
takpa tunggu dia besar.
nanti boleh bawak jalan-jalan.
bila la dia nak dapat adik.
dapat adik. boleh kita culik dia. :)

wah matiklah sibuk pikir adik dia.
aku ni haaa nak kawin.
eeek takut.

7 Comments:

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

bijak dia..nk main ngn camera pandai nk tukar dgn cover..bijak...

ohsochaste said... [Reply to Comments]

Comelnya Zara!!! Anak aku pun perangai serupa. Suka main phone. Belikan dia phone mainan dia tak main sangat. dok main tekan2 phone mummy & daddy dia je. lepas tu kalau kita cakap hello, dia letak phone kat telinga. budak2 skang ni cepat je belajar main dengan gadget kan.redha je la. kalau rosak yang ditekan2nya susahla mummy daddy ganti baru,kita bukan orang kaya nak oii, hahaha.

tapi tu la, bila ada anak, tahap sabar meningkat banyak. kalau anak buah aku yang main phone, aku rampas pastu jegilkan mata, tak sporting langung, haha.

BTW, Huda & Ice taknak buat blog ke?

oshinz said... [Reply to Comments]

comel gila budak zara ni. pipi tembam. rasa macam nak gigit je. mata dah la booollaaattttt.. aiyork.

♥ dak pink said... [Reply to Comments]

Tak lama lagi budak kecik tu main dengan adik sedara dia lak. Kan?
=)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Budak baru nak dapat kaki kata orang memanglah tak reti duduk diam, memang penat mengejar sana sini tapi masa umor macam ni lah seronok nak ajak main2.

Wah aunty peeja dan aunty noy betul2 sayangkan anak buah yang sorang ni, ingat dulu masa zeity baru bersalin aunty peeja tu macam tak berapa pandai nak melayan tapi sekarang terlebih suda, ahahaha.

::cik asha:: said... [Reply to Comments]

comel nye anak buah kak peej....
geram tgk zara nih..cam nak cubit2 jer pipi dia yg gebu tuh..
geram2..comel sangat..

axie said... [Reply to Comments]

comei sangat! geram tengok.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...