#sayajual

Tabita Desi Damayanti Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

baju plus size.

ramai yang menanya aku pasal baju.
sekian lama. amatlah jarang aku reply.
so ni alang-alang aku buat entry la ye.

aku jarang shopping online.
pernah few times je.
sebab aku jenis fussy.
contoh kau tengok online macam menarik.
beli. sampai kat tangan kau. tak macam yang kau expect.
so tak suka.

jadi aku memang tak kuasa nak beli.
baik pergi kedai. try n beli. puas hati kan.
before ni pergi kedai pun aku jenis tak try.
berkenan je beli. balik rumah pakai buruk bebenor rasa.
so insaf. lalu akan make sure try before beli. ;p

but anyway, if aku beli online pun.
aku beli kat sini http://jessabellapluzsizestealz.blogspot.com/
sebab aku rasa mostly baju online ni sama je kualiti dia.
atleast kat online shop ni murah la. :D

but like i said. aku jarang beli online.
if nak plus size punya baju.
kat kedai.
selalu aku try nichii, scarlet plus (jusco), total woman (isetan), dorothy perkins, flow (klcc).
scarlet ni ikut musim. bila lawa tu berderet lawa. if buruk tu tahap nak tikam diri. n best sebab murah.
total woman pun if sale murah. aku sukaaaaaaaaaaa.
lelain tu pricey sikit.

ada yang tanya asal aku tak jual baju2 yang x pakai.
buat pre love item.
aku tak suka.
1 sebab aku bukan pakai baju 1-2 kali.
aku pakai banyakkkkkkkkk kali.
so macam tak sesuai pulak nak jual balik kan.

ok ada la baju yang sekali dua je aku pakai.
tak menepati citarasa sangat.
so tak pakai pun. tapi still rasa kelakar pulak nak jual. ;p
aku pun tak tau nak buat apa ngan baju-baju tu.
almari aku sekarang boleh tahan nak membuak jugak la ngan baju.
sejak lately shopping baju je. erk.

tengok macam mana.
nanti aku pindah, mana tau i dont have a room utk baju2 tu semua.
maybe akan let go. hahaha. ok kelakar.
or maybe aku suruh papa bawak balik kampung je. kan?

so yeah. tu tempat-tempat yang aku selalu beli la.
korang pulak selalu beli mana online ni?
mana tau aku berkenan ke.
share la. jangan kedekut plisssss.

11 Comments:

shuweet said... [Reply to Comments]

aku pun sama..jarang beli baju..sebab size yang debebab nih..kalau beli pun kat scarlet plus...time cantik la....err, kalau baju keje tu kat erica parkson, kengkadang yang tak bestnyer plus size ni design ala2 mak2 sangat..sakit gak ati..tapi pasrah la aku sebab besor cam almari...kesimpulannyer...jarang beli baju..so pakai je baju yang ada sampai koyak..hehe

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

semua tmpt ko cakap ha itula tempat aku beli baju plus size...give me 5..

yana halim said... [Reply to Comments]

tak pernah beli online. Pernah beli kat katalog sekali tapi hampeh. Mcm peej cakap le. macam nak tikam2 diri sendiri. hahaha...

apa pun jgn percaya sgt dgn gambar2. dlm gambar selalunya menarik sampai kita pun tertarik. bila sampai kat tangan, rupanya mengecewakan.

farra8979 said... [Reply to Comments]

selalu beli kat http://jessabellapluzsizestealz.blogspot.com jugak.. sebab affordable n so far kalau dapat, puas hati. ^^

akuiwana said... [Reply to Comments]

sy dduk area utara.susah sgt nk cari baju!memang beli kat scarlet plus je memanjang!btul peej ckp.kalau dtg stok lawa mmg lawa.kalau tak lawa yg dtg,mkcik umo 60 thn pun blom tntu bekenan nk pakai.tsk.

Aima said... [Reply to Comments]

Try check website ladiesfash.blogspot.com
Kat situ byk baju2 murah... Utk plus size pun ade n kadang ikut nasib free size pun boleh muat sebab dia bgtau spec baju tu in detail... :)

syieda said... [Reply to Comments]

ce try yg ni..
http://eleisurefashionhouse.blogspot.com
tak pun yang ni..
http://plus.stylisticious.com/

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja aunty pun tak suka beli baju online bukan tak cantek tapi takut bila beli sizenya lari, macam peeja juga aunty selalu suka beli di Isetan atau Ms Read walaupun harga agak mahal tapi puas hati.

cyan said... [Reply to Comments]

Peeja, boleh jugak try Blook. Baju plus size diaorg cantik-cantik and price pun ok. Dia ada branch dekat Bangsar (area bangsar village), subang parade, & sunway Giza.

Natalie Lynn said... [Reply to Comments]

Oo.. bgs la..byk cikit pilihan utk kite yg bersaiz besar ni..ade satu lg yg kawan i pena intro pun not bad jugak.. siap ade kasut & high heels plus size..
www.facebook.com/larcdreamboutiques

Fisha said... [Reply to Comments]

My fav:-

1. Dorothy Perkins for jeans!

2.http://jessabellapluzsizestealz.blogspot.com for Tops/Dresses/Maxi/Skinnies/Pants!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...