Instagram : @peejburhan

yeay dah ada nama.

last weekend.
eh bukan.
yang sebelum tu.
ahad tu jumpa huda n ice pulak.

plan nak ke mid valley.
tapi ramai nak datang amik barang.
papa takda pula.
dia ke wedding ngan mama.
selalu if aku keluar. orang nak amik barang.
mintak papa tolong pass kan. ;p
so takda tu aku la kena tunggu.

jumpa filla lagi.
dia buli aku weyh.
dia dalam kereta takleh gerak. sebab amani tidur kat pangku dia.
so aku pass barang.
boleh lak dia n laki dia ajak sembang.
seronok la sembang.
tapi aku berdiri kat luar kereta sambil dipancar sinaran matahari yang mencucuk-cucuk.
panas weyh. macam sun bathing dah aku rasa.
laki dia suruh aku masuk kereta.
tapi lawak nak mampuih weyh tiba aku nak masuk n sambung sembang.
last-last dah nak dekat 15 minit terpacak.

me : woiii. panas la gila. dah rasa macam kat bali dah aku ni.
filla : hahaha ye laaa. masuk la.
me : seronok la sembang. kau la lain kali datang la lepak betul2. ni macam ni. panas ok.
filla : ye la. lain kali la set.

tah bila tu.
memasing busy uol.
lawak la. kau faham tak dorang mesti perati aku dpd dalam kereta.
yang aku dah macam beruk sepuluh kali lap peluh je.

then tunggu lagi.
sorang lagi amik.
then baru gerak.
since dah petang pun. kosser nak ke midvalley.
pergi bb je.
dorang pun ada nak carik barang kot.
so ok set jumpa situ.

lepak la sekali ngan ice, huda, dotdot n noy.
galok dorang bersembang bagai.


later me, noy n dotdot gerak kejap ada urusan.
later baru join balik ice n huda.
dotdot gerak sebab dia ada hal.
aku n noy bergerak beli barang sikit.
later baru jumpa ice n huda.
kita orang makan kat 1901 kejap.



then sambung lepak balik kat starbucks pulak.
sebelum tu nak lepas situ penuh orang.
so lepak coffee bean je.




excited lepak.
sebab dapat tau gender baby.
pastu memasing memerah otak la pilih nama.
macam-macam nama la keluar.
earlier tu pun ada pilih nama.
tap dotdot tu suka main-main.
tah nama apa dia suggest.
kalau aku beranak nanti. someone kena ikat dotdot tu.
tak percaya aku dia nak registerkan nama anak ke apa.
pitam ok.

akhirnya setelah puas fikir.
me n noy came up with a name.
sangat sedapppppppppp.

huda : awwww. baby gerak ni. maknanya dia setuju tu.

hahahha. over kan.
ice la masih fikir.
sebab dia nak nama apa tah.
kita orang tak bagi sebab macam ramaiiii gila asyik guna nama-nama tu.
nama yang kita orang pilih pun takda la unik ke apa.
tapi rasanya gabungan tu belum ada.
n rasa macam sangat best la. terbaikkkkk.
weeeeeee. kalau dorang tak jadi nak amik nama tu.
aku nak amik. kahhhhh.


can't wait baby untuk baby ni keluar.
tengok apa nama dia nanti.
if ice tak setuju. saya ikat dia huda.
pastu kita sama-sama gi register yea. hahahah.
eh ke mmg bapak baby pun kena ada sama untuk register? :/

8 Comments:

ohsochaste said... [Reply to Comments]

aku terlepas tren ke ape ni?! Berapa bulan dah cik Huda tu?! Berseri muka mommy to be. Aku dah khatam blog ni so aku ingat la encik Ice dulu macam2 prob dengan ex2 dia. Ni dengan Huda, dah kawing dah nak berbaby pun. True loff exist!!! Heheheh

p/s kenapa gambu ko satu je, letak le bebanyak! Hihi demand plak aku ni kan. tapi entah, suka tengok gamba2 kat blog ni, cantik2!

Miss Anne said... [Reply to Comments]

ala...tak bagitau rupanya nama yang you & noy suggest..ingatkan ada bagitau..hehehehe

salmi said... [Reply to Comments]

Hihi tergelak gelak baca part yg ikat suami x bagi gi register nama anak tu :)

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

haha.. penderaan.. aku saja je jemur ko tengah panas..sebab nak tengok muka kau yang halus putih takde cela tu..haha.. aku dah blah tu aku tanya laki aku "paaaaaaaaa halus gila muka peeja tu.. mesti tak lama lagi muka ma macam dia kan".. laki aku rasa nak lempang je muka aku..hahahaaa

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Bagus lah kalau dah ada nama, walaupun pun apa namanya harap nya nama tu bermaksud yang baik2 je ya

Dulu masa sekolah aunty ada kawan nama dia Nor Azina, masa sekolah kita orang tak perasan tapi sekarang kalau kita panggil nama dia Zina dia tak suka sebab sama maksud dengan berzina.

Rin said... [Reply to Comments]

bapak x payah pergi. Sesape pon ley g register tapi sila bawak surat nikah asal ibu bapa.
I dulu anak ke 3, g register sendiri je coz office jpn belakang umah. Tp kena bising ngan kakak kaunter coz dalam pantang bawak keter.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

mmg best kan kalau kita ade contribute dlm nama anak kawan2 ni..hehe!

susumanis said... [Reply to Comments]

camner leh terlepas entry ni..hehe..papepun best tgk ko de bff yang bole siap carikan nama anak ya peej..nanti nak ko, ko buat la contest, weall reader carikan , bole g2..hehe..anak pertama ko x kasi, anak no 2,3,4,5,6, ok je peej..muahahaha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...