Instagram : @peejburhan

sedap tak guna cerita. rasa baru tau.

ye tu la ayat mama masa makan lunch tadi.
makan sambil bunyi, "umph..umph..umph" *mata pejam kepala tergeleng-geleng*
aku tak makan lagi.
sebab sibuk snap picture.

me : hoi ni apesal bising ni.
mama : sedap tak guna cerita. rasa dulu baru tau. haaa tulis kat tweet kau macam tu.

e eh sibuk. dia lak suruh tulis gitu kan.
bangun awal pagi.
noy nak pergi kerja pun terkejut tengok apesal aku bangun awal daripada dia.
tah la lately ni tidur la lambat macam mana.
mesti nak terbangun awal.
ok maybe tak awal untuk korang la.
awal la untuk aku.
kira still pagi la. jarang berlaku tu.
otak stress lebih kot. tidur pun tak lena gitu.

so uruskan kerjaan.
then noy gi kerja aku lena kejap.
tak sampai 1 jam phone bunyi orang call sana sini.
terus bangun mandi la. sebab orang nak amik barang pun.

sementara tungu sembang ngan mama.
elok dah pass barang.
mari ke dapur.
selama ni malas.
sekali memasak. nahhhh.


simple je. saje poyo. hahaha.
bila tweet semua la kata aku hebat.
multi tasker la sangat.
takda makna. aku jaga sambal tumis n telur je.
masak lemak tu mama masak.
if aku yang buat semua ni. alamatnya ada yang salah satu hangus. hahah.

sekejapan siap.
fuhhhhh.


sambal tumis sotong brown. my ultimate favourite.
masak lemak kubis. hoih lawan dia sangat kan masak lemak n sambal tumis ni.
telur dadar.
n ikan terubuk masin goreng.
tu semalam customer bagi masa dorang amik tabita.
dia kata dia tau mama suka. so dia pergi sarawak dia belikan.
sweet bebenor korang ni tau.
aku patut mencontohi. pergi rumah orang tak reti-reti bawak buah tangan. T__T

serious weuh sedap terbaik.
menangis makan. nikmat Allah.
lepas tu kejap tadi rasa nak nangis tengok facebook ada orang tu kurus tak dijangka.
wah orang dah tentu diet. aku ni pelantak.
lagi stress lagi pelantak.
makan cupcake bisou sampai 3 ketul. pastu baru muka tak sinyum. ;p

aku pernah buat resipi sambal.
try la carik kat label belah kanan ni ye.
malas nak tepek balik.
memandangkan masak pun malas. spoil bitch.
so takda resipi.
nanti la aku dah pindah n ada laki nak bagi makan.
rajin masak lalu akan share resepi.
apa lagi aku nak buat kan.
vokeyh?

bye.

8 Comments:

deasa said... [Reply to Comments]

sangat kena
masak lemak kubis dgn sambal sotong
yummmeh!

sweethOneY said... [Reply to Comments]

same menu as me last night ! Cuma aku buat masak lemak kubis dengan ikan sambal. Hehe.

F A R Y N said... [Reply to Comments]

ok..aku dah lapar...

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

sotong brown tu yg mana hah?

susumanis said... [Reply to Comments]

Peej owang kata ppn x elok mkn kobis selalu, nanti banjir bebeno n senang keputihan hehehe

Anonymous said... [Reply to Comments]

salam pasal makan kobis ni banyak sebab keputihan.
Tapi, yg saya tahu adalah utk pesakit yg mengidap sakit jantung masalah jatung dsbnya, digalakkan meminum air rebusan jobis ie cabbage. kerana khasaiat mineral yg banyak serta elok utk pesakit jantung. scientifically.. ni diamalkan digalakkan oleh hosp negara barat.

Yes. A woman may have two or three types of infection at the same time.

Why do women get vaginal infections?
Health care providers do not yet know all of the reasons why women get vaginal infections. They do know that some types are spread by having sex with an infected person. You might have a higher risk of getting infections if you:

Have sex without protection (trichomoniasis, gonorrhea, chlamydia)
Have diabetes (yeast)
Have many sex partners (trichomoniasis, gonorrhea, chlamydia)
Take birth control pills (yeast)
Are taking antibiotic medicine (yeast)
Have an HIV infection or have a decreased immunity (yeast)
take care,, makan apa saja janji berpada pada,,

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Secara kebetulan rumah aunty pun masak lemak ikan dan terung pipit, sambal sotong sedap gila, ikan kering dan tempe goreng hahaha memang padanan yang terbaek.

Lucy Saputri said... [Reply to Comments]

cerita sedap

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...