Instagram : @peejburhan

expose mistik : penunggu rumah

peej, akak nak panggil ko peej jugak sbb so cool... 

ni kisah benar okkk...pengalaman akak sendiri... baru jek jadik last year... sebenarnye dulu akak x penah la nak percaya sgt bnda2 karut ni.. last2 koooooo... merasa!

kekdahnye begini.. akak kat penang ni.. pas akak kawen, menetap la kiteorg kt umah sewa ala2 rumah burung tu(read : flat)..azab okkk.. bilik ade 2 je.. masuk2 pintu jumpe dapur dulu...sampai segan nak ajak sape2 dtg umah....hahahaha..kat sini mmg ssh gile babun nak cri umah sewa yg landed ok... melainkan ko ready nak siapkan 3k/month..(apedehal nak citer pasal kehidupan plak ni)

pastu ditakdirkan hubby akak dpt la quarters kerajaan setelah lame dok dalam waiting list... lega lah hati... memandangkan hubby akak ade jawatan skittttt je.. maka dpt la umah besar skit....eh bukan besar sikit ok.. besar sgt2... 

makanya, bile dah dapat kunci quarters... akak dgn hubby pegi la jenguk2 dulu umah tu... tgk kawasan dlm umah.. umah ni b'tingkat jugak.. ade 3tingkat... tingkat 1st(bwh) adalah kosong... tingkat 2 adalah inspektor india.. tp x penah nmpak die kat umah tu... tingkat 3 adalah akak bersama hubby... 

mase gi tinjau umah ni, kiteorg gi mase habis keje.. dah agak mghrib jugakk... sebelum masuk area umah tu, akak dah ckp dlm hati "suramnye umah ni".... naik je tangga nak ke atas, dgn lampu xde kat tangga, mmg agak rase seram la... maka bermula laaaaaa..... bukak je pintu umah, akak n hubby bagi salam.... TERUSSSSS MEREMANG BULU TENGKUK AI UOLSSSS... akak diam kan je... sbb pk mybe sbb mghrib setan bkeliaran..berani ni konon2 pusing2 dlm umah sampai ke dapur sume.. umah tu kalo peej dok kat dapor pastu nak panggil org kat bilik dpn mmg x dgr ok.... sbb besarrrr giler umah tu..

balik dr survey umah tu, akak x citer pun kat hubby pasal rase meremang tu... terus je day by day packing brg.... konon2 excited la nak pindah umah besar sikit.. blh bawak org kg dtg.. hahahaha...dah settle pack sume, pindah la akak ke quarters tersebut...tp mase pindah ni akak blom habis agreement dgnumah sewa yg lama.. ade lg dlm 3weeks...so, pindah ari jumaat kalo x silap....

pindah sume brg ke quarters.. sabtu tu dah unpack sikit2..baju keje sumeee.. brg2 dapor.. panggil org install air-con smule, then, masukkan brg2 x berkaitan dlm bilik2 yg sepatutnye...senang masuk quarters ni sbb bapak gabak punye almari pun ada, dining table, set kosi rotan sume la lengkap.. cuci kaki je...

jeng jeng jenggggggggg.....

bermula laaahhh......

sepanjang 2 ari kiteorg duduk situ, masing2 sebenarnye ade perasan mcm kelibat lalu lang dlm umah tu..nak2 menghala ke dapur tu... rase mcm ade org usha2 je.... tp x pernah la nak bukak mulut sbb ingtkan perasaan masing2. sbb rumah baru duduk kan.. kite x biase... perasaan tu mcm2 la... so, ignore sajeeee.... 

SEHINGGA LAAAHHHH 

pada ptg ahad tu...menghala2 mghrib skit.. kiteorg tgh men'drill' dinding sbb nak gantung cermin besar kat living room tu...kasik feeling2 rumah org kaya2.. baru beli kat kedai pak pakistan kot kekdahnye...murah saje..hubby akak berdiri atas kosi.. akak kat bwh je.. tlg pass kan skru/hammer bagai...

theeennnn.......

akak tunduk la nak amik skru TIBE2.................

POMPUAN BAJU PUTIH LALU MENGHALA KE DAPUR!!!! RAMBUT PANJANG ALA2 SAMPAI PINGGANG!!!!...

x nampak pun muke.. nmpak die lalu je... terusssssssssssssssssss...... meremangggggggggggggggggg..... akak pun sound hubby akak suruh stop men'drill'.. "ade nmpak sesuatu la bang"...hubby akak pun dah panik jugak laaa.... gile kau x panik! menggelabah jugak masa ni.. ye lah dah maghrib,.. mane nak tuju kalo ape2...

hubby pun ckp "gi la amik wudhu, kite solat jemaah kat bilik blkg(bilik kat dapor tu)".............. humang aihhhhh.... takut2 berani kekdahnyeeee.... mase ni rase seram sgt2 tp kata dlm hati "kuatkan semangat!".. then, kiteorg melangkah la ke dapor tu... masuk bilik tu, ade rase seram sejuk sume la.. bawak air MUSOFFA sebotol(mmg slalu ade kat umah), ingt nak baca yassin terus pas solat...buat air yassin la kekdahnye....

laki akak pun azan, terus la bjemaah akak laki bini... baru rakaat pertama... laki akak baca "bismillahirrahmanirrahimmmmmm" sekaliiiiiiii....

PRAAAAAPPPPPPPPPPPPP.....

kain pelekat hubby akak koyakkkk peej oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..... betul2 kat punggung... segaris je....... gaye kena cakar gituuuuuuuuuuuu... ko daya??? mase dah koyak ni, akak x gelak ok, hubby pun x gelak.. kalo ikut logik akal, kite kalo jadik camni tobat dah nak gelak kannn.. kelakar kot kann tkoyak pulak... naseb pakai boxer.. kalo x..........(T_T). pas dah koyak, hubby n akak terus je duduk bagi salam.. xde la nak teruskan solatkan..gile kau! hubby akak ckp, "abg tukar kain jap.. syg tunggu.. kite solat balik..."... akak tunggu dlm bilik tu...pastu, mmg rase berat sgt kpala.. mcm x blh nak solat... mase bdiri balik nak solat smule , tumit ni mcm kena cucuk2...gagahkan jugak habis solat tu sume... bpinar2 mata nak boleh habiskan solat.. Alhamdulillah sume ok... pastu baca yassin pun sume ok... hembus kat air tu.. pastu sapu muke dgn air tu.. doa mintak kuat lah semangat kalo ape2 jadik pasni...

pastu hubby akak call sorang makcik die.. makcik die ni agak reti la nak tgk 'bnda2' alah... xde la terror nak get rid ke ape.. cuma die ade kelebihan blh rase kewujudan bnda2 ni.. makcik mintak hubby akak bayangkan umah tu dlm kepala die.. die try tgk melalui telefon.. wahhh.. kelasss kann....pastu makcik kate, umah tu mmg ade gangguan skit.. die suruh akak n hubby percik air musoffa yg akak yassinkan td ke seluruh rumah... ok fine! gigih la renjis keliling umah.... 

blom habis renjis keliling umah, makcik tu call balikkkkk.....

makcik: hoi, hang renjis ni bukak pintu umah dak??
hubby akak : gila apa nak bukak? mlm dah ni...
makcik : dah hang x bukak, camna "dia" nak keluaq??, "dia" kena ayaq quran tu, "dia" nak lari pi mana?? hang bukak pintu tu, "dia" panas.. "dia" menggelupuq nak keluaq tu...bukak sekarang!!!!
hubby : ok2...

cepat2 akak n hubby bukak pintu... lepas beberapa ketika, makcik suruh tutup balik pintu tu... renjis air tu kat pintu umah...mlm tu kiteorg x blh nak tdo aman pun... makcik kate jgn keluar dr umah tu sampai siang.. sbb "dia" tunggu kat tangga luar... ko daya?? same2 berjaga kiteorg.. hubby akak ade jugak terlelap sbb dah penat.. tp mmg berwudhu la kiteorg mlm tu....(bunyi air terjunnnnn.. efek keimanan yg tenanggg... :p) tp mlm tu dah ok, xde ape2 kena kacau...Alhamdulillah..

maka berakhir la mlm ke-3 yg sgt2 mendebarkannnnn....

esoknye, hubby akak pegi keje terus je akak kuar skali jugak.. mase ni akak dah cuti sbb pindah... naseb lah umah sewa lame ade lg 3 minggu... makanya, ke rumah sewa lama la kite! pg tu akak terus kuar dgn hubby bersama baju skit2...

hubby akak balik keje, kiteorg terus je bincang..nak balik 'umah tu' ke x nak.. brg2 sume kat sane.. pastu kiterog decide nak lalu dpn umah tu dlu... tgk keadaan camne.. bile dah lalu  stillllll  x sanggup nak masuk kawasan situ... teruuuuussss pegi umah makcik yg menolong kiteorg mlm smlm tu...

sampai kat umah makcik, kiteorg menyembang kat anjung luar umah makcik tu... rupe2nye makcik pun kena kacauuuuuu mlm smlm..... die cerita mmg agak teruk die kena kacau.. "die" bantai panggil nama makcik kat tingkap.. ketuk sana sini... sampai dekat kol 4 kena kacau....katenye "dia" marah sbb makcik tlg kiteorg laki bini....pas menyembang2, makcik tu mcm bertafakur kejap.. die nak tau punca nape "dia" tu ade kat umah quarters tu.... agak lame makcik bertafakur... 

pastu makcik b'suara...
"aku x tau sbb apa,clue x nmpak sgt tp apa yg aku dpt byg cuma BUNUH... sapa bunuh sapa, aku x tau...."

 pastu makcik sambung lagi smbil tgk akak... 
"tp yg aku heran, pasai pa hang(ai la) blh nmpak "dia"... tp laki hang x nmpak....hang mmg boleh nmpak ke bnda2 camni sblm2 ni??".....
akak geleng je laaa...

seram uolssssssss.......... 

tiba2 makcik terperanjattttttttt sambil pandang ke laman umah die..

"Astagfirullaaaahhhh.... 'hang' mai buat apa... aku x dak panggil 'hang' pun...'hang' pi balik.. aku x mau tgk muka 'hang' kat sini... dgn mata merah menyala... pi blk..."

makcik ade baca ayat quran... pastu katenye bnda tu xde dahhh.. makcik ade mintak akak tgk kat luar.. nak pastikan akak blh nampak ke x.. akak tgk sekilas lalu je tp Alhamdulllah. x de nmapak.. akak terus je masuk dlm umah makcik tu... tinggal la hubby n makcik akak je kat anjung umah tu... gile ke ape uolssss nak tunggu...kate makcik, kite mengumpat 'die', 'die' tau... eh?? terseram plak i ni....Nauzubillahhh.. mintak dijauhkannnn...

mlm tu akak ngan hubby tido umah makcik je pasal makcik x kasik balik umah sewa sbb die risau 'dia' tu ikut ke ape...... esoknye makcik janji nak temankan akak balik umah tu sambil ambik brg2 ape yg nak pakai, dokumen2 penting... dlm masa sama, makcik pesan suruh hubby, sesambil gi keje esoknye sesambil la risik2an ape kes umah tu sebenarnye....makcik suruh stay kat umah sewa lama utk smntara waktu...

esoknye, hubby pegi ofis.. akak, makcik n anak pompuan makcik sorang balik la ke umah quarters tu.. die pesan dah siap2 sepanjang naik tangga..lindung diri dgn ayat suci... teruskan baca walau ape2...tu je..jgn tegur kalo ade nmpak tanda ape2, or kalo dgr ade yg menjerit ke ape... makcik akak naik tangga dlu, akak ikut blkg.. hati ni bukan main la dupdap2.. siang2 ni padahalnyeeeee.....

Alhamdulillah, xde ape yg pelik2 sepanjang naik tangga.... masuk je umah tu.. makcik dah pandang akak.. akak diam je.. x nak cakap yg bukan2 dlm umah tu... die suruh akak kemas brg... sesambil kemas brg tu, akak nmpak makcik ke hulu hilir dlm umah tu.. masuk bilik situ, masuk bilik sini... sesekali ade nmpak die angguk2 kpala... tp akak x tanye pun... buat mcm x nampak... kiteorg stay kat u mah tu sampai ptg la jugak... sampai hubby akak balik keje...makcik siap tertidur dpn ruang tamu, kena tindih sume... tp naseb x teruk la... akak x de berani nak tido bagai2 lagi.. nak solat pun ajak anak makcik tu teman... punye la penakut kann... padahal nak solat tu...

pas je hubby balik keje, die ajak kuar dari umah & balik ke umah sewa lama..

sesampai je ke umah sewa lama, makcik bukak mulut :

makcik : aku dah tau kes umah tu.. td 'dia' mai bercerita dgn aku.. 'dia' bgtau, 'dia' kena rogol oleh 10 org pastu 'dia' dibunuh dlm umah tu.. org rogol 'dia' kat ruang tamu pastu 'dia' kena bunuh dlm bilik sebelah master bedroom tu.. mayat die, perogol tu sume campak kat jirat cina... 'dia' suruh aku pesan kat hangpa, pindah dr umah tu.. kalo x pindah, 'dia' akan terus kacau..bilik belakang tu mmg tempat 'dia' melepak... pokok pisang kt bwh tu pun dah jadi tempat 'dia' beranak pinak....makcik dah try bincang kot2 ada cara blh tlg..'dia' kata xmau..... 
dia' nak duduk jugak umah tu....jadi, aku rasa hangpa elok la pindah... bukan kita mengalah tp kita jgn cari masalah kalo benda blh elak...

tibe2 hubby menyampuk :

hubby :  btol la makcik ckp tu... td mase lunch, ada pegi jumpa org SUK, tanye pasal umah ni... sama la citer dgn makcik ckp tu..sy dah mintak pindah umah serta merta... dah diluluskan...

ai : eh, bodoh jugak ye org yg uruskan penempatan umah ni... dah tau umah tu ade kes, apehal nak bg kat org.... giler btol.. naseb x kena histeria ke ape2... bile nak pindah ni?

hubby : sementara ni, kite stay la kat umah sewa ni... lg seminggu dapat quarters lain... InsyaAllah, dieorg dah janji nak bagi umah elok...hurrrmmm... ingat x org yg install air-con tu?? td die call, die bgtau die dah dapat rase sesuatu kat umah tu masa pasang air-con ari sabtu tu... pastu die gi jumpe ala2 bomoh kat kg die.. kononnye nak bg kite thutang budi dgn die sbb kononnyaaaa nak tlg kite get rid 'benda' ni dlm diam2... sekali nah kaaaauuuuuu... mlm tu, 'benda' tu dtg goyang grill umah die.. bergoncang 1 rumah.. anak melalak sampai ke pg....

makcik : cakap kat kwn hang suma, jgn dok kacau 'dia' lg dah.. sape yg gatai2 nak usir 'dia' dari umah tu, sume akan kena kacau... 'dia' dah pesan siap2...

habis seharian bercerita pasal nii... hot.. call sana sini.. mak akak paling risau skali... dah la dia jauh.. kejap2 call..kejap2 call.. 

MAKA, berkampung la balik kat umah sewa lama...seminggu lepas tu, kitaorg dpt quarters lain... Alhamdulillah... rumah ni ok.. xde ape.. syukur sgt... sebelum masuk tu dah siap2 tanye ustaz sama ada umah quarters baru ni 'clear' ke x.. ustaz kate sume ok.. legaaaaa... masuk je umah baru, bawak masuk quran dlu, azan muka pintu & solat sunat dulu sume.. pastu baru lah bermula sesi cuci umah n pindah brg... 

penat pej oiiii....pindah2 dah gaya nomad! sampai demam2 penat pindah ni...

masa bwk keluar brg dari 'umah tu', byk bnda pelik kitaorg jumpa n dgr... 
ade titisan darah ke arah bilik belakang tu.. 
pastu kena jerit tepi telinga, menangis tepi telinga...
azabbbb ko tau nak boleh kuarkan brg sume... 

tp sebelum masuk 'umah tu', kiteorg dah disarankan oleh ustaz supaya sntiasa dlm wudhu... jgn lepas dr mulut dgn ayat suci.. jgn tegur kalo nampak ape2, buat x tau saje...

sume kitaorg ikut sampai la selesai pindah sume.. brg2 yg bwk kuar dr umah tu pun, sume direnjiskan dgn air musoffa... x nak ade jejak yg x elok ikut pulak nnti... umah quarters baru ni mmg kitaorg pasang al-baqarah 3hari 3mlm... laptop tu naseb x meletop je... hehehehe...

pas pindah umah quarters baru ni, Alhamdulillahh. sume ok... xde lg dah gangguan...syukur...duduk la aman smpai skrg.... :)

pjg kannn citer niii??? 

moral of the story : 'check' la dulu umah yg baru nak masuk dgn ustaz or sape2 yg berpengetahuan... jgn main redah je.. yg paling akak belajar ialah, percaya wujudnye bnda2 mcm ni dlm dunia kite.. tp jgn la kite nak kacau 'dia'

akak harap, dah xde la org lain diberi duduk 'umah tu'...kesian kat org.. penat nak mampos nak pindah....!!!

tu je la peej... berhari2 akak mengarang ni nak bagi siappppppp....

thnks a lot peej...nnti kalo ade part yg x phm, tanye la.. akak pun pening taip pjg2.. bpinar cari ayat sesuai...heheheheh

sekiannnn....
assalamualaikum


-anna-

38 Comments:

s a L o m a said... [Reply to Comments]

seram kak oi..siap main koyak2 kain pelikat laki akak.kemain tau antu ni.nakal!

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

meremang bulu ai! seram gila cita ni

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Hooi, mama pun meremang part bila benda tuh lintas masa suami tengah drill dinding..
eeeee...memang seram

Lya Colours said... [Reply to Comments]

saya rasa dalam byk2 expose mistik saya pernah baca kat blog peej, ni yg paling seram kot!

dah la baca malam2. sume org dah tidoq. saya je x tidoq ni sbb tgu adik blk keje. huwaa. kejap2 pandang tingkap. gedik pandang tingkap. takut okeh

kalau saya dlm situasi ni, x tau la. dah la mmg penakut. tgh sembahyang pon nak di kacaunya.gila btol

Secret Drifter said... [Reply to Comments]

my advise kak, lepas pindah rumah buat doa selamat. Panggil jiran2 dan family join doa selamat. Insya-Allah ok.

selalunya my family buat mcm tu kalau pindah rumah.

Alhamdulillah semua ok.

Jap akak, ada case di situ?? then pihak kuaters x buat apa2 ke??

mun-e said... [Reply to Comments]

ya Rabbi seramnya!!!

betul kate lya colors.. ni la kisah paling seram sekali.. wuaaaa :((

susumanis said... [Reply to Comments]

Benda ni semua mmg de..nampak tak je..ehh tetiba burung biru ko ni caam tenung aku je peej....cabuttttt...hehehe

Tijah said... [Reply to Comments]

wooooooo. kalu laki aku nite shift mlm ni konfem aku meremang sampai pagi.

farrah said... [Reply to Comments]

makkkkk seramnyaaaa tak berani nak sambung baca sebab serammmmmm. esok je la sambung huhu...

cik puan olympus said... [Reply to Comments]

slama jadik silent reader n dok baca sume expose mistik kat sini, cite kali ni memang tangkap leher... meremang abeh... sampai rasa pening pala... berat jek rasanya...

tskkk...

Che Sue said... [Reply to Comments]

true! ini paling seram antara sume citer2 expose mistik..tapi ahkak ni olah ayat best aa..dalam seram2 tu ada part klaka..sori to say laa sy gelak tak menahan part kain plekat kena koyak tu..

~salwaredzuan~ said... [Reply to Comments]

seram nk ampuih....uwaaa

fathen yaya said... [Reply to Comments]

Ya ampunnn peej..nak menangis membacenye..
dalam hati bile nak habis citer dia..takuit!
dah la baca memalam bute..tapi sempat gak la gelak sorg2..part kain pelikat koyak teww...hahaha...

AreDenG said... [Reply to Comments]

Vote this entry, mistik plg seram...tatuttttt wpon lawak part kain pelikat

minahranggie said... [Reply to Comments]

Jantung berdegup laju gilerr masa baca ni... Nasib tak terkeluar jerrr

Liyanaroxx said... [Reply to Comments]

makkkkkk seramnyaaaa!!!serius nih episod paling seram yg saya penah baca dalam blog peej *tutup mata*

PertMuffin said... [Reply to Comments]

ya rabbi... baca pukul 9 pagi pun boleh meremang! terus bukak mp3 yassin.. (-_-)

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

wpon baca tgh2 hari buta ttp lah meremang bulu roma adoyaiiiii malam ni nak pi toilet pun nk kena suruh adik temankan la uwaaaaaaaaaaaaaaa

akiss ferrero. said... [Reply to Comments]

ok seram!!

Siti Fatimah said... [Reply to Comments]

so scaryyyyyyyyyyyyyy larikkk....

♥♥relyza♥♥ said... [Reply to Comments]

kalau peej ada buat award the best expose mistik fi peejburhan.blogspot.com, i'll vote this story. gile seram ok!

yana halim said... [Reply to Comments]

perghhhh....paling seram rasanya entri nie...huhu...

Rina277 said... [Reply to Comments]

serius aku baca dgn penuh kusyuk sambil mulut nganga..bapak lah seram cite ni dowh..biasanyer klu masuk umah kosong/umah org/umah baru ke apa2 la..aku mmg bagi salam, bismillah dan selawat..if telinga rasa panas pastu meremang segala bulu aku kuar balik..maaf lah nk masuk trus..huhu..

Shahrizat said... [Reply to Comments]

saya baca jam 1056 pagi...sekarang mau pergi mandi pun takuit...adehhh tapi best ugak ceritanya.
ambil pengajaran je lah (cehh kengkunun ambil positif , padahal..hheehe)

♥ dak pink said... [Reply to Comments]

Seram memang seram, tapi tang kain pelikat terkoyak tu, hilang seram jap sbb aku gelak beso. =p

fYZa said... [Reply to Comments]

uishh seram tp knape hantu tu tak kacau org yg rogol die tu ek? hmm..

Iz said... [Reply to Comments]

Fuyoh seram siot. Aku ni kalau ikut husband aku balik KT, duduk umah flat je.. lampu depan lif pulak rosak tak menyala. Nasib baik la aku tak baca cerita ni masa dekat sana. Kalau tidak, konfem pagi2 aku pun bersiap sama ikut laki aku pegi keje. Tak mampu nak duduk rumah sorang2 kalau diingatkan balik cerita akak ni ha. Seram nak mampuihhhh

JM said... [Reply to Comments]

rase nk pengsan bace,,,tp nk bace gak smpi habiss

huuu...nak nanges pon ade..dah la kt opis ni duduk tercerok jauh dr org..huwa.a.

nak balikkk

.... hi peeja.. first time komen kt blog ni...selalu silent reader je... hehe....

JM said... [Reply to Comments]

oh sy baru teringat satu cite sal rumah gak... rumah sy.. sy sewakan kt org.. die cerita dlm last year lah kot.. rumah aprtment..sewa kt budak2 pompuan..satu mlm adik die tdo kt bilik tgh.. skali bunyi hanger banyak2 jatoh..kuatt.. kul 3 pg mase tu.. die bukak mate tgk tade ape2..skali kt tingkap..nmpk kepala je..huu..

pastu mak pak dierg dtg rumah.. rase panas sgt rumh tu..skali adik die saje snap2 gambo.. tgk kt henpon balik elok je benda putih kt sbelah mak die.. huuu...

lg satu kwn die mkn naget kt umah tu.. mkn stgh..tgk2 lagi stgh benda tu dah tibai.. gilo antu mkn naget kan??kelassekekek.. tp budak2 tu releks je lg duduk umah sy tu.. kagom sungguh.. dh pgl org yg pandai tuk ubat rmh tu..tatau ape cite.. harap2 rumah sy tu dah bersih lah dr benda2 gitu... bila tnye dierg..dierg snyp je tak kata ape2.. so ..ok la kowt.. huu

Fathia-Z said... [Reply to Comments]

isk.. sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian memang kekal penakut sampai mati.
menyesal tak dengar nasihat akak cakap jangan baca kalau penakut :(
dah la duduk sorang iskkk!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Eh takutnya aunty, dalam tak nak baca tu terbaca sampai habis pulak.

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

2 hari diambil untuk khatam cerita ni. kahkah

konsep penakuit. :S

kak anna, boleh tak jangan buat lawak sangat bila bercerita? aku gaya nak takut, tergelak-gelak plak, pastu takut balik, pastu gelak balik. saiko aku tau.


tapi kan seb baik husband kak anna pakai boxer kan? kalau tak pakai? agak-agak gelak dak?

shuweet said... [Reply to Comments]

Hohoiiiii, giler serammmmmmmmm......aku dok baca kat twitter ko je aritu, ni baru sempat nk baca...ni nak terkucil tapi takut...so laki aku la kene teman ni....kang nak baca entry ko yg sambungan tu plak

I.L.Y.A.N.I.E said... [Reply to Comments]

Baca time ni pon seramm ockey. meremang bulu romaaaa. gigil kaki tibe2. dasar penakot aku ni hahaha

cite ni paling seram penah aku bace Peej. Nyesalgile bace. confirm tak berani dok sorang2 da pasni hahahaha

Anonymous said... [Reply to Comments]

Mohon bgtau quarters tu kat mana wahai pn anna. Sy ni keja ngan kjaan negeri. Mn tau kot nk mohon kuarters nnt..bleh i elak awal2. Emel: dirhana_81@yahoo.com

Feeda said... [Reply to Comments]

Salam kak peej... boleh minta emel kak anna nih??

Nurul Adilah said... [Reply to Comments]

salam akk..
serious seram gile baca..walaupun baca disiang hari mcm ni..meremang ja bulu roma saya.
lepas raya ni nak pindah kelantan..boleh la buat mcm akk ajar tu sebelum masuk umh baru.
thansk akk :)

Sofina said... [Reply to Comments]

assalam..boleh sy tau quarters mana? sbb sy kakitangan kerajaan kat penang jugak.harmoni ka? jalan lahat. mesra atau rose avenue?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...