Instagram : @peejburhan

oh my..oh my...

sorry for the long silence.
ok maybe some tak kisah nye pun kann.
tapi saje tulis konon ada la kot yang kisah aku menghilang ni kan. mih mih mih.

percayalah aku sebenarnya sangat busy.
tah apa yang aku busy pun aku tak sure.
busy sampai tak sempat nak mengadap internet pun. tsk.
sad but true.

lately ni tidur pun tak cukup.
habit tidur lambat masih berleluasa.
tapi sekarang mata automatic akan terbuka awal.
aku stress berganda.
stress ngan nak kawin.
ngan stress ngan hal tabita ni.
tau la sekarang dah courier kan.
patut dapat 3-4 days.
tapi sebab long holiday. barang tak sampai-sampai.
ah nyampah. benci ok. tak suka.
sebab people expect barang untuk sampai.
well in a way aku pun mengharap barang aku sampai la kan.
baru aku lak boleh courier ke orang lain. pfffttt.

but anyway.
bukan nak cerita pasal tu.

ni kejap ni dapat online.
nampak komen dpd nurul.

so sila baca link ni. CLICK HERE.

memula dapat komen tu rasa macam.
asal lak. mana ada aku bridezilla.
aku relax je la.

tapiiiiiiiiiiii bila aku baca.
omg. aku rasa almost all point-point tu ada kat aku.

1. yes i do complain here n there. tah apa yang aku banyak complain tah. lepas tu noy bengang. dia kata aku patut thankful sebab mostly aku dapat sponsors n all. yeah i know T___T

2. shouts tu tak la. tp aku macam pemarah lately. semua orang macam aku nak marah. asyik gaduh ngan noy. ngan dotdot. n tiba-tiba nak marah mama n papa. eeeeeee. jahatnya aku ni.

3. yes!! aku sangat-sangat stresssssssss. rasa macam banyaknya benda nak buat. tapi i have no where to go. aku tak tau nak start mana. paling rasa kelam kabut sebab aku lebih stress menguruskan hal tabita ni. sampai aku takda masa nak fokus pasal wedding. grrrrrr.

4. oh my. ni paling la. aku emo tak tentu hala. n yes in a way aku macam hurt dotdot. kesian dia jadi mangsa. hmphhhh. then every other night akan datang perasaan tak ready nak kawin. well aku ready je nak kawin. ehemm..ehemmm. tapi aku tak ready nak mengadap wedding day ni. tak suka!

5. aku takda la rasa aku ni perfectionist ke apa. tapi aku suka details. contoh if aku nampak pelamin. senget or tak seimbang hiasan. aku rasa sakit mata. tak pun let say la theme kau blue n gray. tiba-tiba datang orang lain nak senang sesuka hati tambah purple ke apa. hoii marah. walaupun benda tu takda masalah pun. tapi rasa macam sakit mata. walaupun aku rasa benda ni bukan boleh kawal pun. tapi tah kenapa aku macam tu. so bila benda tak macam yang aku nak. rasa macam stress.

6. lagi satu. contoh hari tu mama kemas-kemas stor. jumpa bunga manggar time ayol kawin. warna silver. aku turun dia tanya aku nak manggar color apa. aku kata gold. dia kata silver pun ok. tapi batang gold ok? aku taknak. wtf. siapa kesah pun manggar tu gold ke silver. merepek-repek la aku ni. few days back gaduh ngan dotdot. sebab beli hantaran dia. selama ni beli aku yang make sure dia beli apa. kira barang dia aku pilih. barang aku pun nanti aku yang nak pilih. muahhahaa. evil. konon nak bertenang n suruh dia pilih. aku just bagi budget je. aku buat-buat pandang lain. sekali nampak dia pegang kasut kulit warna brown ala-ala nak merah tu. aku freak out ok. terus pergi n sound dia. yang dia dah emo. dia kata semua dia buat tak kena. yang aku lak melawan kata dia main-main. dia kata tak memain. sebab saje tengok mana tau nanti dia nak beli sendiri. dah la drama situ. tapi memang betul pun. aku ni dalam kata aku relax la apa. tapi dalam diam rupanya control freak. :(

7. yeee! sekarang aku macam ni. which i hate this traits. mmg kena sound ngan dotdot. dia kata aku sekarang dah semacam je. uwaaaaaaaaaaaaa. whats happening to me. period tolong la cepat abis. aku nak solat n mintak Allah tenangkan hati aku n jadi manusia yang lebih baik. dulu aku tak macam ni. help me!

8. pun sama. maybe sebab aku takut things doesn't turn out the way i wanted. so aku macam kurang kesabaran. tapi haruskan aku bersabar bila tinggal lagi 2 bulan je kot.

9. so far tak sampai ke tahap ni lagi la. tapi if aku continue perangai macam point2 kat atas ni, memang akan menjadi point no9 ni la kan.

10. cries takda sangat la. worries yes. aku rasa aku jadi gelabah sebab aku pikir jauh sangat. ye aku macam tu. aku tak fikir pasal nak hadap kawin ni je. aku pikir pasal life after kawin dan segalanya la. tak membantu sungguh.

tapi serious bila baca point ni semua.
baru la ku sedar. boleh tahan bridezilla jugak la aku ni. hahaha scary.
dah la badan macam godzilla. bridezilla lak tu.
nasib la dotdot sabar n tahan je. nak gak kawin ngan aku.
thank u sayang.
please bear with me. sekarang je kelam kabut sikit.
nanti dah kawin akan kembali menjadi sweet n manja.
ewahhhhhhhhhhh. isteri mithali sangat. *betulkan selendang*
oh ye. dalam diam rupanya dotdot baca blog aku.
tak ku sangka. tak coverline tau lepas ni nak gegediks. ;p

siapa yang terkecik hati ngan aku ke apa.
ampun maaf ku pinta.
akan cuba menjadi pija yang sweet kembali.
ceaaa. sweet ke selama ni?
sendiri stress tapi i take it to the world n everyone around me.

aku rasa muka aku dah macam muka kim kardashian (nak jugekkksss) lepas kawin ngan kris humpries.
muka ketat mulut muncung je.
pastu tu sentap sana sini.
kesian orang sekeliling.
not good.
harap akan ok.
n aku akan seceria khloe n lamar. (eh tetiba lagi.)
hahah obsessi la katanya. ;p

Ya Allah, semoga semua berjalan dengan lancar dan dipermudahkan semua urusan. Aminnnnn.
ok if rajin aku buat entry lagi untuk di auto publish.
patut kena tidur ni.
long day tomorrow. kena bangun awal n all.
n God knows, betapa penatnya aku sebenarnya ni.
tapi gigih siapkan entry ni.
sebab dah ramai sangat tanya asal aku tak update.
hey baru berapa hari kot.
nanti i honeymoon lagi lama tak update ok. vahhhhh.
miahhahaa.

ok bye.

11 Comments:

.NURUL AIN RIDZWAN. said... [Reply to Comments]

: awal pagi dah nyebok kat belog neh, haha

"Ya Allah, semoga semua berjalan dengan lancar dan dipermudahkan semua urusan. Aminnnnn."
Ramairamai, Amiiiinnnnnnn . :)

susumanis said... [Reply to Comments]

sian ko peej tapi kita manusia mmg cam tu la..tapi bottom line ko tahu x nape..setan x suka ko nak nikah, halalan toyyiban dgn dotdot ko..sbb tu dia buat ko sik marah je n stress..so ko x leh solat pun ko zikir je..ko sebut je nama Allah ke..baca auzubillahiminassyaitonirajim ke kalu ko mula hottie mcm kim dlm video..ehh melalut pulokk aku ni..ni mesti setan datang kacau aku...hahaha

btol peej selagi dot dot tak sambut kadi kata aku terima nikahnya...... general setan hantar army dia buat ko rimas dan nak marah..tu je sebenonyerr..sbb tu some ppl 2 minggu seblm nikah x jumpa dah bakal suami sbb takut nanti marah marah x tentu pasal kan..so aku doakan ko baik baik aja ya peej sampailah ko sah jadi mrs dot dot..amin :))

F A R Y N said... [Reply to Comments]

aku rasa sape2 nak kawen akan mengalami tekanan juga...sabar yer...nanti tak cun masa kawen....

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Kesian, nanti berdoa dengan Allah banyak2 supaya semua nya seperti biasa semula, itulah dugaan orang mak kawin peeja insyaallah lepas ni yang manis2 akan muncul

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Aku walaupon belom kawen tp aku selalu tengok simptOm2 macam ko ni ade kat semua bride. Mmg lelah. Bertahan ok.. Bertahan..

yatie said... [Reply to Comments]

peej,ur feeling same to me...sy pun sgt2 stress skng..peej lg 2bulan n i lg 3bulan...huhuhuh....byk bnda nk kn settle kn...skng nie kt berdoa supaya semuanya berjalan lancar...amin....

illa said... [Reply to Comments]

dont stress too much dear..
hehe normal la keadaan tu..
i rancang kawen in 1 months je..
alhamdulillah... selamat jugak...
sbb on tht day itself u takkan sempat dah nk pikir mende2 kecik ni..
yg penting skrg hubungan u n dot dot kena aman sejahtera.. jgn buat dia rasa u ada satu sikap yg pelik yg buat dia freak out tetibe walhal sikap tu dtg sbb situasi yg genting ni...

:) doa selalu semoga dipermudahkan yer

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

bagus gak ada gak rasa bridezilla bagai. memory tu!

aku dulu esok hari nikah hari ni aku duk dalam bas lagi. malam baru fitting baju. esok petang menikah.


baju apa semua aku tak kesah pun. tetiba esok dapat laki. kau mampu?


hahahaha. turn out sampai skang aku malas nak tengok album nikah aku. cam harom! kahkah.

mamasuri said... [Reply to Comments]

bt tak tau je peeja...

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

sbr ye dugaan tu kan tgh darah manis gitu =p.. wah wah wah!

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

Yeay!
Dah update!

:)

Takpe sis.
U'll be fine.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...