Instagram : @peejburhan

nama je orang melake.

walaupun nama kampung kat melaka.
tapi memang tak reti selok belok sana la. ;p
ye la bukan selalu pun balik ke apa kan.
aku je la boleh harap sikit. sikit la.
noy n p.g lagi hampeh.
so supaya tak sesat. kita orang amik hotel sama masa ayol n zeity kawin tu.
avillion legacy.
walaupun tak suka hotel tu.
tapi tu je antara yang terdekat. dalam 5-10 minits away je.
senang. so possibilities untuk sesat tu takda.

nak gak try hotel lain.
tapi tetengah bandor. tak reti la haih.
tapi kali ni amik bilik besar sikit.
better la daripada last time tu.
memula dia bagi non smoking room. boleh?
so mintak tukar.
memula masuk bau busuk.
tau macam bilik lama tak guna ke apa tu.
bau almari ke apa.
later baru ok. sabar je la.











lepas rehat kejap.
freshen up n all.
then ke rumah zeity again.
main ngan zara sofea kejap.
then ajak ayol n zeity pergi makan ikan bakar. wiiiiiiiiiii.
akhirnyaaaaaaaaaaaaa berapa kali trip asyik tak dapat.
so tak kira kali ni kena pergi.
pergi pun dah almost 11pm.
bagus. takda la ramai orang ke apa kan.

pergi crystal bay, alai.
pergi kedai alaaaa...kassim.


noy n ayol yang pilih.
aku order je.
hamagadddddddd besarnya sotong dia.
besar as in aku nampak few yang besar tangan aku ok.
serious lebar n size semua sama.
kira dpd jari ke siku tu panjang n besar dia. scary kan. hahaha.
amik 1 siakap, 1 pari, sotong dalam 5-6 ekor. besar gila.
so cukup la tu kan.
takleh amik banyak n tamak.
sebab sengkak perut makan kat majlis umah zeity petang tu pun x abis lagi. ;p


:: sorry la terenter frame mamat tu. aku nak amik pic signage tu. tapi gila lamaaaa dia basuh tangan. so aku malas tunggu. aku snap je. lantak ::


:: ceria bebenor adik-beradik aku ni ::

:: feeling boss so duduk hujung meja. tapi lepas tu tukar. leceh lak nak makan. ::

:: nasi lemaks ::

:: kicap cicah. ni je slack. sebab aku tak reti sangat cicah ni. aku suka cicah ayaq asam. tapi dorang takda tu. tsk. ::

:: siakap masak 3 rasa. sedapppp. cuma dia tak berkuah macam selalu kita makan kat kekedai tomyam. tapi sedap je. oh n ikan if lebih garing. lagi best krupp krappp ::

:: sambal tumis sotong. sedappppp gilerrrrr. noy siap cakap sedap macam sambal sotong pija. awwww. terharu uol. sedap sangat ke sambal sotong aku. ;p  ::


ni memang sedap terlampau.
ngan fresh je sotong dia. gemuk-gemuk n besar lak tu sotong dia..
sedap dia tu kau rasa taknak makan ngan benda lain. nak ratah ni je. terbaikkkk.
hish tengok ni rasa nak lagi.
ada yang aku road trip nak pergi makan je ni.
drive 2 jam. makan. lepak sampai sengkak turun.
balik KL balik. mampu?

: menyenget-nyenget muka makan. kesedapan. mostly ratah je lauk-lauk ni. sebab kenyang kan. ;p aku n p.g je amik nasi lemak sorang sebungkus. ::


ikan pari bakar.
ni je kurang best.
sebab luar macam hangus sikit. so pahit.
tapi isi sedap n fresh.
akan lagi ku suka if boleh cicah air asam.
ni just ada kicap je kan.
so aku cicah kat sambal n kuah 3 rasa. heheh. ;p


pretty little strangers datang join makan.
comel sangat kan.
dia nak kacau makanan mak buyung.
padahal dia dah makan banyak earlier.
pastu muka macam tak bersalah je kan.

serious sedap la.
ahhhh teringat.
ok nanti mahu pergi lagi. tak kira. nyam.
ok tu je. ada masa nanti akan update lagi ye.
ta-ta byatches.

15 Comments:

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku kicap cmtu pn ok je..pn setapppp

akiss ferrero. said... [Reply to Comments]

demmit sotong goreng tepung itu!

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

sotong goreng tepung tu idaman laki aku yg cerewet gila.. mcm tu baru betul!!! aku ni nama je orang melakeee.. tapi tak sampai pon makan segala seafood nie.. aku nak pegi jugak kedai ko cakap ni once aku turun melaka!!!!!!

linalucx said... [Reply to Comments]

hi sis peej,
buat org terliur jer..makan dekat alai ni memang berbaloi.masa saya pergi dulu untuk 5 org makan dalam rm 50.tu pn xabis.saja pernah belaja dkt melaka.asal mane da tmpt mkn baru n best mesti pergi.tapi yang xlepas, makan dkt duyung.asal pergi msti tutup.ker tutup terus?

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja beli je GARMIN senang nak cari jalan kat mana mana pun. Aunty dengan Uncle pun bukan pandai sangat nak jalan jalan ni tapi dengan adanya garmin selesai masaalah.

Hanisumayyah said... [Reply to Comments]

Adoi lapar giler tgok gambar makanan.....weekend harus balik terjam umbai@ alai ni.....

naf9091 said... [Reply to Comments]

Tu baru betui sotong goreng tepung.. Biasa kat kdai lain tepung yg besar, sotong alahaiii ciput jee..

Miss Anne said... [Reply to Comments]

haih..terus rasa nak makan seafood skarang! terliur nya... dgn perut yg tgh lapar plak ni..

wahieda said... [Reply to Comments]

ahhhhh serious lapar tengok gambar ni di tengah malam...hahaha

cahya indah said... [Reply to Comments]

me myself yang dok melaka ni pun belum sampai ikan bakar crystal bay lagi..hehe. tapi sekarang attraction memang situ la, yang tempat lain macam dah kurang. everytime public holidays je beratur cars kat simpang nak masuk crystal bay tu, asal balik keje je mesti tengok macam tu. my friend pun suggest pegi kedai alaa..kassim ni. puas hati ke kak peej makan kat sana?

si cokelattte said... [Reply to Comments]

peejj.... crystal bay tu umah aku.... ko pegi tempat mkn yg betol... sbb mostly aku pegi tmpat lain tak best sgt,, tapi kan.. sellu ade je cicah air asam.. ngeh2... ntah pape..

Izzan Yong Rosdin said... [Reply to Comments]

hi sis,

saya budak baru belajar nak berjinak jinak dgn blog n i need yr support to be a blogger as like u.. nnt follow2 page saya yer.. tq

susumanis said... [Reply to Comments]

mak ai sedapnyerr peej, da lamee x trn melakee mkn ikan boko ni, haruss lps ni ku redah jua..alaaaa kasimmm..hehe

Fathia-Z said... [Reply to Comments]

kak peeja, ada satu tempat lagi kat crystal bay tu. nama kedai haji musa.
famous jugak.
and sedap.
give it a try the next time u're in melaka.
:)

ezanoor said... [Reply to Comments]

kat umbai pun ada kedai yg sedap.. kedai no.5 if tak silap... len kali xtau jalan melaka, rogerla... mana tau leh tolong... hehhe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...