Instagram : @peejburhan

hellow wellow..welloww...

whaddap all.
sorry lack of update lately.
if keluar pun tak terfikir nak snap pic.
at least if ada pics. malas update. letak pic bebanyak cukup kan. n letak la caption sana sini.

al maklum la busy terlampau sekarang.
ok sebelum bebel panjang.
just nak bg tau. starting next week aku reduce harga postage untuk tabita.
sebab aku dapat beli bubble wrap envelope ngan harga borong.
selama ni beli mahal nak mampuih.
so ni dapat murah. boleh la aku turunkan harga postage kan. :)
maybe untuk few weeks akan datang aku tak buat pick up.
maybe postage je. akan di maklumkan nanti.
sebab busy la ke sana kemari.
so susah aku nak set time untuk pick up.
lain orang lain timing kan. like that.

ok abis cerita tu.
thankkkkkkkkkkkssss sangat-sangat kat semua orang yang suggest photog n henna kat aku.
aku check setiap satu.
bayangkan betapa pening la kemain banyak masuk.
ada yang dpd email, fb, personal message, sms bagai la.
semua aku check. unless yang bg contact number je tu.
aku tak contact la. sebab kalau boleh aku nak tengok la kat website kan.
berkenan kita email terus.
senang lagi. nak call baru set appointment n tgk product. amik masa kan.

then tengok henna la apa.
sumpah by petang tadi dah tangkap kepala.
pening sangat.
rasa nak muntah pun ada.
sebab tengok terlalu banyak pic.
paling pening tengok pic henna la. macam-macam ada.
aku suruh noy tengok sekali. dia pun kata dia faham.
sebab dia pun rasa pening n nak muntah jugak.
hahahhahaa.

petang tadi dah contact ngan henna.
tinggal nak confirmkan harga design yang aku nak.
ok je, proceed bagi deposit.
wah excited. :)

then dah rehat cukup.
mandi.
then masak nasi lemak with mama for dinner.
buat nasi lemak, sambal tumis ikan bilis, telur rebus n kangkung celur.
terbaik weyhhhhh.
perut kenyang senang hati.
terus amik masa tengok photog.

mana yang berkenan terus email.
sabar menanti.
sekali elok kul 12ish aku tengah online.
sorang balas. mintak no phone senang nak contact katanya.
time tu berdebar abis ok.
sebab memang dalam banyak-banyak, ni palinggggggggggggg aku suka.
miahahhahahaha.
tapi tengok hasil rasa seram sebab macam mesti mahal.

tak sempat bernapas n hilang debar. tetiba nampak friend request kat fb.
photog itu add.
aku accept. terus bermessage n deal.
dia bagi package dia.
variety. aku suka.
tapi yang aku nak of coz lebih daripada budget aku.
tapi tu memang harga standard. semua aku tanya pun sama.
setelah di deal. dapat sedikit discount.
still lebih. tapi takpa.
sebab paling teruja sebab selama ni harga lebih kurang tapi dpt 1-2 photog.
tapi ni dapat ramaiiii. wiiiiiiii.

so aku kata aku fikir dulu.
tapi dah tak tenteram ni.
paksa noy tengok.
noy kata janji aku suka ok la.
pompuan tu malas layan aku.
dia kata mahal.
tapi aku kata la bla bla. ramai photog.
n baik cara dia layan. pic lawa. bla bla. saya suka.
then noy start la tengok blog photog tu.
n dia pun suka. dia kata lawa. :D
ye aku ni memang tak reti buat decision sendiri. mesti nak tanya noy.
dia pun sama la.
if both agree lawa. then only proceed.
tak kisah la baju ke, barang-barang ke, perfume ke. ;p

then call dotdot.
matiklah tengah pagi kacau dia kan.
kata boleh tak tambah sikit lagi.
budget aku yang tak cukup tu, nak dia tambahkan.
dia kata ok. la la la.

tanpa membuang masa.
cecepat cakap nak.
walaupun photog tu dah kata dia nak masuk tidur pun.
tak kisahhhh. janji dia bangun je terus baca.
tinggal nak confirm 2-3 benda.
n proceed ngan deposit.
vah vah vah. suka.

tapi kelakar.
kemain la selama ni aku nak kalau boleh within budget.
tapi sebenarnya if dah jatuh chenta tu. takpa tambah sikit pun tak apa.
cea bukan aku yang tambah. dotdot yang tambah. ;p
lantak.

actually aku suka hasil gambar.
aku jenis tak kisah segala custom storybook album la apa tu semua.
tapi usually pic lawa harus pro photog.
n pro photog tak buat shoot n burn.
katanya storybook tu la yang menunjukkan workmanship dorang.
jadi terpaksa la kan.
takpa. pun boleh.
nanti if ada orang datang umah aku.
aku akan paksa dorang tengok album aku sampai muntahh. ;p

so mood hari ini sangat ceria.
sebab walaupun belum deposit.
tp aku dah tak perlu fikir lagi.
boleh concentrate tang lain pulak. :D

dah la kelakar dotdot lately bila call tak abis-abis la cakap tak sabar nak kawin. hover betul.
dah 2 minggu tak jumpa ni.
memasing busy. tah bila nak jumpa tah.
aku plan 2 weeks or 1 month before kawin taknak jumpa.
biar nanti time kawin ala-ala rindu abis.
"seplaisssss...terkejut ke?"
"tak terkejutnya pun nyeee"
kalau boleh la.
tapi tah dia boleh tak manage nak uruskan semua.
mesti nanti kena jumpa.
sebab tu kalau boleh nak settlekan semua by march.
i mean yang between me n him la.
tapi dia tu suka sangat last minute. T_____T

eh serious mood happy-happy.
thanks sangat-sangat kat semua orang yang tolong suggest macam-macam.
serious sangat membantu.
daripada aku down gila semalam. tp hari ni rasa lapang.
boleh senyum kembali. :)
*peluk korang ketat-ketat*

nanti if memerlukan bantuan apa-apa lagi.
aku tanya lagi yea.
harap dapat membantu lagi.

oh lagi satu.
sorry aku tak dapat teruskan azam blog aku ni.
sebab aku tak sempat nak reply komen-komen korang.
but i read n appriciate semua sekali. :)

ok nanti akan update lagi.
ta-ta.

7 Comments:

salmi said... [Reply to Comments]

hehe suka baca :) comel la u ni Peej

cik yaya said... [Reply to Comments]

Dear Peej,
As usual 1st thing i do before i start my day dekat office. Blogwalking! haha suka baca ur life update. Kadang2 ada yg terkena-mgena dengan mine. Tentang Bridezilla. yeah me too. symptom yg haishh mengundang kesabaran tahap dewa. T___T emosi tak habis2. sabarlah ye. ur big day is coming soon! mine lambat lagi. all the best la Peej ;)

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

alhamdulillah ko dh kembali tenang...go peeja go.. :)

susumanis said... [Reply to Comments]

sukee ko da happy peej...semoga terus happy sampai tok kadi kata SAH...dan seterusnya....:))

ada van de kamp said... [Reply to Comments]

alhmdulillah.. nnt share la kt sni plk. mesti ramai bride-to-be serang blog ni nk tgk list photog :D

ezanoor said... [Reply to Comments]

sukenyeee... terus rasa nak kawen jugak... hehe

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty pun tumpang seronok juga bila baca peeja tak stress lagi.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...