Instagram : @peejburhan

happy 1st birthday zara sofea.

last weekend balik kampung sebab celebrate birthday zara sofea.
sekali ngan kenduri doa selamat parents in law ayol nak pergi umrah.

malam sebelum tu pergi tengok wayang ngan ice n huda.
balik dah around 12ish macam tu rasanya.
then terus bungkus tabita.
sebab barang sampai petang jumaat.
pakai system courier ni timing gila lari.
nasib dapat customer yang mostly penyabar.
ikutkan nak post isnin je.
sebab nak balik kampung kan.
noy kata jangan la. orang tunggu. mostly excited.
so post sabtu jugak.
so gigih la siapkan packing semua.
by 3am baru dapat tidur. penatttttt.

esoknya pukul 9 pagi bangun.
siap semua. then pergi hantar kucing kat boarding.
then pergi post office kasi post semua.
then sarapan kejap kat thurkah.
then pulak.
sampai rumah pun dah almost 12pm.
buat segala. kasi clear umah.
then bergerak around 1.30pm. *gulp*

masuk tol sg besi around 1.50pm macam tu.
aku yang drive.
noy terbongkang kat belakang. elok la tu.
nasib p.g tak tidur jugak. teman aku all the way.
sebab aku pun ngantuk jugak. hahaha.
jalan tak jam. tapi hujannnnn lebat terlampau most of the time.
so takleh nak bawak laju sangat.
mak dah la penakuts uoll.

plan asal nak tidur hotel.
tetiba rasa nak balik hari.
tanya hotel boleh tak nak cancel.
dia kata takleh. datang ke tak dorang tetap akan charge.
fine.
so ok je.

ingat nak check in dulu.
tapi sampai melakat pun dah kul 3pm macam tu.
eh laju jugak aku bawak. ;p
majlis starts at 3-4pm macam tu.
so terus ke rumah zeity la.
elok tengah pergi tu. nampak kereta papa kat sebelah.
terus lambai-lambai. heheheh.

sampai tengok zara dah siap semua.
comel.
mama semangat siap belikan dress bagai.
mama ada update.
nak baca CLICK HERE


:: muka masam. biasa la tak kenal kita orang sangat. eksyen eh kau kenit ::

:: muka gila eksyen sebab berkepit ngan mak wan dia je. pantang dengar suara. nak ngan mak wan dia je. datang KL awas kau sofea. ::








dah nakal dia ni.
bukan nakal apa la.
macam spoil. semua nak ikut rentak dia.
semua sayang dia. dia tau dia dapat punya la.
kena marah pun dia pandang bawah kejap.
pastu dia senyum kat kita.
kita marah lagi. dia pandang bawah. dia senyum lagi.
amboihhhh kemain. style anak ku sazali sangat ok.



tapi nampak budak sebaya dia ok pulak.
dia nak kawan.
n dia belai-belai n usap-usap.
ok la kan.
some kids nampak budak lain.
memula ok. pastu dia tarik rambut or cakar ke cubit ke kan.

dia dah taknak duduk sangat.
nak berdiri je banyak.
if lepas takat jalan 2-3 langkah ok la.
tapi still scary la. takut kang tergolek tak pasal.
so selalu jaga-jaga je la.

cakap tak pandai lagi.
tapi dah pandai ikut macam-macam la.
pelat-pelat la.
if cakap betul, betul, betul. dengar la dia cakap..betus,betus,betus.
pastu kita orang buat bisik-bisik. dia pun bisik jugak. haha kelakar.
orang gelak besar. tau-tau dia gelak jugak.
pastu dah pandai marah balik.
dia main hp aku. masukkan charm dalam mulut dia.

me : eeeeeekkk. taknakkk.. heppppppppp.
zara : *pandang aku muka kerut* haaaaaaaaappppppp.

pastu dia masukkan balik dlm mulut dia.

me : eeeeekkk. haaaaaa taknakkkkkk.
zara : haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

siapa marah siapa tah.
aku pun confuse.

:: cousin malik, ayol, pak pian, cousins ::

:: cousins - wina, dhiya n hadri ::

:: settle doa selamat. orang serbu khemah makan ::

lupa nak snap.
makanan for the day adalah soto mihun or nasi impit.
sedap gila pedas berapi.
ada rendang ayam. boleh makan with nasi impit or nasi lemak.
yes nasi lemak pun ada. pitams.
then ada la few kuih. tak rasa.
aku tau sedap sebab biasa makan.
hari tu tak makan sebab kenyang hoi makanan lain semua aku bedal.




ni contribution daripada aku n noy.
beli helium balloons.
jadi kerja ok bawak dpd KL.
kena bukak seat. kira balloon separuh dalam kereta. separuh dalam boot.
takleh letak dalam boot terus takut panas. nak kena a/c
nak letak dalam je gila menghalang pandangan kan.

dalam kotak tu party pack. aku n noy beli barang2 party.
mama n papa beli sweets, candy, jelly segala tu la.
kotak tu mama suruh hias bagai. over kan.
hello siapa nak tengok makcik oiii.
dia kata biar lawa. takkan nak biar kotak tah apa-apa pulak.
hamagadddddddddd. ni satu ok la.
abis aku kawin nanti nak balut gak ke?
tsk.

then before tiup lilin semua tu.
tengok dah pass around party pack kat bebudak.
suka gila kan bebudak.
aku n noy lak excited tengok. ;p

elok tengah makan tengok dorang dah nyanyi n tiup lilin.
tsk tak sempat nak snap picture bebudak ramai.
anggaran mau ada dekat 50 kids kot.
aku sempat snap time nak potong kek dah pun.



kau tengok la zara sofea tu.
kemain happy n pose sakan.
gedik kemain nampak camera.



:: antara fav pose dia. ingat sebab dia jerit ke apa. rupanya if nak amik pic. panggil dia. nanti dia buat pose nganga macam ni. amboi kira happy abis la kot pose gini. hahaha ::

:: siap lentok. tak tahan. hahahahah ::






:: aunty peej pulak enterframe. sedeh pic kurang ::


pic dpd camera noy banyak jugak.
walaupun mostly candid n muka aku macam harem. hahaha.
rajin akan ku letak.

:: kemain makan kek sampai comot daddy kau sofea ::

then kita orang lepak dalam.
sejuk sikit. heheh.
ngantuk gila weyh.
tahan je mata ni.
ikut perasaan nak berlingkau je.



:: budak2 jahat ::

then around 5ish mintak diri.
kata nak kena check in.
later malam akan datang balik.
aunty dila n uncle suruh tidur umah dorang je.
pun boleh. tapi dah kena jugak pergi hotel.
takpa. lain kali la maknanya ye.

sissys.
benci aku amik pic ngan dorang.
dua-dua kuruih. tak pasal aku nampak gemuk.
ewah ayat. nampak katanya. padahalllll.
tapi memang ok. lagi ketara. nyampah.
tu dalam camera noy.
nanti-nanti la tepek.
ok tu je.
bye-bye.

14 Comments:

Deqna said... [Reply to Comments]

happy birthday to baby doll yg sangat comel ini...:)

Pnut said... [Reply to Comments]

comellllnyaaaa dia...
erkkk anak sedara.. mak sedara pun comeyy

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

happy bday zara tomeyy

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

comel sangat nieeee geramnieeee... mata zara tu bolat gila.. geram arrr!

Lya Colours said... [Reply to Comments]

HB copia. comel sangat !

susumanis said... [Reply to Comments]

peej muka zara sofea sejibik muka peej la..hehe

Alwanez said... [Reply to Comments]

Happy birthday zara sofea..comelnye la tgk dia..gewaaammmmmmmm

Fina said... [Reply to Comments]

happy birthday to zara sofea...cute giler zara ni! mata bulat!.pipi tembam!nak gigit!!!!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Happy birthday to zara, meriah betul sambutan nya maklumlah dapat aunty2 yang happening gila memanglah beruntung budak kecik ni.

Miss Anne said... [Reply to Comments]

happy birthday zara sofea...
amboi..excited nya bday girl..pose sakan dia peej..cute sgt2! :)

naf9091 said... [Reply to Comments]

Same thought as sis filla.. Masa mula tengok 1st pic sofea tu dah geram tengok mata dia macam pakai dolly lense dah..

girlfriend said... [Reply to Comments]

happy birthday zara sofea...

eh tp mmg btui weh..jiran aku siap tlg balutkan kotak 'salam kaut' masa aku kawen..katenye bukan nk nampak lawa..tp saje nk nampak bg sama ngan hadiah so xde laa org yg bukan2 nk amek ke ape ke kan...

A.I said... [Reply to Comments]

HOIHHHHH!!! comel melampau-lampau!

supermommapots said... [Reply to Comments]

comel..peej..nama anak sedare ko ni sebijik nama anak akak..beza spell nama anak akak szaara sofea..:)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...