Instagram : @peejburhan

customer is always righttt! lantak ahhh.

last tuesday.
plan asal nak keluar ngan dotdot beli hantaran.
tetiba noy kata nak ikut jugak.
ok suka hati.

sekali boleh sampai. dia nak tengok wayang dulu.
whattt?? aku dah sedikit annoyed time tu.
sebab aku kalau boleh nak settle cepat semua.
tapi dah beli tiket tu. layan je la.

tengok sumpahan kum kum.
buduh semua orang kata seram la apa.
tak ok. tak!
aku rasa cerita dia banyak yang bangang nya.

tah apa-apa anak kau terkurung dalam bilik ngan hantu.
kau boleh menangis depan pintu je.
call la sesiapa. dah kau helpless sangat time tu.
ah tak suka.
seram lagi expose mistik kat blog aku yang hari tu. pffftt.

but anyway.
settle tu.
time tu la beli barang tu.
time tu la dalam tak sedar menjadi bridezilla n a control freak.
tak pasal gaduh ngan dotdot. end up tak beli apa.
dia terus gerak je lepak tu. herghh.
tapi katanya control freak.
dia takda pun. aku beli je wallet n belt. miahhaha. lantak.
oh n sling bag juga. ;p

then pergi makan.
ke the apartment.
plan nak makan lite-lite kat sini.
then ke suzi's. mau steak.
tapi by the time settle sini pun dah pukul berapa.
tak sempat nak ber-steak sangat.

:: mediteranian octopus x silap nama dia. noy punya. dia gila salad2 sekarang. ok la. tapi ada pelik rasa dia. macam jeruk pun ada sayur2 tu. ::

:: salmon n crab cake. pun noy punya ::

:: grill aubergine. x silap la. dia macam terung ada sumbat apa tah. ada cheese bagai. sedap la. kuah tu macam pasta tu la ::


drama gila masa kat sana.
dah la aku nak order salmon takda. nyampah.
then noy order jasmine green tea.

sampai je. dia bau. bukan jasmine. tau la kan.
jasmine ada bau dia.

noy : this is not jasmine tea.
waiter : no this is jasmine.
noy : doesn't smell like jasmine.
waiter : but u order jasmine. so i give u this.
noy : its ok then.

noy : bukan jasmine la.
me : minum je la dulu.
noy : fine.

then after awhile dia minum.

noy : bukan jasmine doe. aku tau la. ni green tea bodoh macam kat sushi semua tu.
me : abis tu.
noy : i pay for it ok. aku ada hak.
me : then panggil la.

dia panggil.

noy : this is not jasmine tea.
waiter : no this is jasmine.
noy : no. i know how jasmine tea taste like. this is not jasmine. this is green tea.
waiter : no if u order jasmine. we give u this.
noy : yeah i know. but this is not jasmine.
waiter : then what u want?
noy : i want jasmine tea.
waiter : if i take this back. u order jasmine tea. we still give u this.
noy : yea. but this is not jasmine tea. i want jasmine tea. i dont want this. this is green tea.
waiter : i work here 2 years. everyone order jasmine. we give this.
noy : i'm the customer here. i want jasmine tea. but this is not jasmine tea.
waiter : what is jasmine?
noy : what? jasmine is a flower. i drink jasmine tea everyday. i know how it smells n the taste. well this is not jasmine tea.
waiter : wait i ask my boss.

bangang.
carik pasal waiter tu.
dia bangla. dah la ala-ala rasa best siap nak cakap dia dah kerja 2 tahun.
apa kena mengena 2 tahun.
kalau aku pun. aku mintak roti canai. kau bagi roti arab. aku bengang la.
tak sama!!!!!!!!
kalau air kau sehengget takpa.
ni takkkk!
dah la suara nak tinggi-tinggi. e ehhhhh.

then manager dia datang.
malay guy. quite good looking.
e eh sempats. hahaha.

manager : hi. sorry to inform. but we do serve this tea if u ordered jasmine tea. we dont have jasmine tea.
me : well u shouldn't do that. if u dont have jasmine tea, then dont put it in the menu.
manager : we're very sorry about that. for misleading our customers.
noy : okay.
manager : so do u want to change ur drink? we have chamomile or maybe u want papermint.
noy : yes please. i'll take chamomile then.
manager : ok no problem. we're very sorry.

then tukar.
lepas tu bangla tu buat aksi sentap ok.
lalu kat meja kita orang. buat kerja pun hentak-hentak. macam cibs.
pastu dia lalu sebelah noy dia jeling.

noy : kong aja dia jeling aku. apehal mamat ni.
me : kenapa?
noy : tah dia. biadap

tiba-tiba dia datang.

waiter : i know u very angry now. but i work here two years. that is jasmine. but i already tell my boss. now everything ok right?
noy : yeah whatever.

hahahhaa.
banyak la lagi.
tapi memang menyampah.
tapi betul la kan.
bukan kita yang salah.
dah salah taknak ngaku.
tak abis nak cerita dia kerja 2 tahun.
helllooo. memang salah. harap lepas ni dorang cancel la jasmine tu dpd menu.
takda buat cara takda kan.

oh ni ada pic sesat.
aku sumbat la sekali.
indomee burger. so niceeeeeeeee.


ok tu je.
bye-bye.

18 Comments:

shuweet said... [Reply to Comments]

hahahaha..kengkonon die keje situ 2 taun die hapallll la ape yang de jual and pelbagai rasa makanan and minuman..suh anto balik bangla nanti baru tau...

Jiejah @ Iza said... [Reply to Comments]

ahaaaa sabar jek mamat tu .. kalau salah org silap² mandi green tea dia ehehhe

CikLilyPutih said... [Reply to Comments]

indomee burger ke maggie ko nie peej? ishkk

ada hati nak melawan bangla tu ek.. geram plak aku lah

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

i rasa bangla tu tak tahu jasmine tea cemana tapi sebab company tu kata itulah jasmine tea, so dia katalah jasmine tea dengan confidentnya..

ni kira mcm salah asuhan laa ni..

peej,muka u yang gambar kandik tu cantik laa.... tengok mcm kulit baby jer...

Iz said... [Reply to Comments]

kalau aku tukar air kan, aku terus tukar air mineral je, tu pun mintak air mineral dalam botol je. Sbb aku takut kalau mintak tukar air lepas perbalahan, nanti dia ludah kat dalam air tu. Haha imaginasi tinggi. Aku terbayang video clip Eminem - The Real Slim Shady tu. uhuksss

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

x leh blah nk gaduh psl jasmine bgi dh dia tu kenapa..bengong.

hergh.

AzNuRuL AzMaN said... [Reply to Comments]

tula..biasanya org bwh lagi hover daripada org atas..yg manager boleh je minta maap..yg si waiter je lebih2..haishhh..tapi kalau owner dia sendiri mau dia bagi air free..takkan nak burukkan nama kedai sendiri kan =)

xtnops said... [Reply to Comments]

lerrrr....jawap ajelah..."kalau kau dah kerja 10 tahun pun, teh ni masih lagi bukan jasmine" Only solution is bawak satu kotak jasmine tea, suruh dia hirup masa tu jugak then tanya dia ada difference tak?

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Bangla tu pun taktau agaknye...main belasah je ckp..

nqr said... [Reply to Comments]

aku setuju dgn izzy!

Lizzie Yasmin said... [Reply to Comments]

akalu aku, mesti dah gaduh dah dgn waiter tue.. hampeh.. bodoh betul, tempat dia tak der Jasmine tea.. dorang ada teh tarik jer.. Sbb tue tak kenal . hahhaa

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

aku macam nak tanya soalan bangang ni


hang pakai tabita tu sampai ke bibir kah? awat bibir pun macam cunnn ja?

~zuera~ said... [Reply to Comments]

aku kalau pegi tempat yang amek order bangla saheh aku stress!

Atiqah MoHez said... [Reply to Comments]

sedap nye indomee goreng hoi! hahahah

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha tak pasal2 kena gaduh dengan bangla tu, peeja peeja.

susumanis said... [Reply to Comments]

bangla mmg de yang camtu..len kali trus je panggil manager peej..ko buat x tahu gan dia lagi dian bengang...kekeke...eh btw my sis in law nk g london n of the month, sesapa nk kirim hbag dan yang sewaktu dengannya my sil kata bole tapi dia charge RM80 upah bawak balik..hehe..so sapa nk comment le kt blog kita http://jikaduniaakuyangpunya.blogspot.com/ nanti kita bagi sil kita nyer number,,my sil ni x buyer eraman, ni g ikut hub dia conerence kt sana so dia x de koje nyopping je le, br 2 bln lepas balik london or kalau nk deal direct pm her FB at elly zainal..say yr sil in law su kata leh kirim barang...hehe..tumpang ya peej..kot kot ko pun de nak brg dari london..silakan ya :)

cik yaya said... [Reply to Comments]

dear peej,
suka baca entry yg peej taip. macam kalau boleh nk baca hari2 hehe even entry merapek mengaban. *takde keja kat office gini lah jadinya. haha
keep up writing!

sincerely,
ur fans
-chewah :P

JuJue said... [Reply to Comments]

urrmmmpp bangla! kalo aku tembak mati je!

ehemm.. cik peej...i dah email. ekk ahh ekk ahh.. hhihihi..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...