Instagram : @peejburhan

cerita campur-campur daripada perempuan yang tak berapa nak sihat.

terasa lama tak bersiaran.
padahal takda la lama mana kan.
busy uols.
ni pun menyempatkan diri untuk update kejap.
banyak kerja berderet menunggu ni.
lagi pun hari ni 29 feb.
tahun lompat. bukan senang kan nak dapat.
so mari update. :D

semalam zara n zeity datang.
tu tunggu entry lain aku update details.
tapi semalam zeity baru baik demam.
zara pulak still selsema je la.
takpa. takda masalah. layankan aje.
sekali start malam semalam aku dah sroottt sretttt selsema. not loike.
tekak dah sakit. rasa tak best dah. uwaaaaaaaaaa.
cecepat makan panadol n telan vitamin c.

dah lama aku tak demam ni.
tolong la jangan demam.
aku terlalu banyak benda nak kena buat.
dah la weekend ni bday aku ngan bachelorette.
motif celebrate if demam kan.
vitamin ada. tapi lama gak tak makan.
so semalam baru la kelam kabut makan kan.

bangun tadi dah rasa ok la.
tapi ni petang dia start balik. yikes.
help me lord.
telan ubat rasa mengantuk n nak berehat la pulak.
tapi takpa. kita update dulu.
then tengok macam mana.
sama ada rehat then buat kerja tertunggak.
or settlekan semua kerja baru kita tidur.

but anyway ni antara pics yang ada.
kita masukkan ikut suka ya.


ni ada last week pergi makan kat sg wang.
memula aku ke jalan pudu proof read n tgk draft untuk paper bag.
n banner.
ye ada banner. dapat free T___T
tapi memang tak la aku nak letak nama aku.
letak tulis-tulis sudah.

tak makan tak apa.
lapar gilaaaaaaaaaaa.
dah la pergi weekend  elok lengang tempat tu.
pergi weekdays. gila aku pusing 4-5 kali parking takda.
semua dah stock double park bagai.
kira yang di double park pun penuh ok.
dah la hujan lebat melampau.
lepas 4-5 kali pusing baru dapat double park jugak T___T.

sampai situ boleh lak designer tu takda.
pergi tapau makanan.
15 minit gak la tunggu.
settle je terus ke sg wang makan.
noy ajak ke nandos.

pekerja dia ramah la. bagus.
tapi jadi annoying bila dorang break nak smoke. memula do jauh.
tetiba duduk dekat sebelah meja kita orang.
n nak create a conversation. wtf. kindda rude.
bukan conversation biasa. tapi macam nak gurau2 kacau2.
nasib later dotdot join. selamat.

then pusing-pusing shopping lite-lite untuk bachelorette sabtu ni :D.
aku la nak tema melampau.
lepas tu sendiri kelam kabut nak carik accessories n baju bagai. ;p

ok dan di hari lain.
amik kad kawin last saturday ngan dotdot.
then settle tu huda n ice nak jumpa.
dorang pergi expo motherhood ke apa.
sama-sama kepenatan.
so ke wangsa walk je nak makan malam tu.
ingat nak tengok wayang sekali.
tapi penuh kemain je. so tak kuasa.








sayur campur, udang petai, tomyam seafood rasanya.
aku rasa masakan dia so-so aje.
takda la sedap melampau.
takda la tak sedap. avarage.
tapi kau tengok petai dia tu. meriah gila kan. tak kedekut.
rasanya sebab kita orang antara yang last datang.
so dia abiskan terus kot petai dia. gila.

then tutup kedai terus gerak balik.
ice n huda terus nak balik.
noy paksa masuk lepak.
dia buatkan coffee. kelas.

so sibuk bincang tema bachelorette.
noy semangat siap kata camera semua kena set black n white. over.
so saja aku snap randomly guna black n white setting. hahha.
tah apa-apa.


:: berangan ngan pearls. macam haremm ::

:: huda sibuk google nak pakai apa. sebab dia pakai tudung kan ::

ice stress sebab noy suruh dia pakai stokin sampai lutut.
tak pun pakai topi. hahahaha.
kita lihat nanti.

tu je kot.
hamagad serious aku tak larat.
lepas makan ubat jadi lagi teruk je ni.
ok mari baring n bawakkan berehat.

Ya Allah Ya Tuhan ku, tolong la beri aku kesihatan yang baik.
Aminnnn.

6 Comments:

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

biar ko cpt2 baik sebelum weekend ni. x sabau aku nk tgk ko update bachelorate party ko nnt.

ko update kan?kan?kan?

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty doa kan supaya peeja cepat sembuh dah boleh enjoy sepuas puas nya kat party tu nanti.

Miss Anne said... [Reply to Comments]

Amin.. :)
yelah..tak sabar nya nak tgk gambar ur bachelorate party nanti!hehehe

susumanis said... [Reply to Comments]

Get well soon peej, sukenyerr tgk pipi ko peej, hehe

NAzzXXra MR said... [Reply to Comments]

saya dulu nak kawen pun memang macam2 saket dtg...bila semua dah settle..terus sihat walafiat..tunggu malam pertama je..hihihihi..jgn lupa pergi spa 1 week or 2 weeks before the big day....saya pergi 2 hari sebelum nikah sebab baru teringat body tak touch up lagi..huhuhu..anyway, have a blast bachelorate party

Premium Beautiful by Diana said... [Reply to Comments]

Hi peej ...I'm ur silent reader. Selamat menempuh alam perkahwinan hehehhe...x lama dah tuh

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...