Instagram : @peejburhan

penat tapi ku turutkan juga. but it was worth it.

busy. busy. busy.
bangun je attend email.
n email lagi sana-sini pasal wedding prep.
padan muka. suka sangat kerja last minit kan.
kejap lagi bergegas ke post office lagi.
boleh best friend dah ngan post office ni.

btw, ni cerita lama.
masa cuti panjang tu.
ada maulidur rasul n thaipusam tu.
ingat nak beristirehat.
tapi rasa retis sangat. sebab ramai nak jumpa.
ewaaaahhh. lempang berdas-das.
tapi serious.
kepenatan berganda.
rasa nak rehat je.
tapi dah orang nak jumpa.
harus kata ok. serious aku tak reti nak turn people down.
unlessssss aku mmg mood tak best time tu.
tersembur gak la das-das nya. ;p

kak yan ada kat kl.
so dia nak jumpa.
untuk kesenangan. kita orang jumpa kat the curve.
janji kul berapa tah.
tapi ada la 45 minit baru dia sampai kan.
janji melayu sangat. hahahahaha
ceh macam la aku bukan melayu kan.

sampai kita orang makan dulu.








gila kau aku makan salad je.
feeling sangat kan.
lepas tu muka kelat-kelat.
sebab aku tak tau nak order apa.
dessert ye la sedap. makanan tak tentu lagi.
then sebab nak dessert. kang order makanan lain penuh perut.
so konon salad light la.
ye la tuh. tetap aku rasa ketat perut takleh masuk dah.


then kak yan sampai.
lepak sembang.
by the time dia sampai kita orang dah abis makan semua pun.
dia malas order.
dia ajak tukar venue ke the apartment.

ok gap sembang takda air tu 2 jam je.
jadi jangan terkejut sebab aku order lagi makanan.
miahahahaha.
well food makes me happy. ;p


dah sekian lama teringin nak makan ni.
tapi teringin nak masak sendiri punya. terbaik.
tapi bahan takda kat dapur. nak beli malas.
so bila keluar je la makan.
tak sama!



baik gila waiter apartment ni.
siap amikkan pic.
walaupun rupa aku agak horror. hahhaha.

then later abang saiful n zamien join.
comel gila anak kak yan ni.
berselera je makan.
kusyuk lak tu.
mengimbas kenangan lama aku ni. hahhaa





ni bukan aku punya.
kak yan punya.
aku tumpang snap pic je.
sedapppp.
tapi aku suka lagi molten chocolate kat chilis.
tak pun yang delicious punya chocolate cake with vanilla ice cream tu.

then settle ngan kak yan.
session ngan izza pulak.
kan kita orang plan kata every months nak jumpa.
tapi nisa tak dapat join kali ni.
izza kata dia datang ngan kawan.
ok je.
dia ajak ke rasta.
ok la. dekat je pun.


lawak je.
time keluar ni baru kecoh kat fb konon coke ada alcohol la apa.
so bila izza order je, "oiii ada alcohol la. kau memang kan. kaki mabuk"
T____T izza speechless. mmg mcm tu la muka dia masa aku cakap tu..
hahaha. bongok gila.

tu takpa.
kawan dia tu lelaki.
dia kenalkan nama je.
terus aku snap, " ni kawan ke boyfriend kau?"
wah bf uols. teruja gilaaaaaaaa.
sebab selalu ngan dia ni. memanjang dia single je.
ada bf harus la teruja.
nice guy.
patut la malam tu berseri.

me : omg. patut la kau siap pakai bedak eyeliner semua. hahaha.
izza : kong ajo la kau.
noy : weowwww.
me : hahaha. kan lawa. takpa lepas ni jumpa mesti siap eye shadow, lipstick semua kan.
izza : hahahhaha. tak la. aku tak reti.
me : noy boleh ajar. dia tau.
noy : ok no problem. haaa kan cantik ni.
me : kannnnn. hahhahaha.
izza : jahat la korang ni.

lepas tu ada la kejap-kejap kawan dorang datang join table.
semua teruja dorang ni couple.
pastu aku pun teruja la bagi tau izza dah pandai make up sekarang.
ahhahahahaha. comel gila.



izza dah makan half baru aku snap.
ni dia order kat kawan melodi dia tu. yang nik tak silap namanya.
time tu 1st day dia bukak gerai kat rasta.
JV ngan cucu aziz satar tak silap.
so gerai nama tetatak mee rebus pak ajis kot.
eh ke aku memandai mereka nama tu. entah. ;p


lama lepak.
lapar pulak.
tak tau nak order apa.
bila tanya dorang-dorang yang biasa lepak apa best.
dorang pun ala-ala tak tau nak suggest apa ok.
so kita orang order char kuey teow.
which is very lousy aku rasa.
sumpah tak sedap.
dah la takda isi. ada la udang tergolek-golek 2 ketul.
aku makan few suap je.
tak abis. :/
noy pun sama tak abis.
tiba-tiba aku nak char kuey teow mali's. nyum.

:: nik n izza. no ni bukan bf dia tu. ni team melodi dia. aku segan nak amik pic bf dia. dah la baru kenal kan. takpa lain kali if lepak lagi. ;p ::

lawak gila la lepak ngan izza ni.
then kawan-kawan dia datang.
pun sama je semua senget je.
macam-macam cerita keluar.
oh antara yang best malam tu.
teruja sebab bf izza tu ada twins.
mana tau lepas ni dia lepak bawak twins dia ke.
boleh la aku tengok je sampai orang rimas.
aku suka la tengok twins. 
macam nampak sama, tapi orang yang berbeza. best kan.

but nway, aku rasa rasta ni overated la.
dah la parking kena bayar. pastu kerja bersilang. pastu nanti dia call kau kena alihkan kereta la.
pastu air biasa bodoh2 pun sampai rm6.
makanan pun mahal.
tapi takda yang menarik.
baik aku lepak bestari.
pun ada makanan sedap.
tapi rasanya orang suka rasta sebab nak cuci mata.
ke siapa selalu lepak?
apa yang sedap?

ok tu je.
aku nak sambung busykan diri.
ta-ta.

 p/s : Nik Rozana Nik Mega can u please email me. try carik ur email tapi tak jumpa. jumpa notification m2u je. thank u.


8 Comments:

Ninie Simmons said... [Reply to Comments]

wah dah macam blog makanan dah blog peej burhan ni. eheheheh tapi best ar makanan2 tu semua. nampak cam sedappp je.!

Lizzie Yasmin said... [Reply to Comments]

Bagi aku yang dok area sana, Rasta mmg aku boikot. Kalau takat nak lepak boleh lar, tp nak makan mmg tak payah. Sedapnya mmg haram tak.. mahal plak tue. Baik lepak damansara uptown jer.. Byk lagi choice dia. Harga pun boleh tahan lagi.

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

wahhh peeja, sejak pakai tabita makin lawa ler dia......phewittt

nqr said... [Reply to Comments]

hi team melodi. saya single :)

sweethOneY said... [Reply to Comments]

Yumssss terliur tengok dahla perut lapar.

susumanis said... [Reply to Comments]

siyes seri pegantin ko da naik peej :))

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Nk try la tabita ni..noy pun pakai tabita jugak ke sis??

Miss Anne said... [Reply to Comments]

oh my...banyaknya makanannn..
this is what i like!hehehehe..
peej,u smakin hari semakin berseri lah :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...