Instagram : @peejburhan

wazzzuuupppp.

happy sunday ya'll.
wah hip hop abis kan.

ngantuk ni.
semalam tidur lambat.
hari yang super panjang.
tapi had fun.
hati munga-munga.

awal bangun.
sebab orang datang nak amik barang.
walaupun takda la awal mana.
tapi masa pass barang tu separa bukak mata.
hahaha buruk perangai.

nasib aku alert dengar bunyi phone.
dah la bunyi sms je. syabas.
sebab aku charge phone.
semalam battery abis terus. so charge jauh.
tertidur. ish ish ish.

so ni tengah bertahan mata ni.
kasi minum white coffee.
jap lagi ada lagi nak datang.

but anyway.
ingat tak aku ada blog pasal aku clumsy sangat sekarang.
yang hp jatuh la. segala macam benda la.
well nampaknya bukan untuk sehari.
sekarang aku jadi macam tu. T___T
semalam aku letak handbag kat peha.
amik pouch kecik nak ambik cermin nak check muka.
sebab aku menyebabkan lipstick bersepah di muka. T__T
sekali handbag jatuh. lalu barang berterabur.
me n jonet kutip.
tapi cermin tu hilang.
padahal sebelah tangan aku pegang cermin tu.
sampai sudah tak tau mana cermin tu. wtf.

lantak la. pinjam cermin jonet.
then makan.
abis makan. lap mulut.
tengok diri sendiri.
kat dada penuh kuah tumpah-tumpah. uwaaaaaaaaaaaaa.
apa ni??
macam budak kecik. mofo.

tadi kejap ni.
nak smoke.
light rokok.
kipas tiup rambut.
rambut bersepah. lalu aku bakar sekali rambut aku.
tssstttttt. bunyi rambut terbakar.
cuak gila. hahahahaha.
sekarang ada sekumpulan rambut kasar sebab bawah terbakar. o____O
tah apa-apa.

kenapa macam ni tah.
clumsy satu hal.
sekarang ni pelupa kemain.
tah stress ke apa.
selalu misplaced barang.
carik macam nak mampuih. tak jumpa.
sekali benda tu ada je sebelah kau. aaaaaaaaaaaaaaaa.

bahang nak kawin makin terasa.
makin cuak ke bebeh.
seram nih.

tah apa aku stress.
sekarang aku smoke almost 2 packs a day.
no kidding. im gonna die.
dah la 2 hari sudah.
aku mimpi tak jadi kawin.
cancel la apa.
sebab lagi few days nak kawin.
dapat tau rupanya dotdot tu pornstar.
hahahhahahahahha. bongok nak mampos ok.

ramai cakap patut orang excited nak kawin.
well not me.
aku rasa cuak nak mampus.
aku rasa kena mandi bunga la.
n amik air kasi hilang cemas. ;p
membayangkan segala yang nak hadap nanti. lagi cemas.

tapi dotdot comel.
aku ni PDA memang tak reti ye.
kayu sangat.
tapi semalam saje jumpa dia kejap.
kemain dia kenalkan kat semua orang ni future wife/bakal isteri dia. mih mih mih
suka hati kau la haih.
tiba dia ada sembang ngan pakcik tu.
aku tengah smoke. so coverline dok jauh.
siap panggil aku. amik kau menyembur asap rokok.
kot ye pun dotdot ni. menyabar la sikit kan.

serious kadang-kadang rasa kelakar n tak percaya je.
ok fine memang la aku dah tua.
motif tak sedor-sedor lagi kan.
tapi everytime orang kenalkan bakal suami, bakal isteri, tunang ke whatsoever.
aku rasa nak lari nyorok belakang langsir *lempangggg* hahaha.
tp sumpah segan.
nasib aku tak pernah hadap situation aku kena kenalkan dia kat orang.
if ada pun. mesti orang lain yang kenalkan.
aku hanya kayu n tumpang sengih je.
sambil rasa that awkward moment.
buduh gilo.

so far semua ok.
slow-slow buat wedding prep ni.
band dah booking.
aku mintak tolong kak yan.
sapa baca blog aku lama tau la.
kak yan ni housemate aku dulu.
dia memang penyanyi.
selalu nyanyi untuk wedding. dbkl. hotel bagai la.
suara terbaik ok.
tapi dia dah kawin. so memang stop.
so aku mintak tolong quote harga band if nak.
dia ramai kawan kan.
dia dah nyanyi belas tahun kan.
so dia quote harga murah.
n paling best. dia yang nak nyanyi. weeeeeeeeeeeee.
aku expect orang lain la.
tapi dia kata dia nak. as a wedding gift.
bayar band je. dia free.
Alhamdulillah.
sukaaaaaaaaaaa gila ok.
so sweet.

then tiba-tiba my childhood fren message kat fb.
tessa. kakak kepada faressa yang nak make up aku tu.
dia nak design n buatkan baju nikah. :D
dia belajar fashion kat US dulu. tak silap aku la.
then lepas kawin dok UK ikut hubby dia buat phd.
ni dah balik for good. dia nak start buat.
so dia happy nak buatkan untuk aku.
best kann.
dia dah cakap lama. dpd zaman dia kawin dulu.
tapi aku segan. takkan tiba2 aku nak message dia kata, "ok i nak kawin. buatkan baju i plissss"
segan ah.
sekali dia dah message again tu.
since baju reception hairi sponsor.
so aku kata baju nikah ok?
dia kata ok. weeeeeeeeeeee.
wah tak sabar.

Alhamdulillah rezeki nak kawin ni murah pulak. :)
tak sangka.
tapi korang jangan fikir over lak.
aku kawin simple je yea.
kalau boleh taknak membazir-bazir tak tentu hala.
minimalis.

va va va.
ok la.
itu aje.
terpanjang lak entry ni.
layan je ye.
ok bye.

10 Comments:

Karbon Kopie said... [Reply to Comments]

dotdot jadi pornstar. huhu
rasanya tgh stress ni. mmg selalu akan jd pelupa la, mimpi bukan2 la.. normal tu.. :)

Anna Banana said... [Reply to Comments]

seronoknya aku baca kisah ko kawen pija. melimpah rezeki, niat ko kawen tulus dan ikhlas bukan untuk menunjuk kot kan ramaiiiii menyokong. aku dulu stress gilak kot sbb nak jugak ikut cara aku hihi baru sekarang paham kawin ni bukan perantin je yg involve. so insap ;p

tapi tersembur smoke mase diperkenalkan tu agak kelako jugakla. hihi

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku ko tweet pn aku dh gelak psl dot2 tu pornstr..ni aku gelak lg..hahahaha!

ala aku rasa kan peeja semua org wt wed prep ni mmg kelam kabut la...tp diaorg x citer detail la kot...

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Haha..mcm I dulu nak kawin relax je, byk bende Dah setel lagi tapi boleh buat relex... Taktau knpa.. Sedan kan hakikatnya I ni very clumsy tau... Tertukar pulak...hehe..

Miss Anne said... [Reply to Comments]

mmg faham sgt situasi kelam kabut nak buat preparation kawin ni..cos i'm facing the same thing too rite now..
nervous gelabah semua bawa tdo sampai jadi mimpi.every single little thing nak kena pikir..nak buat majlis simple pun mcm2 preparation nak kena buat.ingatkan ok jer.tapi rupa2nya tidak. =_=

wahieda said... [Reply to Comments]

Hahaha..Lawak lah baca dotdot ttbe jadi pornstar pulak tak tentu pasal kan..jangan stress sangat na kak peej..semoga dipermudahkan segala urusan perkahwinan dan selamat semuanya..aminn =)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Relax dan tenang2 kan diri semuga segala galanya berjalan dengan lancar, insyaallah.

kakakdegil said... [Reply to Comments]

Hahaha..
Bahaya weh kawen pornstar. hihih

Peejaaaa..
bestnya nak kawen.. kalaulah boleh join sekali.. syioknya
Apa pun.. nak wish selamat pengantin baru
Eh, ke awal lagi ni?
Ke.. aarghh.. biar lah. Takut nanti dah tak sempat nak wish. hhihihih

susumanis said... [Reply to Comments]

jaga seri pegantinmu peej...jd pegantin sekali je kalau jodoh satu je le..kalau cam eliz taylor leh lah byk kali..coiii...heeee

peej said... [Reply to Comments]

kk - haha. melampau kan.

anna banana - tu la. Alhamdulillah rezeki. dapat save banyak. :) tak dapat nak balas budi baik dorang semua yang sponsor tu.

buyui - tu la kan. tp tang tak faham tu orang cakap suka buat wedding prep. gilo. aku tak suko langsung. pening n penat.

mooniqueen - sama la. ni tgk relax la ni. terlebih relax pastu terkejut rupanya tak sampai 100 hari dah. gulp.

anne - tu la kan. hoh pengsan.

wahieda - thank u. Aminnn.

aunty - thanks aunty.

kakakdegil - asal lak tak sempat. u're coming to my wedding ok.

susumanis - haha kejam. xmo la banyak kali.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...