Instagram : @peejburhan

sweet like chocolate.

last weekend tu mama takda.
so siang tu huda bbm kata apa program.
aku kata takda apa.
aku xleh nak keluar join dorang sebab kena duduk rumah.
orang nak pick up barang.
if nak lepak kena datang umah kita orang.

elok maghrib sampai.
solat n all.
ingat nak terus gi makan.
boleh pulak laki bini nak tengok badminton pulak kat tv.
dah la aku ngan noy sangap.
sembang pun dorang tak concentrate. mata dok pandang tv.
pastu sorak-sorak. eeee. dasar laki bini suka sukan.

then lepas abis game baru gerak.
nak ke kerisik. ice nak gi sana.
sekali sibuk sembang terlepas simpang.
sebab kena masuk simpang awal.
simpang yang selalu masuk tu tutup every saturday night.
sebab ada pasar malam.

so teruskan je la perjalanan.
tukar venue ke old town sri rampai.
ok gak gi situ.
sebab sebelah dia ada kedai dvd best.
semua cerita super clear.
n 95% subtitle accurate.
out of 10 dvds. 1 je kot yang tak betul subtitle dia.
so sangat puas hati n suka.
takda la murah dvd dia.
tapi with the quality, i dont mind to pay more pun.


:: jahat. dua-dua taknak layan aku masa nak snap pic. n noy tu. dapat masuk tangan n air pun jadi. tah apa-apa ::

:: dua beradik serabai. horror kan. hahah. buruk perangai. asal nak pergi tu takat dekat-dekat je. mesti malas nak make up ke apa. ::

:: serious tengok ni tiba-tiba nak makan roti telur kan. ni ice n huda punya. sedap. tapi pelik bebenar kena makan ngan kaya kan. erk. aku if makan selalu cicah sos. tak pun makan begitu je :;


noy order ni.
assam laksa paling lousy.
dah la kuah cair.
pastu kau tengok la ikan tu.
ketara sardin yang dikeluarkan daripada tin T____T
kot ye pun kan.
so dont bother to order this ye kamu-kamu semua.


ini terbaik wok.
aku sukaaaaaaaa gila.
nama dia steamed rice with chicken n mushroom rasanya. lupa pulak.
mintak cili padi potong. memang best la.
tapi yang tak bestnya sebab kena tunggu.
makanan ni amik masa 20-30 minutes untuk siap.
but whatever. kesedapannya berbaloi.



yes i'm paranoid like that.
aku selama ni memang paranoid.
lepas kena kes yang kena serang ngan rempits tu.
bertambah hidup dalam tak tenang je.
sebab tu duduk la berapa lama pun.
handbag sentiasa atas peha je.
ada tali panjang macam tu. memang aku silang la berjam pun.
janji aku rasa happy.
takut ok. better be safe than sorry kan?

:: tengok la tu. kat situ pun nak tengok bola :;




padan muka.
kita orang pun terus tak concentrate.
aku terpaksa. sebab kena reply email orang.
some people can be very pushy.
email berkali-kali tak sabar.
then kacau kat tweet pulak.
macam urgent sangat.
bila dah reply ngan details.
tapi tiba-tiba kat nanti dia email balik.
senyappppppppp.
elok sangat la tu.
kacau quality time aku for nothing ok.

apa-apa aje.
tajuk bermaksud huda n ice adalah sweet like chocolate.
friendship that i wanna treasure for the rest of my life. Amin.
Insyallah.

ok itu aje.
kelaparan. otak takleh berfikir.

8 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty pun suka makan roti telur dengan cili sauce kalau makan dengan kaya terus potong stim.

Bakal mama dan papa ni happy sentiasa suka aunty tengok diaorang.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

dgn kaya? erk..

Mizz Coki said... [Reply to Comments]

Roti tolo dengan sos cili la terbaek Peeja... *hai hai* rumah Sims dah kemas kewww?

Nur Hafiza Rahsid said... [Reply to Comments]

I is suka la tengok korang.hihi.Huda punya muka berseri-seri aje selalu.cantik

Alwanez said... [Reply to Comments]

Hi peej..i silent reader je selalu tapi makan punye pasal nak komen jugak..steamed rice with chicken n mushroom yang peej suke tu sedap tapi sikit kan kan kan? ke perut i je perut dinosor? hihi.

Miss Anne said... [Reply to Comments]

aishhh..mmg pelik.. cecah kaya pulak roti telur tuh.

salmi said... [Reply to Comments]

Old town white coffee ke? haritu i mkn asam laksa tu rasa ok je Peej, takla teruk sgt..ke taste i low?

peej said... [Reply to Comments]

aunty - kan. rasa macam pelik je n tak sesuai.

buyui - tu la kan.

coki - lately takda masa nak main sims la. ketinggalan dah.

nhr - ye ke. thank u. *sengih*

alwanez - ye ke sikit? rasa macam ok portion dia. kang banyak sgt tak abis pulak. tapi if rasa nak memang kena gi selalu la. oh btw, welcome on board. lepas ni jangan la segan komen yea. :)

anne - kan. pelik orang yang reka menu tu.

salmi - ye ke. tah dah makan kat banyak tempat best. rasa macam tah apa-apa laksa situ. sedap lagi laksa utara kat pasar malam. serious.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...