Instagram : @peejburhan

SIY Berries Essence (Slimming Product)

Korang ada baca tak blog Shila Shower?
If tak pernah pergi terjah kejap.
Dia ada jual diaper cake yang sangat comel.

Ok tapi entry kali ni bukan nak cerita pasal tu.
Nak cerita pasal lain.
Semalam bukak blog dia.
Lama tak bukak. Saje hop sana sini.
Sampai blog dia, baca few blog post.
Sampai la entry Shila review pasal SIY Berries Essence.
Serious sangat teruja.
Okay memang kat angka tak banyak beza. but u can see the difference kot physically.
Itu yang kita mahukan.
Sebab weighing machine ni bukan reti jaga hati kita.
Kan. kan. kan.

So mari cerita pasal SIY Berries Essence ni.
Ni yang daripada pemahaman aku la kan.
Dia di jual by box.
Dalam 1 box tu ada 20 botol.
Boleh guna untuk 10 hari.
Everyday amik sebotol pagi, and sebotol lagi belah malam.

Botol dia kecik je.
Sebotol tu kandungan dia 12ml.
SIY Berries Essence ni rasa dia macam air asam boi/ prune gitu.
Best la tu kan.

Cara nak amalkan ni biasa je.
Ambil sekali selepas breakfast, and sekali lagi selepas dinner before nak tidur tu.
So maksudnya jangan minum SIY ni ngan perut kosong.
Make sure if nak minum kena selepas makan ye.

Selain daripada tu elakkan makanan bersantan.
Wah cabaran jugak tu kan.
Sebab aduhai sedapnya masak lomak cili api, kurma ke, kari ke, nasi lemak ke. nyam.
Tapi if fikir balik, ala tahan sikit je kan. 10 hari je pun.
Makan sambal hari-hari pun boleh.
Elakkan santan je.
So if korang menuju ke meja makan.
Ternampak sipi-sipi terhidang lauk yang bersantan, kroang cepat-cepat la elak meja tu.
Sebab sekali sampai kat meja tu, tertewas ngan godaan nanti ;

Air wajib minum 3 liter sehari.
If lebih lagi bagus la.
Ala tapi ni tak payah ajar kot kan.
Rasanya semua tau je.
Air kosong ni sangat bagus untuk kesihatan pun.
Bukan sebab SIY je.
Kira nak taknak je amalkan tu.
Dulu aku cukup tak suka air masak. Especially if tak sejuk.
Tapi sekarang ok je. If takda air mineral dalam bilik rasa tak lengkap.
So jadikan la air mineral ni kawan baik anda. :)
3 liter ni takda la banyak mana pun.
Macam 2 botol besar mineral tu je pun.

SIY ni hari ke empat dah boleh nampak hasil.
Average untuk 1 kotak = 10 hari ni boleh turun 2-6kg.
Wah seriously? Macam best jevkan.
Tapi apa-apa pun lain orang lain la result dia.
Tengok badan la.
Macam badan aku yang tangki ni.
Tiba-tiba la turun nya 3kg la katakan.
Expect jadi slim macam Shila Shower.
Memang tak dapat la kan. Semua depends.
Tapi mana tau kan. Sekali slim daripada Shila? haaaaaaaa *kembang kuncup hidung sebab bangga* ;p

Menarik kan?!
So siapa yang nak cuba SIY Berries Essence ni.
Boleh contact Syera.

Mobile : 013-2576478
Email : syairah.abdullah@gmail.com

Jom try sama-sama nak?
Mana la tau sempat turun few kilos.
Wiiiiiiiiiiiiiii.

Nanti akan ku update lagi pasal ni.
Stay tune.

3 Comments:

Miss Anne said... [Reply to Comments]

look interesting!mana nak dapat ehh,farmasi ada x?price pulak camne?

ShilaShower said... [Reply to Comments]

aku kategori lemak bebal dah. hahahah. kalau orang metabolism tinggi aku rasa lagi laju jer berat turun kan. aku ni tahap kena jogging skali, tapi malasnya masyaallah.

peej said... [Reply to Comments]

miss anne - tu kena contact syera yea. dia boleh assist u.

shila - takdanya. tengok pic kat entry tu. teruja aku. nampak kurus dah macam hampir badan macam masa before kawin. kira kau ok la. aku ni????? lagi la pemalas melampau.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...