Instagram : @peejburhan

serious problem.

last wednesday ke bukit bintang.
dah muak asyik ke mid valley je.
so kasi tukar angin.
lama tak ke area BB. so lets.
sebelum tu cam whore kejap.
macam tak biasa.
hadap je la yea.


tujuan asal nak tunjuk baju barew kitew. ;p
tapi kang amik baju je tak best.
so amik la muka sekali.
tapi baju ala-ala tak nampak lak. ;p
serious suka baju je.
ceh. dah kata baju baru. harus la suka.
kalau tak suka takkan beli kan. bengong sungguh.



ok la. ni nampak la sikit.
walaupun tetap nak jugak nampak muka kan. hahah.
dalam dia macam kain kilat tu. aku sukaaaaaaaa.


:: pompuan eksyen nak amik pic dia pun taknak layan ::

sampai sana terus carik barang noy.
takda.
then ternampak kedai rambut.
aku ni obsessi sikit.
so beli itu ini.
sesuka hati.
tau-tau hair product je rm260 ok.
selepas diskaun. pitam.
noy kata aku gila.
shotonk melampau.
what?
aku memang nak kot. dah lama.
tapi tak kesampaian nak beli je.
dah alang-alang ada sana. beli la kan.
ni la bahana tengok youtube rambut banyak sangat.
terpengaruh nak beli macam-macam. heh.

then singgah makan dulu.
kelaparan.
rasa nak makan nasi ayam chee meng.
tapi katanya pemalas nak menapak tu.
so makan kat teppanyaki sudah.
pun best je. :)

:: still tak kuasa nak layan aku. bitch ::

:: see. ni cara nak amik pic. so ceria. motif puji diri sendiri? ::


ok aku nak amik pic masak ni.
tapi dah alang-alang ada tu kan.
huraikan sekali.
yang belakang itu adalah siti nordiana tu.
ngan anak lelaki dia. comel anak dia.
tak tau lak aku dia dah pakai tudung. baguih.

aku n noy tengok dia rasa kesian je.
ok memang la dia memang dah cerai kan.
tapi if aku ni dia. emo kot.
i mean ex suami meninggal kan.
then ex bf dia before ni pun meninggal kan. arwah acik spin tu.
eh macam tu ke eja? entah la.
kaaaaaannnn? ke aku je yang sedih lebih?

:: orang tamak memang order over. california roll ::


mine.
harus salmon yea.
tak puas makan.
takpa. tak sabar nak kawin nanti.
beli salmon n buat sendiri. mesti terbaik.
nyam.
sekarang nak buat pun boleh.
tapi rumah ni tak pernah beli salmon. so macam mana nak buat kan.
nak harap aku beli sendiri memang malas. ;p

then ke low yatt.
noy masih ngan mission carik bag or sleeve cover untuk macbook dia. T_____T
sumpah penat ok. mana nak carik. takda kot.
bertingkat-tingkat pergi.
bila aku cakap marah.
aku cakap, "kedai computer tak jual la. nak carik benda macam tu try carik kat pasar malam ke. danau kota ke."
hahaha. lawak.
mulut takda insurans.
ye la. low yatt sebesar alam tu pun takda kan.

then dia tau aku dah annoyed n penat nak mampus.
ye orang gemuk memang cepat penat ye.
dia suruh aku call dotdot.
suruh dotdot datang n aku pergi la duduk minum kat starbucks.
a ah eyh. apesal tak terfikir kan.

call. berdesup dia sampai. :)
so lepak berduaan kat starbucks sementara tunggu noy n kawan dia ngan mission mencari macbook cover/bag leopard print.
ye pompuan tu gila obses leopard print.
nasib takleh tattoo,.
tah-tah if boleh dia dah tattoo satu badan.
tau-tau dia pun dah rupa leopard.

:: tak layan aku. sibuk layan hp baru dia. haha bukan korang nampak pun kan. aku pun pic macam ni pun nak tepek. eh lantak. ::

:: mintak tolong amikkan pic pun gegar. nampak sangat tak concentrate. ::

then later noy join.
ingat nak lepak kejap je.
ambil. sampai kul 11pm.
dotdot ni bukan boleh jumpa orang.
ada je dia nak cerita.
aku tolong angguk je la.

tapi rasa best.
sebab sangat sweet.
ok tau la memang bercinta ke what so ever.
tapi aku ni bukan jenis tangkap lentok ke apa.
bukan nak romantik maut ke apa.
bila dia sembang ngan kawan noy tu.
sekali sekala terdengar dia cakap pasal aku.
n kawin n all. rasa macam. sweet nya. betul la.
sebab tau la orang nak kawin ni.
stress lain macam. memanjang aku ni carik gaduh je.
so malam tu bagi kesedaran sikit la kat aku.
baiklah. akan cuba menjadi perempuan melayu terakhir kembali.
ewaahhhhh. walaupun kan.


:: macam syok sorang lak. whatevs. pic tu untuk simpanan aku cukup. untuk korang. tatap la pic aku posing tepi kotak ni ye. ;p  ::


then tau-tau dah kul berapa.
almost 11 rasanya.
ingat nak terus balik.
tapi kawan noy ajak makan dulu.
kelaparan. time kita orang makan dia tak sampai lagi.
tapi ye la pun. makan tu pukul berapa la pulak.
so kami decide untuk ke suzi's



:: nasi goreng seafood. nyum ::

suka ini. sedap.
tapi aku ni sebenarnya takleh seafood sangat.
sebab nanti muka naik gatal. tak apa-apa.
tapi ada aku kisah.
aku lebih suka layan tekak daripada layan masalah allergic. heheh.

later noy call jija suruh join.
pantas je dia datang.
lama dah lepak.
sampai pagi. erk.
tak ku sedar masa berlalu.
muka pun berminyak n berlengas badan dah. nice.



:: jijah yang kedekut nak tunjuk muka. dia kata dia comot. memang tak la. dia sentiasa groom je aku tengok. tapi takpa. lain kali aje kita tepek lagi if keluar ngan dia ::


ni hasil pembelian.
beli new curling iron.
aku punya yang sedia ada terlalu halus. so beli yang besar.
aku nak paling besar. 38mm.
tapi pompuan tu kata besar sangat. tak sesuai. rambut aku halus.
eleehhhh cakap la rambut aku kurang. takyah nak coverline sangat.
dia kat ayang paling besar sesuai if rambut jenis tebal. whatevs.
so aku beli ni 32mm punya.
harga selepas discount rm90 sahaja. harga asal rm125.
murah kannn???! siap warranty setahun.
eh ke 3 bulan. tah lupa.

then beli shampoo kerastase
jonet la ni kata bagus la apa.
dia pakai tu. aku pun confident mintak.
sekali ambil. mahal nak mampos. dia kaya. aku niii???..
tapi takpa la. if bagus why not kan.
so kita try. aku lupa berapa rm harganya.

then sebab selalu tgk youtube.
kata before guna benda yang guna heat ie hair dryer, flat iron, curling iron ke apa.
kena pakai pakai heat protector la apa dulu.
so aku beli jugak tu. :D
yang tu rm20 je.

then sementara nak buat benda aku nak sepit rambut takda alatan.
so beli la sepit. sepeket tu rm8 aje.
feeling saloon abis kan.

apa-apa pun dah 2 hari beli.
tak rasmi satu hapa pun.
takpa. nanti rajinkan diri.
if tak guna boleh gula benda tu ketuk diri sendiri.

ok tu je kisahnya.
kenapa tajuk serious problem?
problemnya ialah kenapa aku asyik perabih duit ni?
padahal nak pakai banyak duit ni.
help me!

13 Comments:

sweethOneY said... [Reply to Comments]

Serius dah boleh bukak salon kat umah ni.. Rambut panjang bestla mengulit kan

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

peeja aunty pun macam tu semua nampak nak beli sudahnya haram pun tak pakai, lama2 bila dah jemu pandang terus bagi ipar duai.

Dark @ng3L said... [Reply to Comments]

teringin weh nk beli segala menatang rambut tu. tp masalahnye rambut aku sikit sgt..so takdelah nampak cantik sgt ke ape kan. buat 5 section dh settle. ahahahaha

Nur Hafiza Rahsid said... [Reply to Comments]

noy garang gila muka.wakakaka takuitt

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Pandai mengabiskan duit sebulan dua ni..ishhh

Miss Anne said... [Reply to Comments]

ada tak noy jumpa cover leapord print tu at last?
nampak sedaplah nasi goreng cfood tu..laparrr..

Eina said... [Reply to Comments]

noy ni cantik..

Bunga Rampai said... [Reply to Comments]

hahaha, cobaan bila determine nak berjimat. end up banyak duit abes. :) takpe usaha lagi peej :).

Bunga Rampai said... [Reply to Comments]

hahaha, cobaan bila determine nak berjimat. end up banyak duit abes. :) takpe usaha lagi peej :).

peej said... [Reply to Comments]

sweethoney - best if rajin la. tapi usually malas la kan. ;p

aunty - saya takda la sampai tak pakai. tapi tapi takda la pakai selalu. sekalu sekala je. ;p

dark angel - kau jenis rambut lurus ke? if macma tu memang sikit selalunya. macam rambut baby tu. weyh rambut aku pun sekarang sikit je weyh. sebab tu aku beli ni. supaya rambut nampak besar. hahaha.

hafiza - dia mmg suka ikut mood.

mama - :D

anne - tak jumpa!

eina - like sister. like sister. wah nak jugak. hahaha.

bunga - tu la pasal. apa la nasib.

raF|za said... [Reply to Comments]

Hi peeja,

Dah jumpa laptop cover? Maybe boleh try check out kat sini>>http://www.ginjacqie.com/my/product_info.php?products_id=75

peej said... [Reply to Comments]

rafiza - ok thanks. noy suka sangat.

Azza Azman said... [Reply to Comments]

tak apa...peej kaya, abis duit ni byk back up lain. hehe. anyway love ur writting..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...