Instagram : @peejburhan

pretty piktores

ok tajuk tu kena sebut ala-ala spanish.
ok tiba-tiba je kan.
apa kena mengena tah.

ni keluar few days back kot.
ke last week eyh?
oh ye la last weekend.
time masa aunty rosidah dtg tu.

patut aku nak keluar ngan dotdot.
dia datang weekend tu.
sibuk nak gardening.
dia tu pantang mama bukak mulut.
mama kata tolong potongkan pokok depan yang dah naik tinggi.
kau tau berapa lama dia kat depan tu?
4 jam ok!!!

segala benda la dia bersihkan.
berapa kali aku buatkan air tah.
siap ada sekali tu aku jengok kat luar dia dah ada kat atas tembok tong sampah sebab bersihkan n potong pokok2 menjalar tu.
eeeee. sukanya dia main pokok n air semua ni.
restless aku menunggu.
last2 aku layan sembang ngan papa, mama, aunty rosidah n uncle je.

tu takpa.
dah la petang tu aku nak keluar ngan noy.
last aku tak dapat dating pun ngan dia.
padahal dah cantik-cantik ni.
ish sabar je la.
dia mengamalkan konsep tambat hati ibu dan bapa mertua daripada tambat hati tunang dia.
syabas.

serious kemas gila depan tu dia kerjakan.
tak pasal rasa terang rumah. heheheh.
so dia gerak.
terus aku bersiap n keluar ngan noy.

konsep hari tu adalah terbawa-bawa feeling bali.
santai abis konon. heheh.



aku suka tengok alam semulajadi.
cantik sangat.
paling suka tengok pokok. lawa la pokok-pokok ni kan.
satu lagi langit.
macam-macam bentuk n corak ada.
tapi camera aku tak canggih.
so tak sama macam tengok ngan mata sendiri kan.
bila tengok terus rasa macam, Ya Allah cantiknya ciptaan Mu.  *sambil betulkan selendang* gitu.


over kan. siap ikat benda yang beli kat kedai apache kat bali hari tu.
ikat braid. ikut cara jonet ajar. suka. :)


then uruskan apa patut.
dah kata kat noy takmo beli apa-apa
sebab mall ni berpuaka.
so uruskan apa patut.
makan. then balik.
takda maknaaa.

tengah jalan nampak diva elok punya letak banner.
sale. rm9, rm13m rm21. macam tu la.
terus masuk.
noy beli macam-macam.
aku beli la satu. haha. nak terjebak macam-macam jugak.
tapi nasib waras.
mostly yang bebetul lawa of coz takda sale la.
tapi yang sale pun ada jugak la yang lawa.
tapi tak selawa yang lain.
nakkkkkkkk! takpa tunggu yang lain2 pulak sale nanti.





:: nampak biru hari tu. overdose betul aku ni. ahhh lantak ::


lama tak makan chilis.
sedappp. puas hati la makan.
pastu perut keras susah nak berjalan. nice.
siap order n pack bawak balik untuk papa n mama lagi.
belikan lamb shoulder n monterrey chicken.


pun x lepak lama.
sebab dah belikan papa n mama makan kan.
takkan dorang dah tidur baru nak balik kan.

macam xde apa nak cerita kan.
lantak.
pic dah ada tu.
tepek jugak.
padan muka korang kena hadap pic makanan je kan. ;p

6 Comments:

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

lapar T__T

tapi comel je yang gantung2 tu.
pakai gaya mana ?

:)

yana halim said... [Reply to Comments]

eh. gambo makanan pun pretty piktores apa. hehe..

linda said... [Reply to Comments]

Aku pun suke Chillis. Harga dia je aku x suke. Bikin koyak poket. Hahha. Mashed potato dia super sedap.

Miss Anne said... [Reply to Comments]

waaaa...
peej,you look so blueeee.....
;)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Syukur dapat dot dot yang rajin kalau dapat yang pemalas lagi geram.

peej said... [Reply to Comments]

zara - macam ikat tocang biasa tu. benda ni panjang so lipat pendek dua macam tu. tocang kan bahagi tiga. so tali biru 2 tu. pegang sekali kat 2 antara 3 belahan tocang tu. then tocang macam biasa. elok tak jatuh ke apa. tp yang paling atas memula tu kena belit lebih la kasi dia duduk diam kat rambut. eh faham ke ni?

yana - pun boleh. takda idea nak buat tajuk dah.

linda - sekali sekala ok la kan.

anne - kan. team blue represent. hahah.

aunty - betul. syukur.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...