Instagram : @peejburhan

orang tamak tak selalu rugi.

last sunday tu ke jj wangsa maju.
nak makan. tak makan daripada siang.
then nak ke saloon.
nak uruskan hal rambut yang lama terabai ini.

takda makna.
dah makan tu. lewat pulak.
pergi saloon ni bukan kejap-kejap kan. lamaaa.
so cancel.
keluar untuk makan je.
n noy nak carik pouch untuk letak barang2 then baru letak dalam handbag la.
terurus la. aku ni semua humban je. senang.
kemain lama dia carik. takda yang ok.

aku kata kat Miss T banyak.
kedai girly2 ni.
jj wangsa maju aku tau ada.
dah la lawa2 n comel. murah lak tu.
tu yang penting tu.
so ok la kesana.
dah lama tak ke sana.

then sampai tengok banyak dah lain.
ajak makan.
noy kata nak makan steamboat.
aku ok kan je.



:: ramai lak kawan aku kat belakang. hahah ::

:: sour soup juice ::



orang kelaparan ni takleh bagi order.
dah la lapar. tamak lak tu.
pelahap lagi. ambik kau tengok berapa banyak order.
amik ala carte lak tu.
padahal nak makan berdua je. T____T
paling takleh blah, waitress tu masa kita orang bagi order sheet tu.
dia kira. then dia cakap, "tu je ke?"
tu jeeeeeeeeeeeee kau tanya?
asal tak tanya. akak2 ni bela jin ke?
hahahhaa.


time ni noy bebel-bebel, "pija kau jangan sibuk nak amik gambar je la. tolong masukkan ni".
eeeekkkk. tak senang betul.
so tolong masukkan.

:: baru half je ;p ::


amik soup tomyam.
so extra rm10 la. sedap. sukaaaaaaaaa.
kenyangggggg.
perut ketat.
berjalan macam mengandung tunggu hari. miahhahaa.


n yessssssssss.
ini adalah yang tak abis. :(
tak larat sudah ok.
matiklah tamak melampau kan.
untuk tak rasa bersalah membazir makanan amalan syaitonnn.
kami suruh bungkus. :D
siap suruh pack kan sos lagi. kelas.
n pepatah yang mengatakan 'orang tamak selalu rugi' adalah penipuan.
sebab kami tamak tapi kami tak rugi.
sebab siap pack n lepas tu makan panaskan makan satu keluarga lagi.
sebab papa, mama n ayol balik daripada kampung. nice kan.
siap aku masak nasi.
n buat nasi goreng.
seeeee. orang tamak memberi kegembiraan kepada keluarga lagi. ;p

:: siap pakej desert. nyam. amik water chestnut tu. ada nangka sekali. so nice! ::

noy sempat snap.
kejam weyh.
siap tweet n tag kat fb.
aku suruh dia bukakkan.
nak snap pic atas tu.
nampak la dia snap pic gak.
ingat dia nak snap makanan je.
rupanya ngan aku sekali.
siap cakap macam ni la pija amik pic makanan. siap muncung2 mulut. snap untuk blog la tu.
T______T

dah biasa la. habit. heheh.
tu pun kadang-kadang segan.

ok la. tu je.
aku dah terkentut-kentut tak stop-stop ni.
fine. aku pergi toilet sekarang.
bye.

p/s : hahaha gila selekeh penutup. tapi ada aku kesah?

12 Comments:

lhmysh said... [Reply to Comments]

salam,

hye kak peej,sy suka sebab kak peej update blog hari2....sgt suke ok....dah lame tak makan kat Johnnys...sedap btol tgk kuah tom yam tu.....ha9

Coffee Mama said... [Reply to Comments]

noy nak cari bag organiser ke? kat this site ada byk choice : gin&jacqie

Coffee Mama said... [Reply to Comments]

noy nak cari bag organiser ke? kat this site ada byk choice : gin&jacqie

salmi said... [Reply to Comments]

Soalaj cepumas mesti jwb: i nak tau adakah Noy baca semua cerita yg ditulis dlm ni ? haha..ye la...dia kan pelakon utama,kena puji pun dia, kena kutuk pun dia. dia baca ke blog kakak dia , larat ke dia baca semua? haha

soalan yg sama utk Ice and Huda...depa pun baca ke??

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Makan steamboat kenyang sekejap je pastu lapar balik, so kalau ambik banyak pun tak apa, tapi peeja lagi kelaaaaas siap bawak balik, so dapat idea kalau tak habis makan bawak balik je selalu nya kita orang tinggalkan je kat situ tak terfikir nak bawak balik langsung pun.

Mizz Coki said... [Reply to Comments]

Peej, heheheh.. tu Soursop la yang (Derian Belande) bukan sour soup, sour soup tu sup masam gitu...

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

org tamak x sll rugi..haha! suka aku perumpamaan baru tu..

Aidah said... [Reply to Comments]

Khusyu'nye Peej amik gambar. Hehehe. Akak nak tanya, kat mana beli cologne utk kucing tu?

love for life said... [Reply to Comments]

waaaah noy xpegang BB poooon

shuweet said... [Reply to Comments]

xshenonohhh terkentut2..hahahaha...aku suke spec noy...beli kat tempat yang sama ngan ko ke?

Miss Anne said... [Reply to Comments]

yummyyyy..lamanya x steamboat...

peej said... [Reply to Comments]

lhmysh - if ada kerajinan la. kalau malas tu berhari x update.

coffee mama - bag organizer apa?

salmi - noy jenis x suka baca. dia selalunya tgk gambar je. hahaha. huda baca. ice x sure. baca jugak kot.

aunty - tu la. tak pernah buat jugak. tp hari tu macam banyak sangat. tu bawak balik tu. dapat makan one family malam tu. ;p

coki - hahaha. mereng la tu. katanya update pukul berapa. patutnya dah tidur.

buyui - kannn.

aidah - saya beli kat jj au2. kat belah tepi ada kedai pet save.

lfl - syabas. lapar sangat tu.

shuweet - tak. spec tu dia beli kat kedai spec kat wangsa walk tak silap.

anne - sekali sekala makan puas hati kan. sampai tersandar. hahah.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...