Instagram : @peejburhan

my boo.

lately ni penat betul la.
rasa tak cukup rehat.
bukan apa.
aku ni tidur selalu lewat.
tapi sekarang automatic mesti terjaga awal.s
sebab orang nak ambik barang.
tidur pun jadi tidur-tidur ayam.

so jumaat lepas aku tidur lewat.
pagi dah bangun sebab orang nak amik barang.
terus tertidur kat depan. kat tilam mama.
elok kul 12ish terjaga sebab ada orang tekan bell.
rupanya dotdot muncul kat rumah.
ok tau dia rindu nak jumpa.
tapiiii. mengapakah datang awal. datang la lewat sikit kan. ;p

so takpa. duduk smoke kejap.
aku bersiap.
later kita orang ke wangsa walk.
masing-masing kelaparan.

rumah takda orang.
papa, mama n ayol ke melaka.
noy n p.g tidur lagi.
so kunci pintu gerak.
aku if keluar ngan dia macam takda tempat lain.
memanjang nak makan ayam penyet. ;p
dia ikut je selera aku. hihi. bagus.

tapi sempat la dia tanya.

him : sayang suka makan ayam penyet ke? asyik makan sini je.
me : i suka. tapi noy malas nak pergi. so ngan u je la boleh. so i pergi sini la. :)

dia sibuk tanya aku.
sekali dia order lagi over.
siap ada nasi tambah. T___T

:: meja penuh untuk dua orang makan je. syabas ::

:: amik extra tauhu n tempe. sedap ni. ratah pun stone ::

:: mine ::

:: gado-gado. dia makan sorang. aku tak suka. sebab aku rasa pelik je nak makan ngan nasik benda ni. ke tak? ok yea? aku tak try pun ::

then order tapau untuk p.g n noy.
ayam penyet je. nasi masak kat rumah sudah.
then mintak tolong dia snap kan pic.
nasib melayan.
tapi aku mintak satu je. dia over.
nak suruh stop pun payah.






hahaha. dah malas layan tu.
then gerak balik.
takda ke mana pun.
cuaca panas mencucuk weyh.
aku nak merayap dating sakan pun tak kuasa.

eh apa motif entry ni?
ni namanya entry ada gambar kita tepek aje. :p

yang pasti aku keletihan.
mahu tidur.
nak update everyday pun dah takda masa ni.
ini bukan malas. ini betul-betul takda masa.
nak jenguk internet pun sekali sekala je.
game sims aku pun dah few days terabai.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

sampai bila busy akan berterusan ni.
kalau kayo bestkan.
semua suruh PA or wedding planner uruskan.
wah kelas.
matiklah verangans.

aku ni suka relax la.
rasa macam jauh lagi je tarikh.
padahal ni dah tengah bulan Jan pun.
kena pressure ngan semua orang tadi.
baru aku start balik message sana sini.
herghhhh.

paling tak suka membayangkan kena meredah jalan tar ke apa tu semua.
tak sukanya.
tempat paling aku benci nak pergi.
sebab sesak ngan manusia. penat terlampau nanti.
akan rasa nak marahhhhhhh je.
tapi nak taknak kena pergi kan.
tiba-tiba blur.
nak pergi sana nak buat apa eyh?
kena check balik la list.

ok tu je.
selamat malam.
nanti senang aku reply komen.
padan muka berazam sangat kan.

8 Comments:

lhmysh said... [Reply to Comments]

Salam kak peej,

Hopeflly sumenye berjalan lancar ye...tpkan,mengikut pengalaman saya,3 bulan sebelum mesti da kene prepare and ready sume,mcm tempah card,book mak andam,dewan and etc...good luck n yg penting jage kesihtan k....!!!!

afiniakib said... [Reply to Comments]

tak sabarnya nk tunggu u kawen!!jgn lupa update any progression tau :)
sobs, lapar malam2 tgok ayam penyet nih..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

best gila ayam penyet..meriah sungguh meja..

selamat meredah segala kepayahan peeja. wish u all the best.

farrah said... [Reply to Comments]

hi Peej :)

kalau nak cari bunga telur cantik and murah and unik, pergi la Ayer Hitam, Johor. jauh sikit la kan, tapi dulu masa adik kahwin rasa mcm berbaloi beli byk2.

lepas tu rasanya la kan, tak pergi jln TAR pun takpe. sbb nak beli apa sebenarnya kat sana? hehehe... itu dah jadi mcm kewajipan pulak kan nak kahwin kena pergi sana. padahal tak pergi pun takpe, i don't like crowded place too.

lurverin said... [Reply to Comments]

hi kak peej =)

1st time bg komen ni hihi...sy dulu prepare utk wedding hny dlm masa 3 bulan, kebanyakannya sy handle sendiri
tapi skrang rasa mcm "i wish i had more time", "i wish i prepare it earlier" sbb wedding ni byk sgt detailsnya.. prg jln tar masa weekdays maybe x ramai org?

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Dulu kalau aunty ajak makan ayam penyet, uncle asyik pangkah je sekali dia dah rasa baru lah dia suka.

Miss Anne said... [Reply to Comments]

ayam penyet mmg sedap!
just depend ngan sambal nyer tu sedap atau tidak..

peej,all the best to do all your preparation k..x sabar nak tgk pic2 u kawen nanti..hehehe

peej said... [Reply to Comments]

lhmysh - eh betuk ke ejaan ur name tu. macam payah. anyway yang penting2 tu dah tempah. ni yang kecik2 ni la. malasnyaaaa. help.

afini - Insyallah. selagi takda update tu. maknanya tak progress2 la. heheh.

buyui - meriah kan. macam kuat makan sangat.

farrah - jauhnya. mmg takkan ke sana la. sebab mama bukan larat travel jauh. dia maam besar. so apa2 kena ada dia.
tu la kan. terfikir jugak. apa motif nak kesana tah. tapi mama asyik ajak. rasanya macam tak perlu. entah la.

lurverin - tu la kan. tapi terasa macam tak tau apa yang nak prepare. tak suka betul. tapi nak taknak kena hadap jugak. takda maknanya jalan tar tu memanjang crowded.

aunty - sedap kan.

anne - kan. kalau sambal tetiba manis. memang potong stim.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...