Instagram : @peejburhan

konsert awie & ella.

so semalam tengok konsert awie & ella kat istana budaya tu.
nervous.
aku nervous tak tau nak pakai apa.
yang noy nervous sebab nak tengok awie. eh gila.

aku pergi dulu lama dah.
rasanya sebelum aku ada blog ke.
ke dah ada. tapi ada la pergi.
few years back kot.
tak ingat.
yang pasti time tu pergi kena pakai formal.
banyak sangat protocolnya.
whatevs.

so nak pergi ni pening.
i mean nak pakai apa.
abis dah semua tak boleh.
plus aku ni baju-baju formal ke apa mana la ada sangat.
kena la beli some nanti.
eh tiba-tiba beli. apa kena mengena tah. ;p

then pening sangat, aku tweet tanya memang IB takleh pakai jeans ke?
ramai reply kata boleh.
asal jangan lusuh n koyak-koyak.
oh yes. ok then.

then elok dah pakai semua.
aku just tanya noy nak pakai subang ke rantai?
dia bebel lebih-lebih.
dia kata aku tak formal la.
macam nak gi clubbing la. erghhhhhhhhhhhh.
so nak taknak tukar seluar.
aku pun dah lupa kewujudan seluar tu.
dah tukar baru dia puas hati.

turun bawah mama kata macam mak datin.
thanks mother.
give me some credit la.
cakap la, 'wow so kardashian' ke.
wah matiklah nak feeling kardashian. padahal almari.

then sampai sana.
aku n noy tak keluar kereta lama ok.
sebabnya?
sebab bila sampai tengok orang keluar kereta semua macam simple aje.
pakai macam nak ke jaya jusco je ok.
dah rasa macam overdress.
tapi rasa biasa je. tapi tetap segan.
macam mana itu?

sedapkan hati sendiri.

me : ni yang beli tiket murah kot. so cara dressing dorang simple la.
noy : ye. tapi simple sangat. kita tak over ke.
me : noy orang kaya maybe driver je hantar. so turun depan. kita tak nampak. dorang mesti lagi over.
noy : ish segannya.
me : takda la. kau lupa kita pergi dulu. lagi melampau kot orang pakai. jap lagi mesti ramai. percayalah.
noy : kejap lagi la turun.

ok fine.
tak pasal membatu dalam kereta.
miahahahhaa. beruk betul perangai.

dah rasa selesa n all.
tengok dah ramai. baru turun. ;p
supaya kita blend in ngan orang lain.
motif nak segan? macam la ada orang nak kisah kan?
ni namanya gadis-gadis pemalu.
memang gini gayanya.

then lepak cafe.
kasi minum n makan alas perut.
kang kelaparan.




ye makanan ini cost me rm7.
ayam tu kot.
but still. ayam je sedap.
nasi goreng n kuey teow tu tak sedap puinnn.
sedap lagi aku masak.
tetap nak puji diri kan.
sedap je tapi pemalas masak nak buat hape kan.


simple je aku pakai sebenarnya.
tapi aku rasa seluar tu yang buatkan macam over.
aku rasa over. orang rasa biasa kot.
so coverline pakai spec la. sbb memang rabun pun.
so orang akan anggap aku one of the species yang suka pakai pelik. :D


:: some of the crowd before masuk ::

show started pukul 8.45pm macam tu.
settlekan orang masuk la apa.
memula nampak la ada lubang sana sini.
bila semua dah masuk full ok.
ada la maybe seat kosong tak sampai sepuluh.
tengok yang atas-atas pun penuh orang. kelas.

yang tak best sebab depan aku ada human giraffe.
kepala dia je dah tutup separuh pentas. herghhhhhhhhhh.
dah la aku takleh duduk normal. kena senget-senget.
dah la kata artis buat konsert.
harus la kinja sana sini.
kiri ke kanan.
aku pun turut la ke kiri ke kanan nak tengok. tsk.

kat sana nampak la few artis.
yang nampak julia zeglar. duduk barisan depan aku.
yang intan azura lak duduk bebetul belakang kita orang.
and masa habis nampak hans isaac. so sexy.
aku n noy tergamam. tak sempat nak ngambil pic.
dia pun nampak rushing je.
ye la dia organizer. harus busy kan.
cea alasan. padahal if betul pun. aku tak rasa aku jenis akan pergi cakap nak amik pic pleasee. hahaha.
segan ah.

ok pasal show.
cerita apa patut la ye.
sebab semalam masa tweet.
ramai excited.
sebab ramai yang akan pergi jugak nanti konsert ni.

yang pasti. bagi aku la. 1st hour tu agak bosan.
sumpah aku ngantuk n rasa nak bunuh diri.
lawak dorang semua ok la.
tapi lagu yang dorang perform aku tak tau!
ok pernah dengar but tak familiar.
awie nyanyi lagu 1570, monyet ke apa tah, satu peluru la.
ella ada la nyanyi jika mimpi. n few lagi la. yang bagi aku tak berapa popular.
noy lagi sangap. siap menguap mata berair lagi.
sebab dia langsung tak tau ella ke apa.
esp lagu yang lamaaaaaa dulu.
sebab dia kecik sangat time tu.
aku dah tau la jugak. dpd zaman ella n the boys dulu.
sebab papa ada kaset dulu. so dalam kereta mesti bukak. :)

then lepas tu baru ok.
sebab dorang nyanyi lagu yang kita orang tau. wiiiiiiiiiii.
awie la. ella some aku tak tau. sebab takda la fanatik ke apa.
omg. ellanya gedik kau rasa nak tikam diri kau.
tikam diri sendiri. bukan tikam dia. sebab rasa macam 'oh my eyessssssss'.
aku yang tengok ni penat.
banyak awkward moment la sebab getik sangat.
tapi awie pandai coverline. sebab awie layan getik dia tu.
awie pun tetiba buat gedik macam ella. lawak la.

tapi suara awie n ella memang terbaik la.
sedap nak mampos. walaupun dah kertu.
dengar suara dorang. rasa macam lepas ni dah taknak karaoke.
membazir duit sedarla diri suara kau silap-silap kentut awie n ella lagi merdu melodinya.
gitu.

yang tak best sebab takleh snap pic la kan.
itu pun sempat la aku snap few times dpd BB.
tapi katanya handphone. pic pun kualiti macam harem.

yang pasti paling best yang medley last 1/2 hour tu.
semua hits. memang terbaik wok.
then dah abis.

ella kata satu lagi la bagi last.
awie, 'if nak bayar la. mana boleh nyanyi free. dia suruh orang back stage bagi kole n pass around, dia kata bagi sorang rm2 pun jadi la.'
bengong. tapi of coz dia nyanyi jugak la.




kurusnya la ella ni.
gila betul.
silap-silap peha aku lagi besar dpd badan dia.
aku pernah ada badan kecik macam ni masa tadika je kot.
lepas tu hancus. hahahaha.

dia memang getik.
tapi dia macam sweet.
i mean awie pun boleh tahan gatainya kan.
peluk sana sini.
ella tak selesa nanti dia kata. eeee jangan la pegang i. lepas tu dia lari dpa awie.
then bila balik aku terfikir la.
sepanjang ella jadi artis ni.
dah puluh tahun.
mana dia ada kontroversi sangat ke apa kan.
i mean bertukar jantan ke apa. takda kan.
bagus la kira.
i mean if dia getik ke apa. dia sendiri je la pun. kan.

whatevs.
so balik tu.
noy nak tunggu.
kan selalu ada sign la.
amik pic la apa.

then terjumpa kawan aku.
alang ada orang.
paksa dia amikkan pic.
padan muka.
tapi aku lupa amik pic ngan dia.
kelas.



oh noy tak selesa masa nak keluar tu.
sebab baju dia tu macam ada benang emas tu.
quite kilat la. aku kata ok je.
then dia pakai skirt. dia rasa over. wtf this women.
lain la pakai skirt bontot terkeluar separuh ke apa kan.

but urghh. aku benci amik pic macam ni.
sebab aku la manusia paling tak pandai posing.
aku akan kaku. tegak je macam nak menari lagu negara ku.
paling-paling pun senget ke kiri ke kanan je.
tangan n kaki sama je la gaya tu.
awkward je rasa.



oh n no.
tu bukan skirt.
tu adalah seluar yang besar nak mampus macam seluar samurai.
aku pernah pakai sekali je kot.
padahal dah ada seluar ni 5-6 tahun kot. gila babs.

yang aku dah penat.
lapar pun ye.
ajak noy balik.
dia kata tunggu la. dia nak jumpa awie.
aku kata izza tu ada la.
dia dah kata if dia ada ticket yang melibatkan awie.
dia akan ajak kau. lagi best. boleh sembang.
ni kau nak bersesak ngan semua orang ramai ni.
n tah pukul berapa dia keluar.
buatnya lagi 1-2 jam.
of coz sebelum layan peminat.
dorang kena interview ke apa dulu kan
kat belakang back stage tu ngan semua station tv ke apa.
pitam.
dengar tu baru dia ok.

so gerak gi makan.
bungkus untuk rumah.
then balik.


oh ada orang tanya mana aku beli spec.
kat fb, komen blog n twitter paling ramai.
so sini aku bagi tau.

aku beli kat midvalley. tinggat atas sekali aras cinema tu.
dekat-dekat kat arah tu ada stall-stall tu. carik.
dia memang jual frame spec n contact lenses kawaii2 ni.
macam-macam jenis frame la ada. warna, bentuk, corak macam jenis la.
yang aku beli ni rm20.
lepas tu pepandai la gi kedai spec letak cermin yea.
if korang rasa nak bergaya je pun boleh.
orang sekarang kan suka pakai frame macam ni.
padahal cermin pun takdak.

ok sesiapa yang akan pergi konsert awie & ella nanti.
enjoy your show yea.
noy buat lawak ajak repeat tengok lagi on sunday.
agak-agak derrr.
ingat aku cop duit?



:: video credit - rotikaya ::


ok tu je.
ta-ta

13 Comments:

nqr said... [Reply to Comments]

hi datin peeja! ekkekek.. kenangan betul la aku sama dgn ko pakai over bagai gi IB sekalik sepah org pakai jeans n sempoi.. ciss!

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

oh myyyy.. aku suka gila ella.. walaupon dia gedik to the max.. tapi aku ampunkan dia..haha...sbb dia nye gedik walaupon ko rasa nak tikam diri sendiri.. tp kelaka...haha.. tak ckp duit nak tgk konsert!!! huwaaaaaaaaaaaaaa...

Tijah said... [Reply to Comments]

wallawehhh gojes ko skang. ni yang rasa nak pukul diri sendiri ni.

afiniakib said... [Reply to Comments]

ella gedik pun tahan lagi la sbb lagu best2! artis skrg gedik je lebih, lagu haremmm..
dulu selalu amik kaset abang2 dgr lagu awie dlm bilik. feeling sembilu la konon jadi watie, pfftt..
n bestnya p live concert camtu! eh cuba lepas ni buat peace tepi mata time pose, tak la awkward! muahaha bajet korea terus nuh ;p

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

Beg tu cantik oh!
Suka Awie juga.
Ella agak kurang.
Er, sebab dia suka libas2 rambut kot?
Tapi suara best tak dapat dinafikan XD

Lya Colours said... [Reply to Comments]

cantik peej. beg merah tu memang menyerlah. cantik2

AziniMZ said... [Reply to Comments]

oh em gee.. aku minat gilee sama ella.. dr sekolah rendah sampai skrg.. tp skrg kureng sikit sbb ella over gedik.. sampai aku rasa aku pulak umo 40 dia umo 20.. tp lagu suara ella mmg mantoppp

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Walaupun aunty orang Johor tapi pernah bersekolah diKlang dan pernah sekelas dengan kak Ella, Rozita Aminuddin atau Jojie.

Miss Anne said... [Reply to Comments]

bestnyaa

khairierahman said... [Reply to Comments]

aku baru je balik dari tengok konsert dorang tadi. tapi Ella tak pakai long dress tu, dia pakai long dress lain, with sleeves.

aku setuju, best gila suara Awie & Ella, sama macham 20 tahun dulu, tak berubah langsung.

naseb la last song tu boleh bangun, baru boleh terkinja2 as in an open concert. headbanging plus shuffling! HAHAHA.

ps- aku tak kesah Ella gedik, malah sukaaaaaa.. HAHAHAHA..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ella tu mmg gedik dia tahap rs nk tikam diri sendr..tp dia peduli hape ye dak?

plus lagu2 dia semua best.

peej said... [Reply to Comments]

nqr - mmg masa pakai rasa mcm best sgt. bila sampai terkedu tgk orang lain simple je.

filla - eyh takat nak tgk ada tiket murah la. rugi weyh. tah bila lagi ada.

tijah - gila apa kau. biasa je la. tapi tang nak pukul diri sendiri tu kelakar.

afini - mmg tak la weyh. pantang gila orang buat peace. esp tepi mata. pakej kembungkan pipi ke. rasa nak tumbuk. hahaha.

zara - libas rambut tak salah. tapi kalau overdose rasa nak belit rambut dia tu kat leher. cekik terus. tp mmg 2-2 suara sangat best. oh bag itu mng. time sale hari tu beli. murah je. :D

lya - thank u. dapatkanlah bag itu di mng berdekatan.

peej said... [Reply to Comments]

azini - kan. takut tgk gedik dia tu. tapi statement anda lawak. macam dia 20 thn. kita yang 40 kan. hahaha.

aunty - oh ye ke. kelass. maknanya dorang sebaya2 aunty la kan.

anne - best!

khairie - kau sukaaaaa? sesuatu weyh.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...