Instagram : @peejburhan

joyful. joyful.

akhirnya baru la ada masa nak update ni hah.
hari ni rasa relax sikit.

rasa sapa reader aku yang baca blog mama.
dah tau kot.
yang cuti chinese new year baru ni.
zeity n zara sofea datang cuti kat KL.
weeee. seronoknya la hai.
membilang hari je kita orang.

tapi sibuk melayan dia.
aku malas nak naik atas amik camera.
so mostly pic yang kat blog mama tu aku yang snap.
tapi pakai camera mama.
so dia la yang update la ye.
ada some aku amik dpd bb je.
if rajin nanti share kat blog pulak.
if rajin la kan. tah bilanya aku nak rajin tah.

dorang datang on saturday petang.
so ahad tu baru aku keluarkan camera aku.
tu pun sebab nak keluar.

:: sarapan ubi kayu n sambal tumis ikan bilis. terbaik wokkk. tengok pic ni rasa nak lagi. hari tu makan tak puas. bangun lambat. tinggal sikit je pun. tsk ::

plan asal nak ke ikea.
saje jalan.
tapi elok kita orang turun.
tengok sedara mara datang ramai.
so mama tak jadi join.
kita orang tukar ke tempat lain la.
keji gila sedara datang keluar pulak kan.
tapi dorang tak bg tau nak dtg.
kita orang dah siap kan.
so plan harus diteruskan. ;p

:: lil popia with aunty peej n aunty noy ::







takda ke mana pun.
ke pavillion je.
shopping sikit untuk zara sofea.
n makan-makan.
tak lama pun lepak.
sebab ramai manusia sana.


:: aku suka awan. so snap la :) ::

:: pandai pulak elok dia ceria ::






makan kat teppanyaki food court tu.
noy nak.
aku ikut je. sedap je.
as usual aku takkan amik lain.
salmon adalah wajib. :)



zara sofea boring la tu.
sementara tunggu noy n mummy dia shopping untuk dia.
noy la semangat beli macam-macam.
aku tak berapa nak kayo.
so belikan zara sofea tommee tippee punya sip cup kot.
eh apa nama. lantak la. u guys know la.
aku bukan reti.



:: huru hara je nampak keadaannya. hahah ::

then dah beli memacam untuk zara.
tiba-tiba noy masuk nichii.
dia ajak zeity. siap belanja zeity.
tapi tak belanja aku puinnn. fine!

tu takpa.
aku memula dok luar.
taknak masuk. takut la.
tiba-tiba lama sangat.
aku masuk.
nampak kat tangan noy dah ada 2-3 baju kot.

me : noy!
noy : kominyooo help me...

muka gila confuse.
macamkan dia hilang ingatan n macam mana tiba-tiba kat tangan dia ada banyak baju.
aku geleng kepala je.
tapi takleh blah.
tiba-tiba kat tangan aku pun ada 2-3 baju ok!
madafaka.

kasi test.
tak beli both.
noy punya macam nasty. so tak suka.
yang aku punya tu takda bigger size.
so no no.

but end up buying 1 baju, 1 pants n one spaghetti strap utk jadikan inner. gulp.
salah noy.
dia yang membuatkan aku masuk kedai tu.

:: noy si suka paksa. tak puas hati zeity amik 1 baju je. dia dia pilih mana suka. dia suruh amik lagi. ::

:: kesian. anak terpinggir nak minum susu tp daddy tgh verangans. mummy busy shopping. aunty noy sibuk paksa-paksa. aunty peej tau snap pic je. apa la nasib kan ::



tak stay lama pun.
around 6ish balik.




dorang balik on tuesday.
sad.
terus rasa sunyi je.
kalau tak riuh melayan dia je.
dia ni taknak merangkak.
sibuk mengensot macam ulat bulu je.
tapi berdiri dah nak.
elok hari tu dia berdiri kat meja. n dia berjalan sampai pegang meja.
kelas lompat kau ni zara.

cakap pun tak reti lagi.
tapi dia start pick up la apa kita orang suruh cakap.
sebut atuk banyak kali..nanti dia ikut. tapi bunyi haaa..hokkk.
tengah sembang. noy sebut gigit bibir.
tiba-tiba dia nyampuk. hhiitt hibirr.
if dia hari2 sini aku bisik kat telinga dia aunty peej banyak kali. haha.
nak paksa dia reti cakap tu.


n aku rasa dia jenis dengar cakap.
of coz paling garang aku la.
cebik2 dia kena hepp ngan aku.
tapi takda apa pun.
tengok dia capai n baling toys kena la ngan aku.

dia ngan walker dia.
elok dia nak capai wayar ke, kucing ke.
cakap. jangannn. noo. nooo.
terus dia reverse n tak buat. bagus.
even belum setahun aku tengok dia pandai la.
if kata tak boleh tu dia ikut.
harap dah besar nanti pun sama.

ni ada video dia noy amik belah malam tu.
ada few aku amik dpd camera mama.
tapi agak kemalasan nak upload.
1 ni cukup la ye.







ok tu je.
next month jumpa lagi.
untuk birthday dia.
ta-ta.




13 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

geramnya tgk pipi diaaaa

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

sy suke bc blog mama kak peej.. bnyk gmbr mknan hehehe.. =) kt sni pon dh lama xkomen2 .. comeynye la zara tu bsr msti jadi muka cm noy =)

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

Matanye sungguh bolat!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Beruntung Zara, aunty peeja dan aunty noy baik hati macam gift dia dapat.

ohsochaste said... [Reply to Comments]

best kan shopping ngan sis yang sama kepala! aku n adik aku pun selalu menggila macam tu. kalau tak aku, dia yang menghasut. lawa ni, tengah sale ni, murah ni! sama2 pokai akhirnya, hahaha. ko ade pegi kitschen? situ pun lebih kurang nichii. masuk je, rambang mata sebab semua affordable dan kiut miut.

Hariq-Sha said... [Reply to Comments]

cuteness level= over 9000 geram geram!

cik chinta said... [Reply to Comments]

hahah..antie2 zara comel

Dari sudut Hati kecilku said... [Reply to Comments]

gerammnya tgk..mcm muka noy pun ada.
tu suara noy ke ko peej?
btw, aunty dia sangat comel ok..hehe

susumanis said... [Reply to Comments]

peej..am yr new reader..x nah baca blog gelak gler.. tq peej love u lahh..heeee

susumanis said... [Reply to Comments]

eh lupa nk komen..ubi kayu tu sexy giler peej..heeee

C!kpuanmuda® said... [Reply to Comments]

suka listip noy!

A.I said... [Reply to Comments]

comel melampau!!!!

peej said... [Reply to Comments]

buyui - kan. aku pun tak tahan.

yuyu - tu la. nak sama muka.

akufiza - a ah. macam mata noy n ayol time kecik dulu.

aunty - sekali sekala aunty. :)

ohsochaste - ada nampak hari tu. tapi tak masuk pulak.

hariq-sha - kan. rindu gila.

cik chinta - auwww. itu yang kita nantikan. hahaha.

dshk - tu suara noy. suara aku horror. hahah.

susumanis - oh ye ke. then a warm welcome to u :) sedap kan ubi kayu. fav tu.

cpm - lawo. beli la. mac. ada dalam few weeks back punya entry rasanya.

a.i - siapa? aku ke?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...