Instagram : @peejburhan

expose mistik : tingkat 12 ofis aku

Salam jumaat peej.. ingat aku lagi?
hahaha aku free arini... bos aku cuti so keje aku dok blog walking je.
blog sendiri malas nak update. hampeh.
ni aku nak share lagi cite yang baru je berlaku kat aku beberapa minggu yang lepas.
sudi2 la ko baca yer. hehee...

Masa kejadian : 8PM
Tempat kejadian: Bangunan (XXXXXX) Jalan Sultan Ismail

Ko jangan heran kalo kol 8PM aku masih kat opis sebab sejak aku terjun bidang project management ni,. otak aku jammed... muka naik jerawat (nanti  nak try tabita ko :) )
hidup sensorang yerla nak happy hour dengan kengkawan masa tu sangat2 limited.
oH..lupe nk bgtau.. aku baru je join co ni tak sampai 4 bulan.
cenggini citenye...jeng jeng........

Cam biasa, selagi project tak siap selagi tu hidup aku tak tenang.
Ade je benda nak follow up/coordinate.
So esok tu project aku nak launch, kalo esok nak launch arini aku kena pastikan suma benda berkaitan siap.
Aku tak sedar jam time tu da kol 7.30PM hari jumaat.( tak tipu ok) tetibe rase nak smoke.. so aku gi berasap jap..
tengah smoke tu aku rs nak terkincit...
aduhh mmg bertuah pundi kencing aku ni...
time org tengah sedap time tu la nak terkincit.

so aku cepat2 habiskan rokok terus gerak g tandas.
sampai tandas aku tengok mmg kosong tade sape.
Pundi kencing aku yang bertuah ni lak pandai pilih timing 7.30 cenggitu kan time2 magrib masuk tandas.
memang dasar bertuah.
pastu aku pun amik feel kincit la puas2.
sedang keasyikan membuang tu aku dengar pili air kat depan tu macam di bukak.. ade bunyi air mengalir.
otak aku mula pk.. ade org masuk ke?
tapi tak lak dengar org bukak pintu/tutup pintu tandas.
time ni aku buat bodo je lagi.
dah tercapai hasrat, aku pun gerak keluar..
nak cuci tangan... aku tengok tempat pili air tu kering...
OK... tak kelakar da time tu..

pastu aku terus gerak masuk opis sambung wat keje.
Suasana time tu gloomy sesangat aku rs.
dan aku sensorang je kat situ.
( mak lampir aka bos aku) tade sebab dia gi Hong Kong.
Sedang aku tengah buat keje tetibe aku dengar org berbisik pastu cam gelak2 manje kat belakang cubicle aku...hiks..hiks... cenggitu la bunyi dia...
badan aku lak otomatik bangun gi toleh kat cubicle tu... NO ONE ok...
pastu aku duduk balik sambung buat keje..
makin hebat dorang berbisik..
butir percakapan kurang pasti. tetibe bulu tengkuk aku meremang...
aku da rasa tak best. keje banyak lagi ni...
aku sentap bile bunyi tu tetibe hilang... pastu..

suara perempuan tanpa fizikalza....za....

dia panggil ok...aku da cuak...
takkan bos aku lak kan.. sbb dia ada kat HK. 
pas dia panggil tu.. dia cam gelak manje yg nak makan penampar...hiks hiks bunyi dia...
tetibe lak printer cam buat funny sound...
nak kata jem tak jem. nak kata ade org print tade pulak.
pastu printer canggih tu menyala ala cam ko nak potostat tu la cahaya dia...
time ni aku da tau da benda tu nak bergurau dengan aku...
aku pun bangun buat regangan otot jap..
aku tgk  dah kol 8.PM+. pastu aku cakap sensorang...

aku: nak balik la... yeay da siap keje....

konon aku cakap cenggitu nak sejukkan hati sendiri...
sedangkan kaki aku da keras sebab takut.
sesambil tu tangan aku laju je tutup laptop pack barang nak cabut.
pastu time aku nak gerak tutup suis sebelah pintu keluar..
tetibe dia bersuara

suara perempuan tanpa fizikal: da siap keje ke dah tau....hihihi

MADAFAKA. leh lak dia sound aku cenggitu.
pastu gelak cam jahanam...
aku terus gerak tak tutup suis. sebab da terlampau takut.
esok tu aku demam. tapi aku gagah kan jugak gi opis.
balik sharp kol 5.30pm.
aku tak stori pun dengan bos aku benda ni..
sebab dia pun penakut gak. kang tak pasal2 aku lak yg kene teman dia buat keje sampai tengah malam.
dem... apesal penutup aku cam hampeh...
mmg susah nak buat penutup weh...

K la... aku ada banyak yg nak stori...
tapi nak menaip ni peej... boleh kurus jari jari aku ni.
nanti aku rasa nak stori aku share k...
Bye peej.

XO
Zaza

13 Comments:

farrah said... [Reply to Comments]

makaihhh biar betul!
kalau saya dah lamaaaaa cabuttttttttttt tinggal laptop semua.

nabebots said... [Reply to Comments]

eiiii geram le plak ngan antu tu....tp kalo kene kt diri sndiri xtau le nk ckp pe.....

minahranggie said... [Reply to Comments]

Kenapa aku kena baca malam ni, malam mj ni... Malam gotong royong gini sepatutnya aku tak takut.. Dem la

cahya indah said... [Reply to Comments]

kalau jadi kat myself, boleh nangis kat situ jugak kot..huhu.

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Huishhhh...berani nye dari 7:30pm diganggu sampai kul 8:00pm (1/2jam)
wah 'makhluk' tuh siap panggil nama dan gelak2..
memang gigillah..

wahieda said... [Reply to Comments]

ok, seriously seram kenapa mesti benda tu nak menyahuuuuut...T______T

ZaroL said... [Reply to Comments]

Perhhhhhhhh...Cuak seyhhh aku ! damn !

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

ini bukan expose mistik dah ni!

ini siri bercakap dengan hantu!



boleh plak berbual-bual, kalu aku start dari dengaq bunyi pili tu aku dah selamba pengsan

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

ya ampun, kong ajaq punya hantu aiyoiiii

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aiyoh takutnya, pukul 7.30 malam pun boleh kena ganggu.

Ninie Simmons said... [Reply to Comments]

Hehehe. terer lah hantu tu.. siap boleh tau nama tu yang tak tahan tu. ahahah

Ewinn said... [Reply to Comments]

Okay takut

love for life said... [Reply to Comments]

dem punya hantu

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...