Instagram : @peejburhan

expose mistik : camping

Hi peej,

Ni experience mase skola2 dulu, biasa la kene g camping sane cni.
Tp i paling insap gi yg ni la.
Camping ni mlibatkan skolah2 sekitar hulu langat,beberapa skola kene la anta wakil.
disebabkan i gile kuasa (matiklaaa ngaku gtu) maka i pn join hahaha 
So weeknd tu kami smua dihangkut ke pahang, kawasan felda.
duk chalet uols,maklumla disponsor oleh parti merah putih itewww. 
Bile da masing2 pn dtg dr skola lain2, maka adela watak diva2, fomfuan gedix, dan lelaki dambaan ramai. 
Ai relek lg ,low profile katenye. gtuh.

Hari petama ok lg, bejalan lancar, hari kedua camtu ade aktvt masuk gua ,dibawak bejalan2 menikmati  pemandangn dlm gua katenye. padahal gelap ya amat.
Balik dr aktiviti tu, haaa die da wat dah...
i ngn kwn i turun bas, cm biasa la lenggang2 kangkung nk ke bilik.
ade la 50 meter jaraknye dr tmpt turun bas tu.
alih2 kan ade sorang bdak pompuan ni lari2, turun dr chalet die (chalet kami selang 2 dr chalet die) g chalet dpn.


ai ckp ape taw, 'ni aphal ade maraton ke ni, x ajak pn'
Hahhaah blur sungguh.
Budak pompuan ni lari lg.
gedebuk jatuh tgh jln sambil nanges.
kitorg panik la.
tanye nape, aleh2 die tunjuk kt bilik die. 
jeng jenggg tu roomate die tgh cekak pinggang, mata merah diri dpn pintu.
dak pompuan yg nanges tu ckp, 'tu bkn kwn aku...'
Haaaaa tak ke lemah lutut tgk.


cikgu2 kelam kabut serbu rumah tu, bwk dak kene sampuk tu masuk dlm,tutup pintu. 
Yg kwn tgh nanges ni kami anta p bilik lain. 
Mlm tu smua aktiviti batal, adekan bacaan yassin, haaaa meracau2 la dak pompuan tu.
katenye die adelah 'penghuni gua' tu,dak kecik lg, g ikut kami.
i baca yassin ni asek2 la tesasul2 bc sbb ketakutan! 
bomoh pn dtg mlm tu,maka kami pn disuruh balik bilik... tatau ape jd.

Besoknye kan ade tazkirah subuh kt dewan, budak pompuan kene sampuk ni duk dpn skali,katenye da ok,tgh ngantuk2 denga ustat bg ceramah, aleh2 ustat tu diam, dak pompuan ni nanges....
benti...nanges...smua org pn tgk je die. 
ttibe die bgn dr tmpt duduk die,bukak air mineral,buh kt meja dpn die yg xde org tu!!!!!! (meja pjg utk bersidang tu la).


ustat tu leh relek tanye, ' tu air tu utk sape'.
Dak pompuan tu jwb 'ayah die dtg....nk minum'
Mase tu i rs cm nk pensan, xde org weh kt meja tu!!!!!!!!!! 
Ustat ni baca2, dak pompuan tu ape lg, meracau2 smula. 
X abes lg rupenye, smpai 'bapak budak' tu dtg, x ke horror. 
Sian pn ade,ntah ape rupe
Jin tu dak pompuan tu leh nmpk smpai gtu. seremmmmm mak.

Smpai la kesudah camping tu,dak pompuan tu x join da. 
dihantor berubat kt tmpt lain.
menurut penceritaan kaba angin ni, dak pompuan tu mulut celupar time nk masuk gua tu. 
Pulak tu mase tu die x 'suci' lg tu yg senang melekat.
wallahualam.
Fuh penat cite.


Regards,
Fizi.

7 Comments:

Che Sue said... [Reply to Comments]

heheh baca ni teringat kes aku g Kem Bina Negara kat melaka kot..ada minah ni kena sampuk tp level tak meracau2 so kitaorg wat tak layan sgt..then time trekking dlm utan, tetiba dia bley azan kuat2 kat atas batu! fuhhh..yg budak2 lelaki releks je siap jawap azan as usual..yg pompuan sume dah rupa mcm asam kecut dah..

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Memang sebaik baik2 nya mulut eloklah jgn celupar bila masuk hutan, gua dan sewaktu dgn nye..
Eksyen gi tempat org, memang kena lah..

akiss ferrero. said... [Reply to Comments]

adakah peristiwa ini dekat Tekam? jeng jeng jeng,, tp siyes seram

love for life said... [Reply to Comments]

horrorrr

peej said... [Reply to Comments]

che sue - ish. nasib la aku tak pernah camping ke apa semua ni.

mama - tu la kan. takleh lepas cakap sangat. pesan org tua2 la.

akiss - entah. takda pulak di bagi tau.

love for life - tunggu episode akan dtg. lagi seram2.

LaLaLOLa said... [Reply to Comments]

Peej, kau tau x ni entry scary marry~ kau yang ke-100? Huh, jubli emas gitu!

peej said... [Reply to Comments]

lalalola - omg really? mana kau tau? kau kira ke? aku pun taktau. eh jubli emas 50 years la. if 100 pun emas lagi ke?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...