Instagram : @peejburhan

dah boleh jadi duta.

wah best sangat ke kau sampai boleh jadi duta.
bukan apa.
aku ni dah kira tiap minggu ke midvalley.
ada yang sampai seminggu 2 kali.
padahal dulu kemain nyampah ke sana.
sebab aku rasa macam sesak je.
tapi sekarang rasa suka pulak.
convenient. macam-macam ada. :)

tapi yang tak best pergi midvalley ni.
sebab aku rasa sangat berpuaka la.
niat nak tukar duit je.
tapi dah jauh pergi.
takkan la ke situ je kan.
dah la noy siap letak kereta dia kat cars.
sebab sempena bday kereta dia yang ke dua tahun.
dia nak wax polish la apa semua tu.
dia kata dalam 2 1/2 hour baru datang balik amik kunci n alihkan kereta.
sebab dorang tutup later tu.
nak taknak terpaksa membuang masa kat situ.

sampai je uruskan apa patut.
then carik makanan.
kelaparan.
noy dalam kereta dengar iklan nandos kat radio.
kata nak makan nandos.
ok je.
pengaruh iklan sangat.




then tah apa-apa lagi la buat.
penat n mengantuk weyh.
tah kenapa.
noy la nyampah.
aku memula ingat nak pergi lipstick merah tu.
tapi noy singgah masuk zara.
dia kata sale.
suruh aku beli apa la.
katanya zara. ada sangat ke size aku kan.
last-last dia tersangkut dalam tu lamaaaaaaaaa gila. pfffttt.
aku keluar n duduk kat kerusi je.

then dia keluar kata jom la beli lipstick.
hello dah takda mood dah.
penat n ngantuk rasa nak balik rumah tidur je.
tiba-tiba dia nampak orang bawak bah nichii.
dia kata jom ke nichii.
time tu dah 9.45pm kot.
berlari pergi.
kedai nak tutup dah.
angkut baju mana boleh.
try2. best tapi ketara perut berlapis aku.
so dapat satu je. mihmihmih.
pun jadi.
itu pun carik kelam kabut sebab kedai nak tutup.
kalau tak tah apa lagi borong. ;p

dapat baju sangat ceria.
then carik tempat nak makan.
perut lapar kembali. nice eyh. haha.
ok tipu.
takda la carik pun.
dah tau nak ke delicious la pun.





noy ni amik pic macam tak ikhlas kan.
pic pertama ada pancaran mata.
kedua ni gegar. pffftt.
sebab dia ni minah gigil la.
dah la gigil. pegang camera satu tangan.
hasil gitu.


kau nampak plastik hitam sebelah dia tu.
yes! tu dis shopping.
aku punya secoet yang warna oren tu je.
she's loco.
tiap kali keluar shopping.
takleh doe keluar ngan dia ni. bahaya gila.
dah la if aku tak shopping dia tak puas hati.
pernah aku pergi kedai baju. memang banyak lawa n berkenan.
tp macam mahal sikit. aku macam kedekut nak beli.
pastu decide taknak dia jeling bengang.
dia kata baik takyah masuk. what??
hoih nak ikut rentak dia mak kayap.
lain la dulu. dia selalu belanja.
ni pakai duit sendiri. kena la ikut kemampuan mak uols.


:: sedap betul la frosty lychee tea ni. rasa dia lembut je. tapi best. nak try buat sendiri la nanti. righhttt. tah bila la tu kan ::


oh menu semua lebih kurang sama macam masa keluar ngan jonet tu.
sebab dah tentu kesedapannya tu kan.
kang order lain. tak sedap. nangis.
lepas makan gerak.


baju yang dibeli.
nice.
tapi tak pakai lagi.
sebabnya? keredutsss. malas betul nak iron. heheheh.
nanti la melaram.

ok tu je.
bye.
komen nanti slow2 aku reply.
tak nyempat la.
mak busy uolls.
tah busy apa ntah. ;p

8 Comments:

bvlgarigirl @ Arianna said... [Reply to Comments]

opss duta midV ke? len kali belanja makan Delicious ye, ofce kita kat atas tu je

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

malam2 tengok ni mengundang lapar weh. =.="

(teguk air masak laju2)

Miss Anne said... [Reply to Comments]

mmg shopaholic lah noy..kayo.hehehe
price mkanan kat delicious ok tak?berbaloi tak portion dgn harga?
saja je nak tau :) rasa tringin lak nak try mknan sana.but sooo far..

peej said... [Reply to Comments]

arianna - ye ke. ish lepas ni if pergi kena main nyorok2 la. mak penyegan uolls.

zara - syabas kerana teguk air masak je. kita orang tadi bedal dominos. ;p

anne - standard harga selalu kedai2 mcm ni la. satu meal dalam rm20+ mcm tu rasanya. ada yang ok. ada yang tak. of nak puas hati makan gi william. tak cantik. tp boleh kongsi n puas hati makan.

FAIZ ARIS said... [Reply to Comments]

sedapnya tengok semua makanan tu...perut dah bekeroncong dah ni*huwaaa*

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

oh midV ni bekas istana hinggap aku aka rumah kedua aku ms belajo dolu2..huhuhu..

girlfriend said... [Reply to Comments]

aku masa time bujang dulu (dulu laa sgt padahal baru 3mgu je kawen..haha) mmg agak anti la ngan MidV ni sbb ramai org, nk tgk wayang kemain beratur, Food court biasa2 je & sbb lgpun masa zaman student mmg dah kerap sgt pegi tu..
bile dh keje sket konon eksyen la bleh gi tmpt len mcm Curve ke OU ke..
tp masa nk carik brg2 hantaran aku discover yg MidV mmg one stop centre habes la..
dr A smpai Z brg2 kawen aku beli kt MidV..
smpai jd watson member la, metrojaya member la..hahaha

peej said... [Reply to Comments]

faiz - kan. mmg if tengok blk berkeroncong perut.

buyui - ye ke? kelas siap ada istana hinggap.

girlfriend - wah ye ke. aku so far tak la. beli kat macam2 tempat. tgk mana murah. beli terus.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...