Instagram : @peejburhan

Clessidra

[Advertorial]
[sticky post - scroll down for new entry]

Aku tau readers aku ramai gak sama size ngan aku.
Jangan tanya macam mana aku tau.
Tapi aku tau la. Aku ada sixth sense. Chewah over.

Oleh itu aku faham jugak masalah yang orang plus size macam kita ni selalu alami.
Iaitu susah mencari baju.
If ada pun mesti tah apa-apa je.
Tak pun if ada pun. Kau boleh nampak ada 20 lagi baju yang design n warna yang sama.
Belum lagi lain-lain size.
Itu baru satu kedai.
Kalau dia ada banyak kedai around malaysia ni.
Tu Malaysia, kalau macam aku kat KL.
Kat KL je banyak kedai. So kira la berapa banyak baju tu ada.

Saat paling menyampah.
Bila kau rasa kau dah lawa abis pakai baju tu.
Elok kau suka ria berjalan.
Kau nampak ada orang lain yang pakai baju yang exactly the same. tsk.
Time tu la kau kena guna skill corner lipat.
Iaitu cepat-cepat corner n jalan ke arah lain.
Taknak bertembung. hahaha.

Ok celoteh panjang.
So aku di approach oleh Clessidra.
Clessidra means hourglass in Italian.
So u get the point la kan. Hourglass kan selalu di samakan ngan bentuk badan perempuan. :)

So if korang plus size, n korang suka baju korang lain daripada yang lain.
Boleh check out Clessidra.
Sebab baju dorang semua tailor made.
Bukan factory made yang usually di beli borong banyak-banyak.
Hanya ada 2 helai je untuk setiap design.
And 2 helai tu ialah size yang berbeza.
So if beli tu, hanya ada sorang lagi je yang akan ada baju yang sama :)






Selain daripada baju.
Ada jugak accessories.
Paling best aku rasa harga amatlah berpatutan. nice.

Blog shop ni baju je bukak. Panas-panas lagi ni.
Akan ada lebih banyak akan di upload later.

So silalah ke Clessidra.
Mana tau ada yang menarik perhatin korang ke kan.
Happy shopping!

6 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Ok aunty pun nak tengok mana tahu kalau2 ada yang berkenan boleh lah beli.

nqr said... [Reply to Comments]

murah babe.. bagi aku murah la..

lionteen said... [Reply to Comments]

wah. menarik. kene g tgk ni :)

Jumizah Samsudin said... [Reply to Comments]

cambesttt!

Ateyn Russyiddin said... [Reply to Comments]

hye.. sudi2 la follow i yerr... i da follow u...=)

shuweet said... [Reply to Comments]

tq pija for the info...muaah

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...