Instagram : @peejburhan

bz bz bz bzzzzttt...tp end up senyum.

hari ni dah plan nak buat kad kawin.
ye aku x buat lagi.
aku ni mmg champion bab lembab n malas ni.

bangun tidur phone aku banyak gila masuk email.
segal fb message. bbm. twitter semua la.
apa benda ni.

tengok ramai komen.
then tengok banyak email pasal tabita.
so taknak buang masa terus attend emails.
rupanya si filla buat entry ni. CLICK HERE.

aku masa memula dia beli tu aku dah suspen.
sebab dia kata if dia suka.
dia akan buat entry.
aku dah macam. hmmm. dia ni dah la ramai followers.
kang kena serbu pengsan.
sekali memang ye pun. heheh.

tapi tetap syukur.
rezeki nak kawin kot.
plus hari jumaat pulak tu.
lagi rasa indah. ibu segala hari.

nway bukan nak cakap pasal tu.
aku kan everytime kena layan email ke apa kan.
mesti aku rasa kelam kabut gila.
bukan apa. sebab some ada yang pushy.
some yea aku kata. some.
yang ok pun ramai.
tapi if yang pushy tu tak sanggup.
bertalu-talu ok macam-macam jenis soalan.
sampai kadang2 aku tak tau nak reply apa.
pening kepala mak uol.

siapa yang meniaga online ni tau la macam mana penatnya layah kerenah orang ok.
sebab tu dulu aku letih buat jual baju online dulu.
sekarang ni pun tahan je.
patutnya yang fussy sangat ni pergi beli kat kedai terus kan.
saloon fasha sandha ada jual ok.
kau bagi duit. time tu jugak kau dapat benda tu.
tapi sediakan rm450 ye.
mahal kan.

if rasa nak ngan aku. ikut la step by step ye.
sila sabar.
Alhamdulillah semua yang beli dapat barang.
takda berlaku isu aku menghilang ke. makan duit ke.
so sila trust.
plus aku dah blog bertahun ok.
ramai dah kenal muka aku n fam aku semua.
silap2 rumah aku pun orang tau.
tang mana aku nak lari la haih.

n satu lagi.
aku takda paksa ke apa.
korang baca review sana sini.
so korang decide nak try. good for u.
if rasa taknak pun ok. hak masing2.
tapi takyah la question itu ini sangat.
macam kan aku ni menipu.
aku pakai benda ni. n benda ni bagus utk aku n fam.
takdanya aku buta-buta tak tau apa.
so main taram je cerita apa suka.

so kalau soalan tak kena gaya tu jangan la tanya aku sangat.
mana aku boleh jawab aku jawab.
ada some aku tak sure. aku terus terang reply kata aku tak tau n all.
eh jangan ingat entry ni mcm aku marah ke apa.
aku tak kisah pun. tapi some la macam betul2 nak push aku over the edge.
ramai kata aku cukup baik la layan itu ini. *eh up diri ke uol?*
sebab kau fikir yea.
kata la kau beli skincare clinique, sk2 ke apa je la.
masa jual mesti orang tu cakap kemain.
kau beli n pakai.
tiba x menjadi.
ada kau gi balik n complain kemain?
tak kan. usually kau pasrah lalu try benda lain.
gitu.

boleh tanya tak salah.
tapi kadang2 soalan tu terlalu rumit sampai aku tak reti nak jawab.
for the record. aku jawab berdasarkan pengalaman.
aku bukan pakar kecantikan or kerja lab ke apa.
macam tu la.

ok senyum.
aku nak cerita lain sebenarnya.
tapi ter corner ke lain pulak.
sorry ye.

aku busy layan email n apa.
kan aku kata kelam kabut gila babs.
sumpah aku rasa tak menang tangan la.
so aku nak tweet.
tapi tak tau nak describe macam mana.
tetiba teringat tangan masam asereje tu.
tau kan?
yang ketchup song tu.
tangan kekiri ke kanan. ye rupa tu la.
lepas type tu.
terus gi youtbe tgk VC dorang.
hahahahhaa.





lawak gila ok.
ingat tak time lagu ni top gila?
aku rasa semua orang tau.
daripada budak kecik sampai la ke pakcik makcik semua.
siap tau step menari dia.

masa tengok tu sengih je aku.
sebab aku still ingat some or lyrics dia.
gigih. comel pun ye.
paling tak tahan. tetiba aku terbayang aku reply email.
setiap kali aku reply mmg aku buat step tu.
sesuai. siap tangan kat kepala kaki goyang2.
sesuai konsep kepala pening uol.
tp sila jgn bayangkan aku buat.
nanti korang nightmare.

then tiba-tiba @Annasue_G pulak cakap pasal lagu bawah ni.
pun aku sukaaaaaaaa gila.
mesti korang pun ingat kan.



apa la jadi dorang ni kan.
mentang-mentang hit n kayo rayo.
terus senyap sekarang kan.

untuk adik-adik zaman sekarang.
sebelum k-pop membanjiri dunia.
ini adalah IN ok. hot gila.
jangan tipu. silap2 masa korang kecik korang pun menari asereje kannnn?

terfikir.
now lagu apa yang hot yea
yg lagu n step menari semua peringkat umur tau?



10 Comments:

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

aku hapal lirik dengan step dia sekali ok? mak aku kalau aku menari tu depan dia mesti dia menyampah.

Aima said... [Reply to Comments]

Bila dgr balik skrg baru sedar betape tak sedapnye suara diorg...

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

kalau u ni pakar kecantikan boleh lah tanya yang detail2 punya...
tapi mcm i ni, pakai clinique dah tak jalan dah... infact dah try mcm2 product... SKII pun penah...
last2 sekarang ni pakai cethapil jer..

nak try pakai tabita blum berani lagi sebab menda ni kadang2 serasi dengan kulit muka orang ni, tak serasi dengan kulit muka orang tu... so kalau dah rasa berani nak try, i deal dengan u je lah.. :)

Miss Anne said... [Reply to Comments]

lagu ni femes masa msh sekolah menengah..masa tu,lagu ni lah lagu wajib utk family party new year eve..ntah brapa tahun ntah setia guna lagu ni utk main game masa newyear eve tuh..sampai buat pertandingan sapa paling terer menari lagu ni.hehe..mmg kenangan..

Ribbon Clown said... [Reply to Comments]

Peej,

lagu wondergirls nobody nobody tu bagi aku lebih kurang je cam lagu les ketchup ni.. mmg hits abis..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

St lagu aku terIgt lg macarena. :)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Aku trigt lagu macarena

FAIZ ARIS said... [Reply to Comments]

lagu asereje tu famous dulu...teringat dulu masa balik kampung dengar lagu ni dalam kereta..lawak betol....lagu dia pun rancak jer...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Kesian, sabar jelah peeja, gitu lah kau kita meniaga kang kalau kita cakap nanti ada yang ingat kita nak berniaga tapi sombong tak dicakap kita pulak letih nak melayan soalan yang memang meloyakan.

peej said... [Reply to Comments]

rara - time dulu aku tau la. tapi tak buat. rasa macam. eeeuuuwww K.G nya. hahahaha. poyo gila. padahalll...

aima - hahah kan.

np - baiklah.

anne - omg serious? ok kelakar.

ribbon clown - a ah. betul. ok aku setuju.

buyui - tu lama betul tu. kita kekecik kan.

faiz - haha. kan. mana2 pun bersepah lagu ni.

sh rosidah - ye la. bak kata mama, mana ada kerja yang senang. tp tetap syukur ngan rezekiNya.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...