Instagram : @peejburhan

azam baru?

semua orang ada azam la apa kan.
aku takda.
aku tak gemar la azam2 ni.
kecuali azam 4u2c je.
tu pun zaman aku sekolah dulu la. hahahhaa.
ok tetibe.

bukan apa.
sebab aku ni bukan pernah azam betul-betul pun.
semua half way je.
lepas tu nanti emo sebab tak capai benda tu.
so baik takda terus.
bila takda tu. tapi kau sendiri tengok progress diri kau.
then kau sendiri rasa best kan.
betul tak?

tapi aku nak try azam untuk blog ni la.
tak tau la azam tang mana ke apa.
sebab sedar tak sedar. nak masuk 6 years blogging.
n masih bertahan.
bertahan la. sebab walaupun tak macam dulu rajinnya.
tapi still ada la entry everyday.
tak pun selang sehari ke. ok la tu kan.

n semalam tengok stats.
blog dah cecar 4k unique visitor sehari.
ok maybe takda la banyak mana pun.
tapi ok la.
sebab tahun lepas. january 2011. unique visitor aku 3400 per day.
kira peningkatan jugak tu. heheh.
macam mana aku ingat?
sebab time kat mahkamah tahun lepas january tu.
ni salah satu yang ditanya.
berapa UV aku sehari. kena cebik-cebik.
whatevs. tetap aku happy je.
sebab fikir logik la kan.

bayangkan pompuan gemuk.
yang takda apa nak update. memanjang waktu senggang je.
takda barang mewah nak tunjuk.
makan pun everytime tempat yang sama.
tak fashionista ke apa. ulang baju yang sama selagi boleh pakai.
lawa memang jauh sekali la kan.
seeeeee. seeeeeeeeeeeee... takda apa langsung ok.
tapi sehari ada 4000 orang yang sanggup baca. :D
oh love u peeps so much.

walaupun korang mostly suka senyap je.
but bila baca komen korang rasa seronok sangat.
esp bila nampak muka-muka baru yang komen.
memang mula-mula akan rasa awkward je.
sebab eh siapa ni. tiba-tiba nak feeling mesra ni.
tapi lama-lama nanti aku pun automatic akan rasa mesra.
nak mention nama banyak sangat.
tapi mostly start macam tu la kan.

aku ni nampak je macam garang.
n kadang-kadang memang garang pun.
tapi tahap kesabaran aku agak tinggi la.
takda nya aku nak memaki kau sesuka hati ke apa.
so tak salah pun kalau korang komen ke apa.
paling-paling if la aku tersentap ke apa.
aku akan diam n ignore kau buat jangka masa tertentu.
nanti ok. aku ok la balik. haaaaaa gitu.

eh banyak pulak explanation kan.
padahal nak cerita pasal azam kan.
ok azam untuk blog ini ialah.
aku nak start balas komen.
ok memang susah. sebab aku ni suka kejap je rajin. lepas tu malas gila.
tapi takpa. kita cuba ok.

n aku nak start komen blog orang.
taknak senyap je.
if aku baca. aku akan cuba untuk komen.
appreciate orang tu penat-penat update.
ingat senang ke nak update.
ngan malas lagi. ngan nak pikir tajuk yang susah tu.
ngan tiba-tiba dapat bbm kena maki ngan adik sendiri sebab dia nak tidur sebab kerja esoknya.
tapi kakak dia galok type keyboard kuat-kuat.
sambil gagat smoke bertalu-talu. erk.
ye aku lettew. hahah.

n yes. perenggan atas adalah sambil perli korang yang boleh tahan malas komen.
miaahahhahaha. laser kemain.
maklum la sejak kawan ngan @BellaBaharom kan.
matiklah salahkan bella.
tp memang ok. kejam gila dorang. aku lupa nak update hari tu.
aku cakap la aku plan nak lepaskan rambut sebelah ke apa masa kawin.
dia n hairi kata ok. tapi pakai la extension.
ni kecut je rambut macam orang leukemia.
menangis teresak-esak aku. (ok ni tipu)
mementang rambut aku tak lebat. sempat dorang ni.
kijammm.

ok sambung.
lagi satu azam ialah. aku nak try blog hop lebih la.
aku ni kemain pemalas melampau.
padahal aku bukan ada buat apa pun.
ni je la pun kerja aku.
mengadap internet je kan.
gigih la sikit kan.

ok tu je.
ok mari kita lihat.
sampai bila la azam aku ni.
eh tapi before stop.
just nak ingatkan korang.
aku ni orang yang tak suka berazam ni ye.
so kalau tiba-tiba tak menjadi.
ampun maaf ku pinta. :)

tapi for a start.
tadi aku reply semua komen yang start tahun ni. :)
ok la kan.

ok tu je.
bye-bye byacthhhhh.

p/s  rasa macam nak tambah azam taknak typo dah. but im too lazy la. nak check post ni pun malas. T___T

29 Comments:

lily said... [Reply to Comments]

hi peej, seriusly like dah bertahun2 kot baca your blog, pernah nampak you and noy kat jusco keramat juga tapi malu nak tegur, boleh...yg buat suka nak baca blog ni its the simplicity, benda yg betul, reality...blog yg terlampau nak tunjuk kemewahan ni kdg2 bikin serabut juga kepala membaca nya..anyway, congrats on your wedding..:)

kakakdegil said... [Reply to Comments]

hai peeja..
Gagat smoke tu apa?
hihi..

Pecah kaca pecah gelas
Sudah baca harap balas

farah : m0mma HD said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
afiniakib said... [Reply to Comments]

ok takut pulak bila baca. ni saya comment eh. ok introduce dulu, saya fini. dah almost 3 tahun baca blog ni. tp saya dah khatam smua sbb best n sbb byk food. saya suka makan ;)
sekian. nanti saya akan berani kan diri utk comment lagi. bye.
*neves*

peej said... [Reply to Comments]

lily - haha ye ke. omg. nasib tak tegur. sebab i pemalu uolls. dah la if jj selalunya mesti kita orang tahap comot melampau kan. ;p mungkin la kot. simple sangat sampai tah apa-apa yang di share. nway, u're welcome. lain kali jangan la segan komen lagi. :)

kakak degil - macam bertalu-talu la. chain smoker gitu. if blogging ni smoke ala-ala lebih berinspirasi gitu. hahaha. wah siap ada pantun. kelas. ok balas tu balas komen ke? balas kunjungan ke blog anda?

farah momma HD - boleh tahan panjang nama. ye ke. macam sembang ye. tp ye la kan. blog ni ibarat tempat bebel2. ;p thank u. ye ke seri perantin. awww. hahah.

fini - hahah. kelakar. tak suka. tapi mmg ye pun. faham. kalau tiba2 rasa nak komen kat blog yang kita suka baca. mesti rasa nervous je. type padam. type padam. takut salah cakap. ;p
wah 3 tahun ke? lama tu. thank u sebab sudi membaca. heehheh. :) harapnya lepas ni dah tak nervous. :D eh tapi mcm garang ke entry ni? rasa macam menaip sambil senyum n hati berbunga-bunga.

lhmysh said... [Reply to Comments]

Salam,

Hye kak peej,do u remember me??im dlieya lhmy yg pernah msg kak peej dlm fb...sy baru je memberanikan diri utk mengomen kt blog kak peej ni...:)Hopeflly masuk tahun baru ni,tercapai la azam baru kak peej..pejam celik dah 6 tahun rupenye berblogging....satu jangka masa yg sgt lama...ape pun saya suka dgn blog kak peej ni sbb blog ni mempunyai entry yg sgt sempoi,simple n ayat2 pun ikut bahasa percakapan kite hari2..i loike!!!sy tak penah jemu utk membaca.....hope,teruskan perjuangan wlaupun kak peej dah kawin nanti.....bye!

Karbon Kopie said... [Reply to Comments]

nak komen jugak, tapi malu lalu takda kata2. hahah

baru je bace blog peej. mebi setahun kot. tapi mmg hari2 bace lah. setuju dgn yg lain2. blog ni sempoi je. santai..

tahniah diatas perkahwinan mu.

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

omg hang sebut plak Azam 4u2c. dulu rasanya dia la yang paling tall dark and hensem badan bidang macam pemain ragbi slurp boifren aku tu. tetiba mengaku.

paling bangsat sekali dalam tu ialah ac la. macam nak bagi kaki tengok mukanya.







konon la nak mengomen setiap blog. cuba komen kat blog aku tengok. cuba kalau boleh. kahkah. anyway aku dengan besfren ku dah khatam semua entry travel hang. sebagai panduan di masa depan. tahun depan nak pi ko phangan. kehkeh. full moon party beb!

yana halim said... [Reply to Comments]

peej....akak lettew yg muka x malu feeling2 mesra tu. hahaha...

nak wat camne, dah mmg suka nak mesra2 walau pun kalau tengok muka akak nie memang la tak mesra mana. Kata Dr. Fazilah Kamsah, org kelahiran februari suka berkawan tapi sukar nak pamerkan. Ecewaahhh.....mesra kat blog pun jadi la ye?

kolakolakila said... [Reply to Comments]

Aaaaaaaaaaa......minat jugak kat Azam 4u2c.. Ensem kan dia tu... Mana la dia skang ni.. Rasa dalam 4u2c, dia paling ensem.. *pandangan mata seorang budak skolah rendah... Dolu2 la kan*

Blog peej ni sehari berapa kali bukak ntah... duk la refresh nak tunggu citer2 baru.... :)

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

hi peej..cpt reply.. haha

cik ayuni said... [Reply to Comments]

ok, first comment..coz bru join..hihi..
hye...salam kenal:)

cik ems said... [Reply to Comments]

saya pun nak start komen la sini. haha. salam 1 malaysia! :)

[z@ck] said... [Reply to Comments]

happy new year akak! segan nak cakap azam tahun 2012 pasal takut tak tertunai. simpan dalam hati je lah.hehehe =)

love for life said... [Reply to Comments]

peej ko xpnah reply comment aku

marinahunny said... [Reply to Comments]

Alamak, pas ni kena komen le..

Btw peej, ada kwn akak yg duk indon bgtau tabita tu ada merkuri. Tp akak x cari lg artikel or whatever yg berkaitan. Nanti kalu jmpa akak paste link.. Peej pun try la siasat, akak takut jg nt kang kena serang takut salah maklumat ye..

kutak jinggong said... [Reply to Comments]

Hai kak, suka baca blog ni coz kak peej and noy best.. lawa tp sempoi. As i said before muka akak iras2 pelakon faradiya tu. And suka tgk life akak ngan family. Jadi rindu kat family kt kg.

Pecah kaca pecah gelas
Tak nak balas jangan baca

Ngehehehe

eazy insyira said... [Reply to Comments]

kak peeja :) kalau balik melaka teringinnn nak jumpe akk.sebab uma eazy kat umbai je.hehe

*sebabkan akk orang da addicted jugak dengan blog mama akk :))

marinahunny said... [Reply to Comments]

https://krimwaletberbahaya.wordpress.com/2011/12/24/mengerikannya-krim-tabita-testimonial-3/

Check out blog ni peej. Kwn akak tu silent reader blog peej tp dia takut nk bgtau takut kena serang katanya. Dia bgtaun kat indon sana org tak pakai tabita dh. U siasat elok2 peej, akak risau u nak kawen kan, takut jd apa2 kat muka tu..

Hazey said... [Reply to Comments]

Peej no worries, ramai kat sini silent reader, mula2 I pun cam tu, lama2 tak tahan comment je, cuma kdg2 tak sempat, tapi hari2 mesti singgah blog you and yr mama dan yg lain2 kira kalaut x baca tu cam something missing je..

Congrats on yr wedding.. eh jemput ke kitaorang sume? Kene buat kat stadium kot kalau nak jemput sume blog reader.. hari tu miss nak pegi kenduri Kak Nani@Hanis Zalika's mom.. :( harap2 yg Peej punya boleh la attend haha (orang tak jemput perasan jekan)

Tapi betul la Peej kdg2 bila dah famous ada setengah2 blogger tu ada 'air' tersendiri.. bila jumpa depan2 tak de initiative nk tegur org lain, kdg2 lari2 je mata tu bila bertentangan.. abis cam mana org nak tegurkan.. so org akan label la kita sombong ke apa.. tak salah kalau kita maintain eye contact and senyum sket.. org sure ckp 'eh blogger ni memang sgt peramah'..

Updte lagi pasal yr wedding preps..

Amni said... [Reply to Comments]

kak, sy baca je blog akak. cuma jarang sangat nak komen. Sebab kadang2 memang macam garang.. hahahahaha.... Tp selalunya banyak gelak baca blog akak sampai tak tau nak komen apa...

kadang2 bukan tak nak komen. tapi kadang2 baca lebih best dari komen.. kang salah komen kang lain plak jadinya kan? =D =D =D

sy pun nak cuba reply setiap komen kawan-kawan kat blog tahun ni.

All the best! =p

Mrs Zamzuri said... [Reply to Comments]

aku tak penah komen kt blog ko tp sll tweet ko. heheh..

tweet aku ko balas. kira oke la tuh. ahaks.

anyway, selamat bertungkus lumus utk kenduri nnt. ko mesti nmpk fabulous punya lah! yg penting, condifen diri kena ada.

salam sayang fr jakarta. :)

Mak lagenda said... [Reply to Comments]

Owh..dah rajin nak mengreply ker?? Sepantas kilat mai drop komen. Keh keh keh.

Btw, salam perkenalan buat peej~Dari org yg sama tidak kau kenali tp buat2 mesra dgnmu..:p.

Miahahahaha...

P/s: Jap..nak pi komen kat n3 lain plak.

me suya said... [Reply to Comments]

kita tgk sampai bila azam ni yer peej.. Tweet pun kena balas la pasni :)

farra said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
farra said... [Reply to Comments]

been following thru reader since Noy ad blog dlu! haha but x comment2, sbb malu. rse mcm stalker. hihi
anyway, have a great year, n good luck on wedding prep! :D
jgn delete blog please! ;)

liaamalia said... [Reply to Comments]

hye peej...sm la lia pon xder azam..every year buat jer ape yg rs best...klu dpt achieve 2 kire 1 bonus la 2...hopefully azam tuk blog 2 tercapai..amin~

si cokelattte said... [Reply to Comments]

ok2.. aku suke n3 ni sbb ko kate ko nk reply kan...aku nak tgk gak capai ke tak.. ni aku nk request satu bende la...mane kucing2?? buat la post pasal kucing2.. heheheh....n btw peej... aku adalah suke sume cite ko walaupon tak de pape pon.. hehehe...

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

Aku kononnya nak usaha camtu gak, tapi dengan kejar sekolah dengan apa, cam tak mampu. tapi aku tetap datang blog kamu. dan juga Kak Di. wajib hoih.

XD

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...