Instagram : @peejburhan

ambil kau.

semalam tidur after subuh.
siapkan barang-barang untuk di post.
then tadi kul 10ish dah bangun.
sebab plan nak ke post office.
then during lunch hour ramai nak pick up.
takkan aku nak tidur terkangkang kan.

tapi takpa. buat masa ni masih bertahan.
takda pulak rasa ngantuk ke apa.
sebab tadi sempat pekena coffee n subway melt kat jj au2 sementara tunggu orang pick up barang tu sampai.
:D
aku rasa aku dah ok le sekarang.
satu ok untuk lepak sorang-sorang. thanks to BB. takda la sunyi sangat.
1 lagi aku kurang berkelakuan aneh if jumpa orang.
dah boleh sembang n all.
keyakinan dah ok sikit. haha.
atau senang cakap. mengambil konsep. ah lantak la.
nak malu apa. dah memang aku rupa ini.
kan kan kan.
so tadi elok je boleh sembang ngan customer tu lama-lama.
padahal tak kenal pun.
syabas.

masa kat starbucks tu nak keluar tu.
nampak mamat hot nak mampuih.
badan sedap gila weyh. pakai lak kemeja n slack slim fit gitu. mantap.
siap tie semua.
kat tie siap ada macam lencana.
aku dah macam. omg. takkan budak sekolah kan.
anak ikan sangat.
then dia duduk table sebelah aku. setentang ngan dia. gulp.
perati. tengok kawan dia pompuan pun pakai lebih kurang sama.
kasut kilattt gila.
tie n seluar warna dark blue.
aku rasa orang pulapol la.
sebab askar kadet mana ada area sini pun kan.
if ada mesti hijau. entah.
pastu dia hisap rokok. sexy.
wah maknanya bukan budak sekolah.
tapi serious sexy. tangan dah la urat-urat. phewwww.
hamboih. gila over kan siap tangan urat pun nampak. hahahaha.

eh. tiba-tiba takut.
sebab dotdot kata dia baca blog aku sekarang.
sebabnya. kawan office dia mostly baca blog aku. T_____T
haaa ni siapa antara reader aku yang pengadu ni?
tak seswai ok.
tak dapat nak feeling tak tahin tengok orang hot dah.

nway.
amboi korangggggggggggggggggg.
mentang-mentang la aku kata nak reply komen la apa.
tiba-tiba korang pun rajin nak komen kan.
aku bersemangat sebab ku sedar komen blog ku ala-ala sedih aje.
apa sangat nak reply.
tapi saje je nak buli aku kan.
siap kata nak perati azam aku tercapai ke tak.
ok takpa. kejap lagi akan ku hadap komen2 itu.
Ya Allah, rajinkanlah hamba mu yang pemalas ini. Amin.

ok tu je.
eh jap lagi satu.
blog satu hal.
kat twitter pun korang suruh reply yea.
twitter tu mana yang sempat aku reply.
if tweet terlebih hangat.
ramaaaaaaiiiiii sangat yang mention.
sorry la. ada yang aku terlepas pandang. n tak terreply.
bukan aku tak suka.

but.
satu la pasal aku.
aku ni ada daya ingatan yang agak kuat.
walaupun sekarang sedikit kertu. kadang-kadang lupa gak.
tapi aku boleh ingat nama n pic korang sampai bila-bila, kalau korang pernah carut aku, fam, friends aku satu masa dulu.
walaupun kau carut aku kat blog lain.
jangan ingat ku tak tahu.
pastu nanti nak buat macam takda apa.
walaupun aku ni kewanitaan. tapi aku ada rasa nak tumbuk muka korang.
nasib aku ni kesabaran tinggi.
n malas nak kecoh or besarkan cerita.
aku sabar je. layan la.
walaupun aku menaip reply tu menggunakan middle finger aku.

sekian.

17 Comments:

Mrs.Sheikh said... [Reply to Comments]

" badan sedap gila weyh. "

hahhaa.. kenapa agaknya kite suka ckp badan mamat tu sedap gile bile tertgk badan yg mmg sedap. muhahaha.. rasa cam sedap sangat la kann

Nita said... [Reply to Comments]

Hi peej! Blog peej ni is one of the most original blogs yg pernah akak baca. Love. And i love that part "menaip menggunakan middle finger". Hehe.

NAzzXXra MR said... [Reply to Comments]

kak peej..been reading your blog for years as a silent reader..love the way you blog..truly from your heart..sangat2 best..btw, kak peej dulu ex-grs1 ye? me too..rasa macam familiar juga muka kak peej ni tapi ingat2 lupa..kak peej tak kenal saya sebab saya suka duduk dalam library je tiap kali waktu rehat kat sekolah dulu..hehe..sorry kalau salah tembak tapi rasanya memang ingat kak peej ada mention kak peej sekolah kat grs1 dulu..hehe..

F A R Y N said... [Reply to Comments]

takpe...aku tlg tgkkan untuk kau lepas ni...ekekkeke

afiniakib said... [Reply to Comments]

kat sini pun banyak yg badan sedap, sukaaaa je saya tengok lama2 n they don mind at all. tp my frens tak suka guys yang yummy camni, depa suka jambu2 comel2 ni hah.. tak feeling la tgok laki badan keding, muka comel :(

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

aku suka tengok lleaki jari runcing.
entah kenapa. mungkin sebab chef Shers 5 rencah 5 rasa tu kot?

hehehe

Miss Anne said... [Reply to Comments]

i'm agree with afiniakib..hehe
skrg ni ramai kan yg suka muka ala2 jambu comel2..ala2 korea gitu lah kan..if my fren tegur bisik2 cakap ada handsome guy,slalunya mmg not my taste at all, muka jambu2 gittew..yg hot nyer badan plus ada gaya baru lah leh terliuk d buatnya..hehehehe

salmi said... [Reply to Comments]

-silent reader tp pernah emel Peej privately utk puji ur blog hehe,ingat lg kaaannnn me frm australia!

ni komen tetiba ni bukan nak suruh u reply,x reply pun x pe Peej.

just nk ckp,still LOVING ur blogggg! sbb u sincere..im a mother/wife but bukak ur blog daily tau heheh, if u x update i rasa cam bengang je. so make sure update HARI HARI taauuu! hehe like i ckp dlm emel puji melambung haritu, suka baca u tulis honest gile, suka tngk Noy kena kutuk (n also part dia mengutuk u), ah senang ckp suka la baca u membebel ntah apa2 tuh. dulu i baca a few blogs jugak termasuk lah blog2 yg katanya 'celebrity bloggers' tp last2 blog u jugak yg i stick till today. yg lain tu i dah lost interest ,tak bukak daily dah like how i check ur blog hihi.

oh ya i baru sedar yg psl u menang kes tu kikiki, sory lembap.Alhmdllh n im so happy to learn bout it. suka ur attitude yg low profile xde nak kecoh2 heboh2 pun ....another plus point !

ok lah Peej tu je nk ckp. i kat Msia ni tgh holiday sbb Aust skrg masih demam Krismas so husband punya office masih tutup..Rabu ni fly blk Aust lah (di Msia i xde laptop/desktop,gigih baca ur blog through my hp punya wifi heheh...sambil baring baca)

-take care n keep up d good blogging/sincere tone in ur writings. thats what make u special n different frm ALL the other bloggers i've once followed

lots of love frm Sally bukan nama sebenar kih kih kih

salmi said... [Reply to Comments]

-silent reader tp pernah emel Peej privately utk puji ur blog hehe,ingat lg kaaannnn me frm australia!

ni komen tetiba ni bukan nak suruh u reply,x reply pun x pe Peej.

just nk ckp,still LOVING ur blogggg! sbb u sincere..im a mother/wife but bukak ur blog daily tau heheh, if u x update i rasa cam bengang je. so make sure update HARI HARI taauuu! hehe like i ckp dlm emel puji melambung haritu, suka baca u tulis honest gile, suka tngk Noy kena kutuk (n also part dia mengutuk u), ah senang ckp suka la baca u membebel ntah apa2 tuh. dulu i baca a few blogs jugak termasuk lah blog2 yg katanya 'celebrity bloggers' tp last2 blog u jugak yg i stick till today. yg lain tu i dah lost interest ,tak bukak daily dah like how i check ur blog hihi.

oh ya i baru sedar yg psl u menang kes tu kikiki, sory lembap.Alhmdllh n im so happy to learn bout it. suka ur attitude yg low profile xde nak kecoh2 heboh2 pun ....another plus point !

ok lah Peej tu je nk ckp. i kat Msia ni tgh holiday sbb Aust skrg masih demam Krismas so husband punya office masih tutup..Rabu ni fly blk Aust lah (di Msia i xde laptop/desktop,gigih baca ur blog through my hp punya wifi heheh...sambil baring baca)

-take care n keep up d good blogging/sincere tone in ur writings. thats what make u special n different frm ALL the other bloggers i've once followed

lots of love frm Sally bukan nama sebenar kih kih kih

linda said... [Reply to Comments]

X paham aku. Perenggan atas tu mcm tgh happy, perenggan bwh tetibe mcm marah pulak. Pastu tajuk entry - Ambil Kau. Ape bendanya ni???? Larikkkkk.

Jangan marah aku wey, hahahah. Sesungguhnya aku adelah die hard fan ko since 06/07 ke? Memang hari2 wajib jenguk tunggu entry baru. Kalo xde rase keciwa je kome

Lya Colours said... [Reply to Comments]

bf saya tau saya ada blog tapi dia x tau blog saya nama apa la. selamat. kalau x mesti kene kutuk sebab saya asek la cite makannnn je.haha

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Tak balas komen tak apa yang penting peeja baca.

Nem0 o0h Nem0 said... [Reply to Comments]

ko ade rasa nak tumbuk aku tak peej?hahaha tp kan bg aku ko ni friendly la.celah mane ntah pemalu.aku lagi pemalu kut.. ;)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku setuju dgn aunty sh rosidah...x reply x pe janji bc, kalau rs perlu komen , komen la..kalau x , x perlu...

bukan ade pantun mcm ni:

pecah raksasa pecah otomen
sudah baca harap komen.

ahahaha

Miss Rhea said... [Reply to Comments]

hi peej....
i'm ur silent reader...
bley x emailkn psl produk tabita tue..?
sbb my skin skunk ader acne problem la...
mashitah.jamil@yahoo.com

peej said... [Reply to Comments]

mrs sheikh - kannn. haha. sebab tengok je dah tau sedap. rasa macam nak pergi cakap, "nampak sedap badan. nak picit2 boleh tak?" mesti keras. hahaha.

nita - awww. thank u. yg middle finger tu biasa baca daripada twitter. tu teringat tu. menarik perumpamaan tu.

nazzxxra - thank u dok. a ah grs1 masa darjah 1 sampai darjah 4 halfway. eh akak dulu pustakawan jugak. masa darjah 4 dulu. :D

faryn - sibuk kau kan.

afini - kan. tak best. tak kelakian betul. heheh.

zara - haha. lagi kelakar. lagi melampau siap perati jejari runcing ke tak.

anne - kan. sbb tu ala2 tak faham kenapa dorang suka k-pop semua tu. lagi kelakar. muka dah macam pompuan. silap2 boleh nampak lagi comel dpd kita. sedih.

salmi - oh tau. still ingat. email yang made my day itu. :D amboih panjangnya komen. jenuh membaca.
tapi xpe. tetap tersenyum-senyum baca komen ni. thank u sebab suka baca blog ni. bukan apa. jangan la bandingkan dengan yang lain. esp celeb blogger semua tu. tak terlawan. tp xpe. xde perlawanan pun. heheh. blog pun sebab suka nak bebel2. n sangat happy sebab ada yang enjoy reading it. :).

linda - orang otak tak berapa center mmg macam tu. jiwa kacau sangat. hahaha. kau jangan nak die hard fan sangat. aku bukan retis. jgn la ckp fan. segan kome. cakap reader la. lebih sesuai. kan?

peej said... [Reply to Comments]

lya - tu la kan. bila dorang tau. rasa macam kurang selesa. ;p

aunty - mmg akan baca. tp tu la. kadang2 rasa bersalah tu menyelubungi diri. ewahhh.

nemo - ntah la. pemalu la jugak. tp sekarang getting better.

buyui - tu la kan. tp x salah kot reply. esp bila orang merajinkan diri komen kan.

rhea - Insyallah if ingat. if u email me pun ok jugak. akan balas. sebab if semua tinggalkan email, kadang2 i terlepas pandang. unless dah dlm inbox. so Insyallah akan reply.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...