Instagram : @peejburhan

31|12|2011

last week me n noy dapat bbm dpd syima.
kata adik fa, famil plan nak buat surprise bday celebration for fa.
so kata we're in or not?
ok je. tapi aku baca je bbm. balas tak. haha typical me.
so noy je la yang layan la apa.
sampai masa tau join je la nanti kan.
sama je. aku n noy ni lobster.
usually mesti akan sama-sama la.
so ajak je either one ok.
eh tp tak jugak. ah apa-apa la.

anyway ke sana.
janji jumpa pukul 9.30pm.
tapi katanya hadiah apa tak beli.
so carik hadiah dulu.
syima kata belikan fa tumbler. dia nak tumbler dah lama.
so beli ka starbucks punya. tak banyak choice. tapi takpa.
tapi agak keji nak bagi tu je kongsi berdua kan.
so aku kata nak carik benda lain.
dah la noy suruh aku belikan tumbler jugak.
tapi yang coffee bean punya.
aku kata taknak la.
aku nak beli lain.

so dalam kedai nak tutup tu lari-lari carik barang.
end up aku belikan baju kat nichii. :D
lepas tu kelam kabut carik kedai boleh balut.
ye la takkan nak bagi ngan plastic bag kan.
nasib teddy tales bukak lagi.
n ada paper bag lawa-lawa tu.
ok jadi. sumbat plastic nichii tu dalam tu sekali.
aku suruh orang kedai potongkan price tag.
tapi boleh tak yang 10% discount tu ada dlm bag tu. T____T
malewwwww. buduh betul.






then settle semua terus ke the bedroom.
kat pavillion tu. paling atas yea. arah-arah TGIF.
incase siapa tak tau n terasa nak ke sana.
dia ada tempat makan n ada club belah belakang.
macam tu la.

sampai sana takda sapa lagi.
ada syima n bf dia boy je.
dia set up tempat n all.
katanya fa akan sampai around 10pm.
takda makna ok.
dia sampai almost 11 dah.
kita orang sempat la smoke kejap.
makan semua.
since kitchen tutup kul 10.30pm.
so orderkan je sekali untuk orang lain.


:: mine. pizza calzone fritto. kongsi2 ngan noy. ::

:: party pack ::

comel je. famil buat.
ada cekak telinga2 tu.
ada baloon yang kita main time kecik-kecik tu.
ada pudding, ada choki-choki. ada nanonano.
terimbas kenangan kanak-kanak.
eh tapi choki-choki takda la sedap mana kan.
padahal time kecik dulu suka gila kot.

:: paella ::

noy punya. pun sedaaapp. suka.
half2 ngan dia. me loike.



ni untuk orang lain yang datang lambat.
ada la pizzas jugak.
aku lupa snap la.



kesian kena tutup mata dpd rumah.
sebab tu pic gegar-gegar.
sebab takkan nak bukak flash. kang kantoi.
sebab dia tak tau ramai datang.
famil kata nak bawak dia pergi dinner je.


:: kena pakai boa feathers n telinga kucing ::
ok malas nak cerita sangat can?
tengok pic je yea.



:: ZK sisters ::


:: weeee. suka kan. korang ingat lagi tak benda ni? benda macam ni pun kita suka kan. murah je. tak macam zaman skrg. semua pun mahal2 je mainan dorang. ::




yang bawah ni mostly kawan fa.
aku tak kenal. ;p







:: bersungguh-sungguh intan tiup belon tu. hahah ::




:: intan n syima ::

:: birthday wamaaannn ::

:: bf fa. wan tak silap nama dia. ye kot. sebab aku n noy panggil bf fa je. hahah ::


:: yours truly yang gembira dapat blow tiup-tiup. ::


:: maya ::

:: syasya n ok tka tau nama. tapi comel betul dia ni ::

:: pun tak sure nama apa. tapi serious besar gilaaaaaaaaaaaa belon tu dia tiup ::


:: famil ::

:: noy kata muka aku macam high. kong ajo. ingat senang nak kepit benda tu ::

:: hasil belon-belon semua orang kasi lekat sama-sama. hehe. art sangat. *tangan di dada, mata ke atas* ::


:: adik-adik pramugari ::




:: semua nak amik pic ngan fa ::

:: ni hasil yang di tiup tadi tu. besarrrrrrrrrrrrrrrrrr kan. terlampau ok ::





:: kena buli. dorang ikat-ikat belon kat baju dia. ::


buli ke?
tengok video pendek bawah ni.
dia macam suka je.
tak sukaaaa.


video






video






time ni lawak.
famil potong kek bagi semua orang.
then suruh aku amik pic suap fa ni.
abis amik pic dia makan cake tu.
orang lain pun semua tengah makan cake.

fa : kek i takda ke? :(

semua gelak.
tak suka famil.
dia bagi semua orang. tapi fa takda kek.
padahal bday dia.

then bukak hadiah.



:: my gift ::


:: gift noy. suka dia dapat tumbler ::


:: tu takpa. sekali famil pun bagi tumbler jugak. exactly like the one yang aku hampir beli untuk fa tu. nasib aku tak jadi beli. kalau tak dia ada 3 tumbler. kelas kan ::



:: ni dpd intan. fa memalu sebab seluar tidur. tengok tu siap melekat bulus. hahah ::



jahat.
pic second tu aku sandar la kat noy. terasa bergerak.
lepas snap terus dia n syima kata aku hempap je terus dorang lost balance.
eeek. keji.

:: rambut malam tu agak harem. tak ikut kata. merasa ketara rambut pelesu ::

then yang lain-lain gerak ke changkat.
kita orang tak follow la.
kita orang ke bedroom je.
chill dengar lagu best.
later pedd join.
aku pun tak sure why dia tak join dpd dinner.
whatevs.
janji lepas tu lepak best.
cuma lagu kuat.
so tak semapat gossip je. heheh.

:: elok nak amik pic. belon aku kena tiup angin tiba-tiba melintang tali macam tu ::




:: over kan pompuan ni ::



:: tengok la tu. anti social gils babs ::

:: farhana n farhan ::





fa saje nak try spec barew kitew.
nampak macam takda glass kan spec tu.
tapi sebenarnya ada ok.

kita roang gerak around 1ish kot.
aku jumpa dotdot kejap.
then gerak balik.
aku prefer macam ni kot.
dpd pergi clubbing ke apa.
macam ni chill je.
cuma bedroom tu takda orang sangat la.
nak cuci mata tak dapat. hahah.

so happy birthday to fa.
bestnya. aku dah nak masuk 29 lagi bape bulan.
dia baru masuk 28. nice.
eh tiba-tiba stress sebab dah 29.
tanjat maimon.

ok tu je.

5 Comments:

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

love entry yg byk pics.sukew kitew!
sama la taun ni 29.last la nak merasa dua pulohan kann
whateverpun '83 babies rock! :D

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

best nyer ade party pack segalaa

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Happy belated birthday untuk kawan peeja, fa. Seronok tengok orang2 muda berpartaaay teringat zaman masa aunty memuda dulu macam kamu semua juga gila2.

Aima said... [Reply to Comments]

Hi Peeja... I've been your silent reader for months now n bila baca post ni tergerak hati nak comment sbb x sangka yg Peeja kenal my friend Syasya tu... Hee, what a small world ;)

peej said... [Reply to Comments]

fieza - hahah. menyedapkan hati sendiri tu.

buyui - best kan. rajin adik fa buat semua tu.

aunty - sementara boleh ni kita layankan. tak lama lagi party anak2 pulak kot. hahah.

aima - tak kenal sebenarnya. tau nama je. tu kawan fa. ;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...