new year's eve.

hi lovely readers.
lagi few minutes kita akan masuk tahun 2012.
rasa cepat je masa berlalu.
so before masuk tahun baru.
terasa nak type satu entry last untuk tahun 2011.

macam-macam drama rasanya tahun 2011 ni.
yang disekeliling aku la. bukan untuk aku je.
tapi persekitaran aku jugak.
putus. bercinta. tak jadi kawin. merisik.
kawan baru. kenalan baru.
pengalaman masuk mahkamah. yang akhirnya berpihak ke aku. Alhamdulillah.
masih malas nak kerja.
tapi Alhamdulillah jugak kerana dapat rezeki through blogging.
n few lagi side income.
n paling baru tiba-tiba blog ni masuk majalah pulak. :)

ada turun. ada naik.
tapi takda sedikit pun yang sesal.
semua pun mengajar aku menjadi lebih baik. Insyallah.
pengalaman yang tak dapat dilupakan.
yang baik aku jadikan tauladan.
yang tak baik aku jadikan sempadan.

rasa berdebar pulak nak mengadap tahun 2012 ni.
sebabnya in few months time, aku akan kawin.
macam mana la nanti agaknya kan. gagaggaa.
selama ni relax je takda buat persiapan apa pun except tempat dewan aje. boleh?
selalu cakap, takpa masuk tahun baru kita start.
hah rasakan. minggu depan je dah busy nak buat persiapan.

sebab aku relax. adalah dalam otak aku, aku nak wedding yang simple je.
takda nak grand-grand ke apa.
sesuai la ngan status aku yang bukak keroje pun kan.
simple je. janji nikah.
then buat reception jemput orang makan.
janji kawan-kawan dapat berkumpul berjumpa.
seronok n riang ria kat wedding sudah.
harap makanan adalah lazat n orang balik perut kenyang suka hati.
tu je pun kan.

tu yang rasa macam, "hmmm relax la. apa sangat nak buat."
eh lupa. ngan make up aku dah tempah.
lagi apa?
takpa. nanti aku memerlukan aku mintak bantuan korang kat blog yea.
tanya apa patut. sila bantu. :D

korang new year's eve buat apa ni?
aku takda kemana la.
semalam dah keluar celebrate birthday farrina.
tu nanti aku update.
so tadi noy ajak keluar.
rasa nak. tapi kemalasan pun ye.
dah tua ni. nak bersesak tak kuasa uolls.

plus takut esok terlajak perahu.
esok janji nak jumpa bella.
yang nak sponsor wedding dress tu.
nak ke butik kawannya tu.
ye la. nak kawin baju takda. gila apa.
so takleh lengah.
kalau aku ni badan top model takpa.
last minute takda baju boleh je ke mana-mana butik sewa ke apa.
aku ni extra ordinary. takda baju, ada yang aku kawin pakai kain batik n baju kedah je nanti. hahahha.

excited ni.
sebab 1st time nak jumpa ni. ;p
ajak dotdot teman. hahhaa. rasa lawak pulak kan.
i mean sama-sama pergi butik pengantin. miahahahha.
nak ajak noy teman. tapi dapat rasakan dia taknak ikut.
dia tu bukan boleh kejut. ada kena maki nanti.

oh last sebagai penutup.
just nak bagi tau.
apesal aaron aziz tu makin lama makin sexy ah?
tak menahin aku tengok la. rasa nak jilat peluk dia ketat-ketat taknak lepas.
wah motif nak peluk laki orang?
ah sapa suruh laki jadi pelakon kan. sexy pulak tu.
tu je. karang nak layan lagi la ombak rindu.
nak amik feel untuk tahun baru 2012. wahhh.

ok sebelum stop.
sekali lagi nak ucapkan selamt tahun baru untuk semua readers aku.
baik yang dah baca blog ni dpd 5 tahun dulu.
or yang baru start ikut blog ni.
thank u.
hope tahun 2012. aku akan bertambah rajin update blog ngan lebih meriah.
hope 2012 will be a better year for us.

xoxo,
peejburhan.

Sexy Saturday #21 - You Da One.



enjoy the music video.
wish all my lovely readers a happy new year.
hope 2012 will be a great year for all of us.

eat out with mummy.

few nights back keluar ngan mama.
sebab siang tu dia sibuk cakap dia rasa nak makan assam laksa.
mana nak dapat sedap punya.
memang paling best kat ampang park tu.
tapi ampang park kan tutup awal. nak pergi malam macam tak sesuai.

malas nak makan kat papparich punya.
sebab lately papparich pelik-pelik je.
ada aku pergi ngan noy n jonet tu.
noy punya laksa assam terlebih masam macam impossible gila nak makan ok.
yang aku pulak order mihun kari. mihun rasanya penuh semangkuk kot.
so semua kari dia serap. sampai takda kuah langsung jadi.
pastu jadi tasteless. madafaka.
pastu dimsum kita orang tak stim abis ok. sejuk lagi.
cibai gila.
terus panggil n suruh dorang stim balik. tsk.

takda terfikir kat mana.
later baru ingat kat great eastern mall pun ada assam laksa jugak.
not bad la.

so around 8pm macam tu keluar rumah.
singgah kat kedai spec area rumah aku.
amik spec dah siap. weeeeeeeeee.
tapi pakai tu pening la. dah 3-4 kali pakai still pening.
sebab power dah bertambah.
now kiri kanan power dah tak sama pulak.
aku ni jenis kat rumah ke apa tak pakai spec.
nak keluar baru pakai. so agaknya nak adjust tu lambat la.
so pening melampau. siap rasa nak muntah rasa.
terang sangat rasa macam impossible.
selama ni rabun. so macam ada layer penapis aku rasa. warna pun ala2 lembut je.
pakai spec pandangan aku ibarat channel biasa kau tukar ke channel HD ok.
gilaaaaa.

then ke sana terus ke kedai tu.
dia tinggal 3 tak silap.
sebelah ngan the chicken rice shop tu.

:: mama tengok jam dinding. jam antik yang ada bunyi2 tu. mengimbas kenangan lama lettew :;


haha tengok la muka mama tu.
mula-mula noy snap pic aku n mama.
pastu noy bising kata tetek aku dah separuh nak terkeluar.
tu pic atas ni aku nak betulkan baju.
yang mama muka bengang.
dia selalu bising if aku pakai baju ala-ala lebar ni. dotdot pun sama. pfffttt.
dah la before keluar rumah pun mama bising.
dia kata mak pakai jubah, anak pakai seluar pendek. T___T


haaaa. better.
cantikkan kita orang.
matiklah puji diri.
bukan cantik apa.
i mean kulit tu.
oh kita orang paksa mama pakai tabita tu.
checkout her complexion.
muka ala-ala tegang, pigmentation pun dah hilang. tinggal sikit sangat.
semalam siap ada tweet bagi tau aku, hari tu diaorang (blog readers) hantar barang2 n makanan kat mama siap kata muka mama macam pakai botox. weeeeeeeee.
oh pic atas tu. mama just pakai eyeliner n lipstick je.
aku pulak pakai eyeliner, blusher la macam biasa. oh n untuk kening sikit.
best kan. best kan.
Alhamdulillah. *mode kena bersyukur. kang Allah tarik balik baru tau. erk*.


:: lawa tak spec barew kittew niew? hew hew hew. *mode gedik memang kena eja macam tu. lempang* ::


mine. aku kacau la kuat-kuat air tu.
sampai bunyi keteng keteng keteng.
noy marah. dia kata ni bukan rumah ok.
whatever. hello aku pergi kedai nak minum air.
motif aku kena godak sendiri air aku. saje nak nyusahkan kita.


:: hak hak. dah makan half way baru reti amik pic. tak letak bawang n nenas. not loike. gulp. sedap pulak ::



kusyuk betul.
ok la sedap.
still takleh lawan ampang park punya la.
situ punya siap ada fish chunks. nyam nyam nyam.

dah lama tak keluar ngan mama.
selalu papa je bawak mama ke sana kemari.
anak derhaka betul.
so rasa kelakar sangat.
memang slow sangat mama jalan.
aku n noy selalu akan.

me : ni berapa lama kita nak sampai ni?
noy : lagi 5 jam mungkin.

serious weyh so slow.
kena pimpin kasi stable.
mama takleh penat ke apa. nanti kepala goyang2.
aku suka suruh buli.
suruh noy tarik cepat-cepat. pastu nanti mama goyang lebih la.
hahaha so funny. omg. jahat gila aku.

then kat great eastern ada escalator yang straight tu kan.
straighttt. then dia menurun.
aku kat depan. noy pegang mama kat belakang la kan.
then aku dengar noy tergelak-gelak.
rupanya noy kata. masa escalator tu straight mama steady je.
then bila menurun. kan pressure. so kau macam kena tahan badan kau kasi stable n straight la kan.
noy kata terus kepala mama bergoyang-goyang. so funny.

balik mama mesti mengadu kat papa.
kata kita orang asyik buli dia.
ejek la apa.
but u so funny mother. cannot resist ok.

ok itu je kisah hari ni.
nak makan.
lapar pulak buat entry ada pic makanan ni.
cea alasan. bukan aku memang sentiasa lapar ke? ;p

expose mistik : asrama.

allo peej,

tetibe ade kekuatan lak nak antar citer expose mistik ni kt ko. 
salu nye bace je x lak rase nk anta pape.
erm kongsi kn je la citer ni.

biasa la kalo dok asrama kalo xde citer2 hantu ni x sah. 
aku sekolah asrama kt batu pahat, sekolah harian biasa tp ade asrama.
so, waktu tu aku form 3 nk pmr. 
biasa la konon2 rajin and nk score, satu malam tu ktorg adela dlm 7-8 org kot ntah la aku dh x igt
bgn malam nk study. 
waktu dlm kul 2- 3 pg. 
aku nye meja dlm bilik prep betol2 dpn pintu. 
aku mmg suka dok kt tmpt aku tu sbb nti bole nmpk sp lalu kt luar,
sp yg naik trun tangga. dasar penyebok,sume nk tgk.he3. 
so kt tepi pntu ni ade tingkap kiri kanan. 
tingkap ni lak ade cermin nye cm dh jatuh (tau x tingkap ni cemana? tingkap biasa2 cm dlm kelas tu. bkn nye penuh pn salu je ade lubang2), so even pintu tutup pn aku bole npk sp lalu kt luar. 
knp la aku x betul kn kedudukan cermin tingkap tu. skang ni bru terpikir.sengal.

kt dlm bilik prep ni pihak asrama letak meja besar kongsi 4 org, bukan meja sorang2.
kt meja aku time tu ade 3 org. 
aku dok tepi dinding mngadap pintu, mmber aku A dok sebelah and sorang lg B dok dpn A. 
so dpn aku xde org.
dh lme menelaah/merenung buku aku angkat la kepala nk wt regangan otot sikit sbb lenguh tunduk je. 
fyi sebelah bilik prep dr kedudukan tmpt duduk aku, belah kiri dorm and belah kanan ni bilik basuh baju n toilet. 

wkt aku tgh nk wt regangan otot tu aku bole nmpk ade satu lembaga besar kaler itam tgh lalu dgn slow nye dr arah dorm ke arah toilet. 
aku npk dr celah lubang cermin tingkap yg jatuh tu sbb time tu ktorg ttp pintu. 
tp wkt tu aku igt bayangan aku je mungkin sbb lme sgt study. 
so aku cm ignore je la and smbg study balik. 
pastu ntah knp gatal lak angkat kepala tgk balik kt tingkap tu and bole pulak nmpk lembaga tu patah balik dr arah toilet ke arah dorm. 
damn!!! time tu aku rse cm omg!!! ko main2 pulak!!! 
tp aku diam je wt xtau n x kan lak aku nk mnjerit x tentu pasal. 
nti igt kerasukan lak.he3

so by the time dh pkul 5.30pg cmtu and dh abes study sume aku borak ngn A. aku sje tnye cmni

aku : A, td kn..erm..ko nmpk x ape yg aku nmpk
A    : nampak.
aku : hah?? btol ko nmpk ape yg aku nmpk
A    : nmpak la. kaler itam besar lalu dr arah toilet ke dorm
aku : siot btol la. aku nmpk 2x kot dh lalu patah balik
A   : aku igt aku sorg je nmpak so aku diam la
aku : aku pn igt aku sorg je nmpk aku pn diam je la.

rupa2 nye ktorg mmg npk bnde yg sme cuma x brani nk ckp pape time tu.

tu je la citer aku. ade lg citer lain tp nti2 la kalo aku rajin aku email lg.

sekian.he3

 ***wanee***

over tak kalau nak frame ni? hahah.

dah baca blog filla tak?
entry hari ini?
if tak pergi sana dulu. blog filla.

ok meh start cerita.
baru-baru ni filla add aku kat bbm.
so ala-ala mesra alam la kat bbm.
cea kat bbm je. bila jumpa aku pemalu. hahaha.
nasib filla ni jenis banyak cakap n selamba.
so aku rasa ok sikit.

nway semalam tiba-tiba filla bbm aku.
suruh aku beli majalah intrend.
siap cakap depan ada muka dayang, nurul n ning la.
aku dah macam kenapa? tak pernah aku beli.
takkan tiba-tiba nak beli.
dia kata blog aku masuk.
aku dah macam. serious?
dia kata ye la.
dia tau pun sebab reader bagi tau blog dia masuk.
bila beli n tengok. blog aku pun ada. so suruh aku beli.

lepas tu. apa lagi.
terus terasa nak beli.
ke kedai buku area umah aku.
tinggal 1 je. yang display. takpa. beli je.
matiklah semangat kan. hahahaha.


:: nampak tak? nampak tak? tak nampak kan. cenonet je. hahah :; 
:: untuk segment Gaya Hidup : Klik dan Blog. yang kotak besar n biru ni blog filla. blog pilihan intrend bulan januari 2012 tu ::


rasa nak pengsan.
satu rasa kelakar.
yang tak boleh blah.
dalam banyak-banyak pic yang ala-ala gorgeous (gorgeous ke?), dorang letak pic tu.
tau kan pic apa tu?
pic kat bali hari tu.
yang aku bangun. basuh muka gosok gigi je.
pastu pergi breakfast. kelas sangat kan.
yang lepas breakfast je aku terus checkout, and carik hotel lain tu.
why intrend? why?
cea kecoh gila. macam orang nak hadap pun kan. takda sapa nak telek pun.
tak bukan apa.
kau kalau tengok page tu. semua pic orang lawa-lawa.
tiba-tiba minah comot ni terselit. hahahhaa.

ok ni cerita dia.


lepas baca terus bbm filla balik.
dah la gelak sakan kita orang.
yang filla tak tahan sebab tengok macam loving abis dia n laki dia.
yang aku bahan-bahan dia kata. ibu kepada dua cahaya mata ok.
mithali sangat. hahahah.

yang aku bebel2 sebab pic tak mandi aku.
paling tak tahan. intrend kata kehidupan wanita di waktu senggangnya.
padahal aku ni bukan 24/7 senggang je ke? hahaha. pitam.
wanita lak tu. dah tak sesuai guna perkataan gadis yea?
matiklah nak feeling gadis kan. ;p
remaja sangat.

tapi lain-lain ok la.
i mean selalu if orang komen or email ke.
ramai cakap dorang suka baca blog aku sebab aku jenis simple.
tulis pun suka hati je. kira ringan la blog aku.
tak serabutkan sangat. :D

tapi rasa lawak kan.
i mean bayangkan orang tak pernah masuk.
masuk sini. semangat la kan sebab kata intrend letak kan.
sekali tengok typo bersepah. tak seswai ok.
ye la. kata kita blog ikut suka hati.
mana pernah fikir nak masuk mag ke apa.

apa-apa pun teruja.
aku baca situ kata siapa nak hantar blog sendiri boleh hantar.
aku tak pernah hantar. so maknanya mesti ada yang hantar kan.
so kepada reader aku yang semangat hantar tu.
thank u la yea.

n thank u jugak kat korang semua la.
sebab still baca aktiviti wanita di waktu senggang macam aku ni.
mihahaha. lawak.

oh. filla suruh aku frame.
aku kata memang tak la. dah la kecik macam tu.
tapi apa salahnya kan. frama kecik. letak tepi pc.
bila rasa down je. pandang.
pastu sedar yang ramai sebenarnya yang membaca.
cuma ramai yang gemar menjadi silent reader daripada menjadi blog friends.

ok itu aje.
dapatkan majalah intrend januari 2012 di kedai berhampiran.
hahaha. ayat ada rasa nak lempang tak?
macam artis sangat, dapatkan album terbaru saya...bla..bla..bla.

ok bye.

mesti terlajak-lajak.

last sunday ke mid valley.
gila melampau punya banyak kereta weyh.
cuti christmas kot. semua pun nak keluar la.
nak masuk midvalley pun jam melampau.
nasib la parking tak lama dapat.
sebab tiba-tiba ada kereta keluar. so cepat-cepat masuk.
dalam tu memang penuh macam lautan manusia la.
nak nangis. aku rimas sikit kalau tempat super pack ni.

tujuan ke sana nak tukar duit.
suka exchange rate kat situ.
singgah makan kat belanga.
teringin nasik kerabu dah berapa lama tah.
so harus nak makan.

air sampai agak terkejut.

noy : i know what r u thinking.
me : tau takpa.

tengok ni.


kecik gila ok gelas dia.
dalam pic mesti kau ingat macam standard gelas biasa tu kan.
tak ok. gelas ni kecik n kurus.
lebar macam botol mineral kecik tu je ok. no kidding.
n rendah je. baik minum air mineral. lagi banyak kan.
and it cost me rm7.90 for that ok.
keji.


:: noy's oxtail soup. kelas nak makan kat sini. kat krisik pun ada hari tu. ::

:: nasi kerabu ::

tak sedap.
tak seperti yang aku bayangkan.
why nasi kerabu dia color tu
bukan patut color biru ke?
n daging dia tak rasa macam daging bakar tu je.
kat area rumah aku ni ada jual. tapi manis la.
potong stim betul.
nak sedap kena ke kg baru.
tapi bila masa pulak nak pergi kan.
n if pergi mesti tiba-tiba tak jadi nak makan nasi kerabu.
sebab laksam or nasi dagang dia pun stone.
dasar pentamak namanya kan.

then tukar duit.
sekali kat bawah tu ada jual perfume.
aku memang dah target nak beli satu benda hantaran bulan ni.
lalu-saje jenguk.
terkejut tengok perfume yang disukai murah.
dulu aku beli botol kecik rm200 ok.
tapi kat situ. botol besar + after shave + deodorant  = rm350.
murah gila kot.
pastu dapat voucher rm50.
lepas tu dapat pulak bag galas ke apa.
apa lagi. amik terus.
dah la bau seksi. mak sker.
oh ni perfume untuk bagi dotdot la.
bukan untuk aku. apa jadah aku nak after shave kan.
seram tu. hahahah.

then ke metrojaya.
sebab ada voucher tu.
noy yang amik. kong ajo kan. licik minah tu.
tah ada jampi apa tah. aku pun bagi je kat dia.
dia nak beli lipstick.
tapi pompuan bijak bistari ni.
dah balik rumah dia check. rupanya dia beli brand n code color yang sama ok.
miaahahahaha. last2 aku dapat lipstick tu. syabas.

then ke bobbi brown.
dia nak beli liquid foundation.
layan.

:: testing-testing ::


macam putih kan.
tapi orang tu kata ok. sebab takda beza leher ngan muka.
ye time pakai tu dia buat kat muka je.
tapi kita orang rasa lain macam kot.
sebab kau bayangkan bertahun kita orang kan suka pakai tan punya foundation.
so bila pakai ikut tone warna yang sesuai. rasa lawak.



me on the other hand.
sekarang dah tak pakai foundation or powder. kelas kan.
malas pun ye.
akan pakai if pergi majlis ke event apa-apa kot.
setakat keluar-keluar biasa tak kuasa kan. ;p

then on the way nak balik.
tiba-tiba stop kat sini.
selalu if pergi gardens asyik nampak je.
dah la wangi. lawa pulak tu. unik la.
tiba-tiba noy datang gila. dia kata nak beli untuk bilik.
suka hati la.



tu takpa. kena goreng-goreng sikit.
tiba-tiba dia beli dua.
satu lagi untuk mama. letak kat living hall.
crazy woman sangat shotonk.

:: this woman very the almari ::




cantik kan bag ni.
sebab shopping bra jugak. weeeee.
aku suka la bra la senza.
dah la lawa. lepas tu bagi macam bentuk cantik. ( . Y . )
serious. aku pakai tu. sikit-sikit rasa nak tengok tetek sendiri. hahaha bangang.
ye la. tau la kalau terlebih muatan macam aku ni.
choice tka banyak kot. mostly mesti ala-ala makcik je.
sedih ok.
xixili ok gak la.
tapi tah. berkenan ngan la senza jugak.
feeling gila rasa.
anyway, noy ada coupon members tu.
so aku dapat buy one free one. dah la satu tu murah je.
untuk dua aku bayar rm71 macam tu lepas discount. best kan.
sebab hari tu aku beli. seketul bra je dah rm129. so ni 2 dpt murah. syiok.


oh ini bag yang dapat beli perfume tu. suka.
bagus sangat.
sebab aku if pergi luar negara kan suka bawah bag ala-ala macam ni.
letak dalam luggage. balik mesti penuh.
so hari tu ke bali tu. bag dapat kat aku. tali dah tercabut ok. so sad.
tapi takpa. lepas ni boleh pakai ni kan. weeeeeeeeeee.

ok la itu aje.
aku takut nak ke shopping complex lagi la.
lately aku macam kena jangkitan shotonk tu. 
not good.

huiks...mahal.

few nights back aku n noy rasa nak makan kat kerisik.
memula keluar amik barang-barang kerja noy.
dia alter uniform dia la apa.

so call la hp papa.
nak tanya mama nak ikut tak. if nak siap.
kita orang balik je, amik terus gerak.
call banyak kali tak berangkat.
omg. stress.
eh tapi aku pun macam tu.
pemalas angkat call. selalunya la.
if penting sangat sms or bbm boleh. miahaha kejam kan.
tapi sekarang kena angkat. kadang2 sebab orang nak datang amik barang ke apa.
nway. now i know mana dapat perangai tu.
its in the blood rupanya. ;p

so takpa la. balik jugak la.
jumpa mama tanya.
dia kata dia baru je makan ngan papa. tak bagi tau nak pergi kerisik.
hello. padahal dah call. laki kau yang tak angkat kot.
oh bagi yang baru kat blog ni.
mama tak dengar.
since sakit since 3 years back, terus hilang pendengaran.
so hp dia tu tak payah la call ke apa. memang tak dengar.
sms pun agaknya berjam baru dia check kot.

so kita orang pergi berdua je la.
mama just pesan nanti bungkuskan dia sup ekor.

:: leng chee kang sejuk. slurpppp ::

:: anti social biatch ::

dia ni gemar keluar.
sehari tak keluar tak senang duduk.
pastu paksa-paksa aku keluar jugak.
dia takpa la. memang kaya raya.
aku ni tak berapa nak kaya sangat. pitam ok.

yang tak bestnya.
kau bayangkan orang yang kau dah spend masa 24/7 sama-sama.
gossip semua up to date.
so bila keluar. apa sangat nak sembang kan.
buhsan ok. syiok tengok orang je la.
tapi pompuan ni lagi biadap.
dia mengadap bb je.
aku pulak if keluar jarang la nak check phone ke apa.
so rasa bangang je.
sapa baca blog ni lama mesti perasan kan.
pic dia je mesti pegang phone.
bukan aku dengki snap time tu je ye.
memang dia memang macam tu. macam hp tu dah melekat kat tangan dia. *rolling eyes*
glams sangat ke uolls asyik mengadap phone je.


muka berkerut-kerut.
suka sangat buat macam tu. bila orang tegur marah.
tapi kan. if orang tengok kita orang kat luar.
orang akan kata noy suka senyum. tapi dah memang nature kerja dia macam tu.
so dah biasa kot.
aku on the other hand. memang muka masam.
susah la kau nak nampak aku senyum ke apa. apa kena tah.
so aku akan appear garang.
tapi sebenarnya tak ok.
aku sweet like chocolate. wahhhhhhhhh nak jugak.
not tu walaupun kecik n suka senyum. tapi serious garang nak mampos.
serious.

macam time ni la.

*pic removed. noy yang vain tu marah masukkan pic dia buruk. tah pape2 tah*

me : kau suka kerut muka kan.
noy : panas la. yang kau nak snap-snap pic kenapa? saya tak suka la. muka saya tak make up.
me : biar la. lantak la.
noy : saya tak suka. hishhhh.
me : nah *hulur camera*
noy : nak saya amik pic kau la sebenarnya?
me : *sengih*
noy : sibuk ngna camera. kerisik je kot.
me : biar la. dulu kat mana pun aku amik pic n update kat blog. sekarang dah takda. so saya nak la. dah lama tak update kerisik. :D
noy : *click* nah. buruk.
me : takpa.

lepas tu aku tengok pic memang buruk.
nak suruh lagi takut.
garang pompuan tu.
lepas tu dia mengadap bb dia balik. T_____T


senyum pun takut-takut je. hahaha.
ni konsep dagu bertingkat namanya ye. hahaha.

hari tu tak order banyak.
aku rasa la tak banyak.
selalu lagi penuh meja.
konsep makanan malam tu adalah apa yang mengidam.

:: mine sup ekor. slurppp ::


:: tomyam putih campur. noy nak ::

:: sambal belacan n timun. ni memang ada la. duhhh ::

:: siakap 3 rasa ::

tu noy yang nak.
aku jadi tukang bedal je.
makan sampai licin.
sembang kejap.
then gerak.

nasi putih - 2
tomyam putih campur - 1
sup ekor - 2 (1 bungkus untuk mama)
siakap 3 rasa - 1
teh o panas - 1
leng chee kang sejuk - 1

total - rm50

gulp. aku rasa macam mahal je.
tak ke? memang dah naik harga yea?
angaran aku.
selalu kalau aku makan.

-nasi putih let say la sekarang rm1.50.
so dua dah rm3 la kan.
- tomyam campur - rm4
- sup ekor selalu satu - rm6
- siakap - rm18-22
- teh o panas - rm1.50
- leng chee kang - rm3.00

total = 43.50

tu anggaran la, maybe lagi murah.
ok fine tak jauh pun la ngan rm50 tu.
maknanya confirm la dah naik kan harga.
tsk. tsk. tsk.

mama bising.
mama kata kita orang ni mewah sangat.
esp bab makan.
mama kata if nak makan luar. sebulan 4 kali dah la.
apa yang teringin tu.
lain-lain makan la kat rumah.
yang kita orang ni seminggu 4 kali ada.
sebulan dah 16 kali tu. erk.

tapi betul la. sekali keluar 50 tak abis tak sah.
kalau 50 pun beruntung la tu. selalunya lebih la.
oh em geeeee.
let say 100 la. minimum ye.
100 x 16 = rm1600!!!
baru makan2. belum yang terbeli itu-ini.
patut la aku tak kekayo.
belum masuk duit rokok. pitam.

kalau jimat mesti aku lagi kaya daripad abdul wahab.
lebih kaya daripada abdul wahib.
tu baru harta di dalam negeri.
belum lagi harta di luar negeri.
miahahha. matiklah feeling.
ok bg yang tak tau. ni dialog cerita 3 abdul la.

nway. aku nak belajar insaf.
erk baru nak belajar ke?
i need help.
mungkin ada suami nanti dia akan gari kat rumah.
so aku akan selamat.
gari? eh.

Jorge Lorenzo

[advertorial]
[sticky post - scroll down for new entry]

Hola a todos!
Ok tu maksudnya, "Hi Semua" in Spanish.
Wah bestkan. Pandai speaking spaninsh sekarang kan.
Ok tipu. Tu je la pun yang tau. ;p

Anyway, last week aku share youtube video daripada 'Elbows' kan.
Tadi check Youtube Channel PETRONAS Motorsports, dah keluar video baru. Yeay.

Untuk minggu ni punya motorsports @PETRONAS program, dorang ke Barcelona, Spain and get close dengan satu daripada Yamaha Factory racing team riders mereka.
So jom tengok episode minggu ni and get to know Jorge Lorenzo, Juara MotoGP 2010 dengan lebih dekat.







Last but not least, jangan lupa untuk jadi fan di Petronas Motorsports Facebook Fan Page.
Bye.

Sexy Saturday #20 - Ma Cherie


mood bertukar lagi.



wah mood bertukar lagi.
hari ni mood marah-marah or annoyed takda sangat.
tapi mood jiwang lebih.
dah la macam terlebih rajin nak blogging tiba-tiba.
tah apa-apa.
tapi nak update sangat pun orang tengah mood cuti-cuti kan.
sepi je pun.
wah macam la kalau tak cuti korang meriah kan.
tetap sepi malas komen. awassss.

nway, suka dengar lagu kat atas ni.
aku bukan penggemar twilight saga ke apa.
tapi takda la sampai tak pernah tengok ke apa.
pernah tengok sekali 2 la.
so breaking dawn ni aku tak tengok lagi.
nanti la beli dvd ke apa.
kosser nak semangat tengok movie sangat kan.

eh nak selingan kejap.
noy suka gila. dah la team edward.
aku n jonet suka jacob. yummy sikit. sikitttt? macam yummy banyak badan werewolf kan.
so hari tu naik kereta jonet tu.
keluar lagu ni kat radio. noy memuji2 la edward tu.
dia tanya la jonet team apa.
jonet kata la of coz la jacob.
sebab jonet ni obses red indian.
tengok la pergi bali pun dia menggila kat kedai apache.
kat kereta pun gantung big ass dream catcher kat rear mirror dia.

jonet : of coz la jacob. saya suka red indian la. nampak ni. nampak *tolak2 dream catcher dia*
noy : ah nyampah la. tak handsome. vampire la best. werewolf nak buat apa.
jonet : tough kot. edward tu nak buat apa. keding je. pucat macam tu.
me : kannn. omg. semua tak pakai baju. badan sedap.
noy : tapi kita orang boleh jalan laju.
jonet : what? kita? kita? sejak bila kau vampire ni?
noy : hahahaa. silap pulak. takpa la. kita la tu. sebab saya suka vampire.
jonet : perasan adik kau ni pija.
me : entah. tah apa-apa.
noy : whatever.

aku suka je vampire.
sebab aku suka tengok true blood tu kan. macam best.
tapi tah kenapa edward mak tak berkenan uolls.
kalau bapak edward tu ok la sikit kan. eh.

nway. sambung cerita.
dengar lagu ni mood jadi melayang.
dah la video clip kawin-kawin.
tiba-tiba aku sebak ok.
sebab omg. lagi few days je nak masuk tahun baru.
maknanya tak lama lagi aku pun nak kawin dah.
tak tau nak rasa apa.
rasa best pun ada.
rasa tak sabar nak kawin pun ada.
rasa tak nak kawin pun ada.
rasa seram pun ada.
macam-macam rasa la ada.

dah la satu hapa tak buat lagi ni.
relax kemain kan kita orang.
takpa january harus start. kalau tak elok sampai time kawin aku kejung pulak.
tu pun tadi dah message faressa.
aku suka tengok dia make up. simple tapi lawa sangat.
mula-mula ingat nak relax je.
tapi hari tu baca blog maria elena, cousin faressa.
dia promote faressa. terus cuak.
sebab popular kot maria elena tu.
semua nanti serbu faressa.
buatnya dia fully booked. menangis uolls.
hopefully dia available date tu. :D *angkat tangan berdoa*

huish tiba-tiba terasa banyaknya benda nak kena buat kan.
checklist pun aku tak buat lagi. syabas.
dah la dpd impian ku yang nak buat small n close wedding.
jadi lain macam.
guest list mama makin lama, makin berjela je. *gulp*

nway, tu je la.
just nak cakap malam ni mood dalam hati ada taman.
siap air terjun, ngan burung berkicauan ye.
wah matiklah over.
ok tu je. tata.

plan asal lain, boleh jadi lain.

last wednesday ke mid valley.
sebab nak tukar duit.
n me n jonet mau makan pancake lagi.
sebab rate tukar duit kat sana ok.
kat jj au2 ni mahal nak mampos. bengang.

so ke sana.
jonet kata dia nak amik adik dia sekali.
adik dia kat kementrian belia dan sukan kat mont kiara tu.
ok aje. no problemo.
dia yang drive pun kan. ;p



:: orang ada rambut lebih ni kegilaan nak cam whore memang lebih ye. hahah :;


oh masa kat bali ada beli bebulus untuk pakai kat rambut tu.
kita orang if pakai lilit kat kepala.
ok aku tak pakai lagi la. tapi noy.
tiba-tiba jonet nak pinjam.
tapi dia buat jalin terus ngan rambut. wah hebat. lawo. suka tengok.
tp aku tak snap pun yang jalinan tu. pffftt.

lepas amik aliq.
tengah jam lite-lite terus suruh jonet singgah kat bangsar.
sebab puas hati sikit makan kan.
if pancake tu dah la indoor la bla bla. tak best.
so takpa. kita makan nasi daun pisang dulu. :D


:: yummy ::

then ke midvalley.
tukar duit.
then mission carik saloon.
sebab aliq nak potong rambut.
so ke a cut above.
sementara dia potong kita orang melanguk je.
sebab dia suruh tunggu. tak bagi gerak. T___T





pengkejam noy ni.
suruh amikkan pic aku.
dia amik sekali pic pompuan belakang tu.
lepas tu dia n jonet tak abis-abis puji lawanya pompuan tu.
whatevs.

then beli tah apa-apa benda yang nak.
tiba-tiba jonet kata nak sport shoes pulak.
dasar shotonk.
ada je dia nak beli.
tak beli apa agaknya parkinson kot.



tengok la tu. gerak sana sini sebab tak dapat decide yang mana satu.
dah la tanya pendapat orang.
aku n noy cakap A lawa.
last2 dia kata nak yang B.
rasa nak tumbuk kan.

:: noy tengah tunjuk jonet sambil cakap "shotonk". jonet masih confuse ::

end up dia beli apa entah.
bahaya sebenarnya duduk tempat-tempat macam ni.
tiba-tiba aku rasa aku pun nak sports shoes.
motiffffffffff?
aku bukan bersukan ke apa pun.
kasut power yang beli berapa tahun sudah sebab feeling nak jogging tu pun ada la aku pakai 3 kali je kot.
miahahhahaa. pitam.

tiba-tiba ...

noy : ish sasa nya.
me : mana?
noy : tough gila mannequin tu.
me : *tengok* hahaha. over gila.
noy : pergi sana. saya amikkan pic.
me : ok.

:: aksi kena lebih sikit. ::

me : macma blackh mahn. hahah.
noy : *roll eyes*

sasa sangat ok mannequin tu. over gila.
hitam tu baju ok.
fit abis.
tapi gila over kan mannequin pun nak badan ketak-ketak. hahaha.

then tah apa-apa benda lagi la beli.
yang pasti yang pukul 9ish.
macam tak sempat nak ke pancake. boleh?
padahal nak sangat tadi kan.
so decide ke delicious je.
before that singgah diva dulu.
lawa betul la barang2 kat situ.
nasib waras.
so beli apa perlu je.
masalahnya perlu ke? ;p

:: beli rantai panjang. rm30+ ::




oh aku teringin nak spec macam ni.
since aku try P.G punya hari tu.
ada aku tepek kat twitter n fb. kat blog takda rasanya.
terus rasa nak.
hari tu kat zara klcc ada lawa.
ala-ala tajam tepi. macam makcik dalam kampung boy komik lat tu.
tapi matiklah mahal nak mampos.
kosser nak membeli.
teringat kat midvalley stall kat arah2 cinema tu ada jual memacam style.
so ke sana la beli.
frame rm20 je. miahahaha.
semalam aku dah hantar letak cermin dah. cermin kena rm130. mahai dpd frame. nice.

aku suka je. aku rasa lawa. :D
tapi mama kata aku macam orang bengong.
whatevs mother.
ni dotdot belum tengok.
dia tengok tak tau la dia suka ke tak. hheheheh.

:: noy's ::

:: jonet's ::

:: aliq's ::

:: mine. frosty lychee tea. best. me loike ::

aku nak red velvet cupcake. tapi dah abis.
so cilok-cilok makanan dorang je.
then lepak bangsar again.



give up kan amik pic jonet ni.
terima je la dia memang ada adhd. hahahha.
then gerak hantar aliq balik asrama dia.
kita orang kelaparan kembali ok. matiklah.
so ke oldtown sri rampai.
beli dvd la apa. oh org dvd tu pun dah kenal muka aku.
siap mintka phone number. dia kata ada je cerita baru dia sms aku. kelas.
abis tu semingu 2-3 kali pergi. beli banyak-banyak pulak tu.
best kedai dia. sebab out of 10. 9 mesti clear n subtitle betul.
lagi 1 tu kira clear pic. tapi subtitle tak betul sangat la. memang puas hati la.
ye aku memerlukan subtitle yang accurate. sebab mama kan tak boleh dengar.
so if tengok. dia memang kena baca situ.
if tak betul. kesian dia tengok nanti.

yang pasti tau-tau je.
sampai rumah pukul 3am ok.
tah apa-apa je yang kita orang buat tah.
padahal plan asal nak keluar kejap je kan.

nway ni pic dpd ipod.
vain terlampau.
dah ada tu. share sekali la kan.
tu pun yang dpd hp aku malas nak tepek.
kang muntah pulak korang tengok pic aku overdose.
so pic2 tu siapa yang follow tweet n fb je la tengok.






ok tu je.
happy weekend peeps.
bye.