#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

seoul garden

  • seoul garden, ou.
  • steamboat n bbq
  • rm30+ with drinks.
  • super yum.









  • ok dah
  • gila tak ikhlas buat entry kan.
  • hahahahahaha
p/s : gila punya malas semua pakai bullet point. ;p



comel apa.

ramai marah pasal burung terbang ni kan.
kononnya menganggu la apa.
apa la, sikit pun nak marah-marah.
aku rasa ok aje.
tak tau la maybe sebab ni bela belaan aku kot.
so dia tau nak landing kiri kanan.
jarang la kat tengah.
pernah la kena tengah. tapi if naik turun nanti dia gerak la.
comel apa aku suka je.

kira ok aku letak twitter bird tau. seronok tengok dia terbang.
kalau aku letak lipas?
aku letak taik bergerak ke? suka?
btw, katanya ni blog aku kan.
kalau aku rasa comel n suka je nak tepek benda macam tu aku tepek la. haha.
dah lama aku tak mencomelkan diri. comel ke?
siapa baca blog aku zaman dulu-dulu lagi ok.
siap ada bling-bling la.
bela pet kat sidebar la. ngan chatbox la apa.
semua la aku nak sumbat.
sekarang je dah takda.

aku ada rasa nak tuker twitter widget lain.
tapi tak jumpa yang berkenan.
ada suggestion?
aku taknak yang normal daripada website twitter tu.
nak lain.
if jumpa yang menarik.
baru aku simpan burung aku ni dalam sangkar :D
ok deal?

expose mistik : pokok kemboja

Hi peej,

Cerita ni dah lama terperuk dalam draft. Tapi tak terhantar-hantar. Skrg baru nak hantar hehehe. Nway cerita ni dah lama and pernah aku hantar kat satu website cerita-cerita hantu dulu. So sapa-sapa pernah terbaca tu, kira halallah siaran ulangan dari aku.

Masa tahun 1998 gitu (wah lama ok. 13 tahun dulu :P) aku duduk kat asrama harian. Asrama ni gabung dua sekolah harian yang femes gak ah kat seremban (nak jugak. Haha). Masa time nak SPM/STPM, semua penduduk hostel dah balik. Tinggal kitorang budak form 5 dan upper 6 je.

Nak dipendekkan cerita, kitorang semuanya digabungkan dalam satu dorm. Form 5 satu dorm, upper 6 satu dorm. Disebabkan masing-masing lain aliran, dan kebetulan pulak antara geng aku ni, aku sorang je budak sains, jadi aku terpaksalah tercongok lagi kat hostel tu. Yang lain semua dah balik. Aku tinggal satu paper je masa tu. Nasib baik ada member baik aku Mok tolong temankan.

Satu malam tu aku pegi tgk tv dengan Mok kat library. Library kat bawah, dorm kitorang tingkat 1 kat hujung belakang. Agak jauh gak lah. Tengah syok-syok tengok tv, tiba-tiba kitorang terbau bunga kemboja. Kuat pulak tu. Sepanjang aku duduk situ, tak pernah lagi bau sekuat ini. Dan-dan aku tengok Mok. Dan dan-dan tu jugak Mok ni bersuara "aaa kalau nak tumpang tengok tv, tengok je. Jangan kacau kitorang." Aku terus tengok Mok sambil membulatkan mata. "kau cakap dengan sapa?" Mok senyum je dan geleng-geleng kepala. Lepas tu dia cakap, "angin kuat kot. Sebab tu ada bau".

So agak-agak dalam pukul 12 gitu drama dah habis. Kitorang terus tutup tv dan straight naik ke dorm tak tengok kiri kanan dah. Aku nak tido bukak lampu. Tapi Mok ni boleh ada teori dia sendiri; kalau kita tak nampak dia, mesti dia tak nampak kita. So kesudahannya kitorang tidolah dalam gelap. Alhamdulillah tido nyenyak tanpa gangguan. Tapi cilakak jugak time nak tido tu ada bau bunga kemboja tu lagi dalam dorm.

Besok pagi aku bangun, makcik dining hall boleh pulak bagitau kitorang, dia datang awal pagi tadi sebelum subuh. Pastu dia ternampak ada nenek yang dah tua kerepot tengah terbongkok-bongkok kat belakang dining hall. Dia takdelah nak tegur, terus sambung masak.

Lepas makcik tu cerita, baru aku sedar satu benda. Kedudukan pokok kemboja tu belakang dining hall. Library kitorang tengok tv tu adalah 90 darjah kedudukannya dari dining hall. Jadi kalau angin tiup pun, bau bunga tu takkan sampai masuk dalam library tu.

Jadi sapa yang join kitorang tengok tv malam tu??

Lepas habis paper, petang tu jugak aku pack dan balik terus. Begitu jugak dengan Mok.

Nway hostel tu memang popular dgn cerita hantu. Nanti aku cerita lagi.

Ok bye!

- landaklaut.com -


Sent from my iPhone




sediakan payung sebelum hujan. sediakan baldi sebelum...????

nampak tajuk di atas?
so sebelum teruskan ngan entry ni sila sediakan baldi ye.
entry tak bermakna ni.
kan hari tu aku nak jumpa kak yan tak jadi tu.
dah siap bagai.
time tu takda plan nak ke mana-mana.
so aku menjalankan tugak cam whoring la ye. hahahaha.
merasa berderet aku amik pic vain. miahahaha.
ni pun masukkan sikit aje.
banyak sangat kang mintak tampar pulak kan.








miahahhaa.
saje je dah alang-alang ada pic tu kan.
nanti boleh tunjuk kat anak, cucu, cicit nanti.
walaupun mama/mummy/ibu/nenek muda-muda nenek over weight. tapi manis tu ada.
wahahahaha. matiklah statement angkat bakul kan. ada aku kisah.
kata blog aku kan.
lainlah if tepek pic vain kat blog orang lain kannnn.

ok tu je.
so dah muntah hijau kat baldi tu?
boleh pergi bersihkan ye.
terima kasih.

MonaVie

[sticky post - scroll down for new entry]

MonaVie.
pernah dengar tak?
aku pun tak pernah.
sampai la aku di approach pasal produk ni.
ok je nak try. why not kan.
rupanya noy and mama dah tau pasal benda ni.
dorang kata memang bagus produk ni.


sebabnya MonaVie ni healthy juice.
dia adalah campuran 19 jenis buah-buahan yang paling berkhasiat.
some even di blend dengan kulit and biji dia sekali ok.
bawah ni jenis-jenis buah yang ada dalam MonaVie ni.

:: image : Google ::

ish terlalu banyak la khasiat dia.
kalau aku nak mention semua kat sini boleh pitam.
buah itself kita tau memang bagus kan.
so bayangkan kalau 19 jenis. lagi la terbaik kan.
buah utama dalam ramuan MonaVie ni adalah ACAI.
Acai ni adalah buah daripada Hutan Amazon yang kaya dengan anti oksidan dan tenaga.

khasiat buah acai ni dah dapat macam-macam liputan and testimonial kat buletin utama, Oprah Winfrey Show, NBC, Universiti Florida, The Washington Post macam-macam lagi la.

ramuan MonaVie.
  • vitamin
  • pyhtonutrients
  • dietary fiber
  • trace mineral
  • complex carbohidrat
  • amino acid/protien (menyerupai profil telur)
  • omega 3,6,9 (menyerupai minyak buah kurma)
so kalau dah minum ni.
tak perlu la susah payah nak makan macam-macam multi vitamins, segala supplements tu kan.



so far kat pasaran Malaysia dah ada 2 jenis ni.
dua warna.
yang purple tu ialah MonaVie original.
yang merah tu pulak adalah MonaVie Pulse.


MonaVie Original (purple) boleh membantu mencegah dan melawan penyakit :

  • kanser
  • kencing manis
  • asma/lelah
  • ghout
  • resdung
  • gastrik
  • meningkatkan jangka hayat sel Mengembalikan penglihatan yang kabur.
  • membantu system penghadaman
  • membantu merangsangkan semangat sex
  • jangkitan pundi kencing.

MonaVie Pulse (merah) pulak boleh membantu mencegah dan melawan penyakit :
  • jantung
  • darah tinggi
  • strok
  • kolestrol tinggi
  • mengurangkan stress
  • buah pinggang 
  • lukimia
  • aminia
  • parkinson
  • mengawal HIV
  • kelesuan
  • lain-lain
  • menghidupkan yang sudah mati (lelaki)
ada macam-macam testimonial ada la.
ada yang paru-paru berair lepas tu ok.
kencing manis, sakit lutut. macam-macam la.
Insyallah kan.

kalau minum 120ml sehari bersamma dengan13 hidangan sayur-sayuran and buah-buahan ye.
minuman ni takda kesan sampingan ( no medical claims).
minuman ni dalam bentuk biosedia better daripada tablet and capsule.
produk ni dijamin halal oleh IFANCA dan JAKIM.
takda pewarna and gula. pure ye.



so far aku dah minum dua hari.
dua kali cup kecik ni.
2 cup pagi. ok tak la pagi. aku bukan bangun pagi pun.
aku minum time perut still kosong.
then petang lagi 2 cup ni before makan jugak.

rasa dia?
bagi aku ok.
dia ada rasa masam. ada jugak rasa manis.
macam sugus pun ada rasa dia.

aku pun tak sure aku ni ada penyakit serious ke tak.
tapi kalau dah gemuk ni confirm darah tinggi sikit tu ada la kan.
hopefully ok la kan. tak melampau ke apa.
tapi yang pasti dah katanya minuman ni adalah campuran 19 jenis buah kan.
so mesti tersangat la bagus.

aku just hope kulit muka aku akan better lepas ni.
sebab serious masa jumpa kak aniz time dia hantar MonaVie.
aku kagum gila tengok kulit muka dia. lawa gila ok.
dia rendah diri kata muka dia memang takda problem ke apa.
taknak la kata elok sebab air ni ke apa.
tapi dia kata dia rasa macam maybe glowing kot.
YESSS. itu la yang aku rasa. glowing semacam muka dia.

miahahahha. ni aku dah ada MonaVie ni.
nanti muka aku glowing jangan korang rasa silau pulak. hehehe.
eh dah melalut ni.

ok sambung.
so if korang berminat.
nak beli untuk diri sendiri ke.
untuk family members yang ada sakit ke apa.
boleh la bagi dorang try kan.
aku suruh mama try yang purple tu. tak sure dia dah start ke belum.

oh anyway.
if nak harga dia macam ni.

MonaVie Original (purple) - RM135 sebotol
MonaVie Pulse (red) - RM145 sebotol

katanya sebotol ni boleh tahan 10-14 days. :)
if berminat korang boleh contact

kak aniz - 012-3020797
maya - 013-5841841


or boleh email - maya.monavie@gmail.com


if let say korang rasa benda ni serasi ngan korang.
tapi rasa macam mahal je kan.
boleh join and jadi member. so dapat la harga murah kan.
itu kena contact mereka yea.
untuk keterangan lebih lanjut.

okay ada berita gembira untuk readers blog ni.
if korang berminat.
untuk 30 orang pertama yang contact kak aniz or maya, korang dapat beli MonaVie ni dengan harga RM100 sahaja untuk sebotol.
any colour.
ye sila cepat. siapa cepat dia dapat beli dengan special price ni. :)






#Wordless Wednesday



Sent via BlackBerry from Maxis

eh suka hati la kan.

lepas lepak kat gardens tu.
punya la plan nak dinner kat mana.
dah bosan tak tau nak makan mana kan.
rasa nak benda pedas. tapi apa?
sekali noy suggest makan kat nirwana maju.
woweee. terus ok je la kan.

tapi gila hazab nak carik parking kat situ.
5 kali tawaf ok.
selalu kita orang akan double parking je. ada orang hon nak keluar.
gerak la kan. dan amik parking tu.
tapi masa sampai tu nampak elok je abang-abang dbkl tengah menyaman sana sini.
so harus la tak berani kan.
padahal time tu dah 9ish pm macam tu.
gigih overtime dorang. banyak gila kena saman. muahahahahah.

sampai sana tunggu kejap je dapat seat. :D

:: super yum ::


perempuan bengis.
nak ambik gambar pun marah.
sebab tu la takda pic aku.
dia kata letih nak layan aku. fine.

:: tairu ::

:; sotong and ikan tenggiri goreng ::

sedap sangat la.
nyam nyam nyam.
then gerak balik.
gerak tu, singgah mc d kejap belikan papa n mama makanan.
elok nak sampai rumah dapat call daripada ex-housemate aku tu, kak yan.
dia kata dia ada kat kl.
nak jumpa.
so plan la nak jumpa kat the curve esoknya la apa.
sekali dia kata dia kat melawati. if jumpa malam tu je tak boleh ke.
eh boleh sangat la kan.
bukan jauh.

so ke sana la.
excited sangat.
sebab lama gila tak jumpa kot.
last 2 tahun lepas kot.
kak yan ni ex-housemate aku and noy masa duduk KJ dulu.

so jumpa la kak yan, abang saiful and ada anak bongsu dia.
tapi pic dorang tak sempat ambik. sibuk sembang sangat kan.

paling la kelakar.
sebab kita orang ni terpisah.
ada try sms la apa. tapi tak berbalas.
ingat kak yan dah merajuk ngan kita orang.
sebab dia jenis rajin call. kita orang ni memanjang tak angkat.
sebab tidur la apa. nak call balik last-last lupa terus.

rupanya dia dah tukar no phone pun.
lepas tu hp dia hilang. so dia takda number kita orang.
dia kata lama la dia carik.
carik kat facebook semua.

dia type nama penuh aku takda.
type nama noy takda. yang keluar semua orang filipina. hahhaha.
then dia type nama kawan baik noy dulu. yang dia tau zyla n dulu belajar uia.
dia search zyla uia. kelakar kan.
tu takpa. dia type nama pedd.
siap dia kata dia join fanpage fabulous cats ok mana tau ada aku dalam tu.
hahahhahaha. ok sumpah kelakar ok.
dia kata if bukak fanpage tu mesti nampak muka dia sebagai fan. bengong gila.
sebab masa menyewa dulu muka zyla and pedd ni selalu lepak rumah kita orang.
tu yang dia kenal tu.
sampai la tiba-tiba dia jumpa kertas ni.
sekeping je. dah lunyai pun.
dia mintak kita orang tulis contact kita orang.

tu yang dia ada contact few months back.
berjam la bergayut kat phone.
dia dah pindah jb.
tu yang payah nak jumpa kan.
malam tu sembang pun rasa tak puas
sebab kedai tu macam bising la. tak dengar sangat.
and lepak kejap abang saiful dah ajak gerak. tsk.
plan nak jumpa sabtu tu la.
tapi tak sempat. sebab petang tu dorang dah gerak ke JB pun.
so sad-da.

jangan la lama-lama sangat dok JB tu kak yan.
balik la KL. boleh selalu jumpa.


kak yan ni kelakar gila ok.
kalau lepak ngan dia ada je benda yang gelak sakan.
ish tengok pic ni pun dah rasa rindu sangat.

ok selingan.
pasal dermatologist yang noy pergi tu.
nanti la aku buat entry.
ada sebab aku tak letak terus semalam.
takda nya aku suka-suka nak main misteri ke apa.
tak kuasa ok.
nanti tiba masa aku letak la.
siapa yang tak penyabar sangat sila personally email aku.

oh just a reminder.
blog aku ni online journal aku.
so suka hati aku nak cerita apa pun pasal diri aku.
ni bukan blog informative or kaunter pertanyaan.
mostly entry aku crap.
kalau rasa tak sampai ke tahap standard otak kau.
tak perlu baca ye.
terima kasih daun keladi.

*ketap gigi*

menahan marah.
fuuuhhhhhhh.

dia mana ada dia, di situ ada saya. :D

last friday last minute noy ajak aku teman dia keluar.
ok aje. tapi aku kata aku ada appointment nak jumpa someone.
lepas settle jumpa baru ok.
so dah jumpa baru boleh siap-siap and ikut noy.

dia nak ke uptown damansara.
jumpa dengan skin specialist dia.
noy dalam last 2 year kot. ke a year ago ntah.
dia macam ada masalah jerawat yang super kronik.
kronik yang sangat menakutkan la.
kesian dia. stress gila. sebab kerja dia kan mana boleh ada masalah jerawat ke apa ni.
macam-macam la dia try.
sampai la kawan dia suggest dia doktor tu. lepas tu Alhamdulillah ok.
dia ada suruh aku blog kan tapi aku malas. hahaha.
tah apa-apa minah tu kan. sibuk je. buat la blog sendiri.
kan kan kan.

so abaikan.
so hari tu ke sana la.
sebab dia nak beli ubat la bla bla.
dah la situ hazab.
merasa parking payah gila nak dapat.
drop dia. park jauh.
elok aku menapak ke klinik tu. dia dah settle pun ok. cittt.

so gerak balik ke kereta.
elok lak lalu tepi wondermilk.
so singgah. :)
tak pernah try. sebab katanya kat uptown kan. no reason nak ke sana.
so alang-alang ada area tu. try je la.
ingat lagi, aku rasa wondermilk yang start dulu ngan cupcake segala ni.
tiba-tiba sekarang bersepah je cupcake dijual kan.




:: wondermilk ::

:: top left clockwise - chocolate marshmallow, blueberry cheese, cookies and cream, rocky road ::

paling sedap ialah rocky road tu.
then blueberry cheese.
lagi dua tu ok-ok je kot.
size dia kecik banding dengan cupcake biasa.
seketul ialah rm4.50.
ok la kot.



ish jalur melebar ni membuatkan aku nampak lebar la.
eceh ayat. padahal memang lebar pun kan.
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii. apa lagi tapi-tapi pija?
tapi ye kan. memang dulu belajar kemahiran hidup masa form 3.
dia kata jalur melintang melebarkan.
abis kenapa kau beli? budget kurus ke?
tsk.
muka takda jalur tapi kenapa lebar?
dengki tau camera ni. T__T
salahkan camera pulakkk!!

:: angle. angle ;p  ::

then ke mid valley and the gardens.
sebab noy tu otak dia ade je benda dia nak kan.
dia kata kawan dia beli keychain bunga leather la apa.
gantung kat bag lawa. so dia nak.
kawan dia kata kat mid valley. tu yang dia nak.
cara dia describe macam lawa sangat la.
rupanya ini aje.


ceh. lantak dia la janji dia happy kan.
oh ada macam-macam color and bentuk bunga. tapi dia suka yang ini.
if la korang suka korang pergi ke laluan LG yang dpd mid valley tembus ke gardens tu.
dia macma stall-stall.
stall dia dekat dengan area maybank.
kalau tak jumpa nasib la ye.
oh harga keychain ni adalah RM35 seketul.


dan kami stop makan karipap homi yang giant itu.
katanya chicken curry.
tapi macam tak jumpa pun chicken. :/
tapi sodap je.
makan comot dan pelahap juga.
pasti aku snap macam ni noy marah.
tah apa-apa kan. suruh dia selalu kena marah.
bila snap sendiri pun kena marah. abis macam mana itu?

then masa yang di tunggu-tunggu.
aku try cha-time.
ramai suruh try. katanya best la apa.
alang-alang lalu tu mari try.


:: gila over siap ada angka giliran ok. kelas kau maria ::

aku amik hazelnut chocolate milk tea with pearls. large. gila tamak.
noy pulak amik strawberry youghurt smoothies with pearl. pun large.
ye tamak.
aku punya biasa la. rasa macam selalu biasa minum la.
takda special ke apa.
tapi noy punya gila sedap. sukaaaaa.

pastu harus la excited kan.
sebab korang suruh cuba. so dah try.
nak snap pic.
as usual kena marah ngan noy sebab kena layan kerenah aku.

:: motif marah tapi tetap nak posing macam model air? ::

:: senyum aku pun jadi serupa senyum kambing. sebab kena marah ngan noy, "kau ni macam-macam la pija. memalukan je tau". motif nak malu? bukan aku posing bogel tetengah tu kan. :/  ::


the ke the gardens club.
sebab noy nak claim exclusive gift sempena birthday dia.
tak habis-habis bising kat aku, "saya nak pergi gardens la. ada exclusive gift."  *senyum muka mintak sepak*
last-last takda stock ok.
hahahha. exclusive la sangat kan.


ok sambung pasal cha-time.
ialah kau tengok pearl dia.
air dah habis tapi dalam tu ada lagi 50 ketul kot.
setiap sedutan dah la berketul-ketul masuk pearl ni.
ni still ada lebih. best kan. :)

later lepak starbucks je.
sangap gila.
dah kata mengadap muka masing-masing je kan.
nak tengok wayang ticket sold out la pulak. sedih.
so melanguk je tak tau nak buat apa.
memikirkan nak dinner mana.
tu nanti sambung lain entry ye.
ta-ta bitches.



perlu ke pilih tajuk?

di tahap kronik yang dah tak tau nak letak tajuk apa dah.
so lantak la ye.

last wednesday aku ke menara mah seng hap seng (silap la. thanks dylan).
ada appointment.
tu nanti aku cerita.
ajak la noy dalam pelbagai bentuk paksaan.
nasib dia ok je nak ikut.
tak suka la pergi sorang-sorang. tsk.
ada teman ok sikit tolong amik pic ke apa kan. :)

dah la appointment pukul 12.
aku rasa macam awal je. heheh.
ok la pukul 12. tapi ye la kena bangun awal nak siap la apa.
sampai sana ok la tepat jugak.
sekali parking semua full. T__T
last-last amik valet parking je.
wah feeling orang kaya sangat valet kan.
lantak. daripada terlampat pergi appointment kan.

so settle pasal tu. turun bawah.
lapar ke main ni.
so ke TGI Friday.
ikutkan cousin aku kerja situ.
tengok-tengok takda pun.
dia shift petang kot.

what ever. makan aje.
ye noy ikut ni bersyarat. suruh belanja semua.
ok aje.





ikut mood minah ni.
kalau nak suruh snap gambar tu mesti marah-marah la apa.
tapi once pegang camera dok la snap sana sini.


snap office airline dia.
sebab bangunan depan ni je pun.


:: noy's chicken & shrimp diablo pasta ::

:: mine. shrimp and garlic spicy pasta ::


macam tu la nama dia kot.
tak berapa ingat.
sedap aje.

tapi masing-masing makan tak habis pun.
besar kan portion dia.
so pack bawak balik kasi mama.
mama harus happy je kan.

ish tak sabar pulak nak bagi tau pasal appointment tu.
tapi kena tunggu.
hmmmm.
so itu je la.
ta-ta

leggo-leggo.

[sticky post-scroll down for new entry]

noy nak let go baju-baju dia.
ada yang baru belum pernah pakai.
if pernah pakai pun mostly sekali dua je.
dia memang. beli. pakai sekali dua dah taknak. bagus perangai.
ada yang beria beli tapi tak pakai.

baju dah membuak-buak.
so nak let go mana yang tak perlu.
lepas tu nak jual. takda blog sendiri. sibuk nak suruh aku.
dah la takda habuan. dia kata habuan adalah boleh pilih mana baju yang aku minat.
ye la tu. terang-terang aku takkan muat la kan.

aku taknak semak blog aku.
so aku create blog lain.
so korang ke sana nanti ye.
banyak yang dia dah asing sebenarnya.
baby-t la, baju-baju kurung and macam-macam la.
tapi ada ke orang nak beli baby-t or baju kurung kan.
so aku kata mana perlu aje.

so if korang nak check out.
boleh pergi sini ye.

http://leggoleggo.blogspot.com/

jangan tanya aku apesal nama macam tu.
tu la hasilnya if tanya noy.

me : apa nak letak nama blog ni.
noy : lego
me : betul-betul la noy.
noy : lego la. macam lagu lego bottom jeanssss. lego bla bla bla (entah aku tak tau lyrics)
me : macam lego permainan tu je.
noy : bukan la. l.e.g.g.o. so buat leggo leggo.

so layankan je la ye.
oh sila ke sana if nak beli.
ok tu je.
bye.

kekecewaan

ikutkan malas nak update pasal ni.
tapi alang-alang ada gambar tu letak je la kan.

last week aku and noy ada pergi jj au2.
noy ajak makan.
aku kata haaa laksa shack ada. jom.
dia kata ok je.

so pergi la.
sampai je tengok kedai kosong.
takpa. amik seat. duduk.
then order la.

kita orang amik laksa set kot nama dia.
dapat laksa pilihan, sirap bandung cincau and otak-otak sorang 2 ketul.

mula-mula air sampai.
sedut.
aku and noy muka berkerut.
sebab air dia rasa pelik.
tak sure apa yang pelik. macam rasa ubat pun ada.
aaah lantak la.

then laksa sampai.


aku amik laksa johor.
pun pelik.
sebab memang laksa johor ada telur rebus ke heh? tak pernah tau.
ok takpa.
then kacau-kacau gaul semua.
rasa pelik lagi. lain macam laksa dia.
nampak macam mee rebus je. hmmm.
bila rasa terus rasa nak nangis.
nangis bukan sebab sedap. tapi pelik sangat.
tak tau aku nak describe macam mana.
end up aku makan berapa suap aje.

noy pun sama. dia amik assam laksa.
cair semacam. and noy pun makan berapa suap aje. sebab tak sedap.
otak-otak je ok. aku punya ok la. noy kata dia pun yang second tu tak best.
sebab apa tah hari tu. aku lupa pulak.




serious rasa terkilan.
sebab nampak penuh la mangkuk masing-masing.
air pun penuh ok.
noy minum suku. aku minum half.
sebab aku rasa macam tak sedap hati membazir macam tu.
tak pernah-pernah tak habis ke apa.
tu pun sebab tekak dah tak boleh terima.

rasa sia-sia je duit terbang macam tu.
what happen ah?
dulu masa laksa shack mula-mula bukak sedap gila je aku rasa.
memang tak sama langsung la ngan apa yang aku makan baru-baru ni.
maybe sebab tu semua branch lain dah tutup kot.
ni pun aku rasa yang kat situ tak lama lagi tutup la kot.
sepi je kedai dia kan.

kenapa tak sedap eyh?
resepi bertukar ke apa?
akhir kata. takkan ku jejakkan lagi kaki ke situ.
baik buat laksa sendiri je kat rumah.
tapi boleh tahan malash la kan. ;p



Sexy Saturday #6

sexyness aall the way.
seronoknya if jalan-jalan kat alley pun nampak orang sexy sana sini.
nak pergi brazil plissssss.




Now what?!

Patutnya keluar jumpa ex housemate aku tu.
Janji nak jumpa kat the curve pukul 2pm.
Tapi pukul 1pm kak yan call cakap dia n family mertua semua nak lunch nasi kandar kat kl. So jumpa lambat sikit.

Around 2 macam tu dia call again kata jumpa area KJ pulak.
Ok je.
So aku pun bersiap semua.
Then around 3pm kak yan kata takut tak sempat.
Datang la jumpa dia kat shah alam.
Jauhnyaaaaa!!!
Tengah berkira-kira nak pergi ke tak.
Noy pun tengah siap lagi time tu.
Sekali sini hujan selebat-lebatnya.

Kak yan nak balik JB pukul 6pm.
Mesti tak dapat nak lepak lama if pergi pun.
So takpa. Ada rezeki jumpa lain kali.
Sedih je kita orang. Sebab semalam tak puas sembang.
Ingat nak sambung session hari ni.
Tapi takda rezeki pulak.

Yang aku dah siap bagai.
Sama macam noy.
Tak tau nak pergi mana.
Semua orang dah ada program :/

Tak pasal bukak lagu reggeton dok la aku n noy menari kepak-kepak.
Download lagu baru.
Tiba-tiba noy tergolek atas tilam layan mata.
Aku x tau siap buat rambut la apa.
Saja je. Dah lama tak buat sebab malas. ;p
Sekarang dah siap bagai ni nak pergi mana?
Ahahhaah gila bengong tau. Aaaaaaa.
So mengisi masa lapang kita cam whoring la ye. ;p

Ok tu je bye.
Tengah plan nak pergi mana ni.
Sent via BlackBerry from Maxis

tik tok tik tok

ok update ringkas.
sebab mau tidur la.
sementara mengantuk lite-lite ni.
kang kalau dah segar balik ada yang sampai subuh pun tak tidur kan.

tak sempat la nak update.
khamis malas.
jumaat konon nak update.
tapi lepas jumpa someone tu, tiba-tiba noy ajak teman dia jumpa skin specialist.
ok la teman.
ingat itu aje.
sekali terlajak ke sana sini.

time dinner katanya huda nak jumpa la apa.
sekali tak jadi sebab ice tengah tengok kilauan emas ke apa. boleh?
hahahhaa. laki siapa la tu.
aku tak tau sebab aku tak pernah tengok.
tapi program tu pasal old timer nyanyi-nyanyi kan. pertandingan ke hah?
tapi still lawakk. motif ice nak tengok kan.

tengah beli mc d untuk papa n mama.
tiba-tiba ex-housemate aku ajak lepak.
dia turun kl. so jumpa dia.
sekali kejap je sebab dia pun dah nak gerak.
tapi takpa. esok dah set nak jumpa lagi.
eh esok ke? kejap lagi la. tengah hari karang.

ice n huda pun kata nak jumpa.
tapi sebab dah ada program lain. so dia kata chop awal-awal nak lepak ahad.
hmmmmm. boleh tahan ada je program.
eh ahad nak jumpa dotdot jugak.
takpa. kita aturkan timing :D

ok tah apa motif entry ni.
oh ramai tanya kenapa takda expose mistik this week kan.
sebab elok aku check kat email tengok dah takda.
tak perasan pulak. lupa nak shout out suruh korang share cerita.
so dah takda tu nak tepek apa kan.
aku nak cerita pengalaman aku time tu macam takda mood nak menaip.
takpa hopefully next week ada ye.

if sesiapa yang nak share cerita expose mistik boleh email aku ye.

email : nurhafiza.burhanuddin@gmail.com
title : expose mistik

ok tu je. ok la mau tido.
esok mau berjimbas :D

runner. tak run pun.

benda paling menyampah nak update adalah pilih tajuk.
serious tak reti nak bagi tajuk apa.
dah la orang kata tajuk biar catchy.
tak da maknanya ok. merepek-repek je aku letak. ;p

baju noy few dah laku.
ramai nak. tapi system dia. siapa cepat book n bayar. dia dapat.
semalam and hari ni baru ramai bank in.
noy pulak kerja.
takkan nak tunggu jumaat baru post kan.
nanti bila pulak orang nak dapat.
so aku la yang kena buat.

sorang self pick up kat lrt setiawangsa. pukul 1pm tadi.
lagi 2 post.
gigih la bangun awal. ok takda la awal.
pagi terjaga sebab noy kecoh-kecoh pesan itu ini.
tapi aku set alarm. then sambung tidur.

bangun je siap-siap nak pergi lrt setiawangsa.
then terfikir. oh shit. kereta takda.
noy suruh aku hantar dia pergi kerja so that aku boleh guna kereta.
tapi katanya malas kan. tak kuasa la.
yang ada kat rumah kereta papa n P.G punya je la.
kereta papa memang aku takkan bawak. sebab aku rasa besar and panjang sangat. takut la.
tapi memang turun pun tengok takda pun kereta papa.
sebab papa pergi meeting rasanya.

ada kancil je la.
berpeluh and berdebar je rasa.
lamanya tak bawak kereta manual.
last was in 2009 rasanya.
masa kembara takda hantar repair sebab kena bantai ngan rempit tu.

masuk kereta. panaskan enjin kejap.
tengok that girl dah sampai kat lrt setiawangsa. berdesup pergi.
daripada mula-mula rasa cemas.
tiba-tiba rasa seronok.
sebab lamanyaaaa tak bawak kereta manual.
and rasa macam wah terelnya aku bawak kereta ni. takda masalah. *kembang-kembang hidung*
teruja pulak tekan clutch. masuk gear. vroooommmmm. heheheh.
ok memang la seronok. kata area dekat-dekat je kan.
masuk kl time jam tengok. tak memaki 24/7 kan.

anyway. later ke post office.
nasib takda orang sangat. even though time tu lunch hour.
lama dah tak pergi post office. dulu almost everyday.
bagus. dia bukan 4 counter. dulu ada 3 je. then usually bukak 2 je.
so ni maybe banyak sikit. so laju la no giliran tu.

so mintak borang and isi-isi.
tekan nombor. nasib kena tunggu 2 giliran je.
ada dua nak post. satu pergi skudai, satu lagi ke puchong.

girl : yang puchong ni 2 hari baru sampai yea.
me : hah? kenapa pulak yea?
girl : sebab dia tak masuk kawasan yang kita handle. sebab tu amik masa.
me : huh? pelik kan. macam jauh sangat puchong tu.
girl : tu la. system macam tu.
me : ok.

apa aku boleh buat pun.
takkan aku nak tangguh pulak kan.
tapi aku tengok alamat tu ke SMK. maknanya sekolah la.
maybe sebab tu amik masa? entah.
tapi kalau lagi 2 hari maknanya sabtu.
ada ke orang kat sekolah time tu?
kan ke menyusahkan tu.

girl : yang skudai ni sehari sampai.
me : ok.

aku rasa lawak.
get what i mean?
puchong yang dekat tu lagi lama daripada nak ke skudai.
pelik-pelik la system ni.
apa-apa la kan.
janji barang selamat sampai.

then balik singgah mc d drive thorugh.
rasa macam nak terbakar dalam kereta.
a/cond dah tak kuat kot. macam dok dalam oven.
dah la campur peluh nervous sebab macam bukit sikit kat situ.
katanya bawak manual kan. risau kereta terundur pun ye. heheh.
beli-beli.
elok nak sampai rumah aircond sejuk gila macam aku duduk dalam peti sejuk.
saja dengki la kereta ni.

serious teruja la bawak manual.
walaupun ada sedikit scary and penat la kan.
cea sekali sekala boleh la kan.
kereta yang auto pun bergaduh sakan ngan noy siapa yang nak drive. sebab masing-masing malas.
ni pulak manual kan. memang sanggup tak keluar terus kot.

ok itu je.
aku masih risau pasal postage yang akan sampai sabtu tu. :/
ye aku memang suka terlebih risau.
it should be ok kan?

introduction plissss.

lately ni ramai pulak add dekat facebook.
macam-macam la.
ada sedara mara. ada bloggers. ada kawan sekolah.

usually aku jarang la add orang.
ok bukan jarang. selalu tak pernah pun la.
if ada pun kalau betul-betul kenal as in classmate or sepupu rapat.
hahhaa. ada la setahun sekali kot.
reason?
bukan sebab sombong feeling bagus.
sebab aku ada perangai yang aku rasa macam, "what if dia tak kenal aku".
so takmo.
baik tak payah kan. dia nak, dia add la.

so bila orang add pulak.
macam-macam jenis.
tak kisah la. e ehhhhh dah la taknak add kan. orang nak add banyak cerita pulak. ;p
so usually aku akan approve je la.
tapi aku akan tengok jugak mutual friend la.
kalau mostly aku tengok mutual friends bloggers je.
aku akan approve.
malas nak banyak cerita.

ada jugak sedara mara jauh add.
aku tau niat baik la kot.
tapi aku macam tak suka.
sebab aku tak faham motif tu sebab apa.
sebab dah la kadang-kadang bercakap pun tak pernah.
baik dan rapat jauh sekali la kan.
tapi nak add? why? why? why?
ok la. berfikir baik lagi. mungkin nak tau khabar kot.
ok la approve. walaupun rasa macam %&(&T*)^$%$#%
sehari berlalu. dua hari berlalu. seminggu berlalu. sebulan. dan setahun berlalu.
not a simple hi pun.
wtf?!!!!
motif nak add?
ye aku pun tak cakap hi. sebab dia yang add kan.
wah ego kau. takda la ego. tapi motif?
or maybe aku kena tetiba kacau wall dorang kan.
biar dorang 'tanjat boboi'.

then kadang-kadang dapat add.
tengok mutual friend ramai.
oh kawan sekolah rupanya.
tapi aku try tengok pic aku tak kenal. siapa pulak ni kan?
rupanya senior atau junior.
pun aku tak faham kenapa perlu add?
sebab obviously aku tak tau kewujudan dia. aku rasa dia pun tak kenal aku.
nak kata aku hot stuff zaman belajar tak jugak.
so pelik di situ.
kalau mutual friend dia ada bloggers terselit ke mungkin aku faham.
maybe reader kot.
atau mungkin sebab profile photo aku adalah ngan noy.
dia rasa macam, 'wah lawanya. nak berkenalan la'.
bila dah add rupanya aku adalah watak yang besar. terus kecewa.

so kebanyakkan nya aku tak approve.
sebab aku tak tau apa motif di situ.
kalau korang tergolong antara orang yang add aku tapi tak diapprove or dah direject.
mesti sebab aku tengok takda mutual friend pun yang berkaitan.
so tak tau mana datang.
kalau korang takda mutual friend. tapi korang bagi message kata reader ke apa.
ok la nak approve kan.

ke aku yang kejam?
ke aku yang fikir jauh sangat. facebook je kot.
facebook pun.
tetap ok.
tu pun dah rasa rimas reramai dalam list.
takda la ramai pun. tak masuk seribu pun.
ye aku memang mudah rimas.
lagi pun apa sangat yang ada kat facebook tu.
i mean facebook aku la.
takda apa update pun. aku lebih banyak update kat twitter.
blog second la. untuk update yang panjang and lagi details.
facebook aku bukak or guna bila dah sangap sangat je tak tau nak online apa.

ada orang buat facebook fanpage untuk blog la apa.
tapi macam poyo gila pulak nak buat macam tu.
apa kau rasa kau best nak fanpage bagai? *lempang laju-laju*
itu aku yang rasa la. kalau korang suka takpa la.
personal facebook dah la kan.
eh apa ni. sendiri taknak buat. sendiri nak rimas. ok sewel.

eh aku pun tak faham apa motif entry ni.
maybe nak bagi tau aku annoyed ngan orang-orang yang add tapi tak memberi kesan.
kesan apa yang kau nak pija oiii?
kesan kasih sayang?
boleh?

heheh ok bye.
*lari laju-laju takut kena kesan tamparan instead*
*eh mampu ke lari laju-laju?*
*sedar diri dan membawa hati yang luka*
*drama*

ada agenda tersembunyi ke apa ni?

lepas balik wedding tu plan nak lepak klcc.
sekali dengan nysya.
sekali on the way back mak dia call ajak pergi somewhere pulak.
oh sad.

so bbm noy kata nysya tak join.
dia dah emo. sebab dia nak pergi beli macaroon dia.
gila la dia tu. asyik nak macaroon aje. dah la mahal.
but whatever la kan.
oh dan dia nak claim birthday present dia.
aku kan tak bagi apa lagi.
dia ingat la pulak. dayummnnn...
so on je la.
tukar baju and pergi la. berdua je.
cea macam tak biasa kan. memang selalu pun berdua je.

sampai je tuju ke maybank sebab nak cucuk duit.
dia sebelah, aku sebelah lagi satu.
tiba-tiba dia datang tepi aku.

noy : aaaaa. saya tertinggal purse.
me : ada dalam bag kerja.
noy : yea *senyum innocent*
me : kau ni merepek tau tak.
noy : tak perasan. cucuk duit lebih-lebih sikit yea.
me : takda duit laaaa. eeeeee.
noy : alaaaa. sikit je. nanti saya bayar.
me : hishhhh.
noy : kau pegang duit tu dulu yea. saya takda purse pun nak simpan.
me : *jeling*

dan ke harrods beli macaroon tu.
6 ketul rm23. pitam.

me : *hulur rm23*
cashier : owh after tax its rm24.40
me : oh ok. *keluarkan lagi seringgit. tak dengar 40sen tu*
cashier : and 40cent. sorry.
me : 40cent? ok.
noy : 40sen la pija. kau ada 40 sen? saya takda.

nyampah kan. muka sengih je.
then jalan-jalan lagi.
aku nak bisou cupcake tu. redvelvet. sukaaa.
then lalu depan chilis.

noy : chilis best jugak kan. kau taknak belanja.
me : overnya kau.
noy : sedap. dah lama tak makan.
me : kau nak betul-betul ke? boleh aku belanja. tapi no hadiah birthday. belanja ni kira hadiah.
noy : ok.
me : jom
noy : kata nak cupcake. taknak ke?
me : tak payah la. alang2 makan molten chocolate je la. so tak payah cupcake.

sekali dah masuk noy kata takmo makan cake tu ngan aku.
so tak order la. takkan nak makan sorang pulak kan.
tapi bagus jugak tak order sebab kenyang.
ada yang tak habis nanti.



snap pic.

noy : lawa?
me : tak. kenapa kau suka buat muka macam tu? macam muka kuda la.
noy : mana? *rampas camera* lawa je saya rasa.
me : tak ok. serious kuda.

*snap pic*

noy : eleh daripada kau. macam badak air haus.


kong aja kan.
hahahha. tapi ok la kot.
aku pun kutuk-kutuk dia kan.


:: buffalo wings. so nice. ::


kita orang both order shoulder lamb. nyam.
aku amik medium. noy well done.
tapi makan half je dua-dua dah tak berani.
dah tua-tua ni. makan kambing adalah scary. sakit kepala.
so tapau bawak balik.
mashed potato sedappp. tapi hari tu cream atas tu masinnnnn.
takpa. makan potato tu je. pun sodap.
oh lepas makan kambing dua-dua telan panadol.
kang pening leceh. so awal-awal kasi telan.


ok aku lapar.
hahah bengong.
sendiri tepek gambar. sendiri tak tahan godaan.
oh sebabkan aku tak jadi makan molten chocolate.
so aku beli jugak ini.


redvelvet and chocolate diamante.
yang kecik tu noy nak. sibuk kan. lepas tu complain cakap tak sedap la apa.

then ke chameleon. eh macam mana eja?
pun kedai perangkap jugak tu. bak kata chics.
sebab cadangnya nak beli sepit satu jenis je.
tak pasal-pasal beli sepit yang berbatu-batu lawa la apa.
cantik sangat. ;p

balik rumah.

noy : berapa saya hutang kau kena bayar?
me : ala tak payah la. berapa je tu.
noy : tapi dah belanja saya makan.
me : ye la. campur la. makan berapa sangat. so campur tu semua. ok la.
noy : ok *senyum lebar*
me : ahahha. kalau kau tau aku belanja mesti kau nak amik banyak-banyak sepit lagi kan?
noy : tu la pasal.

ok tu je cerita hari ini.
bye.