#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM180 -Trial Box (10sachet) RM60 *Promo

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

expose mistik : exorcist dan team building.

Story 1


Alkisahnye satu hari tu saya and kakak saya otw blk keje, so dah nak smp area umah tu kitorg rase mcm nak menapau makanan plak. So call la kat umah kot2 mak nak pesan apa..

A: mak, kitorang nak beli mknan, nak pesan ape2 x?
Mak: xde la, kat umah ada misteri nusantara (sempat buat lawak..huhu)
A: hah misteri nusantara? Sape2?
Mak: nanti2 la citer, ni tgh ada org ubatkan..bla bla bla..

So, kitorg pun x jadi la menapau nak tgk misteri nusantara punye pasal (kepochi sungguh)
Sampai umah tgk abg ipar kakak tgh ubatkan bdk tu. Rupanya kawan adik saya. So kitorg ni pun sibuk la tanye mak apa jadi. So camni cete dia jeng..jeng.. jeng..(ingat2 lupa sebenarnye :P)

Waktu dah nak maghrib td kawan adik dtg umah. Adik sy plak tgh on the phone so kawan dia tu pun tunggu kat depan pintu umah. Bila adik saya dah keluar umah, tiba2 badan kawan dia membongkok ke blkg mcm org buat gimnastik tu. Betul2 bentuk U mak cakap. Adik pun jerit panggil mak, diorg baringkan budak tu. Dalam panik2 nasib baik jiran sy blk so mak mntk tolong dia tgkkn kejap sbb waktu tu ada 3 org je kat umah (mak, adik bongsu, adik laki). Diorg pun angkat budak tu masuk umah, mak call abg ipar kakak sy mntk tlg tgkkan.

Waktu kitorg smp umah tu diorg tgh ubatkn baca ayat2 al-quran la. Sy yg x nmpk sbb duduk blkg mak pun beralih la ke tepi sikit nak tgk. Sekali bleh plak bdk tu tenung je saya. Cuba bayangkan dia melirik mata dia ke tepi mcm dlm cete hantu tgh tenung org tu, mcm tu la dia pandang saya. Seram btl, saye pun terus pi dok kat sebelah mak blk. Tp bdk tu wkt org ubatkan or tanye soalan2 pun dia diam je. Sekali tiba2 kaki die mengerekot (korg paham x – dia mcm kite baring kan tapak kaki kite bebas, tiba2 die kedepankan tapak kaki dia) then bdn dia naik ke atas. Mmg terangkat dari lantai umah tu, tp baru separuh badan sbb bhgn bahu adik laki sy tgh pegang.  Adik2 sy terus tekan kaki and bahu dia kuat2 x bagi naik. Waktu tu mmg rase amazing giler, kalau x tgk dpn mata mesti sy x caye. Adik sy ckp penah kwn dia jadi camni xde sape pegang badan dia, dia terangkat smp ke ceiling. Dah lepas ubat2kn tu baru dia ok, tp dia mcm x sedar la apa jadi kat dia. Cuma dia rase mcm bahu dia berat mcm ada org berpaut.

Rupanya benda tu saka bapak dia. Patut la kitorg call bapak dia, bapak dia buat bodo je x dtg tgk anak dia. Kira mcm dia nak turunkn kat anak dia kot. Tp kesian la kan, bdk kot baru form 4 pmpn plak tu. Mlm  tu xde sape kat umah bdk tu, so abg ipar kakak ckp jgn blk umah – means kena tido umah saya la tu. Adik sy dah cuak2 sbb confirm la bdk tu tido dgn dia kan. Dlm pkol 11 lebih camtu dgr mcm ada org cakar2 umah, tingkap camtu. Seram jgak tp kitorg buat bodo jela. Seminggu jugak la nak pegi mana2 kena berteman dlm umah tu.



Story 2


Waktu tu sy ada team building. Tmpt kita rahsiakn jela eh. X ramai sgt la, ada kot dlm 30 org je. So ada satu aktivity tu kitorg kena masuk hutan mcm night walking la. Tp sblm tu trainer tu nak susunkan kedudukan kitorg. So mula2 lelaki beratur dlm 1 barisan, then trainer tu tgk anak mata sorg2. Lps tu baru dia susunkan kedudukan diorg. Dah abis tu dia buat utk pmpn plak. Mula2 ada sorg akak ni kena keluar barisan, x blh masuk hutan sbb dia mcm terlebih excited nak msk. Then bila time saya blh pulak trainer tu bagi saya kedudukan 2nd last. Korg bayangkn betapa cuaknye kat blka ada sorg je. Huhu redha je dlm cuak dok kat blkg. Siap pesan kat pakcik blkg tu tlg tengokkan sama mana la tau ada apa2 kan.

Then, semua dah siap kitorg pun naik la meredah hutan. Kawasan dia mcm berbukit then ada la beberapa org trainer ikut skali. Kat blkg kitorg nasib ada sorang trainer, tp dia siap pakai sarung bungkus kepala yg Nampak mata je tu. Keadaan mmg sunyi je then kitorg ada la berenti few tempat. Waktu jalan tu saya ada terbau pisang yg masak ranum, tp dlm hati fikir mungkin bau pisang hutan kot. So diam jela jalan tp mata mmg pandang2 jgak takut la ternampak apa2.

Then sampai 1 check point ni kat tempat puncak, kira berenti rehat kejap. Trainer inform tmpt tu keras jugak sbb kdg2 ada je budak hilang kat situ. Waktu kat atas tu sy Nampak mcm 1 kwsn kat depan kitorg terang tau mcm guna lampu kalimantang putih  tu. Dlm hati pk xkan la ada org buat khemah kot kat situ, sbb mcm semak je. Tp x berani la nak tegur sbb takut sy sorg je yg Nampak. So diam jela amik group photo semua. Bila  nak turun tu kena berbaris blk ikut susunan then sebut number masing2. Bila dah siap kira smp org hujung, tiba2 trainer panggil number sy. Byk kali la jgak smp sy fikir diorg ni x dgr ke sy menyahut. Lepas tu kitorg pun teruskan perjalanan. Tp yg peliknye ada sorg trainer ni jalan je kat sblh sy siap suruh pegang torch light. Saya pun fikir maybe sbb dah nak habis kot, then sy je plak tu pmpn kat blkg.

Dah smp bawah kat tmpt berkumpul, kitorg kena beratur balik. Mcm tadi jgak, mula2 lelaki dulu then baru pmpn. Trainer tu tgk anak mata kitorg. Sekali semua org bleh beredar kecuali sy. Sy dah cuak apahal plak ni kan sy kena tinggal. Then trainer tu tanye sy ada x amik apa2 kat hutan. Of course la tak kan, nak mati amik  brg kat dlm tu. Sy pun ckp jela takde. Dia nak check pocket semua sy keluarkn la semua brg. Then trainer tu check pulak kasut sy. Mula check kasut kanan, then kiri then dia amik blk kasut kanan. Dia belek2 tapak kasut then amik something. Lps tu trainer tu ckp dah takde apa, dia dah pulangkan. Saya ada terpijak something. Sy pun mcm terkedu then ada la kwn2 sy dok dekat sy. Kitorg pun jalan jela pegi kantin tmpt org berkumpul tiba2 sy rase sebak then nangis. Trainer tu ckp it’s ok sy nangis means sy dah ok.

Then waktu kat kantin trainer tu ckp sy terpijak kemenyan org buat puja2. Patut la wkt dlm hutan sym cm terpijak benda rasa lembut sgt tp x fikir apa la kan sbb dlm hutan. Lepas tu pakcik photographer pulak bukak cerita. Dia ckp waktu kitorg nak jalan masuk hutan tu dia amik la gmbr kitorg tgh berjalan. Tp bila nak amik gmbr org blkg tiba2 camera dia jammed. Trainer tu ckp dari awal dia dah rasa something will happen.

Then pasal barisan tu plak, trainer tu ckp yg paling dapan and paling blkg dia letak lelaki yg plg kuat semangat. Then 2nd dr dpn pmpn lemah semangat, 2nd last pmpn (sy la tu) kuat semangat. Ada la aturan dia buat. Bangga jgak la kan tp cuak je nasib tak kena teruk. Then ada lg sorg trainer yg jalan blkg sekali tu ckp dia cuak jgak tgk sy masa dlm hutan tu sbb sy mcm ayu2 tp dlm hutan mata mcm melilau pandang atas kiri kanan blkg semua. Huhu sy ckp la mana la tau nampak apa2 kan, yela dah la jalan 2nd last. Sy asik pandang blkg sbb nak pastikn org kat blkg tu still ada. Buatnye tiba2 dia takde naya je.

Ok kak peej, tu je cerita sy. Ada lg yg lain tp lainkali pulak la sy share. Ni pun dah panjang berjela..
Tq

-Nissa-

..............................................................................

sorry lambat sikit tepek.
dengan blogger yang menggila hari ni.
then aku keluar sana sini.
so tak sempat.

hi nissa,
thanks for the story.
story 1 tu macam scary. sebab dah macma exorcist dah cara budak tu.
adalah keji bapak dia buat tak tau je kan.
faham kot perasan adik tu.
sebab kita orang pernah ada kejadian macam tu.
sebulan kot tidur ramai-ramai.
pergi mana-mana pun semua berteman. scary sangat.

pasal cerita nombor dua tu tak suka.
tau kot. kalau team building mesti ada benda macam tu kan.
tak suka. sangat scary la.
nasib la tak pernah terkena benda-benda macam tu.
selalu terselamat :D




campur-campur macam rojak tapi ini bukan rojak.

hahaha.
makin lama tajuk entry aku makin macam mintak lempang kan.
lantak la. setelah bertahun blogging. makin merepek-repek aje.
patut makin banyak la idea ke apa kan. takda makna ok.


ok ni entry campur-campur.
semalam je pun.
sementara masih ingat baik update.
maklumlah. kurang makan kismis and kurma.
ingatan pun dah tak macam zaman muda remaja dulu.
semalam. sentap.
sebab patutnya orang yang datang untuk installation tak datang.
dah la aku takda number dorang nak call balik. hmph.
penat je aku tunggu.
sangap ok.
dah la noy keluar.
janji nak balik petang.
sekali sampai 10 lebih baru muncul :/

aku siap tweet and bbm ajak makan tutti frutti.
rupanya dia tak check.
dia dah sampai. dia duduk bawah sembang ngan mama and papa.
padan muka aku. suka sangat duduk bilik. apa berlaku pun tak tau.
tu baru link house 2 tingkat kan.
bayangkan if rumah bungalow lapan tingkat. setahun sekali baru jumpa kot time raya.
hahahhaa. ok memang takkan la tiba-tiba akan duduk bungalow 8 tingkat kan. ;p
sebab apa dia lambat.
sebab dia balik bawak ini.




so mama and papa kepochi la. heheh.
lebar betul ye senyum dia.
dia beli ni untuk diri sendiri sempena birthday dia esok.
sweet gila, bila dia cakap macam tu. lv siap bagi box semua.
*gulp*
aku tak tau nak belikan dia apa.
sebab nak ikut taste dia mak pengsan.
ice pun cakap benda yang sama. hahaha.

noy : kau belikan saya apa? kau surprise la. surprise.
me : eeee apa ni paksa-paksa. saya tak belikan apa-apa la.
noy : ala tipuuu. mesti ada kan.
me : serious takda.
noy : saya tau ada *serious paksaan ok*
me : saya belikan panties scarlet je la. rm10 dapat 3 helai. aku beli la banyak-banyak set.
noy : pun bolehhhhhh.

erk.
serious tak tau nak belikan dia apa.
takda idea.
takmo mahal sangat. aku bukan kaya.
kena simpan duit weyh.

ok habis part tu.
nak pergi tutti frutti tak sempat.
so aku kata. mc flurry oreo pun takpa la.
sebab aku tengok blog ceera sibuk pasal oreo milkshake tu.
telan air liur. i wanttttttttttt.




lama gila pulak tunggu noy ni.
dia sibuk check game dia la apa.
lulu pun sibuk situ.

sambil-sambil tu tengok la drama kat tv3
annisa ke apa tu. eh itu ke nama dia?
aku tak tengok drama tu.
tapi pernah la terbukak sekali dua.
dalam minggu lepas.
so tau la yang perempuan tu kawin laki bff dia.
then dia mengandung la apa.

noy : cerita apa ni?
me : annisa tu la.
noy : ooo tau. yang perempuan scary tu yea?
me : a ah

aku and noy tak gemar rozita che wan.
ramai kata dia lawa la hot la.
aku rasa dia fake la.
ok bukan fake apa la. tapi sebab make up dia segantang sangat.
sampai dia nampak sangat la menakutkan aku rasa.

noy : haaaa yang ni la *rcw kat tv* apa nama dia?
me : rozita che wan.
noy : oh really? tu nama dia? saya selalu terbayang nama dia norlin ahmad. bukan yea?
me : memang tak la noy.
noy : eh pelik. ada tak artis nama tu?
me : takda ok. tak wujud pun.

*sambung tengok tv*

noy : bukan norlin ahmad ke? saya rasa dia sesuai if nama dia tu.
me : noyyyyy!!
noy : eh ada laaaaaaaa.
me : apa yang ada?
noy : norlin ahmad. yang penyayi jazz tu. yang orang suka ambik menyanyi tu. ala yang capang tu.
me : hahahah kong ajo. suka hati je.
noy : ada kan. apa nama dia? norlin ahmad la kan?
me : tak. tu noryn aziz.
noy : ooo. ala sama la tu. norlin ahmad and noryn aziz. kan dekat-dekat tu.
me : tak langsung. kau gila ke apa?
noy : whatever pija.

then keluar farahdhiya pulak.

noy : eh saya tau dia ni. dia ni yang reader kau suka cakap muka kau sama tu kan.
me : a ah. tapi memang tak sama la kot.
noy : lagu dia yang kau nyanyi kat karaoke tu kan. *start nyanyi tapi lagu alyah* ehhhhh. tu bukan.
me : tskkk. hishhhh. *pastu nyanyi lagu betul*
noy : haaaaaaaaaaaa. ni dia fadhilla kan?
me : takkkkkkkkkkk. ni farahdhiya. kau ni kenapa?
noy : omg. bukan ke? patut la hari tu saya cerita kat nad dia macam muka pelik-pelik je. heheheheheh.
me : cerita apa?
noy : saya cakap la. hari tu saya nampak dia fadilla kat roots. pergi clubbing. pastu nad tanya la siapa tu. saya cakap la. alaaaaaa. yang putih melepak tu. x silap pija kata dia mix omputeh kot. selalu berlakon la apa. nad punya muka pelik ok. siap tanya. seksi ka? saya cakap la seksiiii. putih melepak semua.
me : kau ni. patut la dia confuse. dia fadhilla tu tak putih. aku pun tak kenal sangat.
noy : hahaha tu laaaaa.

eeee sengal kan.
suka dia aje.
norlin ahmad memang tak tahan.
semalam aku tweet.
ramai gelak sakan.
siap cakap tu dulu cikgu dia time sekolah rendah la.
ada yang cakap dia ada kawan norlin ahmah la. sekarang jadi cikgu.
then tetiba ada salah sorang follower tu kata dia la. tapi dia @norlinmuhammed
hihihihi.

pastu noy baca tweet-tweet lama dia.
ada pulak mention daripada @norlinmuhammed

noy : haaaaaaaaaa. ada la. memang wujud. ni ada @norlinmuhammed. eh tapi saya cakap tadi norlin ahmad yea?
me : yeeeeeeeeee. takda kena mengena.
noy : fineee.

lepas tu terus ke mc d
beli ini. nyam.


:: mc flurry oreo ::


noy amik ni.
sundae lime.
korang dah try? sedap. rasa macam ice cream split tu.
yang ni siap ada jelly ke macam nata de coco tu. nice.
tapi sebab semalam tekak nak oreo. so tak amik ni la.
sila try. nice.
aku suka la.
macam banana toffy dulu tu pun try jugak. tapi tak suka. aku rasa macam pening makan.
 




ikutkan nak makan ice cream aje.
tapi dah katanya tangki besar dan nafsu buaya.
makan tiba-tiba aku order nuggets 20 ketul. ;p




aku kalau makan mesti akan makan kulit dia dulu.
pastu baru makan isi. heheh. tah apa-apa tah.
tapi kalau malas ngap je macam biasa.
sekali tengok noy pun buat benda yang sama.

me : eh kau pun makan macam tu ke?
noy : heheh. tak sebenarnya. tapi nampak kau buat macam tu. saya tiru la. :D




peniruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.
ok itu je kisah untuk hari ini.
eh apesal error nak save ni.
gila ke apa.
harapnya aku berjaya tepek entry ni.
kalau tak aku nangis.
bukan senang nak pagi-pagi buat entry ni.

p/s : baru berjaya sebab bukak daripada explorer ni. thanks to Linda sebab bagi tau google chrome yang problem. apa pun tak boleh. pakai firefox or explorer ke apa baru ok. iyaaa. :D

Hoih apa ni? [edited]

Ish korang bunya blogger ok?
Aku punya tadi ok.
Gigih update pepagi.
Halfway through tiba-tiba aku tengor error untuk save.
Then aku nak publish tak boleh.
Try bukak sampai sekarang tak boleh.
Bad request dia kata. Madafaka.
Ni nak try test daripada bb.
Ok ke tak.
Potong stim la weyyyyyy.
Herghhh.

Sent via BlackBerry from Maxis

[edited]

ok yang problem ialah google chrome.
tak boleh nak bukak blogger.
nak komen pun semua tak boleh.
tapi daripada bb boleh.
and boleh bukak daripada firefox or internet explorer.
ni aku guna internet explorer setelah sekian lama tak guna :D
so hari ni mari guna selain google chrome untuk blogger ye.
ok tu je. ta.

kami memang tak boleh dipisahkan.

dah selamat berbuka.
Alhamdulillah.
berbuka je terus mood ceria ok.

kalau tak macam ke hapa aje.
banyak jugak mama beli kat pasar keramat tadi.
sebelum berbuka rasa macam tak cukup je lauk. ye tamak.
padahal masa berbuka tu tak sentuh apa sangat pun.
nasi satu senduk. pun duk suap-suap rasa macam, "eh bila nak abis ni. kenyang la".
maybe kenyang air kot. air sirap bandung macam biasa.

tadi amik begedel separuh.
kuah masak lemak cili api ngan rebung.
ada kari ayam kaww. amik sikit isi ayam tu.
that's it.
pun dah rasa kenyang , bersyukur and mood ceria. ;p

kuih lak makan cara berlauk.
tapi sedih. sebab cara berlauk dia ada daun-daun and cili je ye.
takda daging ke apa. teruk betul.
at least letak la minced meat ke apa.
cea complain. padahal 3 ketul jugak masuk perut.
then mana akok.
akok seketul aje ada. sebab dah abis mama kata.
mama amik half. aku amik suku. suku lagi bagi papa.
sedap. gebu and tombam akok dia.

kesimpulannya.
mood aku teruk betul la if puasa.
sebab puasa di bulan bukan bulan puasa adalah menyeksakan. hahah.
bila dah berbuka tetiba menyengih je muka.
gendang gendut tali kecapi la kan. tu yang kenyang perut suka hati terus.
senang cerita aku dan makanan tak dapat dipisahkan.
hangin satu badan.

:D
senyum lebar.
hopefully rajin. jap lagi update lagi.

israk mikraj

hari ni israk mikraj kan?
aku pun tak tau.
tau sebab mama bagi tau semalam.

mama : esok israk mikraj.
me : ok. kenapa?
mama : puasa bagus. mama puasa. kau puasa jugak tak?
me : ok je.

so far sampai sekarang tahan lagi la ni.
walaupun rasa lapar and nak smoke. pfffttt.
sebab isnin konon nak puasa. tapi sebab keluar jalan-jalan.
so elok makan je ngan ice. haha.
semalam pun halfway.
sebab stress nak smoke. ;p
so hari ni tahan. walaupun dah terpusing sana-sini dah ni.

lagi 2-3 hari ni comfirm period.
kalau ikut bulan lepas la.
aku ni bukan betul sangat aturan tu.
so pms adalah melampau sikit.
mood tah apa-apa aje.

tadi rasa macam nak buat entry merempan.
segala benda yang bagi aku annoyed the past few days.
then teringat basuh baju tadi. kena jemur.
so delay la dulu.

noy cibai keluar tinggalkan aku.
sebab aku tak boleh keluar sebab ada orang nak datang install barang kat rumah la apa.
dia taknak tunggu.
pastu dah la main keluar aje taknak jemur baju sama-sama.
panas dowwwww. dah la aku puasa.
ye aku kalau puasa aku suka jadi dugong je terdampar kat tilam.

so dah merempan-rempan n maki-maki dalam hati.
so keluar la jemur baju yang menggunung tu.
ampaian kat luar rumah la pulak.
selalu kat dalam. boleh duduk bawah bumbung and ada kipas.
ni luar rumah :(

keluar. and start jemur sorang-sorang.
amik tangan halang tangan teduhkan mata sikit. pandang atas.
matahari ada atas kepala. tapi redup sikit sebab kena lindung dengan awan.
bagus. tak panas.

oh sebelum tu aku dah start pakai baju elok sikit orang nak datang.
dalam hati dah rasa macam, "aaaaa nanti mesti berpeluh macam haram pastu kuyup, kena tukar baju, masam semua. herghhhhhh"
ye merempan tak tentu hala.
pms + lapar + x smoke = combination merbahaya.

tengah best jemur terang benderang balik.
awan dah bergerak.
matahari dah memancar-mancar.

me : NICE. GREAT.

jemur.
jemur.
jemur.
haik. apesal tak rasa panas ni?
jemur.
jemur.
kenapa rasa sejuk aje padahal matahari tengak terik and memancar-mancar ni.
jemur.
jemur.
jemur.
setitik peluh pun tak keluar.
tiba-tiba rasa tenang and terasa kebesaran Allah.
apa makna semua ni?

yang pastinya.
abis jemur aku still macam mula-mula start tadi.
takda peluh. takda apa.
cuma kurang rasa nak emo or marah.
instead rasa kagum dengan kebesaranNya.

ok mungkin entry ni takda apa-apa kot.
cuma aku rasa macam tu.
sebab aku tau diri aku macam mana.
aku jenis kat rumah pun boleh berpeluh sakan.
jemur biasa tu kalau tak sebaldi berpeluh memang tak sah.
sebab tu aku kekaguman. ;p

ok dah.
aku memang kagum.
tapi aku haus. macam mana ini?
3 1/2 hour to go. hiahhhhhhhhhh.
hari ni berbuka apa yek?
nak teguk air banyak-banyak sampai perut kembung. ;p

super laju tapi super malas at the same time.

ish tah apa kena.
gambar bersusun kat file.
dah siap watermark pun.
tapi nak masukkan ke blog and buat entry malas melampau.

kelmarin malam, @EnonLalala siap mention kat tweet.
dia kata sehari 3 kali dia bukak blog aku. tapi ada satu entry aje :(
siap sedih ok.
aku pun menabur janji-janji manis esok aku update banyak-banyak.
takda makna. sehari je pun entry yang di up.

tah apa yang malas sangat tah.
bukannya ada apa sangat.
tapi 2 minggu ni ala-ala sibuk feeling perdana menteri sikit.
sebab ke sana ke mari pergi.
teman ice untuk special mission dia. tu nanti update.
then orang unifi datang.
nak pergi salon nak color roots yang dah macam tah apa-apa ni.
nak pergi teman noy tukar duit kuwait dia la. dia nak pergi sana.
then khamis ada installion appointment untuk blog job.
ni nak kena carik masa nak ke tm point.
sebab nak cancel streamyx and line telefon.
sebab unifi dah bagi macam-macam.
ni pun nanti aku buat entry.
ramai suruh review.
weekend zeity and zara sofea mau datang. :)

next week pun ada program jugak. itu ini.
wahhhh. busy sungguh.
tak dapat nak bersenang lenang.
bak kata mama, "eee gemuk ni pemalas la. nak terkangkang koyak je"
mak yang laser.
tapi telinga aku kalis laser. lantak.

ok entry tak bermotif.
internet laju.
tapi hati tak berapa nak laju la undate blog.
rajin nak layan youtube je. macam mana itu?

alam saya? ke alam anda? ke alamanda?

ok tajuk macam haram.
lawak tak jadi namanya tu.
tajuk adalah paling susah nak fikir ok. ;p
so merasa tajuk selalu merepek-repek je kan.

ok sambung cerita.
masa dok sana memang tak plan nak ke mana-mana.
so baju pun aku bawak sikit aje.
sekali noy boleh lak cakap nak pergi alamanda bagai.
sebab daripada nilai dalam 20 minit je ice cakap.
so ok la.
tapi agak mencibai la kan.
sebab aku rasa aku huduh betul.

lawa kan putrajaya.
last aku pergi masa ice kawin kot. tu pun tak jalan-jalan.
ni dah la jam sikit. so dapat la menikmati keindahan.
banyak jugak banggunan baru kan.
daripada jauh macam ada potensi nak jadi macam dubai pulak.
rasa nak turun ambik-ambik gambar.
hahaha peghak gila.
orang amik pic kat luar negara. aku amik kat putrajaya.
pun bolehhhhh. semangat anak merdeka katanya.
e ehhhh tiba-tiba.
tapi of coz aku tak turun pun la amik pic.
takda sapa nak melayan la weyh.

so ke alamanda.
first time pergi ni.
so harus excited ok.
selama ni dengar orang je sebut-sebut. tak pernah jejak pun.
kita orang ni jenis malas nak drive-drive bagai.
silap-silap kalau ada shopping complex depan rumah. memang itu je yang dituju la.

mula-mula carik makan.
sampai sana tak tau nak tuju mana.
so pilihan antara oldtown dengan nandos.
so pilih nandos :D
katanya ketagihan kan.


syiok la alamanda ni.
kita orang kan main game kat ipod noy.
most game kena ada line internet.
so bukak wifi.
berderet-deret ok list wifi kat situ.
pastu senang je connect. oh suka.
so dapat la main game. :)

tapi ice sibuk kacau.
sebab dia nak tengok ipod tu.
and nak main game bagai.
yang noy sibuk la mintak camera nak ambik pic ice.
lepas tu.

noy : haaaaaaaaaaa. lawa tak?

 :: noy :: saya cili mulut ice ::


lagi kuang ajaq.
penat aku pose ayu.
hasil macam ni ok.

huda : hahaha. ada batang cili cucuk hidung pija.

keji kan?
dalam diam-diam dia balas dendam bagi pihak suami dia.
pastu makanan sampai :D
noy and huda request bahagian peha.
rupanya budak tu set semua sekali.
aku don't mind pun mana-mana. aku bedal aje.
tapi bila dapat peha ni macam sentap je.
sebab kenit. bahagian wings selalu besar sikit la.
ahh lantak. makan aje. sedap sangat. nangis.


then keluar je daripada nandos.
pergi starbucks pulak.
port nak smoke.
kat nandos duk dalam. aircond. kalau tak makan peluh-peluh ;p
sampai sana aku dah tak larat nak makan ke apa.
so air kongsi je ngan noy.
lepas tu noy ambik cake.

:: chocolate caramel apa ke ntah. tapi serious sedappppppppppp ::

noy ni suka paksa.
sibuk cakap sedap. sedap.
aku sibuk snap gambar.
kau tengok ni boleh nampak macam mana dia paksa orang.

mula-mula paksa ice.

noy : makan laaa. rasa laaaaa. sedapppp.
ice : saya tak suka kek sangat la.
noy : rasa la duluuuuu.


hahahha.
muka noy menunggu jawapan and pendapat ice.
muka ice? macam dah tak kuasa nak layan.

noy : sedap kan?
huda : sedap ke?
ice : ok la. sedap la. not bad.
huda : oh yea?
noy : ala awak ni banyak tanya. rasa la sendiri. sedap.
huda : taknak la. saya dah kenyang la.
noy : argh tak kira. makan. meh sini saya ambik.


kau tengok la tu.
tangan nak menyumbat dalam mulut huda. ahahahah.
muka ice lawak.
macam ," e eleh minah ni. tadi paksa aku. ni paksa bini aku pulak. kecoh la"
miahaiahaiah.
susah payah kan.
aku takda sapa paksa pun.
elok je aku cucuk cake tu sumbat ke mulut tanpa henti. ;p

then pusing-pusing tak tau nak tuju mana.
nak tengok wayang rasanya tak sempat.
sebab noy ada kerja malam tu.
ice pelik-pelik ajak bowling.
apesal orang suka bowling ni. aku tak reti main la.
so kita orang nak karaoke.
miahahaha. ada ok!
karaoke superstar.

seperti biasa apa punya jenis karaoke no smoking. herghh.
ke boleh request nak smoking room?
macam selalu kat hotel.







satu lagi leceh sebab nak pilih lagu kena duduk tepi tu.
dah la siap touch screen bagai.
over ok. feeling iphone ke?
lagi satu mic tak cordless. pastu bila dekat satu sama lain jenis bunyi berdengung-dengung tu.
tak suka.

tapi ada yang suka nya pulak.
untuk 2 jam tu bayar sorang rm17 je kot.
murah yea.
tapi if coz kita orang tak ambik air ke apa semua la.
sebab nak nyanyi je pun kan.
baru lepas makan and minum pun.

aku rasa ok la.
aku ni takat boleh karaoke 2 jam je.
lebih daripada tu macam selalu kat redbox, aku akan mengantuk and dah ala-ala tak kuasa nak nyanyi dah.

oh aku suka la alamanda.
sebab toilet dia bersih and wangi. free pulak tu.
then tak congested. tak berapa ramai orang.
lepas tu kan aku rasa orang area ni adalah sopan santun.
sebab?
sebab even though ramai orang, tapi tak bising.
tak bersembang ke apa dorang ni.
tapi tenang la. me loike.

ok la tu aje.
wah suka penutup mengejut kan.
penat nak fikir. ;p

artistic?

malasnya nak update.
tapi banyak nak cerita.
tengah menunggu orang unifi ni.
range masa 2.30 - 6.30.
tadi dia call around 3pm kata dia akan lambat.
around 4.30pm paling cepat datang.
ish kacau tau. orang banyak benda nak buat ni.

anyway. sementara tu mari update.
maybe update last menggunakan streamyx.
lepas ni pakai unifi pulak. heh heh heh. *eh macam gedik je gelak macam ni*

last week khamis n jumaat tidur rumah huda and ice.
sebab noy standy kat airport.
so rumah dorang dekat ngan klia. so tidur sana terus senang. :D

so malam tu ice balik kerja and gerak sekali ngan dia ke nilai.
sebelum balik singgat mcD.

noy : kat nilai ni ada drive though mcd tak?
ice : ada laaaaa. sampai hati ok. macam-macam ok dah ada kat sini.
noy : hahaha. mana la saya tau. mana tau takda.

pastu masa drive through tu.

noy : fuyoooo. nilai ada drive thorugh.
ice : hahha jahat gila.
noy : ye la saya kagum.
ice : eh nanti sebelah ni bukak jusco ok.
me : weoowww.
noy : gila best. ok boleh la lepak nilai selalu kan.

then balik makan semua.
huda ni tak makan malam. cehh patut la slim semacam.
sedikit tak tergoda ngan makanan.
unlike me.
padahal baru bukak puasa. pukul 9ish orang beli mc d. aku pun nak. nice.

then kita orang hantar noy standby.
pastu balik. sembang2 je ngan huda n all.
elok pulak dia layan semua. padahal tak sihat.
orang suruh tidur taknak pulak.
then around 4ish am nak ambik noy.
dia kata tak payah sebab kawan dia hantar.
yang kita orang dah keluar rumah.
so tunggu kat mcD je la.
konon nak duduk aje.
tapi dah namanya Pija kan.
tergoda tengok meja orang lain.
so aku order ini.



sangat nice.
lama tak makan.
selalu order sausage mc muffin je.
sekali sekala tukar selera.

tapi kan pukul 4ish am pun mc d tu penuh ok.
lupa nak snap pic.
penuh ngan student kot. sana banyak kolej la apa kan.
serious penuh la. masing-masing bukak laptop online la apa.
samada dorang nak exam atau dorang ada presentation.
tapi serious kagum. pukul 4 pagi ok.

esoknya kalau ikutkan takda plan apa.
huda MC. sebab tekak dia bengkak. patut la tak lalu makan kot.
tu takpa. tetiba dorang kata jom keluar jalan-jalan.
keji.
aku dah la tak bawak baju or seluar proper.
mana tau nak keluar ke apa kan.
merasa comot nak mampuih. macam keluar pakai baju tido. tsk.
ice lagi la. dia kata aku akan tukar baju lain later.
tak sangka memang keluar pakai macam tu. whatever.

:: pompuan yang di mana saja dengan bb dia ::

:: ye buat macam rumah sendiri siap parking kat dalam ;p  ::



tengah-tengah ambik pic.
tiba-tiba noy mintak camera.
cakap kat aku jangan bergerak.
dia nak snap pic aku.
dia kata lawa.
e eh gila.


aku dah rimas sebab dia nak snap-snap lagi.
rupanya dia nak snap belakang tu. hahahaha.
hasil kerja ice.
ok la lawa. comel je rasa.

masa last time pergi dah tour rumah dia.
dia bawak kita orang jalan-jalan tengok keliling. so nice.

noy : lawa la awak buat tu. suka saya tengok.
me : kann. saya pun suka.
noy : macam mana awak buat?
ice : ala pakai tape tu. cat je. lepas tu bukak la.
noy : cool.
ice : atas kat bilik aku pun buat. tapi takda la batang tu. bunga dia je.
noy : yeah? lawa tu.
me : oh tau kot.

so naik la ke atas tengok-tengok masa tour tu kan.
sampai la ke master bedroom.
aku ngan noy gelak sakan ok.
siap rasa nak terkentut-kentut.

sebab rupa dia macam ni.


haha for real.
ni pun aku lukis banyak ok.
ice punya sikit aje kat belah tepi.
macam...motifff?????
memang nampak sangat pelik je.

noy : OMG saya ingat banyak gila ke apa. awak ni kenapa ice?
ice : tak la. betul la. dia sikit je kat situ. macam ke bawah macam tu.
me : kira artistic abis la.

lepas tu sembang-sembang dengan huda la sambung gelak.

huda : tau takpa. mula-mula dulu dia semangat call saya cakap dia dah cat bilik. ada design-design lawa. saya pun semangat la. bila tengok terkejut. speechless.
us : ahahahahhaha.
noy : awak ni lawak la.
ice : kenapa? ok apa.
me : tak ok. kelakar la.
ice : ye la. nanti aku cat la balik.

hahah sian dia sentap.
tapi serious kelakar.
tapi syiok lepak ngan dorang.
nanti aku sambung entry lain ye.
nak bersedia tunggu abang-abang unifi datang.
eh abang ke? ke anak ikan.
;p
motip nak abang or beranak ikannya orang unifi?
hahahhaa.


i loff u daddiiii.

dah sampai rumah :)
setelah puas bercuti di kediaman huda dan ice.
hati terasa sangat gembira.
terasa seperti hendak buat seperti rumah sendiri sahaja.
ala-ala tidak jumpa jalan pulang.
duduk sampai mereka menyampah menatap muka ku.

hahaha. macam harem je ayat sungguh baku macam tu.
tapi bagus sebenarnya kan.
orang semua faham dan tak merosakkan bahasa. ;p
tapi rasa tak feel and tak mesra.
aku sebenarnya tengah cuba untuk blogging and eja penuh.
macam selalu kan aku suka guna x = tak.
slow-slow untuk tak guna lagi.
kalau boleh ejaan proper la. tak guna short form.
kalau tiba-tiba ada tu maknanya aku tak perasan la tu.
sebab aku ada bad habit malas nak check balik apa yang aku dah type.
tu yang kadang-kadang merepek-repek je kan.
typo jangan cerita la.
baru-baru ni.. 'es kepala muda'. kenduri jadi kenduru.
hohohoh. korang pun buat-buat faham je la yea.

eh melalut la.
nak cerita pasal celebration father's day sebenarnya.
last sunday.
aku dah la tido tak cukup, pergi mrsm buat talk tu.
balik nak tidur tak boleh. tiba-tiba noy ajak pergi JJ au2.
sampai je terus pergi makan-makan.
papa sibuk cakap kat noy pasal falming steamboat.
hari tu kita orang pergi yang thai kat ampang tu kan.
flaming ni ayol pergi ngan officemate dia.
sibuk cerita-cerita. tu yang papa dok hint je.
so noy kata dia nak belanja  one whole family makan situ.
ayol je takda. sebab weekend kan memang dia balik kampugn tengok family dia.

aku dah ngantuk rasa macam nak muntah aje.
rasa macam taknak ikut.
tapi bising pulak semua.
tapi seperti biasa.
aku memang poyo, ngantuk la, apa la. padahal aku paling banyak makan kan. heheh.

so ke flaming steamboat danau kota.
penuh. ramai betul manusia.
so pergi sana.
the place is nicer.
tapi semua kena buat sendiri.
rasa annoyed pulak.
atleast pinggan mangkuk makan, sudu garpu ke apa letak la siap-siap kan.
tak ini semua kena amik sendiri.

choices semua banyak. puas hati la.
sorry aku tak snap pic. "ngantuk nak muntah" katanya kan.
tempat aku rasa q-thai lagi bersih la.
ok la tempat ni.
not bad.
oh air pun amik apa yang ada di situ sahaja.

harga sekepala adalah rm23.90. so total 5 orang adalah rm119.
then ada tambah rm6. tu aku tak sure apa. tax kot.

kali ni P.G ikut.
so seronok la sikit. rasa ramai. walaupun takda la ramai pun kan. heheh.




P.G ni ada masalah ngan camera.
tak reti duduk diam. so gambar semua macam sewel aje.
oh excuse my comotness. "mengantuk nak muntah" la katanya.
wah matiklah alasan kan. ;p


dia ada macam-macam jenis sos. tapi mama ambil yang ni.
tak sure best ke tak. aku tak rasa pun.
sebab sup tomyam dia dah super kaw. so hirup-hirup tu aje.
taknak cicah-cicah lain. slurpppppp.
oh flaming ni takda bbq macam kat q-thai.
sini ada steamboat sahaja.

aku bukan tukang ambik.
kali ni yang amik makanan adalah mama, noy & P.G.
gila membukit masing-masing bawak.
ada yang aku tak sempat snap.



papa pun macam P.G.
susah nak ambil pic.
mama ni kalau nak snap pic dia.
dia akan angguk-angguk sambil senyum-senyum.
tah apa-apa tah.
aku suka amik pic tak bukak flash. so pic pun bergerak-gerak la.
kalau bukak flash. kau nak buat apa pun buat la kan. ok aje.


:: P.G ambik. ni pun some aku dah masukkan ::


noy jadi tukang ceduk n masukkan dalam pinggan.
aku tak tau la minah ni kelam kabut apa.
tiba-tiba aku nampak berguling tercampak fishball debab.
terus jatuh kat P.G. hahahha.

yang P.G pulak dok bersila.
abis kena kaki dia fishball panas tu.
dia gerakkan kaki. benda tu berguling jatuh bawah telor dia. hahahaha.
dia nak angkat tak boleh sebab benda tu panas melampau.
dia nak berdiri pulak tak boleh sebab tak pakai selipar. so mencari cari selipar.
kelakar la. menggelupur dia kat situ. "adoiiihhh. panaasssss. auhhhh. hoiiii panas. apa niiiii"
last-last mama selamatkan.
tangan mak-mak ni kan tahan panas sikit.

P.G : nonoy niiiiii. kau ni kenapa?
noy : hehehehe. im chorriiii. tak sengaja. tiba-tiba berguling. kena kau ke?
P.G : kenaa laaaaa. panas tau.
me : hahha. terselit kat telor dia weyh. mesti telor kau masak kan? hahaha.
noy : haahhahaha.
P.G : hotak kau. saya pakai jeans kot. takda masak.
me : yeeee. sebab kau kelam kabut semacam je. hahhaa.

so funny.
ada video cam best tu.

mama stop makan paling awal.
tiba-tiba dia kata nak ice cream pulak. amboi over tau.
so P.G la amik ice cream untuk mama and dia.
aku tak rasa nak makan ice cream.
sengkak weyh sengkak.




then tengok papa pulak ambik.
papa punya gila over.
siap ada biskut n chocolate bagai hias-hias. haha lawak.



so fun.
tapi lepas tu balik je aku pengsan tidur. bagus.
next week zeity n zara sofea datang.
nak plan la nak pergi mana pulak.
sebab next week birthday nonoy. :)

ok dah tak tau nak type apa.
ta-ta.

p/s : this week tak buat sexy saturday. tak sempat nak carik video sexy-sexy. heh.


Rehat

Rehat kejap. Aku kat nilai ni. Tido umah huda n ice. :) sebab noy ada standby airport. So senang lepak sini je. Aku type entry ni using noy's iPod. Gila susah n fucking annoying sebab memanjang auto correct ke apa tah. Aku jadi Ali, susah jadi Susan. Hotak a. Oh n aku x tau mana enter. Haha. Tu je. Entry pointless. Buhbye.

expose mistik : sorok-sorok

Salam Kak Peej,

Sy silent reader blog kak peej. Tapi penah la bagi komen 2-3 kali. Saya suke segmen expose mistik nie. Memang saya tak penah miss baca.
Kali nie saya nak kongsi pengalaman saya pulak. Tak tahu la seram ke tak bagi korang... Tapi bagi saya seram la sebab saya yang kena.

Benda nie dah lama. Tahun 2000 kot. Masa tu keluarga saya baru je pindah rumah baru.
Sebelum pindah tu kitorang duk kat Tanah Lot, Dungun Terengganu. Sekarang kitorang duk kat Kg. Losong, K.Terengganu.
Ala... tempat orang jual keropok lekor femes tu... Tak kenal? Takpe. Nanti gi K.Trg, pegilah kampung saya tu ye. Beli keropok lekor banyak-banyak. Sedappp...Hihihihi...

Ok, kat rumah baru nie saya ada bilik sendiri. Bilik saya memang jauh sikit dari bilik orang lain. 
** Saya ada attachkan pelan rumah saya.





Alkisahnya, saya nie suke sangat mandi waktu maghrib. Tak tahu la kenapa.

1 hari, saya pegi mandi. Waktu maghrib la..
Pas mandi, saya jalan la nak masuk bilik.
Masa tu saya tengok 2orang adik lelaki saya, Shahril dan Shazrin duk main sorok-sorok.
Saya nie pesen suke berkemban lepas mandi. Kekadang sambil berkemban tu saya duk bawah kipas. Rasa sejuk jekk.. 
Otw nak ke bilik tu, saya ada cakap kat adik-adik,

"Jangan main sorok-sorok. Nanti ader hantu sorok, baru tahu."

Pastu saya pun jalan pegi ke bilik.
Diulang, mase tu kan maghrib. Opcos la mase tu cuaca dah gelap.
Masa masuk bilik tu, saya bukak la daun pintu sebab saya nak on kan lampu bilik. *rujuk gmbar. Anak panah kat depan bilik.

Suiz tu duk kat belakang pintu.
Tengah tangan duk teraba-raba carik suiz, saya nampak 'adik' saya (Shahril) duk sembunyi kat belakang pintu bilik saya.
Kedudukan muke saya dengan muke dia lebih kurang 2 jengkal je kot. Adik saya tu sama tinggi dengan saya.
Dia senyum kat saya.
Saya pun marah-marah laaa...

"Oit, Kak Ngah dah cakap jangan main sorok-sorok waktu maghrib. Tak reti ke? Dah! Pegi keluar! Orang nak pakai baju nie!"

Masa tu tangan duk teraba-raba lagi cari suiz.

Dia senyum-senyum lagi.
Sebenarnye masa tu saya tak nampak jelas muke dia.
Yang saya nampak mata dengan mulut je.
Gelap kan mase tu.
Saya pulak duk tenung je adik.

Then, bile saya on kan lampu, automatik adik saya dah takde.
Pastu bile saya intai kat ruang tamu, tengok-tengok 2orang adik saya tu duk terbaring tengok tv.
Masa tu diorang duk tengok citer Mr. Bean.

Time tu laaa tetibe saya rasa seriau.
Kalau adik saya tengah tengok tv, habis sape yang saya tenung dan marah tadi?
Huhuhuhuhu....
Misteri sungguh..
Terus malam tu saya tido letak surah yasin kat sebelah.

Sekian...
Tenkiu kak peej sebab sudi publish citer saya yang tak seberapa nie.
Nanti ada masa saya citer kisah saya & "penjaga" saya pulak...
Adios amigos!


 Diana  


......................................................................................

wsalam diana,

tu la ramai suka segment ni.
cuma ramai yang expose mistik jugak kot. so kurang komen.
yes. tau keropok losong. mana boleh tak tau.
tak malaysian la kan.

meremang bulu roma ni baca.
akak ni imaginasi tinggi.
so bila kata nampak mata n mulut tu.
n elok tengah senyum. meremang segala2 bulu. fuhhhhh.

sebab tu orang kata kita ni kadang-kadang tak boleh mulut lepas kan.
terlepas cakap, then terus la nampak la. mengikut la.
huish Nauzubillah. :/

nanti share la lagi yea.
seronok baca kisah2 ni.

kalau sesiapa nak share pengalaman expose mistik boleh la bagi email yea.

email : nurhafiza.burhanuddin@gmail.com
title : expose mistik :

tak kisah kalau ada blog ke takda ke.
tetap boleh share.
kalau korang ada blog. tapi rasa nak rahsiakan identiti. pun ok aje.
sharing is caring.
sebab mak ni penggemar cerita2 macam ni. heheh.

ok tu je.
semalam malam jumaat. :)

jangan memainkan perasaan aku boleh tak?

kan aku buat entry hari tu.
aku kata entah apa ke aku stress lebih ke apa.
aku makan banyak gila.
selalunya aku kalau stress tak lalu makan.
if happy ye la. banyak aku makan.
ni dah lain macam pulak. ish.

lepas kenduru kawin tu.
aku balik rumah timbang.
rumah aku papa beli timbang baru.
digital.
macam set umur, tinggi, female, normal/athelete.
then timbang dia kira la berapa berat.
then dia tunjuk la berapa % fat, berapa % lagi air ke apa.
segala benda la.

aku tak suka timbang-timbang ni. depress.
tapi masa memula beli papa suruh aku yang ajarkan macam mana nak pakai.
dorang tak reti. n tak nampak nak set2 tu.
so buatkan la. then aku lak timbang.
hmmmm. boleh tahan berat la. tapi still tak naik ke apa.
static kat situ. ye la. nak turun apa pun kan.
semua benda aku balun makan. ;p

setelah sekian lama tak timbang.
sabtu tu papa suruh set kan lagi. dia nak timbang.
lepas dia n mama dah timbang aku lak timbang la.
uwaaa... naik 3kg.

mula la papa bebel2 la apa.
aku pun depress kat twitter la apa.
ada la someone cakap, sebab baru balik kenduri. memang la berat.
entah la. yang pasti tak suka la.

so aku join papa puasa.
yang noy cakap kat aku tolong start tak amik nasik.
susah okkkk.
bila dah puasa tu. nak berbuka rasa tamak.
so makan jugak la nasik. gila tak best ratah lauk je.

macam tu je la pun.
takda la beria ke apa.
exercise satu ke hapa pun takda.
oh aku start pakai PB balik.
dah lama tak pakai. pemalas.
seksanya rasa. nak pitam.

pastu kan. tadi kan.
aku saja je la kan.
try timbang.
amazingly turun 4 kg. haiahaiahaiah.
entah kenapa.
aku rasa betul la teori kat twitter tu. hari tu aku timbang lepas makan kenduri.
mesti la berat kan. *ceh poyo padahal memang besar almari pun*

ok la kalau tak kira yang tu.
kira turun la 1 kg kan sebab puasa. hihihihihi *gelak tersipu-sipu malu*
oh aku puasa 2 hari je. isnin n selasa.
semalam aku kecundang.
sebab stress, aku tak tahan. aku smoke. hiahaiah. hampeh betul.

tapi bila tengok ada perubahan ni tetiba bersemangat pulak. ;p
tapi serious la aku rasa seksa betul pakai PB.
dah lama tak pakai. takda la lama mana pun. 2-3 minggu je. ok lama la tu. heheh.
so dah tak biasa. nak nangis.

tadi naik kereta ngan noy.
badan aku tegak je n tak selesa la rasa.
pastu aku selalu ada rasa yang kalau aku pakai PB aku rasa aku macam giant.
sebab aku rasa aku nampak macam top heavy.
macam tak natural la.

me : eeeee tak suka tau.
noy : apa nya.
me : kau tengok la aku ni. apa kau nampak.
noy : *dia jenguk aku ngan ekor mata* kauu. kau kurussss *mata terbeliak*
me : haaah?
noy : kurus la.
me : tak la. aku pakai korset la.
noy : oh patut la.
me : tak la. kau tak nampak ke. aku macam giant. badan aku tegak macam ni. macam tak normal je.
noy : tak la. saya tengok ok je.
me : ye ke? aku je ke yang rasa?
noy : ok la. serious nampak kurus. takda dah perut big mac kau (adik aku mmg biadap). best kan kalau macam ni. kau rajin la pija. jangan makan nasik yea? ok tak?
me : huh *buat-buat tak dengar*

hahaha. ye aku hampeh macam tu.
aku sebenarnya takda masalah pun.
aku ok-ok aje. takda la pressure ke apa.
dotdot pun takda complain apa.
tapi noy n papa la paling bising. suruh kurus nak kawin la apa.
yang mama lagi la, "biar la dia. korang ni tak paham2 ke. dia mana pernah kurus. dah berpuluh tahun. memang macam tu la."

time tu hidung kembang2 je.
rasa macam, "get it? get it? terima je la kenyataan"
tak sempat aku nak bersuara mama sambung.

mama : biar la dia gemuk macam tu. dia nak tunjuk kat orang la. dia bangga la badan macam tu pun orang nak jugak. hahahaha.
me : kong ajo.
mama : betul la.
noy : hahaha. papa nanti pija kawin kita amik kompang 3 kumpulan. siap ada gendang besar tu tau. yang bunyi. dong,dong dong dong dong...hahhaa. sesuai.
P.G : apaaaa?
noy : ala gendang besar tu. kau tau kan. dong dong dong.
P.G : bagus tu. pastu pija sampai. orang pun cakap. ambuihhhh besooo nya pengantin.
mama : ok. nanti mama amik yang macam tu.

eeee jahat kan dorang.
tapi lantak. janji mak happy weyh.
tapi akan teruskan la puasa.
sebab syiok pulak turun berat.
n paling best. rokok aku sekotak tahan 2 hari weyh.
selalu sehari sekotak or 1 1/2 ok. mampos.

ok tu je.
nak menari gelombang.

pengalaman yang menarik. feeling cikgu uolls.

ok kan hari tu aku cerita sikit pasal aku feeling jadi cikgu kan.
tu update daripada bb aje.
ni kasi update proper la yea.

last April abang johoe ni contact kat fb.
suruh aku jadi speaker untuk program bicara kerjaya kat mrsm terendak.
untuk budak-budak form 5.
aku macam rasa lain macam.
sebab sesuai ke. aku ni bukan kerjaya.
tapi abang johoe kata takpa. sebab pun boleh dapat duit sampingan kan.
biar buka minda budak-budak ni tau pasal blogging.
so aku kata ok la.
oh abang johoe ni senior aku.
masa aku form 1. abang johoe ni form 5.
dia ketua BPP. badan perwakilan pelajar.
kita ketua pengawas la kira.

then keluar la invitation kat fb pulak.
aku tengok la penerangan daripada super senior kak julia ni.
pasal program ni.
lagi la aku cold feet.
sebab kau bayangkan kerjaya yang join semua proper.
doktor, engineer, seni, pasaran modal la, pensyarah la apa.
nangis.
then aku kata la kat kak julia tu.
macam tak sesuai aje aku ni nak join.
kak julia yakinkan n all.
so last minute aku kata ok la. aku join.

nak drive sendiri memang aku tak kuasa la.
so abang johoe contact. dia kata boleh pergi sekali.
esok pagi-pagi kul 7am dia kata dia amik.
7 pagi???!!!!!
memang awal. aku mana la reti bangun awal.
konon kul 12am nak tido la kan.
takda makna. rasanya around 3ish am baru tido kot.
pastu 6ish am aku bangun.
siap semua. sekali abang johoe text cakap "flight delay" sikit sebab tunggu abang sagad amik.
abang sagad ni batch abang johoe jugak. gulp.

oh abang johoe pilot. so dia akan cakap pasal tu.
abang sagad tak silap marine engineer kot. then dia ada part time jual painting. so cakap pasal seni. :)
abang sagad sampai pukul 8.10am macam tu.
so bergerak la.

sembang2 bagai. nasib tak awkward ke apa.
tapi aku sebenarnya ngantuk melampau.
tapi nak tido segan.
kang tak pasal berdengkur n keluar air liur basi. hahahaha.
so tahan je la kan.

laju gila abang sagad bawak.
kau bayangkan dia amik aku 8.10am. 50 mins dah sampai tol alor gajah/ simpang ampat semua tu.
tapi takda la terasa ngeri ke apa. relax aje.

sampai je terus aku masuk kelas.
program dah start around 9am.
aku sampai 9ish rasanya.
aku masuk under I.T.
tak ramai pun student. dalam 10 orang aje.

dorang boleh pilih dorang nak dengar apa.
tak silap aku ada 20 speaker.
paling ramai orang interested adalah doktor, pensyarah/cikgu n engineering.

:: 1st session ::


sampai je abang azizul rizal tengah present.
abang rizal ni spm 1997. senior gak tu.
aku form 1 abang ni form 4 maknanya.
abang ni cerita pasal dia kerja kat Dell, cyberjaya.
jadi ...ehhhmmm. ok aku lupa.
tapi gempak gak la kerja dia.

tapi sumpah kelakar.
bila abang rizal ajar n terangkan tu.
dia tanya. 'faham tak apa abang terangkan?"
yang aku, "fahammm" siap angguk2.
hihahahahaha. bengong. terasa kembali ke zaman student lak.
oh dah ingat. abang ni software engineer tak silap. macam tu la. majoring software.
aku faham2 la sikit.
sebab mostly benda-benda yang dia sebut kita dalam dunia i.t ni pernah dengar la.
ceaaaaaaaaa. poyo betul.

then sampai giliran aku.
amik kau menggelupur.
tak biasa la katakan.
sampai lupa nak kenalkan diri n tulis nama blog aku.
nasib abang rizal banyak guide.
membantu jugak la.
kurang nervous aku.

OMG!!!! susah jadi cikgu ok.
ok aku bukan la cikgu.
tapi kau present n orang buka clueless kau akan rasa. eh dia faham ke tak ni?
pastu bila kau tanya ada apa2 nak tanya. n takda orang tanya.
kau macam. eh ok ke tak ni?
padahal zaman dulu aku pun paling la nyampah nak tanya2 cikgu.
rasa nak cepat2 la cikgu gerak.
boleh buat acara bebas ;p

tu takpa. berpeluh ok.
sebab musim panas kan.
kat area depan tu takda kipas. murid2 ada kipas.
zaman dulu tak terfikir pun.
patut kena buat la. kesian cikgu2 weyh.
pastu ada one part tu. aku rasa aku takleh nak bercakap.
sebab tekak aku kering gila air liur ni macam tak memproses pulak.
help! help! help!

i think it went well la.
then makan kat kantin.
dapat mihun goreng.
tka snap pic. sebab aku berpeluh macma mandi.
baju aku tang leher semua tu kuyup ok.
bukan exaggerate tapi kuyup ok.

then sementara tu sembang la ngan abang rizal.
cakap la budak2 mrsm ni banyak tak terbuka kepada i.t.
sebab ye la. semua set kepala nak kerja yang gempak2 macam doktor, engineer, arkitek, accountant n semua2 tu la.
i.t selalu choice yang belakang2.
sedangkan zaman sekarang semua pun pakai i.t aje.

ingat lagi back in 97. orang cakap internet, website ke apa semua ni mana la kita tau.
tercengang2 je. sekarang kalau kau tak tau. orang kata buta i.t.
zaman dulu buta huruf. sekarang buta i.t.

then second session pukul 11 pulak.
kelakar.

me : abang smoke bang?
abg : tu la. pija naik dulu. abang ingat nak smoke la.
me : saya nak ikut. saya smoke jugak.
abg : iyeee? hhahaha. ok-ok.
me : carik port la bang. tak tau kat mana. menahan lama. sebab abang johoe n abg sagad tak hisap rokok. nasib before sampai pija tanya. abg sagad ok. so smoke dpt la smoke.
abg : ye ke? dorang tak smoke? bagus tu. 
me : tu la. saya dapat email cakap takleh smoke dalam kawasan maktab. susah tu.
abg : takpa. sini ok. takda sapa nampak.


hehehe. so carik la port.
so gossip2. cea gossip.
ok takda la gossip. sembang pasal blogging n all ngan abang tu.
naik atas student dah tunggu.
cea cea student uolls. ;p

kali ni ramai sikit la.
ada 15 orang kot.




abang rizal in action.
dia tunjuk pic office dia kat dell.
girls tengok daripada laptop.


boys tengok daripada phone abang rizal.
ok la. group second ni banyak tau la.
even though ni kira 2nd choice dorang.
paling kelakar salah sorang budak girls tu 1st choice dia medic.

abg : faham tak? senang je kot. medic lagi susah.
girl : susah. medic macma lagi senang.

hehehe. macam2.
pastu lepas settle abang tu gerak terus.
aku la sambung.
mostly semua tau la pasal blog. senang nak terangkan.
siap aku tengah present aku dengar nama Hanis Zalikha di sebut.
tapi aku teruskan je present.

me : tadi ada sebut pasal Hanis Zalikha?. tau yea?
girl : tau..
me : haaa dia salah satu contoh la. tapi dia lagi hebat. akak ni nak banding ngan dia ni picisan sangat. dulu masuk paper sebulan dia boleh dapat rm3,500 daripada blogging. tu dulu. sekarang lebih kot.
girl : blog ni pun saya tau.
me : blog apa?
girl : peej burhan ni. saya baca. sebab kakak saya selalu baca.
me : haah ye ke? hehehe. *tetiba segan. bengong sangat*

tapi aku bagi tau la kat dorang.
blogging ni kena ada minat.
if blogging sebab nak duit aje tak dapat la.
sebab amik masa. nanti kecewa je kan.

then settle je.
ada few approach tanya lagi details.
lepas tu aku tak tau nak kemana.
so aku masuk dewan.
tunggu kak zue settle.
gila best. sebab dewan sejukkkkkk. ada a/c. yang aku kuyup.



kak zue cakap pasal accounting.
kelakar. kak zue kata budak2 ni tak abis2 tanya, "macam mana nak jadi c.e.o kak?"
wahhh. melampau kan. buat2 bersabar sikit.

sekarang dah lain macam ok.
zaman aku dulu kena bagi salam ke kat senior ke apa.
tapi dorang siap salam cium tangan.
segan-segan aku. dah la berpeluh masam, silap2 bau rokok ke apa. pfffttt.
yang aku ejek2 kak zue.

me : weooww. cium tangan ok.

sekali budak-budak2 tu datang kat aku.

girls : terima kasih kak. *salam cium tangan*
kak zue : hahaha. haaaa gelakkan aku. kau pun sama.
me : whyyy. takyah la dik.

kelakar kan.
ok bagus la.
tapi aku tumpang sibuk je kat situ.
tak pasal dorang kena cium tangan tembam dan masam ini. hehehehe.

then makan kat kantin lagi.
makan nasi goreng ayam.
aku rasa dah tak berapa best la.
zaman aku dulu masakan makcik kantin dia gila punya best.

sorry la takda pic aku in action.
segan aku. takkan nak suruh abang rizal tu amikkan kan.
over sangat.
so aku posing dalam kereta je la.



aku tunggu dalam kereta sebab abang sagad nak tengok block dia dulu.
so sementara abang johoe n abang sagad masuk aku vain kejap.
vain la sangat. peluh sakan tu sebenarnya.

then gerak balik.
pun sembang.
aku dah ngantuk.
tau2 aku tersengguk tido ok masa kat area seremban.
tau2 dah sampai serdang ke apa. hiahaiahahah. ;p
kalau terdengkur mintak maaf je la yea.

tapi seronok la.
cuma a bit penat la. sebab balik hari kan.
cea poyo. bukan drive pun. dok belakang je punnn.
kali ni better kot. sebab cakap depan adik-adik je kan.
masa present yang untuk omputer la apa semua tu. lain macam menakutkan dia tu.

so ada sesiapa nak cikgu pija present apa2.
ecewahhhh.
kalau tiba2 nampak aku cakap tersekat2.
sila la hulur air ye. maknanya tekak kering tu. heheh.