untuk menceriakan hari minggu ye.

ala ramainya sedih baca entry yoki tu kan.
kang aku dah selit2 kan lawak tu.
so kira ok la. takda la sedih sangat ke apa kan.
yoki so far ok.
elok susukan anak dia semua.
dia pun nampak ok je.
cuma tak banyak bunyi la.
makan ubat pun elok je. takda masalah.
unlike hannan n lulu. susah betul.
bagi ngan makanan lembut tu pun dia pandai pilih.
makanan dia makan. sampai tang ubat dia sembur ke luar. ptuihhh. keji gila. haha.

anyway pasal entry expose mistik tu.
awatnya tak nampak. clear je aku rasa.
kan ada kotak tu kan. kau jangan tengok tengah kotak tu.
kau tengok ke kanan sikit. sudut kanan tu.
nampak muka perempuan menyengih. erk.

ok lupakan itu semua.
since mood pun ala2 scary n sedih je kan.
ni nak share gambar.
random picture dpd hp aku n fb noy aku amik.
tengok gelagat pet2 kita orang. eh lain macam je bunyi.
pet2 as in pets la. binatang2 peliharaan. bukan pe***. cea tetiba bintang.
macam la tak biasa mencarut. ;p

ni aku snap semalam.
aku tengah keluar nak smoke. nampak dia macam ni mengadap matahari.

:: hahaha lawak kan. lama pilak tu. sekor lagi ok aje ::


view dari depan pulak.
ewahhh. elok punya dia sunbathing kan.
feeling sangat kot. lawak la.
ish dah besar sangat kan.
papa punya kesayangan ni. nak lepaskan dia tak bagi ok.
tah berapa besar lagi dia nak bela ntah la.

ni pulak dpd fb noy.
lulu ni favourite dia dok celah2 langsir tengok pemandangan.
tah apa yang best tah.
asyik la ke situ aje.
tak tengah, dok kat tepi.
yang kaseh tu sibuk ngikut aje.
so ni dapat snap.
noy letak kat fb dia.
comel je aku rasa ngan caption2 tu. :)


:: i wonder what so great about looking outside the window? ::

:: and so i check it out ... ::

:: ooo...got budak2 main petang, cats lari2 n cars lalu lalang..interesting view ::

:: sure ngumpat? mesti kata, "tahpape tah nonoy tu"...LOL ::

hahaha macam sesuai je caption2 tu kan.
patut la kepala dorang ke kiri. ke kanan. macam2 rupanya ada.
sampai time tu aku join sekali.
tak pasal few minutes jugak la aku n noy tenggek sama sebab join tengok. ;p

ok tu je. bye.
nak pergi detim :p

p/s : sesuka hati aku sempat update blog. dotdot tengah tunggu kat bawah. aku kata nak siap2.

jejak kasih ibu dan anak-anak.

last saturday tu yoki beranak.
yoki ni dok dalam sangkar ngan hannan.
memang sehari berkali2 la main je kerjanya.
tapi hannan tu dah sunat.
tapi ada sekali tu bangun pagi tengok 2-2 takda dalam sangkar.
petang tu baru dorang balik. so tangkap masuk balik dalam cage.
so rasanya time tu yoki pregnant kot.
aku dah perasan lama dia macam bulat semacam aje.
dorang kata takda.
few days before tu baru la semua percaya.
so plan pagi esok tu nak keluarkan dpd cage la kan.
sekali tak sempat. dia dah beranak pun.

so asingkan la dia.
darah dia bersepah2 ok. gila banyak.
aku ingat ada orang cedera parah ke apa.
rupanya dia. dah la hanyir n busuk takleh blah.
ahad tu tiba2 nampak ada benda stuck kat pepet dia.
besar macam guli besar tu. tau kan. macam chocolate bulat2 selalu tu.
haaa. besar tu la.
ingat uri dia. dia tak reti teran ke apa ni. padahal dah 2nd time beranak.
so biarkan je.
tengok tak ok gak.

monday noy kerja.
so selasa tu baru kita orang bawak di vet.
ye la sampai bila nak tunggu kan.
takut bahaya. sebab kalau manusia uri tak lepas boleh mati n all kan orang kata.

so bawak. sebelum tu aku dah perasan.
apa pasal lain macam je muka yoki.
muka macam jiwa kosong. boleh nampak ok.
macam gila pun ada.

so ke vet. cakap la ada benda stuck kat tempat tu.
doktor selak la.
boleh tak benda tu dan besar ciku macam tu.
separuh tu warna macam pucat. salu macam warna paru mentah yang kita beli tu.
separuh lagi macam daging. pink2 merah tu. memang ngeri la.
n tau tak apa tu??
sebab dia teran kuat sangat. so vagina n rahim dia dah terkeluar ok.
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. siannyaaaaaaaaaaaaa.
ngeri, sedih semua ada.
i mean bayangkan kalau la kau punya terkeluar besar ciku tu.
atleast kita manusia. besar ok. kucing punya kecik aje.
Allah je la tau macam mana sakit tu kan. ish.

muka doktor pun dah leh nampak sedih sangat.
dia kata muka yoki pun dah pale. pucat maybe sebab sakit.
susu pun dah kurang. maybe stress kot.
so dorang suruh tinggalkan. sebab nak bagi drips.
operate buang rahim semua tu.
so doktor suruh kita orang jaga anak dia.
sebab yoki pun takda susu. so takmo la dia sakit. nak kena pikir anak2 semua.
so tinggal la.

memang sedih sangat la.
so beli la. susu tepung kucing tu.
beli botol susu 2. n satu syringe.
memula buat. tebuk2 la lobang botol tu.
lepak depan smoke kejap.
masuk dalam elok kaseh feeling ngan botol susu ok.
sedap kot susu tu.
tau2 hancur puting botol tu. ishhhh.
keji. dah la mahal botol tu.
kena pakai satu lagi tu.


percubaan bagi tak bejaya.
sebab besar sangat puting tu.
n tak reti nak suck la kenit2 ni.
so pakai syringe.
kuat menepis. so siap balut pakai good morning towel tu.
feeling bedung dia. heheh.


mak kucing bagi anak susu sambil di bantu nenek kucing. heheh
mama tu geram tu. suka dia je nak buli-buli tau.
time tu memang terkial2 la.
sebab serba tak kena. mana nak reti kan.
tak pernah bagi kucing kecik macam ni susu la apa.
selalu dah besar sikit la.




tengok tu. kemain dia marah.
yang brown tu pandai. bagi je elok cot cot cot dia sedut benda tu.
banyak dia minum.
yang atas ni payah gak la tapi minum jugak la.
yang sekor tu. paling dompot. memang mengelak la.
nak bagi half syringe tu pun bersilat ok.
asyik la berjaya dia keluarkan tangan dia tepis2.




lepas bagi susu je semua tido selesa. :)
ye kena bagi every two hours ok. pengsan kan.
macam ada anak kecik pulak.
hari kedua n ketiga tu lagi susah.
sebab dorang dah besar sikit kot.
bila bagi susu je lepas tu menjerit2.
tergoyang sana sini carik mak dia.
dia ingat mak dia ada kot. kejut nak bagi susu. :(

lepas bagi susu je aku akan sedih.
sebab yang brown tu bersungguh2 minum sedut2 macam kan sedut tetek mak dia.
siap ada sekali tu dia keluarkan tangan dia. aku dok bagi susu.
tangan dia tu dok tekan2 kat tetek aku. sedih kan.
feeling uolls.
nasib aku takda susu. silap2 terlebih feeling tetibe terbagi tetek aku pulak kan. hahahha.
yang lain lak aku sedih sebab payah nak bagi susu.
maybe dia rasa tak sama macam susu mak dia kot.
pastu maybe dia nak warm badan mak dia tu kan. entah.

yoki operate tu hari rabu.
so khamis boleh amik.
berdebar aje.
ye la tak tau apa keadaan dia kan. ok ke tak.
sebab masa tweet. ada cakap kucing dia pernah kena macam yoki.
tapi tak survive sebab lepas operate, koma. ish sedih kan.


pergi sana aku sempat kacau noy.
sekali doctor tu keluar dia geleng2 kepala.
emosi je kan.
tapi tengok ok aje.
dengar dorang kecoh2 suruh amik yoki nak bukak drip semua. :)
doktor kata yoki ok.
makan semua dah nak.
n boleh letak anak dia sama2 ngan dia. susu dia pun dah ada.
tapi jangan bagi dia mandi n main lompat2 ke apa.

yoki senyap je.
suara pun payah nak dengar. haih. sedih tengok.
tapi doktor kata dah ok. takda apa.
muka pun dah tak pale semua.

:: mrs yoki ::

sampai je rumah bagi hannan n yoki cium2 amik bau balik sangkar.
lepas tu menggila hannan dok ngiau panggil yoki. heheh.

:: bulu kena shave kat tangan(ok kaki. tapi aku suka panggil tangan) sebab nak drip tu ::

:: bulu bawah ni kena shave sebab operate tu. doctor suruh tampal plaster. dia kata by 10 days dah heal ::


yoki mula2 tu takmo ok anak dia.
dia sibuk cium lulu n kaseh.
padahal before this dia tak ngam ngan kaseh.
anak dia punya la meow kuat. dia buat tak tau aje.
kita orang siap sua2 kat situ pun dia takmo.
maybe dah takda bau kot. baby2 tu dah bau mummy peej dia. heheheh.
lulu yang kelam kabut tengok baby2 tu jerit2. kelakar la.
drama kucing betul.


nonoy pujuk yoki dok dalam bakul ngan anak dia.
ye la. kita sian yoki memang baru lepas operate.
tapi anak dia pun sian. nak ibu dia kan.
then doktor pun cakap ok aje. letak dia ngan anak dia.
so should be ok la kan.
lepas pujuk2 tu. baru yoki ok.
kelam kabut tengok anak dia panjat mak dia semua.
sampai tergolek2 terkangkang2 la.
yoki pun terus peluk anak dia. jilat2 semua.
memang sebak la time tu.
yang mama siap dah nangis2.
paling la drama kan. hahaha.

:: haha. orenbrown tu hilang arah ke uolls?  ::

:: pic ni kelakar. yoki tgh jilat anak dia. tapi macam lidah terkeluar sebab kepenatan melayan anak. keh keh. ::



lepas isap susu. semua tidu. geram je.
rasa nak ketuk kepala sekor2. haha.

hari ni tengok yoki elok je.
tak banyak ragam la. diam aje.
dah bagi ubat. hopefully dia recover n ceria macam dulu.
bf dia si hannan dah merindui tu. :)

sekian.
rasa hari ni aku cerita drama kucing.
macam2 hal kan.
aku terpikir la.
agaknya time beranak tu dia gabra kot.
sebab kucing kan suka beranak sorok2.
ni ada hannan n all. so dia takut n malu.
tu yang teran pun melampau jadinya.
tapi hannan tak kacau pun dia.
pastu kita orang buat drama lagi.
terfikir. mesti hannan tu bangga kembang2 hidung n feeling tu anak2 dia kan. padahalllllll.
hahahahha.

ok tu je.
bye.

expose mistik : ......dalam botol

salam pija..sakan no p holiday..bestnya..

ingat lagi x aku ckp pasal anak aku yg boleh 'nampak' 2? 
baru2 ni dia kerap tegur ada pococng dok gayut kt tingkap umah aku.aku pn selalu gak dengar ada org dok jalan kt tingkat atas umah aku. (tingkat atas umah aku 2 kayu, biasa la umah kg) sejak aku mengandung ni aku slalu gak dengar mcm2, bkn kt umah ja kt ofis pn sama gak.

pastu ahad lepas (27.03.11) hasben aku panggil kawan2 dia. depa ni mcm ghostbuster tau..elok depa sampai ja, depa kata ada 2 'benda' tu kt umah aku. depa pn buat la keja depa. katanya umah aku ni laluan 'benda' tu (jgn lupa blakang umah aku kn kubur) depa ni org belajar silat. dok bersilat la dlm umah aku ni..pastu tgok dia mcm tarik benda dgn susah payah bwk masuk dlm botol. aku mula2 xpecaya lgsung sbb xnmpak apa2, tp bila dia bwk 'benda' 2 masuk dlm botol, aku nampak botol tu kembung. lpas tu, depa snap botol kosong tu guna henpon, dengan kuasa Allah kami nmpak ada org pompuan rambut pendek dlm botol 2.

adik aku tnya la, dah tgkap yg betina. nnt yg jantan mengamok. dia kata xyah takut. tapi, elok ja nk tdoq, tutup ja suma lampu satu umah kena kacau.aku dengar benda dok ketuk kt luar tingkap n bunyi org ketuk tong sampah. ank aku yg bleh scan tu, dok bsilat tp mata pejam. adik aku lak dengar orang dok seret sliper kt luar. kakak aku lg dasyat, dia nmpak pocong dok bdiri n senyum dpan dia kt tempat yg anak aku slalu tegur. bibik 1 kakak aku kta dia prasan ada benda tepi dia tp dia xbrani bkak mata. bibik 2 kakak aku lak kta dia dengar ada benda jatuh & org dok mandi. kakak aku no2 dengar org dok jln kt luar umah. mak n hasben aku relax ja tidor. 

esok tu, ghostbuster mai lg. dia kta sebenarnya mmg depa nk tgkap yg jantan 2 tp 'dia' lari. mlm 2 depa tgkap lg tp kali ni 2 botol besar. lepas tangkap sekor, sekor lg mai..lpas sekor, sekor lg..smpai depa 4 org pn lembik sbb letih. tp lepas mlm 2, Alhamdulillah, kami suma leh tidor dengan lena nya..

ni gambar botol yg depa tgkap 'pompuan' tu..mmg xclear tp kalu tgok dlm henfon mmg clear. try perati btol2, belakang 2 la kubur yg aku ckp. 

yang aku tanda petak tu, muka dia..


tq pija


.................................................

scary kan.
paling tak tahan poc berdiri senyum. erghhh. tak suka.
nak senyum2 pulak kan.
pastu aku tengok pulak pic ni.
hari pertama tengok meremang la.
then tadi tengok tak nampak pulak.
rupanya kena view large baru nampak clear.
tsk.

gambar ni memula aku takleh publish.
sebab tak dapat keizinan.
tapi aku cakap aku akan rahsiakan identiti dia la.
so oleh itu share.
click pic tu bagi large baru nampak clear.

selamat malam jumaat semua. :)


edited : sorry pic telah di remove atas permintaan tuan cerita. takmo pic tu disalahguna ke apa ye. thank u :)







Alamak, terlebih sudah.

Semalam mama bagi tau tijah nak datang.
Tijah mana? Tijah blogger mysterious tu la.
Sorry x reti link. Aku pakai bb la.
Nak tgk click kat link tepi ni.

So ok la.
Tapi aku ni mana la reti tido awal.
So td dia datang aku still tido.
Terjaga bila papa ketuk pintu kejut.
Yang kelakar, time tu aku tengah mimpu jumpa tijah. Galak bersembang. Ceh.

So jumpa tadi excited la.
Walaupun kat dunia blog macam dah kenal lama. Selamba aje.
Bila jumpa betul rasa pelik la kan.
Dah la mula2 aku bahasakan diri aku pija. Arrrghhhh wtf!
Mesti tijah tahan je nak gelak.
Ye la. Selama ni sembang dok aku kau.
Buduh tauuuu.
Aku mmg if ngan orang x biasa n orang tua 'dewasa' dpd aku. Aku akan bahasakan diri aku pija.
So gedik eyh.
Bukan gedik. Hormat uolls.
Ish pitam aku mengingatkan balik aku sembang ngan tijah guna ganti nama tijah. Hahahahahahha

Anyway. Dia bawak buah tangan.
'Ubat' utk mama. Dia kata sehari sketul aje. Xleh lebih.
Tapiiiiii. Aku macam dah termakan 2 ketul. Keh keh. Mcm mana itu. ;p
Mama pun sama.

Papa : eh tijah kata seketul je la. U dah makan dua ketul.
Mama : eh shadap yew *balik balut coklat kat meja*

Syiok eh sembang.
Nanti ada umur jumpa lagi.
Ok la. Aku nak makan chocolate ni.
Tulis entry ni punya pasal.
Tergolek2 kesepian chocolate aku td atas meja. ;p
Mau makan. Bye.
Sent via BlackBerry from Maxis

apa kata survey

aku tepek email daripada reader.
lets baca.

Salam sis,

Saya Azie, final year student in Bachelor of Business Management. Saya nak minta tolong sis promote my survey questionnaire for my market research. Market research ni saya perlukan untuk buat my business plan. Saya perlukan respondent di kalangan internet users. Survey ni open sampai 26/6/2011. Tak byk nak kena jawab, ada 11 soalan je. Hehe. Kalau ade ape2 lagi maklumat yang sis perlukan, just inform saya ye? 




Thanks for your time sis! :)

Regards,
Azie

...................................

ok jom sama2 tolong buat questionnaire tu.
aku dah buat dah. ok memang senang je. click2.
1-2 minit dah settle.
kira macam survey la. :)

ala korang pun takda apa nak buat tu kan.
buhsan2 tu meh la tolong azie ni yea.
cepat click link atas tu.

ok tu je.
thanks in advance ye.
kerjasama anda dihargai.
semoga anda dilimpahkan kurnia dan rezeki.
Amin.

p/s : mood cas alim sebab baru lepas tengok video ashraf muslim bertunang. sweet tunang dia tu. suka tengok. ok bye.

ditinggalkan sekali lagi.

awal bulan hari tu jonet call bagi tau nama dia naik lagi untuk UN.
kali ni pergi Afghanistan pulak.
gila scary kan. tapi dia kata dia suka aje.
lagipun single semua. so time ni la nak buat duit n all.
fine.

ingat macam khabar2 angin ke apa kan.
sekali 2-3 hari lepas tu papa n mama breakfast.
jumpa sorang officer ni. dulu wife dia kerja ngan kita orang.
so kenal la.
rupanya dia yang uruskan untuk intake yang nak ke Afghan ni.
n dia kata memang nama jonet naik.
tambah 2 orang last minute. salah sorang tu jonet la.
total pergi 40 orang.
dia kata selalu dapat offer orang tolak. sebab afghan kan.
tapi jonet ok aje.
why johnny why???

harus la aku n noy emo aje.
ye la rakan ke mana2 kan.
macam2 aktiviti.

so hari-hari terakhir dia pergi harus la nak spend masa ngan dia aje. keh keh.
we went to nilai untuk lepak session.
selain jumpa jonet. jumpa adik2 dia jugak.
lama tak jumpa.
aisha tu sampai dah kawin n pregnant semua.


aisha, jonet n noy.
aisha tu kecik je kan. padahal tak silap dah 5 months kot.
last time kecik macam tu jugak. tapi anak dia keluar 3.83kg. besar ok.
kita orang tak dinner lagi time tu.
so kul 2 pagi sesuka hati makan ini.
jonet yang suggest. dia kata sedap.
memang sedap pun.

:: ayam tandoori ::

:: naan double cheese. feeling double cheese burger. haha. memang sedapppp pun ::


pompuan sedih yang kena snap pic sendiri sebab taknak kacau semua orang rancak sembang.
then ahad lepas jonet lak turun KL.
konon nak visit huda kat hospital.
tapi sabtu huda dah discharge pun.
so takda visit2. kita orang ke plan seterusnya. karaoke. heheh.

pergi sg wang sebab nak ke green box.
parking macam hazab.
itu pun senang la jugak sebab sg wang kan pakai system parking yang ada lampu2 tu.
yang kau tau berapa je parking tinggal. jangan ke kanan ke ke kiri. sebab ada display tunjuk situ dah full.
tapi tetap la penuhhh. jenuh pusing.
sekali sampai green box pun full. what??!!
so dorang suruh ke red box lowyatt sebab situ ada kosong.
bagus. tapi jadi kerja menapak.




jangan tertipu la dua pinggan ni.
sebab sebenarnya penuhhhh meja kita orang amik makanan.
sampai aku confuse. aku ni pergi sana sebab nak makan ke nak nyanyi kan.
sebab aku bukan nyanyi sangat.
lawak je.

jonet : aku dah karoke semalam ngan family aku. tapi tau la ramai. tension balik2 bapak aku yang nyanyi.
me : oh ye la. sebab if karaoke balik2 kau. balik2 kau. baru best yea.
jonet : ye aku suka macam tu. hahahaha.

mmg over. dia tu penggila. macam2 jenis lagu la nyanyi.
yang aku lak tak sedar diri. kalau pilih lagu semua nak yang tinggi2 aje.
padahal suara macam itik tak sampai.
kerja tap2 tangan jonet suruh take over. hahaha.
noy bengang je ngan aku.

noy : kau kalau pilih lagu semua nak yang tinggi aje.
jonet : biarlah. suara dia memang sesuai lagu high note *tangan didada, mata ke atas*
noy : oh lupa. pija lagu2 tinggi macam ni pun kira tak mencabar untuk dia *tangan didada, mata ke atas*
me : hahaha kong aja. biar la. korang terhibur kan. suara aku memang sedap *tangan didada, mata ke atas*

haha. sapa pernah tengok oh yeah kat channel warna paham lawak ni.
dia macam tak mengalakkan kita cakap kasar2 n bergaduh.
kena cakap elok2. sweet2. tapi sebenarnya kau tak ikhlas n annoyed gila.
so lepas cakap tu kena buat aksi tangan kat dada, mata ke atas tu. haha lawak.
try tengok kat youtube. ada kot clip2 dia. tak sure.

:: ini la penyanyi bersuara sedap itu *tangan didada, mata ke atas* ::



lama jugak la nyanyi.
bila jonet gerak tu berpeluk sakan.
sebab sedih. lama lagi baru jumpa.
sekali isnin tu jonet call.
dia kata dia depan rumah.
dia ada briefing ke apa sebelum pergi.
so rehat lunch dia datang jumpa :D
yang aku lak tengok umah kosong je takda orang.
so ajak dia makan.
mana lagi. ayam penyet aje la.
dia nak pergi dah pun. lama lagi baru dapat makan kan.
cea dan-dan. padahal ikut tembolok tekak aku kan. keh keh.


:: cik askar ::

style je.
jonet datang pakai loreng. yang desert tu.
suka tengok. last time dia pergi takda loreng tu.
tapi masa kat wangsa walk tu dia tak pakai la. dia bukak baju tu.
rasa kelakar pulak.
aku kata dia macam budak yang feeling cool la konon pakai loreng. haha.


tengok pic ni sedih lak.
lagi 6 bulan jumpa. tak pun setahun. haih.
if setahun melepas la aku kawin. Insyallah.
alasan jonet.

jonet : tentera ni susah la. tak leh janji. macam ni. if aku tak dapat datang wedding kau. kelahiran anak pertama kau aku ada.
me : arghhh kau selalu cakap macam ni kan. kat semua orang. silap2 kau takda. macam mana?
jonet : takpa. kelahiran anak kedua. confirm.

tak suka kan dia. tah apa2.
jonet kata pergi ni dia tak duduk kawasan perang tu.
tapi still takleh jalan2 macam yang dulu.
ni kena duduk base je. sebab bahaya taliban tu kan.
n tak boleh suka2 nak pegang2 sembarangan.
dinding ke. bungkusan ke, anak patung ke.
kadang2 tu bom. WHATTT???!!

ish. takut la kan.
takpa la. apa2 pun dioakan dia selamat pergi n balik.
ni malam semalam dia dah gerak.
tak boleh hantar sebab bukan pakai commercial flight.
dorang pergi naik kapal terbang askar tu. cool eyh.
tapi ye la harus la kat airstrip tentera.
kalau kat klia boleh la hantar.

oh johhnyy. i miss u already.
apa2 pun sila amik pic mamat2 handsome banyak2 yea.
askar2 pakai loreng. oh tak tahin. rembes.

ok merepek.
bye.

p/s : panjang kan entry. aku gabungkan semua. malas nak asing2. ok thanks bye.

Pappp! Zrappp!

Tajuk macam misteri kan.
Cea misteri la sangat kan.
Tu bunyi tu.
Bunyi macam kau tampal duct tape kat hati pastu kau cabut rentap.
Tau kan. Rasa pedih n perit.
Ye begitu la rasa sentaps kadang-kadang bila bukak fb.

Aku ni bukan suka sangat fb.
Tah I prefer twitter la. Twitter ni rasa best aje. Orang2 yang ada pun mostly best la.
Ok ada la few yg cacat otak.
Yang follow kau. Acc dorg private. Dalam diam dorang kutuk2 dalam jemaah.
Pastu kau follow. Dia tertekan xboleh kutuk kau dah. Tiba2 tau2 je dia x follow dah, pastu siap block kau.
Eh cacat otak ke? Sendiri rasa insecure.

Then ada pulak siap suruh org bg tau suruh aku follow supaya aku leh nampak bila dorg tweet. Ok ikutkan.
Tiba2 tgk dorg unfollow kau. Pastu follow balik. Tiba2 aku dorang delete pulak.
Sangat merepek.
Aku tak pernah amik tau pun pasal org unfollow ke apa. x pernah notice.
Ni pun tau sbb dpt notification kat email.

E ehhhh. Ni macam dah tersasar.
Tetiba pasal twitter lak.

Ok sambung.
Aku x suka fb sbb ramai manusia annoying n u can't do anything about it.
Sebab some r actually related to u.
Ngan gambar2 yg cas cool happening.
Ngan status2 yang boleh tahan rasa nak tikam.
Paling x tahan kalau yang 'jew kew niew ~~~' wtf sangat.
Pastu JeNiS yAnG TyPE mAcAM nI. WtF. ApESaL La BuAnG MaSa.
MeLeMbaBkAn KaU NaK tYpE aDa.
KoNoN CoMeL n KretIp La tU.
Memang tak laaaa!

E eh emosi lagi.
Sebenarnya nak cakap.
Kadang2 kau round fb. Terbukak la page crush kau.
Fuhhh. Nasib baik crush. Bukan bf.
Bf aku xde pulak fb. Bagus.
Lama x bukak. Tiba2 kau nampak gambar dia kawin.
Bukak yang ni pulak tengok gambar kemain mesra ngan gf.
Arghhhh benci ok.
Sentap terus emosi terganggu rasa nak marah2.

Bila fikir balik macam bangang gila la.
Sebab bukan kalau dorang single tiba2 aku akan dapat pun dorang.
Sama je jugak.
Tapi entah la. Dia punya sentap tu lain macam. Hahahah.
Paling x tahan kalau artis kan.
Kau suka artis tu.
Tiba2 dia ada gf ke, nak kawin ke.
Kau mcm bengang gila n kecewa la konon.
Tapi masalahnyaaaaa, macam la selama ni cinta berbalas pun kan.
Buduh sangat tau.

Kesimpulannya. Motip aku nak sentaps?
Bakal suami tau mesti dia rentap aku. Hahahah.

Ok tu je.
Entry x bermotif yang tiba2 nak merempan pasal manusia merepek di twitter n facebook.
Semua sebab lelaki2 sexy bikin hati aku ibarat kena duct tape. Paaapp!! Zraappp!!
Sent via BlackBerry from Maxis

perangai orang kalau dah sangap sangat.

last week noy suruh aku teman dia.
sebab tiba2 pulak sekarang standby kuwait dia kena kat airport.
arghhhh. bosan ok.
mula2 dia ajak P.G teman. P.G kata ok. sekali elok malam tu P.G siap2 pastu keluar lepak ok. wtf.

kena check in kul 12.30am.
pukul 4.30am baru boleh gerak.
paling kelakar flight gerak kul 3.15am macam tu.
paham tak. maksudnya kena tunggu lebih 1 jam suku walaupun flight dah pergi.
motif???? i mean kalau flight dah gerak maknanya dah selamat la kan.
kau standby pun buat hape. takkan tiba2 dia nak patah balik.
silap2 dah sampai bangkok ke apa flight tu.
sangat wth.

dah la gerak awal.
sebab takut lambat kan.
pukul 11.45pm mcm tu dah sampai.
so berlegar2 la macam beruk kat situ.
sebab kaunter check in pun tak bukak lagi.
aku dah bebel2. aku cakap apa la company kau buat macam ni.
nampak macam korang ni ground staff pulak.
dah la tak bagi proper place so sit ke apa.
before this dok hotel. so ok la. lepak lobby or ada crew lounge.
boleh gak la online. ada coffee machine segala kan.
takda la sangap.

then dah check in tu.
kita orang ke kfc. sebab lapar.
haha lawak kan lepak kfc aje.
dah la sepi aje klia pepagi tu kan.


noy tah apa2.
dia kata pic dia amik ni lawa.
sebab macam aku bestfriend ngan atuk kfc tu.
atuk kau panggil?

masa order tu ayam pun takda ok.
kena tunggu 20 mins. fuuuuuuhhhh.
so tunggu la... rasa macam lambatttttttttt sangat masa tu berjalan.
sikit2 check jam.
ayam tak sampai2 jugak. dah la lapar.

pastu bila aku snap noy buat benda gilaaa...



pic first tu dia buat. "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"
end, "yammmmmmmmmmmm"

gilo. sebab time tu memang kita orang sepuluh kali tanya.
eh mana ayam kita ni. mana ayam ni.
pastu dia seronok lebih suruh aku buat pulak.
layankan aje.



ok bila aku buat tak jadi.
hahaha macam hape ada la.
sekali elok berapa saat lepas tu ayam sampai. haha.


panasss-panasss.
tapi makan seketul je.
drumstick tu dah tak larat nak makan.
so simpan bawak balik.
noy pun makan seketul aje. so balik papa makan. :D

sangap yang rasa kau nak lari keluar biar kapal terbang gelek kau.
around 1ish tu pergi lepak kat kereta.
sebab ngantukkkk gila kot. lepas makan kan.
takkan nak terbongkang kat kfc tu.

sekali masuk kereta takleh tido. whatt??!!!
mula la merepek2. menari2 dalam kereta la apa.
siapa follow twitter kita orang tau la. betapa sewelnya malam tu.
macam2 twitpic la keluar.
menari2 semua ada.
dan2 tu la nak tengok function camera bb dia la apa.
layankan aje.

:: menari2. scary kan. macam banyak mata. haha ::



lepas tu beli air.
baru segar. tak sangat la tapi ok la.
around 2ish tu kawan noy dpd flight balik.
then ngan sorang lagi tu sama2 standby pun ada.
memula tak kacau sebab dia macam nak berdating je.
later tu baru lepak.
so ok la sikit. ada la benda sembang2 n borak2.
tapi serious la bosan tahap tertinggi.

settle semua. sampai rumah pukul 5ish am kot.
gila kan. apa la menyeksa orang. loco.
dah la balik2 nanti muka aku la kena teman kan.
hmphhhhh,
layankan aje la ye.

tapi terpijak apanya?

noy ni since sebulam lebih tu dia punya kaki macam bengkak.
bengkak je takpa. tapi siap sakit semua la.
sampai nak berjalan susah la apa.
tengok pun kadang2 scary.
buku lali pun dah x nampak sebab bengkak.
urat siap tertimbul2 la apa la.
kaki dah nak sama besar ngan aku je tengok.

kat joint2 pun sakit la apa.
pelik la.
tanya jonet pun jonet tak tau napa.
dia kata kena jumpa pakar la.
so far tak jumpa la. tapi memang pelik la.

masa lepak ngan ice ada la ice cakap.

ice : bukan la aku nak orthodox ke apa. tapi kan mak long aku pernah kena macam ni. tapi sebab dia ada terlangkah ke terpijak something.
me : ha haaaaa.
noy : takla laaa. awak ni. jangan la menakutkan saya.

then esoknya tu ada la makcik tu datang untuk urut2.
mula-mula urut mama.
then settle panggil untuk urut kaki noy lak.
dia urut la betis semua.
then kaki.
noy kata tengah urut tiba- makcik tu turunkan spec dia ke hidung. pandang noy n cakap.

makcik : dikkk.adik ada tak pergi mana-mana keluar ke tempat-tempat tertentu.
noy : pergi mana pulak? saya memang la selalu keluar.
makcik : kat bilik air la.
noy : selalu la pergi.
makcik : tak la. ni macam kat luar. adik macam lamaaa kat tempat tu.
noy : tak ingat la pulak. kenapa?
makcik : makcik rasa adik terpijak something la dik. tempat dia. kat tandas rasanya.
noy : ish jangan la menakutkan saya.
makcik : tak. sebab makcik dah urut lama. macam betis makcik urut elok panas. ni makcik dah urut kaki adik lamaa sangat tapi still sejukkk je. tak panas.
noy : takut la. macam mana ni.
makcik : makcik nanti buat air. adik minum n sapu kat kaki ni yea. dia selalu sakit time nak tidur n bangun tidur kan?
noy : a ah.
makcik : adik try. tengok ok ke tak. nanti minggu depan makcik datang lagi. makcik buat air ni reti la. if tak ok nanti adik try la check orang2 yang pandai.

va va va.
scary kan.
tapi takleh recall lak time bila.
tapi aku tengok dia buat tu ok sikit la.
tak baik 100%. tapi rasanya 70% rasa ok la.
ada lagi sikit2 la.
tapi gila scary. i mean if betul la terpijak ke apa kan.

tapi ada satu ni la jadi.
aku pun ada time tu.
mama ada cerita kat blog dia. aku tak update rasanya. tak ingat la.

ada satu malam tu kita orang balik.
around 1ish am kot.
nak masuk parking.
kereta senget. so reverse nak luruskan balik la park tu kan.
masa reverse tu tiba2 macam kereta terangkat. siap bunyi "gedukk.gedukk".
terangkat macam bila kau ada ternaik atas batu ke apa tu. boleh rasa la.

noy : eh apa tu?
me : entahhh. ada la tu kot.

aku baru nak main2 cakap haaaaa..kau terlanggar ciko.
ciko tu kucing liar la. selalu lepak umah aku. kita orang kasi makan.
then lepas reverse. nak ke depan balik pun still terlanggar benda tu.
then keluar la kereta.
aku gerak la. noy kena la pusing lalu belakang kereta kan.

noy : laaaaa. langgar ulat gonggok la. *sambil dia tunjuk ngan hujung kaki dia*
me : manaaa?
noy : niii. besar kan.
me : eh tu bukan gonggok la. tu lipan bara dowww. ishhhh. masuk la.
noy : kenapaaa? *muka cuak* kau ni menakutkan saya la.
me : masuk je la.

aku time tu tiba2 bulu meremang.
scary ok. dia panjang macam pembaris pendek tu.
badan tebal macam besar jari kelingking tu. *read: jari kelingking aku beso*
then kaki2 dia memang macam merah2 menyala macam tu. ish.
sebijik macam yang mama letak kat blog tu la.
aku takmo letak sini. scary.

ok aku tak tau la pasal lipan bara except benda tu berbisa kan.
tapi aku tau. dulu pernah aku cakap aku mimpi spider bisa la apa.
then ramai komen kata tak elok la apa. petanda tak baik la apa.

so masuk terus cerita kat mama la.
mama pun seram.
mama kata lipan bara ni selalunya jelmaan.
kadang2 tu benda tu. if kita terlanggar tu yang dia menjelma jadi tu. Wallahualam.

tapi yang buat kita orang macam pelik tu.
ok la tu lipan kan.
tapi. kenapa masa langgar tu dia punya gerak tu melampau.
memang tak logik if langgar benda tu boleh terasa macam tu sekali gegaran kat kereta tu kan. ish.

apa-apa pun hopefully bukan benda2 pelik la kan.
noy kata bulan depan baru dia nak check kat pakar.
sebab doktor biasa bukan tau apa.
dorang bagi pain killer n ubat kurang bengkak aje.

ok itu je misteri nusantara untuk hari ini.
ni bukan segment ye. random entry aje.
ok bye.

melawat orang sakit yang katanya tak sakit pun.

last week melawat huda kat gleneagles.
mula2 dia demam. ingat viral fever je.
sekali tak baik2. rupanya denggi.
so sebab dah dekat harus la visit.
takkan buat tak tau aje. kekejian.

dan2 je ice kata if datang bagi tau.
sebab dia nak kirim mcD.
sekali nak gerak tu tanya la dia nak apa.
dia nak fillet je ok. tu aje. takmo set pun. wth.
patut la kurus. ok dah tak kurus sangat la.
tapi kurus la kalau nak banding ngan aku kan.



tapi gila lawak if drive through tapi beli fillet seketul je kan. haha.
so kasi order la mc nuggets 20 ketul tu.
boleh makan ramei-ramei. (ikut nada pendekar mustar).
sampai sana tengok ada parents huda.
so sembang pun coverline aje. heheh.
parents dia gerak je terus session makan2 n gossip.




huda paling la tah apa2.
sebab ceria2. padahal denggi.
orang tanya ok ke tak. dia kata sebenarnya ok aje.
tapi kena warded. ceh.
tapi denggi bahaya jugak kan.
aku pun suspen aje.
ye la jadi apa2. nanti i takda kawan yang baik how la kan.
then kena layan ice yang jiwa kacau ke apa. letih ok.
wah matiklah kong ajo aku ni kan. pikir jauh sangat.
padahal orang tu dah selamat pun. siap dah discharge pun last saturday.


lepak tu teringat few years back almost 2 months aku bertangga kat ampang puteri tu.
sebab jaga mama warded time tu.
memang boleh mati akal jugak.
nasib time tu ada psp. so boleh la main game ke apa.
tapi aku rasa ampang puteri lagi best la dpd gleneagles.
sebab ampang puteri kau melintas je jalan tu, macam2 ada.
kau nak coffee bean, hometown yong tau foo, 7-e. n now dah ada old town. heheh.
nice. ni kat situ takda apa.
nak gi great eastern mall mmg la ada. tp macam jauh sikit la kan.

oh anyway. lepak situ 3 jam.
then kena gerak sbb malam tu noy standby.
kalau ikutkan mau lagi lama dok situ.
mana pernah puas lepak sembang2. heheh.

balik je rumah nampak ini.
oh indah.


hiahaiahhh.
ye la korang dah makan berkali-kali.
aku tahun ni baru nak makan ni. sad ah.
tapi puas hatiiiiiiiii. memang sangat la sedap.
tu pun last2 aku surrender.
sebab dah tak larat ok. banyak gila makan.
boleh kat aalmost all ni aku makan. like seriously.
last2 mama amik la lagi 2 ulas tolong abiskan.
sebab dia kata dah bukak tu. abiskan aje.
gila.
cea gila la sangat. padahal licin la jugak kan. heheh.


lepas tu malam tu aku burp durian berkali2.
noy bengang gila ok.
siap dia macam nak muntah tak tahan bau.
tah apa2 kan.
oh sedap. tengok pic ni rasa macam nak lagi je.
haha buruk perangai.

then ada lebih berapa bijik lagi tah.
mama buat serawa durian.
eh serawa yea nama dia. aku ingat pengat. haha.
makan cicah ngan roti.
terbaikkkk.

wokeyh tu aje.
okthanksbye.