hip hop to the top ya'll

haha gila takleh blah kan.
ingat lagi zaman2 hip hop dolu2.
zaman mak tengah memuda kan.
zaman tu dalam kereta takda cd player lagi.
pakai kaset je.
so kita orang akan pilih lagu2 yang tengah best. kasi record dpd cd ke kaset.
pastu kalau dah ada 2-3 kaset. sampai tak tau nak bagi title apa.
macam2 la ada. hippy-hoppy la. salah satu tu, hip hop to the top ya'll.
matiklah over nak mampos kan tajuk. hahahahaha.

aku ni jarang dengar radio. jarang as in ada la sebulan sekali je kot.
so mmg lagu baru keluar ke apa tak tau la.
tau pun dpd internet kot.
so 2 hari lepas bukak radio dengar la lagu ni.
best. tak tau sapa. tapi tak abis2 sebut, "black n yellow. black n yellow"
layan a aku n noy. sebab dah lama tak dengar lagu hip hop best.
sebab sekarang kan zaman segala rave, electro la apa.
so lagu hip hop pun nak rentak macam tu.
suka jugak la. tapi tak sama feel tu.
so bila lagu tu keluar. aku n noy bukan main suka.
teringat zaman muda2.
siap feeling menari macam rightt thurrrrr.
seswaiiii.

then dengar lagi. dengar dia sebut khalifa ke apa nyanyi.
aku macam. bagus. boleh layan nanti.
pastu someone tweet kata mmg tajuk dia black n yellow.
n as usual. aku layan kat youtube kasi lebam.
tapi video clip dia tak best aaaa.




then setelah layan 8 kali.
aku pun bukak la youtube rightttt thurrrrrrrr.
jumpa. OMG!!! nyengih sampai ke telinga ok.
hhahahaha. nostalgia sungguh.
aku pernah cakap dulu kot.
kita orang ni suka layan mtv n v channel.
tengok video clip semua.
pastu nanti clubbing kalau boleh nak menari sebijik2 ok.
baju pun kalau boleh nak tiru.
ok bukan aku la kan. mana ada size uolls.
tapi noy n pedd la.
so bila tgk menari righhtt thurrr ni.
mmg macam tu la almost all in the club akan menari macam tu ok.
lawak. tapi suka laaaaaaaaaaa.

check it out.
tgk perempuan2 tu menari. macam tu la menari right thurrrr.
tak pun tgk jermaine dupri. wah suka.



aku share yang remix punya la.
sebab aku tgk yang original punya gila x rated video clip dia.
masa kat mtv dulu dah kena potong. kat youtube ni tak coverline.
tak elok pulak kan. kang tak pasal orang panggil aku sundelssss kan.

hueh hueh hueh.
nanti nak paksa pedd, fa n noy tgk a.
macam2 ok. nanti aku rajin2 aku video2 oldskool yang konon2 kita orang nak tiru menari ok.
banyakkkkkkkkkkk.

paling x tahan. lepas tgk ni terus call dotdot.

me : sayang, u tau tak lagu, "i like it when u do it righttt thurrrrrr"
him : tau. pastu gelak2.
me : tau? tu zaman2 kegemilangan tu. time tu u kat mana yea? kerja mana?
him : hahhaa. tak kerja.
me : betul betul la. kerja mana. lepak mana?
him : betul la. time tu i jadi model.
me : hah apa?
him : model.
me : mmg tak la. betul2 la.
him : betul. dorang amik2 gambar i. pastu masuk magazine.
me : hishhh. apa2 la. malas nak layan. bye.

memang tak la kan.
tetibe model.
feeling lebih tau.

ok la. nak happy2 n sambung senyum simpul2 tgk clip2 zaman muda2. ;p



bb freaks

this was last weekend.
ok bukan weekend minggu lepas ni. the week before.
alaaa, korang tau la kan. susah2 je aku nak terangkan ;p

masa khamis tu aku macam tetibe rindu nak lepak ngan pedd n fa.
sumpah lawak lepak ngan dorang ni.
masing2 sengal. dorang ok. aku paling tak. sebab aku matang.
wah matang la sangat kan. poyo.
plan nak jumaat. tapi noy takda pulak kerja. x syiok la kan.

so saturday tu. roger sana sini. maka lepak2 la.
pukul 10pm baru nak ke wangsa walk bagai.
sebab pedd nak makan ayam penyet.
tapi aku suka aje. katanya favourite kan.
kedai pun nak tutup dah. tapi penuh orang.
so dok dalam.
makan2 tetibe rasa pelik2. apa ni ada dua tomato besar.
macam mata tengah pandang aku. whott? tetibe tomato.
tauhu n tempe dah abis. ganti tomato. tsk. motippp?
apa lagi terus aku lompat atas meja amukan.
ok mmg tak la. aku ni kan peej embun. mana marah2. kehhhh.
lagi pun mampu ke panjat meja uolls? patah 8 ok :/

lepak2 sambil gossip hangat.
cerita yang tengah panas2. heheh.
dorang buli aku ok.
aku kena cerita2. dorang dengar aje.
nak makan pun tak senang.
tak pasal aku tergigit bibir. berapa hari pedih. keji.
gelojoh betul.

kita orang last kat kedai tu.
10.30 dah susun semua.
so pindah ke georgetown white coffee macam tu la.
sebab dia tutup kul 11.30pm.
so boleh la lepak2 lagi kan.

tapi kau tengok apa mereka buattttttttttttt?????

:: semua mengadap bb. urghhhh ::

:: tengok la tu. beriya2 masing2. muka tak coverline. haha ::


oh pedd baru join the bb club.
kalau x dia iphone clan.
siap asyik2 merempan2 pasal pengguna bb. esp fa la kan.
sebab fa ni sama kes ngan noy. kronik.
lepak pun tak layan orang. sibuk pegang hp aje. nyampah.
sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. dia terpengaruh.
siap lepak kat tempat ni. dia nak dok kat seat yang ada plug point ok.
sebab battery dia nak abis.
poyo ok. siapa yang over sekarang???


:: perempuan yang kalau nak amik pic je mesti nak over kan. bukan aku. yang kiri tu. ;p ::

hoh tak puas je lepak.
sebab kedai nak tutup.
fa pun nak gerak jauh. esoknya dia kerja pulak kan.
takpa. nanti aku rasa bersepah2 lagi muka dorang kat sini.
sebab pedd tu sekali dah menghantui hidup kita orang.
boleh tahan hari2 dia, "assaalammmualaikummmmm" depan pintu rumah.
dpd aku zaman sekolah okkkkk.

oh time ni pedd ada cerita.
seorang blog reader aku tegur dia masa kat AJL.
siap sembang lama. siapakah itu?
ada kaaaa?

layan mak siapa tu?

ni pun tah bila.
haiyoh aku ni paling la tak tegar.
usually dah ala2 2 weeks basi cerita baru la reti nak update bagai.
not good.

anyway, mula2 mama ajak keluar nak pergi kedai cornice.
itu je plan awal ye.
so dah sampai kedai yang di tuju. ingat boleh balik.
then tetibe dia kata nak tgk kedai apa tah. takmo layan. haha.
so bawak dia ke kedai batik. masa otw nak ke setapak nampak ada kedai kat sri rampai.
then ke sana. mama tak berkenan pulak. haiyoh gila cerewet mak aku ni.

then dia kata lapar pulak.
mmg dia lapar la. sebab dia tak makan apa dpd pagi.
time tu dah almost 4 kot.
so singgah ke papparich.
sebab dah berhari2 dia cakap dia teringin cendol.
siap buat2 gaya keluar lidah jilat2 bibir, "nak cendol. slurpppp..slurrppp"
hahhaa. sian. so bawak situ je senang.

sekali sampai sana over ok.
ingat cendol biasa aje.
tapi ni siap order mcm ni.

:: cendol siap ada egg puding bagai. over tau ::

:: aku pun over. order ini. hahaha. tapi sukaaaaa laaaaa. syedappp ::

:: ceria ada orang bawak dia jalan2. mak sapa la niii?? ::

:: budak jahat. tau kenapa dia buat muka macam tu ??? ::

:: batuk n demam tp order ice. pastu dia letak penuh2 ice kat situ. pastu tumpah2. mesti orang ingat aku budak gemuk yg makan comot2 meja. wah budak kaaaa?? eleh bg chance la sesekali nak feeling kan ;p ::

:: one of the best mihun kari la aku rasa. hari tu makan kat oldtown punya. tp rasa mcm x se-best dulu la. mcm ada manis2 not loike ::


paling comot.
muka dah besar periuk balik. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
xpe. sekarang dah ada partner pergi gym.
akan cuba pergi everyday or selang sehari.
matiklah 'akan cuba' kan ayat.
mmg pemalas. haha

rambut pun macam harem pemalas pakai conditioner.
mcm akar kayu ok.
eh shampoo sekarang dorg dah tukar bahan2 ke apa.
dulu shampoo selang sehari ok je rambut.
sekarang kena everyday la.
kalau x rambut punya berminyakkkk. kau boleh goreng telur ok.
tak sukaaaaaaaaaa.

:: noy's. sibuk nak snap2 jugak ::

pastu nak vain jugak.
sibuk aje kan.
buat la blog sendiri kannnnnn.
tapi takpa la kan.
asyik tgk muka periuk aku ni, nyampah jugak kan.

ok itu aje. bye-bye byatches.



Ku susun sepuluh jari.

Salam semua,

Pija nak mintak maaf sebab lately ni pija sibuk sangat.
Nak update selalu pun x dapat.
Kalau ada masa terluang mesti adik pija, noy guna pc.
Sebab banyak nak google.
Kadang2 rasa nak cekik dia.
Eh tak boleh, tak baik cekik adik sendiri kan kawan2. :)
Lagi pun itu pc dia. X malu nak cekik tuan pc pulak.
Maaf terkasar bahasa.

Ok la. Itu sahaja.
Kalau ada masa pija akan gigih update lagi ye.
Pija undur diri dulu ye rakan2.
Ku hulur sepuluh jari memohon maaf ye.

Huarghhhhhhhhhhh. Pitam x?
Mentang2 pic pakai tudung tetibe ayu abis kan.
Dah lama x gedik mcm ni. Dulu pernah sekali. Semua rasa nak lempang kan.
Aku pun type ni geli2 buntuit ok. Hahah.
Tapi if aku betul2 mcm tun mesti sejuk perut mak mengandung kan.
Dotdot pun silap2 esok jugak ajak kawin. Kehhhhhhh.

If mcm tu la. Boleh tukar nama peej embun. Hahaha.
Sbb td tweet pic ni, annasuejie (sorry x reti link pakai bb. Tgk link kat sidebar kiri) kata rupa aku sesuci embun pagi.
Wahahahah. Pitam kan. Nasib kesihatan aku elok.
Kalau tak time baca tu boleh tercirs birs mak enche.

Ok tu je.
Ada masa update lagi ye. :)

Sent via BlackBerry from Maxis

Testing..testing - part 2

Kan aku punya quota untuk pic dah abis.
So xleh guna la yg lama.
Even yang candid camera atas ni pun xleh masukkan pic dah. Tsk.

So kalau xleh masuk pic.
Xleh la blog ngan bb yg ada pic.
So kasi setting kat email baru utk new author tu.
Ni mau kasi try. Berjaya x.
Ngeheheheheheh.

Ni pic aku snap rabu malam khamis ari tu kot.
Ada cerita langsuir jamilah.
Cerita so-so la.
Tp sumpah muka hantu dia scary.
Lagi scary dpd khurafat tu.

Takut hantu ni sampai aku jadi jumpy.
Dgr lift mcm bunyi kedekang.
Takut punya pasal terus naik tangga. ;p
X suka betul. Ni x clear pic dia.
Ada yg noy tweet lg clear. Scaryyyyy.

Oh tu je. Happy weekend :)
Sent via BlackBerry from Maxis

Maybankard 2 Cards

[sticky post - scroll down for new entry]

Mesti ramai antara korang yang ada credit card kan.
Some of u even have quite a few from various banks.
Ye la. Zaman sekarang senang pakai card je. Bahaya bawak cash banyak2 ni.
Tapi if banyak sangat pun susah jugak. Sampai tak cukup slot card dalam purse tu kan.
Tu belum bila tiba time bayar mesti pening sebab nak ke sana sini.
Annual fees lagi la, berderet2 nak kena bayar.
Kadang2 kau tak guna card tu pun, tapi annual fees tetap kena bayar.

Tapi semua masalah tu boleh di selesaikan dengan Maybankard 2 Cards.
Where 2 is all u need.



Maybankard Amex dan Master Cards.
Dengan Maybankard 2 Cards ni, ada banyak benefit to enjoy.




Check it out.
U will get 5x points untuk setiap RM1 yang korang spend dengan Maybankard 2 American Express Card.
Dan juga 1x point untuk setiap RM1 yang korang spend dengan Maybankard 2 Master Cards.

Even a 5% cash back on all retails transactions on weekend with the Maybankard 2 American Express Card.



Maybankard 2 Cards ni menawarkan Interest Rate paling rendah dengan hanya 8.8% per annum.
Dan yang paling best, the Annual Fee for Maybankard 2 Cards ni is FREE FOR LIFE!
Kira takda la masalah macam korang tak guna card, tapi still kena bayar annual fees.
Sebab yang ni memang FREE untuk seumur hidup. :)

Nice eyh?
Paling best, berdasarkan their initial estimates, mereka percaya yang Maybankard 2 Cards ni boleh membantu pelanggan save up to RM2,300 setahun.
How?
Check this chart below.
Click picture for larger view.


Bezakan semua tu.
Jauh kan.
And korang even boleh transfer whatever balance on your cards from other banks to Maybankard 2 American Express Card.
and Mastercards on a 0% Balance Transfer Interest Rate. Niceeeee.

Kalau anda dah dapatkan kad yang penuh manfaat ni, jangan lupa untuk belanja sebanyak yang boleh via Maybankard 2 American Express Card kad ni dan anda mungkin akan berpeluang untuk mendapat sebiji Samsung Galaxy Tab 16GB.


Ye ke, koramg mungkin Tanya! Ye lah tu! Belanja minima RM 15 ribu dan 300 pemenang yang bertuah akan mendapat satu – jangan nak gaduh2 sesame sendiri :D

Alang2 nak apply tu. Why not take up the Maybankard 2 Cards Challenge as well.
Register online n ajak sekali kawan2 lain register jugak as lagi ramai korang ajak, lagi banyak point korang dapat. :D
check out their Facebook page. CLICK HERE.





Top weekely recruiter - iPod Shuffle
Top monthly recruiter - iPad

Hadiah2 adalah super best.
Voucher barang-barang Apple (dari kedai Machines) sebanyak RM 10,000 untuk dimenangi dalam contest ini. Jadi cepatlah ajak kawan-kawan untuk mendapatkan kad mereka dan menyertai contest-contest yang lumayan ini

So apa tunggu lagi.
Apply la satu untuk diri sendiri kan.
So go get one for yourself today HERE.

expose mistik : lompat-lompat n jilat darah

salam peej..

ni ckit cita aku nk kongsi dengan semua..

pocong n kena 'tindih'
cita ni jadi kt aku masa aku blajar kt unitar, sungkai , perak dulu..
dulu kt sana, bdak2 unitar kena kongsi bilik dgn bdak2 matrik..

4 bdak matrik & 4 budak unitar. 
depa ckp kt blok pompuan ada pocong kt tingkat 2. 
mmg tempat famous dia la. 
aku n kawan2 dok tgkat 3, suma ada 4 tngkat. 
so, ada 1 masa 2, budak2 matrik cuti sem. 

lecture suruh kami kongsi bilik dgn kawan unitar yg lain. 
cuma tingkat 1 & 2 ja yg bleh guna. 
kebetulan aku kena dok kt tingkat 2. 
malam 2 kami tdoq lambat sbb nak study la konon..
tiba2 kwn aku dr perlis ni nampak kepala perempuan kat meja study tepi tingkap. 
kami semua terus tutup lampu n tidor. 
mlm tu jugak 1st time aku kena 'tindih'..benda 2 siap ckp dgn aku lg..


benda : hang kenai aku x? (aku ni org penang heran gak benda 2 loghat utara..btoi ni)
aku : aku x kenai
benda : betoi hang x kenai? (lagi kuat dia tindih)
aku : betoi!!
benda : aku malaikat..terus dia menjerit kuat2


lepas 2 terus aku dpt lepas dr dia. 

start dr aritu aku kerap kena tindih.
tapi aku boleh tau kalau aku nak kena tindih, 
aku boleh dengar suara benda2 2 menjerit kat telinga aku.
malam esok, aku tidor kat lantai dgn kezen aku. 

kami belajar sama. 
pastu siap boleh dengar pocong dok lompat2 kat luar. 
bayangkan kalau pocong 2 tiba2 tersengih dpn pintu..ish..xtau la.

pontianak jilat darah


abih cita 2. ni cita sepupu aku yg lain kat asrama dia. 
mlm 2 dia nak pi toilet. 
sapa pun xmau teman dia. 
dah x tahan sgt, dia pi sorg. 
lepas kencing dia nampak ada pontianak dok jilat darah kat pad. 
kan dlm toilet ada sanitary bin. 
benda 2 dok bertenggek atas 2 ar sambil jilat darah. 
esok 2 dia demam sampai masuk spital.

anak bleh scan


cita kat atas 2 semua jd 7/8 tahun dulu. 
la ni aku dah kawen n ada anak 2 org. 
anak ke2 aku ni (3thn, boy) boleh 'scan'. 
selalu gak dia nampak benda2 ni. 
paling kerap dia nampak dlm bilik abg aku. 
kalau dia nampak dia akan bagi tau kami benda 2 ada kat mana n mcm mana. bayang kan time nak tidor, anak aku bagitau "mama..ada benda 2 atas almari". almari 2 ujung katil aku. time 2 hasben aku keja mlm lak. 
so, mlm 2 tidor bukak lmpu la jwbnya.
ada gak kami pi jumpa org bijak pandai ni..
mula2 tu ok la..tp lama2 anak aku nampak balik. 
bukan kat rumah ja, kalau kuar jln2 pun, kalu dia nmpak dia akn bagitau. 
kat rumah sapa2 yg ada pun nanti dia bagitau.

cukup kot takat ni. ada banyak lagi. aku xreti nak cita sebenarnya. nanti aku share len kali k..

tq peej..



-siti ishak-
..................................................................


wsalam siti,


macam2 kan. gila kejam yang tindih tu.
betul ke malaikat eyh?
tak kan malaikat kacau2 kan?
Wallahualam.


rasanya pasal jilat2 pad tu mesti setiap asrama ada kan.
macam aku dulu orang cerita turun tumurun la.
takda la pernah jadi kat orang terdekat ke apa kan.


pasal boleh scan tu kan. masing2 punya kelebihan kan.
ada cousin aku sorang macam tu.
tapi aku cukup pantang tetibe dia baik hati nak bg tau aku, "baik2 pergi dapur tu. tadi orang nampak ada kat penjuru tu"
wth. terima kasihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
xnak tau plisssssss.
tsk.


oh kalau korang rasa nak share cerita expose mistik korang.
boleh email to me
tak kira la ada blog ke takda. ok aje.


email : nurhafiza.burhanuddin@gmail.com
title : expose mistik


ok selamat bermalam jumaat.
eh jap. orang dah kawin if malam jumaat je hati banyak senang kan.
orang belum kawin kalau malam jumaat suspence je kan. keji.
bila aku lak nak sengih2 bila malam jumaat ni? ooppss.
hahahaha.
ok bye.

sapa mau tolong?

ish malasnya nak update.
macam mana ini.
baru je lepas masukkan gambar.
then tulis title.
nak start tulis tetiba rasa macam. "arghhhhh malasnya"
so mmg x buat pun. heheh. buat entry ni instead.

terasa mau makan kfc. tp here the nearest would be in hartamas.
tak kossernya nak drive n pergi sana.
awat takda delivery eyh?
dapat ayam penyet pun best ni kan.
tapi again area sini takda. tsk.
wah makan aje kan.

ye itu la kisahnya.
tak makan apa lagi ni.
so bila perut tak isi minyak. macam mana enjin mau panas kan?
tp tgk kondisi perut aku ni. tak isi minyak 3 hari pun boleh survive kan.
help help help.
im hungryyyyyyyyyyy apa yg boleh delivery eyh?
selain mc d.
ok pizza pun boleh kan. lain????

makan x lalu. ye la tu.

pun entry lama.
minggu lepas kot. lupa la.

:: mahkamah jalan duta ::

day 2. ice, huda, farah n noy.
day 1 chics datang. tapi lepas tu dia demam. kesian.
so day 2 x dpt dtg. tu pun around 12pm dia kata nak join tp trial dah abis pun.
lupa lak nak snap masa day 1 tu.

nway. malam tu noy ajak gi midvalley. ok ajo.
dia tukar duit kat money changer tu.
lepas tu makan. x tau nak kemana.
so ke delicious.
aku x suka sgt. sbb the last time pergi rasa mcm biasa aje.
tapi korang kata try pasta kan. pasta sedap.
so amikkkk. semua order pasta. heheh.

:: edan's - spaghetti meatballs ::

:: noy's. apa tah nama dia. ada cili padi bagai. aku rasa. ntah mcm pelik. rasa indo mi pun ada. heheh ::

:: carbonara ::

paling sedap edan punya.
rasa nak curik aje. haha. tp tak dapat la kan.
aku n noy makan 5-6 suap je kot.
pastu tak abis. entah tak lalu la pulak.
so kasi pack. bawak balik. mama n papa boleh makan :)




:: peanut butter n banana ::

sedappp. tapi sedap lagi PHOP punya kot.
tapi kan lepas tu aku rasa nak terberik.
noy kata sbb banana. so bg lawas. damn.
dah la midvalley ni kau tau la.
pukul 10pm je dah tutup toilet semua.
nasib dapat dikawal tau. haha.

:: pavlova ..nyammmm ::

oh suka.
tah bila nak merasa yang alexis punya pulak kan.
katanya sana punya lagi sedap.
takpa. ada rezeki n masa mengizinkan kita try yek.



kesimpulan.
apa lagi yang best a kat delicious?
menu dia panjanggggggggggnya list.
jadi juling2 tak tau nak pilih mana satu.



sungguh ku tak percaya.

[sticky post - scroll down for new entry]

ok. masa untuk PB lagi.
ok kalau korang menyampah pun tak kira.
nak jugak cerita.
baca tau baca tau.
nak share ke-excited-an aku.

as usual.
aku nak cerita pasal aku.
takmo cerita pasal fungsi2 la apa.
tu korang mesti pernah baca kat blog2 lain kan.
kang aku cerita panjang lebar pun korang scroll laju2 je kan.
so dpd aku celoteh2 benda2 boring tu.
baik aku cerita pasal apa yang aku alami kan.
takda kelentong punya.

ok kalau korang tanya pasal berat ke. ukuran ke.
aku memang tak tau la.
sebab aku mmg x suka timbang.
ukur pulak aku malas. macam mana nak ukur sorang2 kan.

tapi kan tapi kan.
ini satu aku boleh cakap la.
about 2 weeks back kot. aku tempah baju. noy pun.
so ukur2. sampai la tang buntuit kan. aku punya ukuran tak silap 37inch.
ye besar kannnnnnn. lantak.
tapi adalah terkejut bila noy kata dia punya buntuit ukuran 35inch.
aku macam. biar benar. takkan la beza sikit je dpd dia kan.
ke dia yang salah?
ok mmg la ikutkan aku ni bontot tipus la kira. (tipus tu macam tayar tak cukup angin.hahah) tapi i mean takkan la sikit sangat kan bezanya.
tapi itulah kenyataannya. unbelievable.
ok tu je la kan.
tapi lain2 ukuran tetap la aku besar2 kemana-mana dpd noy. :/

ok i know u people bukan suka sangat cerita panjang2 kan.
so kita kongsi pics pulak la yea.

::  hahaha. matiklah amik pic feeling macam selalu kat iklan2 losing weight kan ;p  ::

:: ok pic berpusing lagi. tp nak tunjuk perut xde gelembung2 ::


:D
ok x kurus la.
tp janji takda la pinggang n buntuit x nampak beza kan.

hoho thats it for now.
nanti cerita lagi.

sape2 yang nak feeling kurus n Insyallah kalau disiplin n gigih akan lebih kurus.
boleh la dapatkan PB.

kalau berminat boleh contact

faranadira@gmail.com

or sms kat no ni 013-6870287 / 012-2316152

boleh meet up n cerita lebih lanjut.
pasal harga n benefit2 pakai korset ni n so on.
apa tunggu lagi kan.
bila lagi nak feeling rampings.
tak ramping melampau pun. sikit2 pun jadi.
tetap senyum meleret2 verangans depan cermin. ngeh.



mak sau?? kuang ajaq ok.

last 2 weeks kita orang pergi melaka.
sebab mak zeity ada buat macam makan2 sikit n doa selamat macam tu.
lama gila tak jumpa zeity.
last masa open house umah acu Oktober hari tu.
lamaaaaa gila kan.
so ni bila ada tu. harus kita orang nak ikut la kan.
nak tengok pewoot dia yang dah besar tu.
so pergi la ngan papa, mama n noy.

gerak dpd umah around 10.30am.
singgah stop makan kat rnr seremban.
konon nak alas2 perut aje kan.
katanya kang nak makan lagi kan.
sekali sampai sana. haaa amik. harus nasi lemak terus. keh keh.


puas hati betul.
telur seketul. sambal sotong tu pun best.
tapi sambal dia tu tka best sgt la. tapi ok aje. :D




then bergerak again.
kita roang tak sempat sampai time majlis.
sebab majlis start pukul 12.30 mcm tu la.
melaka jammmmmm ok.
tension betul.
dah la papa terlepas simpang nak masuk umah dorang.
pastu pusing jauh jugak la.
sebab aku kata boleh u-turn kat traffic light. yang papa kata u-turn kat bawah fly over.
masalahnya takdak fly over ok. fly over macam jauh berapa km tah.
apa2 aje la ye.
dah memang lambat pun.


lawa kan subang noy tu.
dah la kedekuts. pastu lepas pakai dia campak je dalam handbag dia.
rasakan bebulu itu rosak. dapat pakai sekali aje.
tsk. x sempat mak nak melarams. dah rosak :|

noy yang excited lebih.
masa dia pergi kuwait hari tu. dia kata xleh tahan.
so masuk h&m tu belikan jugak baby dress n head band.
hahaha. aku x suka headband.
tp yang sekarang punya lawa2 kot.
dulu mcm renda2 pastu bunga kecik2 ke apa. pelik betul la.
pitams.

sampai sana around 1.30 mcm tu la.
smoke sat.
then kita roang tengok kucing kat belakang.
dorang bela banyakkkk gila ok.
siap buat sangkar semua.
noy suka abis la. dia kan ala2 impian nak buat umah jadi spca. heheh.





baik gila kucing2 dia ni.
if keluar takda merayau. main dalam kawasan rumah aje.
pastu pandai masuk balik sangkar.
kalau kucing kita orang. sekali keluar terus lupa jalan pulang.

then makan2.
lupa nak snap. dah jumpa makanan jadi hilang ingatan pulak. ;p
tapi kat blog mama ada letak.
nak tengok click link - mama tu.

then sembang2.
mula la mak zeity, aunty dila keluarkan barang baby.
tergelak2 aku. nampak betapa excitednya semua orang.
ye la cucu n anak buah pertama for both side kan.
yang mama nampak barang baby, nampak perut zeity menangis2.
yang aunty dila pulak excited ke main.
bila keluarkan barang2 baby siap dah ada jadual semua.
"aaa yang ni untuk pergi klinik untuk injection"
"baju yang ni if siang pakai. supaya dia tak panas"

yang aku asyik gelakkan aje.
aku ni kan mana reti sangat. tolong tengok n snap pics aje.
noy la excited.
noy lagi takleh blah. time tu tgh tgk gripe water.
tetiba dia tunjuk pandai.

noy : oooo. ni yang selalu sapu kat perut baby tu kan
aunty dila : eh tak la. ni untuk minum.
noy : whahahahah. bukan kat perut tu?
me : tu minyak yuyee la.
noy : oooo. bukan ni yea. saya ingat yang ni.

omg. adik sapaaa la tu.

:: macam tak percaya je ayol nak jadi bapak dah. so scary ::

wah aku ni semua scary je kan.
zeity tu dah 35 weeks pun kecik aje.
masa makan tu. dia cakap berat dia sekarang 50kg.
nak tersembur nasik aku.
WHAAATTTT???!! 50kg? aku pun dah tak ingat bila la time aku berat 50kg aje.
tak silap aku. darjah 6 pun aku dah 60kg ok. sedeh betul.
zeity before this berat dia 39-40kg ok. gilo.
tapi aku suka tgk berat dia mcm sekarang ni.
sebab muka dia nampak berisi. cantik.

:: mereka2 yang excited ::

aku sampai sekarang tak tau nak panggil diri apa.
dorang suruh mak lang. xmo.
noy kata aunty lang ke. tp sebutan "leng". cea leng la sangat kan.
last2 mama kata panggil mak sau je la. sebab besau.
wah ewah sesuka hati je kan.




lama jugak kat sana.
around 6pm baru bergerak.
then berhenti kat rnr lagi untuk makan malam pulak.
hujan lebat kan. so bawak pun slow aje.

papa makan cucur udang.
mama makan soto x silap. ke mihun sup. x sure.
tapi kesian gila. ada ke papa tabur cili padi dalam tu. banyak la tu.
yang mama x dpt beza cili padi or daun bawang.
abis menangis2 dia makan.
yang papa gelak2. dia kata mama suka pedas.
ok mmg suka. tapi curahhhh? dia malas nak amik kat piring kecik tu.


:: me eat corn in cup. sukaaa ::

then gerak balik.
aku ni takleh la travel aku ada perasaan takut yang terlampau.
aku rasa palpitation aku melampau. perut rasa kecut sangat.
noy kata aku mengada. but im not kidding ok.
maybe banyak sangat tgk email accident2 ni. aku mcm trauma aje.
aku pejam je mata. tapi boleh rasa kan kalau orang break ke apa.
so aku macam kecut2 gila la.
masa blk aku tertido.
tetiba dengar mama cakap, " e eh e eh e eh" sbb ada kereta kot kat depan.
pastu aku macam terjaga terkejut sama2 "e ehhhhhh. ehhhhhh"
hahaha gilo ok. psycho. ish tak sukanya travel.

ok tu je. bye-bye.