Instagram : @peejburhan

random entry di pagi jumaat.

pms.
every single thing bikin hangin.
tapi ada benda yang tak pms tetap hangin.

1. tak kisah orang nak kutuk aku macam mana pun.
dah takda kesan. kulit tebal.
tapi bengang gila if orang sentuh pasal orang-orang yang aku sayang.
kalau rasa benda tu tak perlu cakap tak payah la.
tak faham aku dengan orang-orang yang takda sensativiti ni.

2. kata la aku tak berapa gemar seseorang.
tiba-tiba orang yang aku rasa ok n suka, feeling bff ngan orang yang aku tak gemar tu.
automatik aku rasa tawar hati ngan orang tu.

3. once aku dah ada bf, aku tak rasa aku perlu berkawan ngan lelaki lain.
tak kisah la orang kata kawan je ke.
aku tak suka.
sebab aku tak rasa there is such thing yang lelaki n perempuan boleh berkawan ke apa.
unless la macam aku ngan ice ke apa.
tu aku dah kawan daripada kecik.

4. aku takda la baik. tapi aku rasa aku akan nice la.
orang sakitkan hati aku macam-macam.
aku akan geram or bebel sorang-sorang je.
but yang tak bestnya. orang macam pijak kepala.
aku rasa macam nak pijak orang tu balik.

5. aku pengesian. cepat kesian.
semua la nak rasa sedih la emo la apa.
tapi if aku dah takda rasa kesian ke apa.
tu maknanya aku memang dah rasa tahap menyampah paling tertinggi la ngan situasi tu.

tiba-tiba blur tak tau nak bagi point apa lagi.
tadi masa memula buat entry ni rasa banyak je benda-benda yang annoyed kan aku.
apa-apa pun. orang buat la macam mana pun.
aku jarang balas la. aku diam n bebel sorang-sorang je.
tak pun mengadu kat noy. pastu sesama sakit hati.
jarang smash balik.

paling-paling pun aku buat.
aku akan ignore orang tu.
buat apa aku sakit hati kan.
nak gaduh macam budak-budak sangat.
so mari tarik diri.
life is too short untuk di spend kan ngan orang yang menyakitkan hati aku.

ok ni je la.
teringat apa-apa point nanti akan blog terus.
takmo pendam dah.
nanti aku yang depress.
ok bye.

1 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja kadang2 hidup ini pelik macam aunty ni kalau boleh semua hati orang aunty nak jaga tapi ada situasi2 yang membuatkan kita tak boleh nak buat itu kat semua orang.
Maklumlah lah aunty ni buat event untuk Upin dan Ipin
jadi ramai anak kawan2 dan sedara mara yang mintak macam2 mana yang aunty boleh bantu aunty bantu tapi masalah nya ada benda yang kita tak dapat membantu sebab ada part2 benda yang masih kena minta kebenaran abang ipar aunty, aunty tak boleh buat sesuka hati tapi masih ada orang yang tak faham dan marah2 dan kata aunty tu nampak je baik tapi sebenarnya tak nak tolong mereka susah sebenarnya jadi aunty ni sebab aunty ni sangat peramah jadi orang ingat aunty berlakon jadi baik, entahlah kadang2 aunty pasrah je apa nak buat kalau orang nak kata kita pura pura baik kan.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...