Instagram : @peejburhan

over tak kalau nak frame ni? hahah.

dah baca blog filla tak?
entry hari ini?
if tak pergi sana dulu. blog filla.

ok meh start cerita.
baru-baru ni filla add aku kat bbm.
so ala-ala mesra alam la kat bbm.
cea kat bbm je. bila jumpa aku pemalu. hahaha.
nasib filla ni jenis banyak cakap n selamba.
so aku rasa ok sikit.

nway semalam tiba-tiba filla bbm aku.
suruh aku beli majalah intrend.
siap cakap depan ada muka dayang, nurul n ning la.
aku dah macam kenapa? tak pernah aku beli.
takkan tiba-tiba nak beli.
dia kata blog aku masuk.
aku dah macam. serious?
dia kata ye la.
dia tau pun sebab reader bagi tau blog dia masuk.
bila beli n tengok. blog aku pun ada. so suruh aku beli.

lepas tu. apa lagi.
terus terasa nak beli.
ke kedai buku area umah aku.
tinggal 1 je. yang display. takpa. beli je.
matiklah semangat kan. hahahaha.


:: nampak tak? nampak tak? tak nampak kan. cenonet je. hahah :; 
:: untuk segment Gaya Hidup : Klik dan Blog. yang kotak besar n biru ni blog filla. blog pilihan intrend bulan januari 2012 tu ::


rasa nak pengsan.
satu rasa kelakar.
yang tak boleh blah.
dalam banyak-banyak pic yang ala-ala gorgeous (gorgeous ke?), dorang letak pic tu.
tau kan pic apa tu?
pic kat bali hari tu.
yang aku bangun. basuh muka gosok gigi je.
pastu pergi breakfast. kelas sangat kan.
yang lepas breakfast je aku terus checkout, and carik hotel lain tu.
why intrend? why?
cea kecoh gila. macam orang nak hadap pun kan. takda sapa nak telek pun.
tak bukan apa.
kau kalau tengok page tu. semua pic orang lawa-lawa.
tiba-tiba minah comot ni terselit. hahahhaa.

ok ni cerita dia.


lepas baca terus bbm filla balik.
dah la gelak sakan kita orang.
yang filla tak tahan sebab tengok macam loving abis dia n laki dia.
yang aku bahan-bahan dia kata. ibu kepada dua cahaya mata ok.
mithali sangat. hahahah.

yang aku bebel2 sebab pic tak mandi aku.
paling tak tahan. intrend kata kehidupan wanita di waktu senggangnya.
padahal aku ni bukan 24/7 senggang je ke? hahaha. pitam.
wanita lak tu. dah tak sesuai guna perkataan gadis yea?
matiklah nak feeling gadis kan. ;p
remaja sangat.

tapi lain-lain ok la.
i mean selalu if orang komen or email ke.
ramai cakap dorang suka baca blog aku sebab aku jenis simple.
tulis pun suka hati je. kira ringan la blog aku.
tak serabutkan sangat. :D

tapi rasa lawak kan.
i mean bayangkan orang tak pernah masuk.
masuk sini. semangat la kan sebab kata intrend letak kan.
sekali tengok typo bersepah. tak seswai ok.
ye la. kata kita blog ikut suka hati.
mana pernah fikir nak masuk mag ke apa.

apa-apa pun teruja.
aku baca situ kata siapa nak hantar blog sendiri boleh hantar.
aku tak pernah hantar. so maknanya mesti ada yang hantar kan.
so kepada reader aku yang semangat hantar tu.
thank u la yea.

n thank u jugak kat korang semua la.
sebab still baca aktiviti wanita di waktu senggang macam aku ni.
mihahaha. lawak.

oh. filla suruh aku frame.
aku kata memang tak la. dah la kecik macam tu.
tapi apa salahnya kan. frama kecik. letak tepi pc.
bila rasa down je. pandang.
pastu sedar yang ramai sebenarnya yang membaca.
cuma ramai yang gemar menjadi silent reader daripada menjadi blog friends.

ok itu aje.
dapatkan majalah intrend januari 2012 di kedai berhampiran.
hahaha. ayat ada rasa nak lempang tak?
macam artis sangat, dapatkan album terbaru saya...bla..bla..bla.

ok bye.

25 Comments:

sweethOneY said... [Reply to Comments]

LIKEE. makin glamorrr ah ko pas ni

estee_8980 said... [Reply to Comments]

wahhhhhhh retis u....
gambo x menahan tu....

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

Kerlasssss kau jah, haha~

Miss Anne said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

woot! woot! nak sign!!!

deasa said... [Reply to Comments]

frame je
kat ikea ada frame kecik2 :)

illa said... [Reply to Comments]

kerlassssssssssss... setuju apa intrend tulis tu.. :)
blog ringkas , gmbr menarek..dan tak serabut boleh dibaca sewaktu senggang gitu... :p

Miss Anne said... [Reply to Comments]

hahaha..trgelak trus i baca explanation u pasal gambar u tue..hehe..nway,congrats! makin popular la u lepas nih :)

ceera said... [Reply to Comments]

kelas ko maria...
mesti menyesal ko letak gambar tu kan, hahaha

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

jap lagi nak singgah kedai la beli satu intrend eheh

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

wanita tau...salute!!!!! sok2 aku nk cr intrend. hahah!

yana halim said... [Reply to Comments]

kelaaaaasssss.....salute abes la kat peej. terus la tulis2. jgn give up ye..

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

Pergh!

Power tu XD

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

dengki sungguh diriku.








dan dan nak gak hantaq blog aku kat intrend. mana aci woi!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Wah dah semakin popular sekarang ni ya. Dari dulu lagi aunty dah kata kat peeja aunty suka baca blog peeja sebab bahasa nya simple dan santai dan gambar2 dan cerita2 nya yang menarik, tahniah peeja.

cikpia said... [Reply to Comments]

aku dah beli (sebab ada DAYANG). tapi aku skipped page tu, tak baca.... he he..... sebab dengki tadak sapa penah hantar blog aku kat situ.... =)

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

aku rasa nak nyanyi lagu ape tu? 'wahai wanitaaaaaa seluruh dunia'.. kelas kau jah.. tak pe, aku sokong kau beli frame.. tepek tepi pc.. aku pon nak buat arrr... boleh jadi lebih mithali pasnie.. weh, lepas nie tolong letak muka gohjes2 k.. jgn letak muka tak mandi.. eh org tatau pon ko tak mandi.. sapa suh ko cakap? muahahah.. tahniah peej.. majulah blog untuk negara T__________T

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

hei peej
bukan senang nak masuk majalah okay
u rasa sempoi tapi pembaca kata best

yaNa LaNg said... [Reply to Comments]

babe, u rock! :-) xx

Aracy Flavia said... [Reply to Comments]

wahhhh! aku asik la aku tergelak kau stress kan word "wanita" tu :DD Akaaaakkk, nak sain plisss!! *tarik leher baju nampak cleavage LOL Congratulations weyh!!Hugs! :)

liaamalia said... [Reply to Comments]

wah kene bli nie...btol ape yg penulis 2 tulis skali bc mesti nk bc enrty2 yg lain....anyway congrats~

Misz Jazzy said... [Reply to Comments]

Akk pon harus nak pi beli intrend nih..tanda sokongan gak laa...selalu baca blog peeja ni mmg ringan n santai je

Nur Jazzie said... [Reply to Comments]

yup..sudah beli Eh! Jan and sudah baca review pasal peej burhan.cantek!

KILA said... [Reply to Comments]

ayat takboleh blah..
"dapatkan album terbaru saya...bla..bla..bla"..

hehehe..

Mak Izz said... [Reply to Comments]

hahak! apepun tahniah la ye peej (terus berlari ke kedai mamak berhampiran utk mendapatkan intrend jan 2012) kekekekeke.... :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...