Instagram : @peejburhan

mesti terlajak-lajak.

last sunday ke mid valley.
gila melampau punya banyak kereta weyh.
cuti christmas kot. semua pun nak keluar la.
nak masuk midvalley pun jam melampau.
nasib la parking tak lama dapat.
sebab tiba-tiba ada kereta keluar. so cepat-cepat masuk.
dalam tu memang penuh macam lautan manusia la.
nak nangis. aku rimas sikit kalau tempat super pack ni.

tujuan ke sana nak tukar duit.
suka exchange rate kat situ.
singgah makan kat belanga.
teringin nasik kerabu dah berapa lama tah.
so harus nak makan.

air sampai agak terkejut.

noy : i know what r u thinking.
me : tau takpa.

tengok ni.


kecik gila ok gelas dia.
dalam pic mesti kau ingat macam standard gelas biasa tu kan.
tak ok. gelas ni kecik n kurus.
lebar macam botol mineral kecik tu je ok. no kidding.
n rendah je. baik minum air mineral. lagi banyak kan.
and it cost me rm7.90 for that ok.
keji.


:: noy's oxtail soup. kelas nak makan kat sini. kat krisik pun ada hari tu. ::

:: nasi kerabu ::

tak sedap.
tak seperti yang aku bayangkan.
why nasi kerabu dia color tu
bukan patut color biru ke?
n daging dia tak rasa macam daging bakar tu je.
kat area rumah aku ni ada jual. tapi manis la.
potong stim betul.
nak sedap kena ke kg baru.
tapi bila masa pulak nak pergi kan.
n if pergi mesti tiba-tiba tak jadi nak makan nasi kerabu.
sebab laksam or nasi dagang dia pun stone.
dasar pentamak namanya kan.

then tukar duit.
sekali kat bawah tu ada jual perfume.
aku memang dah target nak beli satu benda hantaran bulan ni.
lalu-saje jenguk.
terkejut tengok perfume yang disukai murah.
dulu aku beli botol kecik rm200 ok.
tapi kat situ. botol besar + after shave + deodorant  = rm350.
murah gila kot.
pastu dapat voucher rm50.
lepas tu dapat pulak bag galas ke apa.
apa lagi. amik terus.
dah la bau seksi. mak sker.
oh ni perfume untuk bagi dotdot la.
bukan untuk aku. apa jadah aku nak after shave kan.
seram tu. hahahah.

then ke metrojaya.
sebab ada voucher tu.
noy yang amik. kong ajo kan. licik minah tu.
tah ada jampi apa tah. aku pun bagi je kat dia.
dia nak beli lipstick.
tapi pompuan bijak bistari ni.
dah balik rumah dia check. rupanya dia beli brand n code color yang sama ok.
miaahahahaha. last2 aku dapat lipstick tu. syabas.

then ke bobbi brown.
dia nak beli liquid foundation.
layan.

:: testing-testing ::


macam putih kan.
tapi orang tu kata ok. sebab takda beza leher ngan muka.
ye time pakai tu dia buat kat muka je.
tapi kita orang rasa lain macam kot.
sebab kau bayangkan bertahun kita orang kan suka pakai tan punya foundation.
so bila pakai ikut tone warna yang sesuai. rasa lawak.



me on the other hand.
sekarang dah tak pakai foundation or powder. kelas kan.
malas pun ye.
akan pakai if pergi majlis ke event apa-apa kot.
setakat keluar-keluar biasa tak kuasa kan. ;p

then on the way nak balik.
tiba-tiba stop kat sini.
selalu if pergi gardens asyik nampak je.
dah la wangi. lawa pulak tu. unik la.
tiba-tiba noy datang gila. dia kata nak beli untuk bilik.
suka hati la.



tu takpa. kena goreng-goreng sikit.
tiba-tiba dia beli dua.
satu lagi untuk mama. letak kat living hall.
crazy woman sangat shotonk.

:: this woman very the almari ::




cantik kan bag ni.
sebab shopping bra jugak. weeeee.
aku suka la bra la senza.
dah la lawa. lepas tu bagi macam bentuk cantik. ( . Y . )
serious. aku pakai tu. sikit-sikit rasa nak tengok tetek sendiri. hahaha bangang.
ye la. tau la kalau terlebih muatan macam aku ni.
choice tka banyak kot. mostly mesti ala-ala makcik je.
sedih ok.
xixili ok gak la.
tapi tah. berkenan ngan la senza jugak.
feeling gila rasa.
anyway, noy ada coupon members tu.
so aku dapat buy one free one. dah la satu tu murah je.
untuk dua aku bayar rm71 macam tu lepas discount. best kan.
sebab hari tu aku beli. seketul bra je dah rm129. so ni 2 dpt murah. syiok.


oh ini bag yang dapat beli perfume tu. suka.
bagus sangat.
sebab aku if pergi luar negara kan suka bawah bag ala-ala macam ni.
letak dalam luggage. balik mesti penuh.
so hari tu ke bali tu. bag dapat kat aku. tali dah tercabut ok. so sad.
tapi takpa. lepas ni boleh pakai ni kan. weeeeeeeeeee.

ok la itu aje.
aku takut nak ke shopping complex lagi la.
lately aku macam kena jangkitan shotonk tu. 
not good.

8 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

bestnya shopping2..lama aku x menyoping menggila

Aniza_inar said... [Reply to Comments]

hi peeja... im actually yr silent reader... :).. just wanna ask which money changer do u go at MV? byk kali jugak u pg situ, the rate must be good ya? tqs. Roz

Mymie Sein said... [Reply to Comments]

Wahhh bestnya shopping..nak repeat la minggu ni lepas dengar u gi MV..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

kan? kan? bila pakai bra dia tu rasa wahhhh..cantik sesangattt!!! hahahahha..motif??? tapi mmg best lah!! kupon noy tu banyak lagi tak? dalam tempoh 3 bulan aku dah habiskan sebab tak tahan tgk kecantikan bra and panties diaaa!!!!

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

ko nak makan nasi kerabu sedap aku rekomen makan kat Nasi Kerabu House Taman Sri Gombak..serius terbaeik...pernah masuk JJCM gitu..

love for life said... [Reply to Comments]

HAAAA PEEJ AKU NAMPAK KO KAT MID ARITU KAT BELANGA. SERIOUS MUKA KO KETAT.HAHAHA

TAPI KAN AKU NAMPAK KO, NOY AND...
BUKAN KE DAHH..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja aunty pun nak shopping, sekarang on the way balik JB nak singgah Johor Premium Outlet dan lepas tu nak ke Orchard Road Singapore untuk sessi menghabiskan duit, toloooooooong saya dah jadi shotonk juga.

cahya indah said... [Reply to Comments]

nak shopping jugak..jealous. skrg dah takde masa nak shopping..rinduuuuu. huhu

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...