Instagram : @peejburhan

huiks...mahal.

few nights back aku n noy rasa nak makan kat kerisik.
memula keluar amik barang-barang kerja noy.
dia alter uniform dia la apa.

so call la hp papa.
nak tanya mama nak ikut tak. if nak siap.
kita orang balik je, amik terus gerak.
call banyak kali tak berangkat.
omg. stress.
eh tapi aku pun macam tu.
pemalas angkat call. selalunya la.
if penting sangat sms or bbm boleh. miahaha kejam kan.
tapi sekarang kena angkat. kadang2 sebab orang nak datang amik barang ke apa.
nway. now i know mana dapat perangai tu.
its in the blood rupanya. ;p

so takpa la. balik jugak la.
jumpa mama tanya.
dia kata dia baru je makan ngan papa. tak bagi tau nak pergi kerisik.
hello. padahal dah call. laki kau yang tak angkat kot.
oh bagi yang baru kat blog ni.
mama tak dengar.
since sakit since 3 years back, terus hilang pendengaran.
so hp dia tu tak payah la call ke apa. memang tak dengar.
sms pun agaknya berjam baru dia check kot.

so kita orang pergi berdua je la.
mama just pesan nanti bungkuskan dia sup ekor.

:: leng chee kang sejuk. slurpppp ::

:: anti social biatch ::

dia ni gemar keluar.
sehari tak keluar tak senang duduk.
pastu paksa-paksa aku keluar jugak.
dia takpa la. memang kaya raya.
aku ni tak berapa nak kaya sangat. pitam ok.

yang tak bestnya.
kau bayangkan orang yang kau dah spend masa 24/7 sama-sama.
gossip semua up to date.
so bila keluar. apa sangat nak sembang kan.
buhsan ok. syiok tengok orang je la.
tapi pompuan ni lagi biadap.
dia mengadap bb je.
aku pulak if keluar jarang la nak check phone ke apa.
so rasa bangang je.
sapa baca blog ni lama mesti perasan kan.
pic dia je mesti pegang phone.
bukan aku dengki snap time tu je ye.
memang dia memang macam tu. macam hp tu dah melekat kat tangan dia. *rolling eyes*
glams sangat ke uolls asyik mengadap phone je.


muka berkerut-kerut.
suka sangat buat macam tu. bila orang tegur marah.
tapi kan. if orang tengok kita orang kat luar.
orang akan kata noy suka senyum. tapi dah memang nature kerja dia macam tu.
so dah biasa kot.
aku on the other hand. memang muka masam.
susah la kau nak nampak aku senyum ke apa. apa kena tah.
so aku akan appear garang.
tapi sebenarnya tak ok.
aku sweet like chocolate. wahhhhhhhhh nak jugak.
not tu walaupun kecik n suka senyum. tapi serious garang nak mampos.
serious.

macam time ni la.

*pic removed. noy yang vain tu marah masukkan pic dia buruk. tah pape2 tah*

me : kau suka kerut muka kan.
noy : panas la. yang kau nak snap-snap pic kenapa? saya tak suka la. muka saya tak make up.
me : biar la. lantak la.
noy : saya tak suka. hishhhh.
me : nah *hulur camera*
noy : nak saya amik pic kau la sebenarnya?
me : *sengih*
noy : sibuk ngna camera. kerisik je kot.
me : biar la. dulu kat mana pun aku amik pic n update kat blog. sekarang dah takda. so saya nak la. dah lama tak update kerisik. :D
noy : *click* nah. buruk.
me : takpa.

lepas tu aku tengok pic memang buruk.
nak suruh lagi takut.
garang pompuan tu.
lepas tu dia mengadap bb dia balik. T_____T


senyum pun takut-takut je. hahaha.
ni konsep dagu bertingkat namanya ye. hahaha.

hari tu tak order banyak.
aku rasa la tak banyak.
selalu lagi penuh meja.
konsep makanan malam tu adalah apa yang mengidam.

:: mine sup ekor. slurppp ::


:: tomyam putih campur. noy nak ::

:: sambal belacan n timun. ni memang ada la. duhhh ::

:: siakap 3 rasa ::

tu noy yang nak.
aku jadi tukang bedal je.
makan sampai licin.
sembang kejap.
then gerak.

nasi putih - 2
tomyam putih campur - 1
sup ekor - 2 (1 bungkus untuk mama)
siakap 3 rasa - 1
teh o panas - 1
leng chee kang sejuk - 1

total - rm50

gulp. aku rasa macam mahal je.
tak ke? memang dah naik harga yea?
angaran aku.
selalu kalau aku makan.

-nasi putih let say la sekarang rm1.50.
so dua dah rm3 la kan.
- tomyam campur - rm4
- sup ekor selalu satu - rm6
- siakap - rm18-22
- teh o panas - rm1.50
- leng chee kang - rm3.00

total = 43.50

tu anggaran la, maybe lagi murah.
ok fine tak jauh pun la ngan rm50 tu.
maknanya confirm la dah naik kan harga.
tsk. tsk. tsk.

mama bising.
mama kata kita orang ni mewah sangat.
esp bab makan.
mama kata if nak makan luar. sebulan 4 kali dah la.
apa yang teringin tu.
lain-lain makan la kat rumah.
yang kita orang ni seminggu 4 kali ada.
sebulan dah 16 kali tu. erk.

tapi betul la. sekali keluar 50 tak abis tak sah.
kalau 50 pun beruntung la tu. selalunya lebih la.
oh em geeeee.
let say 100 la. minimum ye.
100 x 16 = rm1600!!!
baru makan2. belum yang terbeli itu-ini.
patut la aku tak kekayo.
belum masuk duit rokok. pitam.

kalau jimat mesti aku lagi kaya daripad abdul wahab.
lebih kaya daripada abdul wahib.
tu baru harta di dalam negeri.
belum lagi harta di luar negeri.
miahahha. matiklah feeling.
ok bg yang tak tau. ni dialog cerita 3 abdul la.

nway. aku nak belajar insaf.
erk baru nak belajar ke?
i need help.
mungkin ada suami nanti dia akan gari kat rumah.
so aku akan selamat.
gari? eh.

9 Comments:

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Tau tak per, boleh simpan duit membukit kalau tekak tak diikut sangat..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Hahaha. Lawak ok lebih kaya dr abdul wahab, dr abdl wahib. Tergelak aku.
Tp betol la family aku lak jenis kalau mkn jgn berkira arwah mak aku ckp dr dl. X pitam lglah haru kan?

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

konsepppp!

konsep tu yang kita mau tu! kahkah

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty senang je selagi sihat aunty bedal jer nanti kalau dah sakit bagi kerbau sekor pun dah tak lalu, keluarga aunty semuanya sanggup berhabis duit untuk makanan.

kutak jinggong said... [Reply to Comments]

same with u kak. kalo mkn kat luar xsuka godek hp. prefer borak2 tp stress coz my boipren kalo makan kt luar sibuk nk download mcm2 esp kt tempat yg wifi laju cm roket. bikin panasss je. .

farah syahirah said... [Reply to Comments]

hye peej, u selalu shopping kan? apa kata u jual baju, aksesori, seluar, or handbag u yang dh tak pakai :)

salzahari said... [Reply to Comments]

you r rite..kalau kuar,mkn kfc koman2 pun dgn anak2 semua + duit parking bla-blaa...Rm50 compem mcm Rm5 je kan!!

tu belum masuk apa2 yg aku bedal...konon2 atas nama anak2 dan suami terchenta tp keluar dari poket aku jgk kan?!!

huhuu...insyallah,ada suami boleh 'gari' tapi dia nak gari ke akaun ko?!! upss...konsep aku "duit aku duit aku,duit ko duit aku jg--> sbb tu aku 'kaya'" ! hahahaa....

KR said... [Reply to Comments]

haha bnykla laki ko nyer gari.. nk yg extreme ajer.. pompuan.. nnt ko dah kawen ko kene masak hokey! masak! xde kejenyer mkn luar jer.

KR said... [Reply to Comments]

haha bnykla laki ko nyer gari.. nk yg extreme ajer.. pompuan.. nnt ko dah kawen ko kene masak hokey! masak! xde kejenyer mkn luar jer.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...