Instagram : @peejburhan

expose mistik : rumah ayah dan bukit antarabangsa.

Salam kak peej ,

hye kak peej sy nie silent reader akak , best sgt bace story mory akak nie .
sy saje nk bg akak story pasal expose mistik nie .
banyak jugak pengalaman ngeri yg sy nk cite kt akak . ready ?

1st story :
nie mase sy umur 18 tahun kalo tak silap laa , baru lepas SPM so balik kelantan stay ngn ayah coz parents dah divoce .
then 1 mlm tue adk2 tiri sy cakap rumah nie ade ade penunggu arwah atok dye , kadang2 dorg cakap dlm bilik arwah atok dye selalu tdo ade ppuan pkai telekong duduk dok ngadap tepi tingkap smbl bau kemenyan yg tak hengat menyengat ke hidung .
sy ponn tak cayelaa coz budak2 tue baru 13 or 14 tahun , ignore saje .
then 1 mlm dlm pukul 2 pagi camtue sy masok blk nk tdo .
tgh dok men sms tbe perot rase something , dah pelik nak pg toilet takot plak kan .
then gigihkan diri bangun utk pg toilet . bile sy bangun sy nmpk ade makhluk berbungkus putih mcm gule2 betol2 berdiri depan sy .
ape lg peluh sy tarik selimut selubung .
mase tue bau kemenyan punyela kuat .
sy kejot adik tp tak dgr .
then sy bangun smbl pejam mate lari tdo sebelah mak tiri sy .
esok pagi sy cerita kt ayah sy then dye cakap "dah kena dah"
gigih kan ?


2nd story :

1 hari mama sy call balik keja suruh teman dia jumpa membe kt bukit antarabangsa , sebabkan kesian gagahkan diri jugak utk teman .
agak lewat gakla balik time tue lebih kurang 12.30 mlm mcm tue .
then mase jalan nak turun dari umah kwn mama uhh memang berbukit .
sape tatau bukit antarabangsa kan , dahla gelap , pokok yg macm hanjj je .
tibe2 mama sy ckp ape tau kak .

mama : bawak laju sikit , kalo nampak pape jgn brenti
me : kenape ma ?
mama : jalan je , jgn banyak tanye !
me : tgh jalanlaa nie ponn , okkkey . (bengang sbb keta tgh jln ponn kan)

smpai rumah mama suruh mandi .
then borak2 ngn mama tnye pasal statement tadi .
tau tak ape mama sy cakap kak .
" mama nampak sorg pompuan tgh dukung anak . pakai baju putih rambut panjang tengah tersengih tahan keta kite"
sy pun ape lagi , humanghai seram sejuk kott .
mama sy nie mate dye ade six sense .
kadang2 tgh tgk tv pun dye boleh cakap
" kenape ko datang ? aku tak kaco ko kan ? pg balik tempat ko . rumah aku bukan tempat untuk makhluk macam ko !"
seram kan kak ?
gile ~
k laa kak nnti kalo ade story yg sy igt sy story mory kat akak .
thank kak , lovee u laa!

............................................

wsalam dik,

thanks sebab share cerita.
tadi baca nak set untuk auto publish ni.
elok tengah maghrib.
sampang tang bukit antarabangsa tu meremang bulu. hahaha.
eh kenapa gelak? nak hilangkan rasa seram ;p

dapat bayangkan bukit tu.
memang tak suka lalu situ pun.
dah la tinggi. penuh pokok n gelap semacam.
selalu kita orang if kesana.
akan ikut jalan area ukay perdana. :D
tapi bukit antarabangsa memang seram lain macam la.
tak suka aku.
sebab banyak yang tertimbus kot kat situ.

apa-apa pun.
minah dukung anak tepi jalan yang gelap sibuk nak tahan kereta kau adalah tak kelakar ok.
walaupun sebenarnya dia tahan tu tepi jalan biasa.
sorry la mak nak berhenti uolls. *nangis*



4 Comments:

miss labi said... [Reply to Comments]

kat ukay perdana dgn bukit antarabangsa memang banyak cerita pun. dlu keje ukay perdana, pakcik teksi dgn drebar bas rapid selalu ingatkan jangan tunggu sorang2 sebab depa selalu nampak macam2, yg dukung anak tahan teksi ni pun penah dengar gak.

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

mampu ayah dia tanya - dah kena?

hukhuk. kalau aku nampak wajib pengsaan.

ainkassim said... [Reply to Comments]

shoot.. Bukit antarabangsa? selalu drive sorang2 pegi rumah kakak kat oakleaf tu.. klu balik sorang jarang ikut bukit but most of the time ikut ukay but still kene lintas tempat tanah runtuh tu.. dangg.. takutnya..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja aunty ada sedara dan kawan baik duduk kat situ, boleh dikatakan dulu selalu kesana simpang malaikat 44 janganlah ternampak apa2 takuuuuut tau.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...