Instagram : @peejburhan

expose mistik : asrama.

allo peej,

tetibe ade kekuatan lak nak antar citer expose mistik ni kt ko. 
salu nye bace je x lak rase nk anta pape.
erm kongsi kn je la citer ni.

biasa la kalo dok asrama kalo xde citer2 hantu ni x sah. 
aku sekolah asrama kt batu pahat, sekolah harian biasa tp ade asrama.
so, waktu tu aku form 3 nk pmr. 
biasa la konon2 rajin and nk score, satu malam tu ktorg adela dlm 7-8 org kot ntah la aku dh x igt
bgn malam nk study. 
waktu dlm kul 2- 3 pg. 
aku nye meja dlm bilik prep betol2 dpn pintu. 
aku mmg suka dok kt tmpt aku tu sbb nti bole nmpk sp lalu kt luar,
sp yg naik trun tangga. dasar penyebok,sume nk tgk.he3. 
so kt tepi pntu ni ade tingkap kiri kanan. 
tingkap ni lak ade cermin nye cm dh jatuh (tau x tingkap ni cemana? tingkap biasa2 cm dlm kelas tu. bkn nye penuh pn salu je ade lubang2), so even pintu tutup pn aku bole npk sp lalu kt luar. 
knp la aku x betul kn kedudukan cermin tingkap tu. skang ni bru terpikir.sengal.

kt dlm bilik prep ni pihak asrama letak meja besar kongsi 4 org, bukan meja sorang2.
kt meja aku time tu ade 3 org. 
aku dok tepi dinding mngadap pintu, mmber aku A dok sebelah and sorang lg B dok dpn A. 
so dpn aku xde org.
dh lme menelaah/merenung buku aku angkat la kepala nk wt regangan otot sikit sbb lenguh tunduk je. 
fyi sebelah bilik prep dr kedudukan tmpt duduk aku, belah kiri dorm and belah kanan ni bilik basuh baju n toilet. 

wkt aku tgh nk wt regangan otot tu aku bole nmpk ade satu lembaga besar kaler itam tgh lalu dgn slow nye dr arah dorm ke arah toilet. 
aku npk dr celah lubang cermin tingkap yg jatuh tu sbb time tu ktorg ttp pintu. 
tp wkt tu aku igt bayangan aku je mungkin sbb lme sgt study. 
so aku cm ignore je la and smbg study balik. 
pastu ntah knp gatal lak angkat kepala tgk balik kt tingkap tu and bole pulak nmpk lembaga tu patah balik dr arah toilet ke arah dorm. 
damn!!! time tu aku rse cm omg!!! ko main2 pulak!!! 
tp aku diam je wt xtau n x kan lak aku nk mnjerit x tentu pasal. 
nti igt kerasukan lak.he3

so by the time dh pkul 5.30pg cmtu and dh abes study sume aku borak ngn A. aku sje tnye cmni

aku : A, td kn..erm..ko nmpk x ape yg aku nmpk
A    : nampak.
aku : hah?? btol ko nmpk ape yg aku nmpk
A    : nmpak la. kaler itam besar lalu dr arah toilet ke dorm
aku : siot btol la. aku nmpk 2x kot dh lalu patah balik
A   : aku igt aku sorg je nmpak so aku diam la
aku : aku pn igt aku sorg je nmpk aku pn diam je la.

rupa2 nye ktorg mmg npk bnde yg sme cuma x brani nk ckp pape time tu.

tu je la citer aku. ade lg citer lain tp nti2 la kalo aku rajin aku email lg.

sekian.he3

 ***wanee***

2 Comments:

Frau J said... [Reply to Comments]

Meremang jap bebulu aku. Aku dulu pun sekolah asrama tapi nasib baik lah tak pernah kena kacau... Takat tengok benda silver besar melayang atas pokok, aku dengan member boleh tido lagi kat koridor (jangan tanya kenapa, bebudak asrama memang pelik, haha) Maybe sebab tak menakutkan ke, aku silap pandang ke, so aku ignore je benda silver tu -_____-

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Wahhhh...Frau J nampak UFO lah..hehhehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...