Instagram : @peejburhan

eat out with mummy.

few nights back keluar ngan mama.
sebab siang tu dia sibuk cakap dia rasa nak makan assam laksa.
mana nak dapat sedap punya.
memang paling best kat ampang park tu.
tapi ampang park kan tutup awal. nak pergi malam macam tak sesuai.

malas nak makan kat papparich punya.
sebab lately papparich pelik-pelik je.
ada aku pergi ngan noy n jonet tu.
noy punya laksa assam terlebih masam macam impossible gila nak makan ok.
yang aku pulak order mihun kari. mihun rasanya penuh semangkuk kot.
so semua kari dia serap. sampai takda kuah langsung jadi.
pastu jadi tasteless. madafaka.
pastu dimsum kita orang tak stim abis ok. sejuk lagi.
cibai gila.
terus panggil n suruh dorang stim balik. tsk.

takda terfikir kat mana.
later baru ingat kat great eastern mall pun ada assam laksa jugak.
not bad la.

so around 8pm macam tu keluar rumah.
singgah kat kedai spec area rumah aku.
amik spec dah siap. weeeeeeeeee.
tapi pakai tu pening la. dah 3-4 kali pakai still pening.
sebab power dah bertambah.
now kiri kanan power dah tak sama pulak.
aku ni jenis kat rumah ke apa tak pakai spec.
nak keluar baru pakai. so agaknya nak adjust tu lambat la.
so pening melampau. siap rasa nak muntah rasa.
terang sangat rasa macam impossible.
selama ni rabun. so macam ada layer penapis aku rasa. warna pun ala2 lembut je.
pakai spec pandangan aku ibarat channel biasa kau tukar ke channel HD ok.
gilaaaaa.

then ke sana terus ke kedai tu.
dia tinggal 3 tak silap.
sebelah ngan the chicken rice shop tu.

:: mama tengok jam dinding. jam antik yang ada bunyi2 tu. mengimbas kenangan lama lettew :;


haha tengok la muka mama tu.
mula-mula noy snap pic aku n mama.
pastu noy bising kata tetek aku dah separuh nak terkeluar.
tu pic atas ni aku nak betulkan baju.
yang mama muka bengang.
dia selalu bising if aku pakai baju ala-ala lebar ni. dotdot pun sama. pfffttt.
dah la before keluar rumah pun mama bising.
dia kata mak pakai jubah, anak pakai seluar pendek. T___T


haaaa. better.
cantikkan kita orang.
matiklah puji diri.
bukan cantik apa.
i mean kulit tu.
oh kita orang paksa mama pakai tabita tu.
checkout her complexion.
muka ala-ala tegang, pigmentation pun dah hilang. tinggal sikit sangat.
semalam siap ada tweet bagi tau aku, hari tu diaorang (blog readers) hantar barang2 n makanan kat mama siap kata muka mama macam pakai botox. weeeeeeeee.
oh pic atas tu. mama just pakai eyeliner n lipstick je.
aku pulak pakai eyeliner, blusher la macam biasa. oh n untuk kening sikit.
best kan. best kan.
Alhamdulillah. *mode kena bersyukur. kang Allah tarik balik baru tau. erk*.


:: lawa tak spec barew kittew niew? hew hew hew. *mode gedik memang kena eja macam tu. lempang* ::


mine. aku kacau la kuat-kuat air tu.
sampai bunyi keteng keteng keteng.
noy marah. dia kata ni bukan rumah ok.
whatever. hello aku pergi kedai nak minum air.
motif aku kena godak sendiri air aku. saje nak nyusahkan kita.


:: hak hak. dah makan half way baru reti amik pic. tak letak bawang n nenas. not loike. gulp. sedap pulak ::



kusyuk betul.
ok la sedap.
still takleh lawan ampang park punya la.
situ punya siap ada fish chunks. nyam nyam nyam.

dah lama tak keluar ngan mama.
selalu papa je bawak mama ke sana kemari.
anak derhaka betul.
so rasa kelakar sangat.
memang slow sangat mama jalan.
aku n noy selalu akan.

me : ni berapa lama kita nak sampai ni?
noy : lagi 5 jam mungkin.

serious weyh so slow.
kena pimpin kasi stable.
mama takleh penat ke apa. nanti kepala goyang2.
aku suka suruh buli.
suruh noy tarik cepat-cepat. pastu nanti mama goyang lebih la.
hahaha so funny. omg. jahat gila aku.

then kat great eastern ada escalator yang straight tu kan.
straighttt. then dia menurun.
aku kat depan. noy pegang mama kat belakang la kan.
then aku dengar noy tergelak-gelak.
rupanya noy kata. masa escalator tu straight mama steady je.
then bila menurun. kan pressure. so kau macam kena tahan badan kau kasi stable n straight la kan.
noy kata terus kepala mama bergoyang-goyang. so funny.

balik mama mesti mengadu kat papa.
kata kita orang asyik buli dia.
ejek la apa.
but u so funny mother. cannot resist ok.

ok itu je kisah hari ni.
nak makan.
lapar pulak buat entry ada pic makanan ni.
cea alasan. bukan aku memang sentiasa lapar ke? ;p

6 Comments:

cik tudung senget said... [Reply to Comments]

peej,,,suruhlah your buyer buat testimoni pasal tabitha tu.can ah?

Liz Rohaizat said... [Reply to Comments]

pija, setakat yg aku mkn assam laksa kan.. kat food republic, pavilion paling sedap!

Miss Anne said... [Reply to Comments]

i want assam laksa!huhu kat kch nih susah sangat cari kat mana ada assam laksa..huhu

kotak.hati.kecil.cik.ain said... [Reply to Comments]

Me luv to read yur blog sis..good job!! im inspired!!

http://kotak-hati-kecil.blogspot.com/

cahya indah said... [Reply to Comments]

sedapnya sedapnya laksa tu..ceh tengok je dah cakap sedap. haha

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Woi kong ajo betul tau kesian Kak Nani tapi ahahaha aunty baca pun suka sebab bunyinya macam seronok je pedajal mak sendiri.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...