Instagram : @peejburhan

bebel-bebel hari isnin.

semalam after subuh baru tidur.
elok la tu.
tapi pagi tadi pukul 10am noy dah kejut.
sebab aku nak kena pergi post office post tabita kan.
takda kereta.
ok kereta ada, tapi aku tak biasa bawak. so tak reti. ;p
so hantar dia ke kerja.
aku boleh la pakai kereta dia.
dia suka la kalau aku hantar.

so bangun. siap apa patut.
gerak hantar dia.
stress bawak kereta kat KL ni.
orang bawak macam orang sewel.
sesuka hati nak keluar simpang la apa.
yang bas nak himpit2 kau la. babik mementang kau besar.
tapi apa-apa pun still better la.
noy kata if bawak kereta kat kuwait or indonesia, mati terus kot.
stress membawa maut. heheheh.
ok, jadi mari bersyukur.

but traffic adalah best.
tak jam ke apa.
elok smooth je.
rupanya selangor cuti yea hari ni?
aku tak tau pun.
sampai nampak orang tweet-tweet.

then ke post office.
selesaikan post parcel.
then ke market dia.
tujuan asal nak beli sampul untuk barang je.
tak pasal aku beli memacam stationery ok.
pensil tekan la. sebab aku memang ada satu. tapi kadang-kadang mengagau cari tak jumpa.
aku suka pakai pensil sebab senang nak padam-padam.
melayan back out buyers ke apa ni semua.
sebab tetiba pensil takda?
sebab kata tido ngan kucing-kucing kan.
dorang bawak main.
tau-tau bawah meja la, tepi tilam la. kemain jauh. T___T

tiba-tiba beli marker pen la. yang fine punya dakwat.
then beli pen la, sebab nak isi borang.
padahal ada je pen banyak. T___T
pastu beli gunting la. sebab balut2 sampul tu.
ada excess sellotape la apa.
gunting jauh. bila mintak noy pass, dia marah-marah.
fine aku beli gunting sendiri.
hahaha. tah apa-apa tah perangai.
tapi betul la. kena sentiasa ada la alatan ni semua kan.
senang buat kerja.

tu takpa.
tiba-tiba rasa nak tako tao.
lalu kat tako tao.
rasa macam, eh takpa la. beli each a cup dulu la.
half way there, rasa macam. eh pepagi nak minum each a cup ke?
tak nak la.
pusing balik. tako tao pun tak jadi.

tiba-tiba teringat mc d.
prosperity tak makan lagi. dah keluar kan.
lama tak makan mc d.
mama bising. dia kata tak elok la apa.
ok fine. lets makan mc d.

then gerak ke kereta.
tiba-tiba rasa nak singgah kat kedai spec.
macam nak ada extra spec. saja sesuka.
then tersedar. wtf. merepek je.
jalan terus.
then ternampak guardian n watson.
dalam otak, "eh ada ke benda nak kena beli? ada kurang apa-apa ke"
then terus bubble tu meletop n sedar.
apa aje aku ni.

ok cecepat menyelamatkan diri daripada berbelanja benda-benda tak perlu.
omg, pergi mall sorang-sorang adalah scary.
nasib kewarasan masih kuat.
then masuk kereta.
tengah jalan tu, nampak air jambu asam boi rasa nak.
nampak air soya bean rasa nak stop beli.
tapi sebab aku ni malas nak mampos.
semua pun tak stop.
sampai nak singgah mc d pun tak kuasa.

serious bagus.
sebab akhirnya selamat duit aku.
yang kalau tak tentu-tentu bergerak macam air.
pheewwwww.

balik ingat terus nak attend email.
tapi tergolek-golek kat tilam.
gosok-gosok muka kat bantal.
tau-tau terbongkang. hahahaha.
tidur 2 jam. nice.

lagi satu.
aku macam ada prob ngan facebook.
problemnya adalah message.
contoh. takda message ke apa.
tiba-tiba phone menggila, masuk message yang bulan lepas la, yang lama-lama la.
nak baca pun keluar halfway je.
takpa.
nanti online kita check.
bukak fb. message tu semua takda pun dalam inbox. wtf.

so aku biarkan je la. nak buat apa pun kan.
tapi ada some aku baca. decide nak reply masa online la.
dah takda. nak buat macam mana kan.
tu takpa. semalam aku online tu.
kebek-kebek la fb tu.
bukak message.
then bawah message tu ada other.
aku click la.
omgggggggggg. tu la semua message tu.
rupanya tu message2 dpd orang yang bukan dpd frenlist.
mana la aku tau.
situ rupanya dorang menyorok. hahahah.
aku yang buta i.t, salahkan fb menggila la apa. ;p
so sapa yang ada message aku.
aku tak reply.
nanti-nanti aku cuba reply ye.
sebab ada yang dah lama macam oktober pun. hahahha.
pitam.

ok la. tu je.
nanti bebel lagi.


oh siapa nak tabita boleh email ye.
sekarang dah buat postage.
thank u.


4 Comments:

akhirfana said... [Reply to Comments]

salaam..

peej, brp harga tabita tu? maaf lah kalo awk dah bilang. mungkin sy dah terlepas pandang.. tq :)

HarLisz said... [Reply to Comments]

hi peej,

lepas rendam air panas semalam facial soap tu ok dah..thanks.

Maria Honey said... [Reply to Comments]

Peej..nak jugaklah tau harga tabita tu...email kat aku pleasee..kamariah.ismail@sherwin.com..tq beb!!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Sebab tu aunty tak suka jalan sorang2, nanti duit habis macam tu je barang nya entah apa apa.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...