Instagram : @peejburhan

Bali - day #2 - sumpah scary.

lambat pulak update.
almost terlupa.
sebab menguruskan payment orang semua.
ada yang tak check email bagai.
letih mak. everytime pun kena hadap macam ni.

anyway, mari sambung cerita bali.
kan kita orang flight cancel la bla bla.
sampai pun dah lambat.
so konon takpa la. kita lepak airport je.
tapi dah katanya ngurah rai airport bukan macam klia ke apa.
tang mana nak lepaknya kan.

so decide kita check in la memana.
tempat tak berapa mahal.
so takda la rasa rugi sangat kan.
so tanya sana sini. dorang kata kat poppies street 2 ada banyak guest house.
selesa bla bla.

so amik teksi.
teksi tu kata poppies 2 tutup. so if nak pun ada poppies 1.
banyak tempat back packers.

ok la kesana.
teksi tu berhentikan tepi jalan.
dia kata pergi masuk lorong tu.
madafaka.
sumpah menakutkan nak mampus ok.
lorong sangat kecik.
kereta pun tak muat masuk.
untuk orang jalan or naik motor aje.
time tu almost 1am rasanya.

kalau kita orang back packers takpa la.
ni semua pakai bag tarik tu.
dah la krung krang krung krang bunyi bag kita orang.
memang menarik perhatian semua orang.
sumpah jauh.
mau 10-15 minit berjalan. satu apa guest house ke apa pun tak jumpa.
yang orang dah dok kacau-kacau kata nak kemana la apa.
tak layan. jalan je terus ngan penuh ketakutan.
then orang putih yang mabuk-mabuk ni pun sibuk kacau.
sumpah horror.

then nampak la ada satu INN tu.
taknak la guest house. confirm scary sangat la.
masuk situ.
pekerja dia pun menakutkan semacam.
tempat pun sunyi.

masuk kul 1am kena tambah extra bed sbb kita 3 orang kan.
total Rp470,000.
pastu kata kena check out kul 8am.
tak dapat breakfast ke apa.
babi gila kan.
aku rasa tak available pun bilik tu.
saje dorang yang nak duit.
ikut noy n jonet ok je.
mana boleh. agak2 la kan. kosser aku.
sebab before aku pergi bali tu.
aku memang dah check website hotel ke apa semua ni.
hotel bagus n kat legian street pun if 2 orang Rp400,000.
if 3 orang Rp550,000 macam tu.
ni takat kat poppies street pastu bengong-bengong macam tu nak memahal.

so takpa. berjalan lagi.
lama jugak la.
jumpa lain.
so aku tanya.
harga ok sikit la. campur extra bed jadi la Rp390,000

ok je la. we r desperate.
malas nak jalan lagi.
ketakutan n kepenatan pun ye.
so ok aje.



front desk : mahu lihat dulu kamarnya?
me n noy : tak perlu la. check in je.
frontdesk : ok isi borangnya.
jonet : gambar ada untuk tengok?
frontdesk : gambarnya semua lama. dalam bilik semua sudah diganti baru.

wah kelas kau.


:: tunggu sementara bilik siap ::

then kejap je.
siap la.
OMG. sumpah horror rasa nak lari balik ke malaysia.
bagi kita orang horror la.
tapi terpaksa tabah la.
tapi memang dalam otak lepas breakfast terus nak check out n pergi ke hotel bagus.

:: motip singki kat depan ni? ::

dah la tap-tap semua hijau-hijau macam berkulat tu.
macam nak muntah rasa.
toilet lagi horror.
aku tak sanggup nak amik pic pun.

aku sampai mandi tak tutup pintu la sebab takut sangat.
lantak la terbogel kat situ.
tu takpa.
ni shower jenis mandi dalam bath tub tu kan.
tapi bath tub tu tak sedut air tu. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
horror berganda-ganda.
lepas tu noy n jonet mandi bawah je. sebab air dia slow nak sedut kan. T____T
jamban ke apa semua scary.
ish ingat balik terasa scary nak mampuih.

:: lampu yang kelip-kelip kejap nak nyala, kejap taknak ::

dia bagi extra tilam nipis.
tak guna pun.
kita orang lipat letak tepi je.
kasi cantum katil tu.
berlonggak la sesama.


jonet yang sentiasa ceria.
tak pernah complain apa-apa.
bagus gila dia ni.


ni bukan typo.
ni english fail namnya. sila cari tang mana yang salah.
kalau gini gayanya, maknanya tak salah if aku tak tutup lampu ke apa.
sebab memang tak mungkin aku bisa lift the room. huahauahaua.
oh ye. dan thank's. ;p

tidur.
dorang tak tau ok ke tak.
tapi aku memang tidur tak lena.
terlena jap 2ish am macam tu.
hujan lebat kat luar.
sepuluh kali aku terjaga then check time kat phone.
sebab nak cecepat pagi supaya boleh check out.
yang pasti kul 6ish am terjaga dah terang benderang. nice.

but pukul 7ish bangun bebetul.
siap-siap semua n packing sekali.
terus breakfast.


:: gila comot. ::

sebab pompuan ni tak bawak baju apa sangat.
plus katanya lorong-lorong. takut nak seksi.
hahaha. masalahnya macam la seksi kan.
orang pun kosser nak ngorat.
tapi better safe than sorry kan. ;p
matiklah pompuan comot yang defensive. hahaha.

:: jonet tengok peta bali. pompuan sorang tu bontot lapar. sebab bontot dia makan seluar dia. hahah ::

:: comotnya kau pompuannnn. tapi lantak la ye . hahaha ::


muka sedikit kelat sebab tengok cafe yang tak berapa cafe. 
dah la tak banyak meja.
so kita orang terpinggir duduk meja tepi dapur. nice.





makanan semua amik yang sama je.
ok la. tapi tah kenapa perasaan rasa tak best je.
tah apa-apa kan.


nak jugak amik pic kan sebelum mengucapkan selamat tinggal.
oh yang kita orang tinggal ni nama dia agung putra inn tak silap.
tak feeling agung langsung. hahahah.

so check out pagi tu.
dah la kat reception tu ada orang nak hantar ke legian street sampai Rp100,000.
nak je aku lempang.
walaupun aku bukan orang bali.
tapi tak bermakna aku tak tau peta dia.
dekat gila kot.
pentipu.

so gigih kita orang berjalan balik ke depan.
pun menarik perhatian orang ngan beg tarik memasing. hahahah.
tak sesuai betul.
kat situ semua pakai bag pack je.
jalan lagi 10-15 minutes.
sampai kat jalan depan laut. kuta beach tu. :D

tahan teksi.
dapat Rp30,000
ok la tu. dia taknak pakai meter. suka kau la.
janji bernapas n dapat hotel best lepas tu.
tu nanti kita sambung next entry ye.

kesimpulan cerita.
jika anda gedik, penakut n penggeli.
sila la jangan feeling boleh nak duduk ala-ala bag packers.
kerana boleh jadi pengalaman ngeri jugak.

ok itu aje.
ta-ta

8 Comments:

Arin Mansor said... [Reply to Comments]

aku tau ape INN yg ko ckp ni kak.br blk dari sini pagi td.
kami patut check in kat kuta Inn. bawah API inn ni jugak.sekali room takde katanya so transfer g API INN. untuk one nite. cam #_!*()#&*)$&$ serius Kuta INN lg scary dari API inn nih.. nasibla aku blk tengah mlm tuk tdo jek.dah dgn takde aircond. bilik panas.mintak upgrade full. toilet horor. air busuk!!!! cermin mengadap katil..giler kentang..
breakfast plak2 hari2 menda yg same.. muntah aku duk sane 4 hr.harap kan pool je lah yg OK.
serik!

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Mama dah kata duduk lah kat seminyak, tempat penginapan nya cantik2 semua mengadap laut..
Nak pegi ke legian kuta hanya RM5 hinggit duit kita..

RosePatronus said... [Reply to Comments]

sumpah lawak gila notice dia.. ni mesti stock2 bunyi ala2 pastu main hentam letak.. adoyai, lift the room, gimana mau lift the room nya....

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Wah takutnya, walaupun aunty dah berpuluh kali ke Jakarta dan Bandung masih takut dengar cerita ni, kalau macamtu cancel lah nak ke bali dan banyak kawan2 sebaya kata tak beat dan mahal entahlah.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

seriyes...menakutkan..aku pnh kena gak cmni..ngn lig bagai..tp bkn kt bali..kat melaka ok..melaka...huhuhu

CAYANG ALIN said... [Reply to Comments]

sabor jer la..lawak pon ada..tumpang horror pon ada..gila 1am kot..hmm..memang horror..

azra said... [Reply to Comments]

Tabahnya korang malam2 buta mcm tu... kalau saya lah.. hmmmmm.... dah menangis airmata darah kot.

Me & The Boyz said... [Reply to Comments]

eeeeeee...jeles nih!!! :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...