Instagram : @peejburhan

raya haji 2011

before start entry bali yang agak banyak picnya tu.
start ngan entry raya haji yang sekian lama tertangguh.
sebab pic semua daripada camera mama.
kemain lama aku amik masa nak transfer ke pc.
dah transfer then satu hal pulak.
tah kenapa tak boleh edit.
bukan nak edit apa pun.
nak resize n letak watermark.
tapi bila buat. nak save dia kata tak boleh.
tah apa-apa tah.

so tau la kalau size besar gabak.
nak upload kemain lama rasanya.
berjangguit menunggu.
tapi sayang pulak if tak tepek kat blog.
so alang-alang ada ni. tabah je la upload.

last raya haji zeity n zara sofea tido KL.
lama. 3 hari.
sakan melayan kenit tu.
sampai tak cukup tidur di buatnya sebab pepagi kenit tu dah bangun.


:: weow kekecik dah pandai posing nampak cleavage. nak lawan aunty peej ke uolls? hahaha ::

:: haha mama ketap bibir tak tahan geram ::

:: budak mata bulat ::

:: semua mengadap dia je. aku je mengadap kekucing yang feeling walker tu rumah dorang. T___T ::


paling kelakar.
lepas layan cucu.
zara sofea dah selamat tidur.
mama merengek sakit badan. so dia panggil papa urutkan.
tengok-tengok dua-dua dah tergolek tertidur jugak. hahah.
cecepat aku amik camera n snap.
dua-dua letih sebab excited cucu nak datang.
papa lagi over. beberapa hari sebelum dah busy kemas rumah bagai sebab cucu dia nak datang.


:: eee geram. rasa nak penyetkan ::





hidangan raya haji.
sambal daging, kuah kacang, masak lodeh, nasi himpit.
lemang n rendang ayam zeity bawak daripada melaka mak dia kirim.
nyammm. sedapnya. tengok balik pic ni terasa-rasa kelazatannya.

then lepak kejap.
petang tu ke rumah acu.
sebab acu kan tak dapat spend sangat masa ngan zara sofea.
so petang tu lepak sana je la.
fam mak long eton pun ada.
so agak meriah la.

kat situ makan lagi.
acu buat nasi minyak. heaven.

:: semua kerumun dia ::




seronok acu melayan.
pic banyak but masukkan few je la.
acu excited lebih.
dia kata sebijik muka ayol masa kecik.
masa kecik acu yang selalu jaga ayol.
tu kesayangan lebih tu.
dia kata tengah2 pagi if ayol menangis ke apa.
dia yang akan bangun n bagi ayol susu semua.








e eh tiba-tiba macam dah tak tau nak cerita apa.
takpa la. ada pic tu jadi la kan.
patut ada few video.
tapi lupa nak transfer dpd camera.
so takdak la letak sini ye.

ok la. nanti sambung entry lain.
ta.

9 Comments:

Deqna said... [Reply to Comments]

geram dan comel betul lah baby zara nie..

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

jeles lak aku tengok ziety kurus ja lepas beranak.


awat aku tak kurussssssssssssssssssssssssssssssssssss! sobs

Miss Anne said... [Reply to Comments]

ala tomei tomei..! geramnyaaaa..comel sgt!

cahya indah said... [Reply to Comments]

besssst pic banyak kat sini..puas tengok zara sofea yang tembam tu

Tny said... [Reply to Comments]

Selalu bc blog ko..silent readers lah ni.. Haah bb tu posing sexy, kecek2 dh wat posing nmpk cleaveage :) dan.. Sibbaik kt blog ko ade wat 'siaran astro' sonoklah dpt gak tgk share story vacation dll.. Sbb aku xde twterr..huhu

Che Sue said... [Reply to Comments]

haih si pipi labuh nih...gerammnyerr!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Meriahnya Hari Raya Haji Peeja, seronok baca dan tengok gambar entry ni dan yang paling aunty geram ialah sikecik mata besar yang sangat comel tu.

Ish2 peeja kesian dengan mama dan papa kena candit tau, tapi loving couple betul dia orang.

aku bukan kotak said... [Reply to Comments]

comelnya baby zaraaaaa..mata dia besar, pipi dia gebu... comel comel.. nak anak macam ni leh tak.. comel giler.. pandai pose dpn camera :D

Shakira said... [Reply to Comments]

kiutnye.bole tak nak amek gambar baby tu buat background laptop?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...