Instagram : @peejburhan

My Proton Makeover Contest.

[Advertorial]
[sticky post - scroll down for new entry]

Kereta pertama from Proton adalah Proton Saga.
Back in the 80's.
Time tu siapa ada kereta tu mesti bangga sangat.
Ye la. Our first national car kan.
Jiran-jiran semua pakai kereta tu.
Ingat lagi siap jiran aku punya auto.
Time tu rasa macam canggih betul la kereta dia.
Tapi tengok orang je la. Kita orang takda pun.

Paling best if dulu tuition.
Akan carpool, gilir-gilir. So bila dapat naik kereta baru orang. Rasa best sangat.
Bila ingat balik rasa lawak je.

Then nampak pulak Iswara, Wira semua.
Sekarang lagi la ada macam-macam model kan.
Antara yang aku suka tengok adalah Satria Neo n Gen-2.
Persona pun lebih kurang
Lawa. Especially orang yang pandai bikin and make-up kereta dorang kasi lawa.

Tapi tu la. Tengok je la.
Aku sendiri takda kereta Proton.
Tapi kalau korang ada kereta Proton.
And memang dah lama mengidam nak kasi make over Proton korang secara free.
Inilah masanya yang ditunggu-tunggu.
Sila join Program make over Proton VIP.

Baru-baru ni program ni diteruskan dan telah pun jumpa another winner!
Selepas Fadly Hisham Roplay dapat make over Proton Saga nya.
Baru-baru ni Sashideran Radha Krishnan adalah the latest winner untuk pertandingan "Very Important PROTON".
Where, dia akan dapat make over and special treatment untuk kereta Proton Wira dia daripada R3 unit from PROTON Motorsports Division.



Pertandingan "Very Important PROTON" ni mencari cerita-cerita tentang pemilik kereta Proton dan jugak tentang kereta Proton mereka.
Cerita yang outstanding, penuh kelakar or lawak, or yang heart warming, akan berpeluang untuk dapat make over kereta Proton kesayangan completely.
We are looking forward nak tengok macam mana kereta tu akan turn out kan.

Ala-ala pimp my ride gitu.
Wah. Best tu kan.

Pertandingan "Very Important PROTON" ni akan berlansung sehingga hujung tahun ni.
Closing date untuk menghantar cerita-cerita ni is 28 December 2011.
So ada lagi 4 peluang untuk kereta korang dapat a complete make over.

So if korang ada yang pakai kereta Proton.
And ada interesting story pasal kereta tu.
Why not give yourself a try.
Share ur story with them.
And amik peluang ni untuk stand a chance to be rewarded.


:: some of the featured entries ::

For more info, boleh ke www.protonVIP.com

Selamat mencuba uolls.

5 Comments:

Ciare Baha said... [Reply to Comments]

eh eh anak mama difeaturedkan...pemes anak mama....hehe...

eh, hi peej ;)

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Alah, tak de peluang..

Miss Anne said... [Reply to Comments]

mcm nak try je contest ni..sounds interesting lah. :)
tapi kalau tak menang,tkut kechewa.cos sblm ni mmg tak pnh menang pun mana2 peraduan.huhu.
belum ada luck maybe.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja aunty masih pakai kereta iswara, kereta itu untuk aunty pergi pasar dan hantar anak2 sekolah dulu. Sekarang kereta tu masih ada sayang aunty dengan kereta ni sebab banyak berjasa walaupun sekarang dah jarang pakai sebab selalu kemana mana naik kereta uncle jer.

nqr said... [Reply to Comments]

pas aku kawen n beranak anak pertama bapak aku belikan satria.. pastu tahan 2-3 bln je aku komplen ada baby susah naik kete 2 pintu.. terus aku tuka suka sama suka dgn mak aku.. pakai wira.. :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...