Instagram : @peejburhan

Kursus Design Facebook Page

[sticky post - scroll down for new entry]

Ingat tak entry aku yang bagi talk kat mrsm terendak tu.
yang aku cerita pasal blogging tu.
time tu aku buat bahagian i.t.
buat ngan sorang abang senior ni, abang rizal.
tapi dia cerita pasal kerja i.t la.
canggih betul. tapi aku tak faham. mendalam sangat. ;p
tapi aku kagum ada sorang stufdent lelaki tu. dia tau banyak ok.
memacam soalan dia tanya.
aku hanya mampu terpinga-pinga je. ;p

so semalam dapat msg dpd abang tu.
cakap pasal dia n sorang lagi senior aku, kak sherry ni ada buat kursus pasal facebook.
aku macam tak faham memula.
tapi takpa la. suruh bagi email kat aku.
bila baca baru faham.

mesti korang pun akan terfikir.
eh facebook pun nak ada kursus ke?
tapi memang ye. tak semua orang pandai guna facebook sepenuhnya kan.
aku pun guna simple-simple je.
and tadi aku check link-link tu.
ni more to proper punya la.
aku ni takat main game reti la kan. ;p
korang pun sama kannnnn.

ye la sekarang kan semua nak pakai facebook.
semua pun la.
even kadang-kadang. stall kecik kuey teow pun kat banner aku tengok ada facebook page ok.
n aku tengok badan kerajaan or syarikat swasta yg besar-besar sekarang pun mostly ada facebook.
sekarang semua dah canggih.

tu aku ada cakap. few days back kot.
aku rasa satu nanti. semua pun boleh buat online je.
kita ni dah tak perlu keluar rumah kot.
wah syok jugak tu.

ok membebel panjang.
so nak tau lebih details.
baca bawah ni ok.

..................................................................................................

Diplomatik IT Training Center akan menganjurkan Kursus Design Facebook Page pada 12 November 2011 (Sabtu) di Puchong. Kursus akan dijalan secara praktikal di mana laptop dan capaian internet disediakan.

Anda akan mempelajari secara praktikal:
  • Mendaftar Facebook Page
  • Design Profile Picture yang informatif
  • Membina Welcome Tab
  • Memasang tab youtube, twitter, dll
  • Memasang tab borang contact us
  • Memasang tab applikasi yang menarik
  • Mendaftar username
  • Menggunakan Facebook Page dengan efisyen
Trainer yang akan mengajar nanti adalah Sharifah Sharina Bt Syed Aswad, seorang trainer yang berpengalaman dalam menjalankan kursus-kursus di Jabatan-Jabatan Kerajaan mahupun swasta. Antara hasil kerja beliau adalah:

Selain daripada itu, pada sesi terakhir Kursus, anda akan ditunjukkan cara-cara bagaimana anda boleh menjana trafik ke Facebook Page anda yang telah siap. 

Yuran kursus pada harga biasa adalah RM 219, namun kami berikan lebih 30% diskaun sempena kami berpindah ke tempat baru yang lebih besar di Puchong. 

Yuran kursus pada 12 November 2011 ini hanya RM 149 sahaja!

Kami tidak mengambil peserta ramai, hanya 10 orang sahaja supaya trainer dapat memberi tumpuan yang sepenuhnya. Anda boleh menempah tempat anda melalui facebook dengan RSVP di sini dan hantarkan email ke diplomatik.ittc@gmail.com atau telefon/SMS 012-6849274 (Rizal) / Sharifah (017-2748904). 

Pembayaran secara kad kredit di terima.

3 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Rasa-rasa macam nak pergi sekali check dengan uncle dia kata tak boleh sebab dia ada program pada hari tersebut, aunty dah lah tak pandai sangat guna fb selalu tertekan benda yang salah. Mungkin lain kali boleh pergi mana tahu nanti diorang buat lagi.

sherrina said... [Reply to Comments]

Thanks for sharing about this course, Peeja :)

sherrina said... [Reply to Comments]

Insya' Allah bulan depan ada lagi. SMS me at 017-274 8904 for more info

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...