Instagram : @peejburhan

kenapa kena tutup? why, why, why?

minggu lepas aku ngan noy ke jj au2.
nak beli barang-barang yang kehabisan.
sebelum tu pergi makan dulu.

adalah sangat emo.
sebab kedai-kedai makan kesukaan ku sudah bungkus.
bankrupt mungkin. tsk.

dah rasa pelik for the past 1 month.
sebab tiap kali pergi situ. nak makan teppanyaki.
tapi memangjang close.
pukul 9pm pergi, tutup!
pukul 8.30pm pergi pun dah tutup.
ada sekali tu baru macam pukul 8 macam tu pun tutup.
wtf. terkilan mak. mengidams ok.
aku ngan noy siap cakap lenkali mcm ni lagi kita call owner dia la.
mintak nombor. bebudak dia malas la tu.
takkan la baru pukul berapa bahan dah abis. agak-agak la.
last pergi hari tu memang tutup terus. uwaaaaaaaaaaa.

tu takpa.
then pergi ke kedai kesukaan kedua sakura kristal.
pun tutup bungkus ok. uwaaaaaaa.
why oh why.
last time pergi masa keluar ngan zeity n zara sofea tu.
nak makan situ.
tapi dia kata untuk bulan november yang ada menu western je.
hah? boleh lak macam tu.
so fikir akan macam biasa la lepas tu.
rupanya memang nak tutup terus kot.

aku tak sure la memang dedua ni tutup terus ke tak.
tapi apesal tak bukak kan.
then dalam kedai macam bersepah-sepah je.
pelik gila.
haiyoh.
dah takda apa sangat dah lepas ni.
harapnya yang lepas2 ni bukak kedai best2 jugak la ye.

so sebab takda kita orang makan kat black canyon.
1st time try.
menu dia banyak gila menarik.
tapi kita orang amik nasi n lauk-lauk.
sebab kelaparan.
n seminggu makan kat bali.
nak selesa malaysia.
ok tak malaysia sangat la. macam thai je. ;p

:: chocolate banana something. lupa lak ::

:: watermelon frost. ::

sedap. suka.
masa dia letak tu tembikai tu tergolek.
takpa la.
sekali dia amik pergi basuh n bagi balik. T____T
ceh, ingat nak bagi yang baru ke apa.

:: comel je nasi buat macam ni ::

:: tomyam ayam. sedappp. me loike ::

:: mix veggie seafood rasanya namanya. pun not bad. tp yang bijik2 hitam itu apa? ::

telur bungkuih.
ok ni manis.
tapi telan je la.
nak telur. sebab takda pulak telur lain, so order ini.

overall ok la.
takda sedap melampau.
takda la tak sedap langsung.
kira makan puas hati la jugak.

eh tgk pic menjadikan ku lapar. erk.
then balik tengah kat depan.
melayan kucing la apa.
tetiba noy kata langit terang gila.
padahal time tu dah 10ish.
paksa-paksa aku tengok. malas gila.
dia amik camera n snap.
terus rasa nak tengok.
tapi serious bahagian tu terang gila.
lelain gelap macam biasa.
dunno why. but serious pelik.
tapi lawo.




tak pasti sebab apa.
tapi if tengok betul-betul macam ada cahaya pelangi sikit kan.
ke bukan?

eh ok la. tu je.
mau turun makan. perut dicucuk-cucuk kelaparan.

p/s: ni auto publish entry. bukan baru type. nanti korang ingat kegilaan apa pepagi aku lapar pulak. bangun pun belum sebenarnya. hahah. ok bye.

9 Comments:

Eyka Hanafi said... [Reply to Comments]

bijik2 hitam tu lada hitammmm~~!! :D

finnie said... [Reply to Comments]

Banyak kedai yg dah tutup kat jj au tu,tp x penah di ganti dgn kedai lain....tapi kalau teringin makan kat sakura kristal dorg ada bukak kat kl festival city kat danau kota tu.

KILA said... [Reply to Comments]

Peej, langit terang gitu biasanya ada cahaya yang agak banyak di area sebelah situ. Kebakaran pun boleh jadi jugak tapi dlm gambar peej tu tak dak pulak asap kan?

Nina Faressa said... [Reply to Comments]

omggg nooooooo teppanyaki tutup?!?! wtfff damn it la now i'm depressed and want it even more!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Try lah survey tempat makan lain pulak mana tahu lagi sedap, kalau tak cuba kat tempat2 baru yang kita tak pernah makan kita tak tahu sedap ke tak.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

x de sambutan hangat kot..sbb tu tutup..

hadee said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
HadSha said... [Reply to Comments]

Peej, sakura kristal tu tutup sbb katenye mmg pindah ke klfcity tu.... Sentap sgt.. Dah la sedap2 food die.... Tadi pergi jj diorg still kemas2 angkut brg masuk lori....

Yg tempayaki tu pun dah tutup terus... Maybe pindah kot...... Tryla ke klfcity.......

misz sheyla said... [Reply to Comments]

mandi bunga dulu sebelum g kedai tu baru open kot..huhuhu ..

first time datang sini..hye tuan tanah :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...